Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

Goalgetter
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Goalgetter » 06 jun 2013, 19:42

zizu1991 je napisao/la:Jel šta ozbiljno ?
Kazu da se sudario sa Sesarom, i nije mogao nastaviti trening. Ljekari su mu pruzali pomoc :roll:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2013, 19:44

Gdje Fataš te informacije ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 06 jun 2013, 19:45

http://reprezentacija" onclick="window.open(this.href);return false;. ba/ostale-glavne-vijesti/1713-sejad-salihovi-zbog-povrede-napustio-trening-u-rigi.html

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 06 jun 2013, 19:46

viKK je napisao/la:Salihović može odigrati jako puno pozicija u veznom redu , najčešće igra centralnog veznog , ali može i zadnjeg veznog , lijevo krilo , ofanzivnog veznog itd.

Međutim , postoji VELIKA razlika između njega i Rahimića/Zahirovića . To su sasvim drugačiji igrači . Salihović mnogo više vremena provodi u napadu od ove druge dvojice , koji realno skoro nikad i ne prelaze centar terena osim kod nekih prekida . U Hoffenheimu gdje Sejo igra u veznom redu skoro je konstantno u napadu . A kada u reprezentaciji igra lijevog beka , onda mora ostajat više pozadi , jer je Lulić stalno u napadu , time mu nekako "ograničavamo" mogućnost da ide naprijed ..

Jedina stvar koje mi je žao u ovom sastavu je to što će se Vedo opet mučiti na desnom krilu .. Opet nemamo konkretno krilo na toj poziciji kao što imamo na lijevoj strani . A Vedo realno nema pokretljivost za tu poziciju .. Jer Pjanić će jako malo izlaziti na to krilo , Medunjanin će se skoro stalno uvlačiti u sredinu , tako da će tu stranu morati pokrivati neko , a na kraju će to morati biti Vedo :?
Salihovic nije destruktivac, on je kreativac. To je razlika.
Mujdzu vidim kao konretno krilo na drugoj strani, samo onda nekog beka da nadjemo. Mozda Kolasinca navici na tu poziciju u Repki. Mlad je...

Mensur me ocarao protiv Francuske, onakvu partiju jednog beka nisam vidio od Alabe protiv Reala 2012. godine.
Sutra postizanje gola ce nam biti najmanji problem. Vedo se mora vracati mnogo i pokrivati svoju stranu ali u danasnjem fudbalu (uz dobru fizikcu spremu) to te ne zaustavlja te od postizanja puno golova.
Pogledaj jednog Mandzukica, kako to obavlja.

Sutra pare stavljam na Gol Dijamanta.

edit : A U PIC*U MATERINU SEJO.
PA HEBEM GA JA, NEMA MI DRAZEG IGRACA OD TEBE I UVIJEK KARTU U ZENICI KUPIM DA TE GLEDAM A TI STAKLENE NOGE KO ROBBEN IMAS I NIKAD NE NASTUPIS. PA DOKAD TAKO?
KAKAV JE TO TIM DOKTORA U TOM KROFNENHAJMU YEBENOM :oops: :roll:
KO DA GLEDAM SAD KAD BI SE PLASIRALI PROPUSTIO BI PRVENSTVO NA VRHUNCU KARIJERE ZBOG POVREDE :cry:
Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 06 jun 2013, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 jun 2013, 19:53

E je.bo ga ti Sejo. :evil:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

castro
Kontakt:

Post Postao/la castro » 06 jun 2013, 19:54

kažu nastup nije upitan. 8-)
OJ SUZANA OBJESI SE TI, NEK LOZA TEČE NERETVOM DA PIJU ROĐENI !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 jun 2013, 19:56

Dobro je, izgleda nastup nije pod upitnikom.

Btw, vec vise od godinu dana nismo izgubili utakmice 8-)

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 06 jun 2013, 20:00

slika
Nema briga :D
Sretno zmajevi!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 jun 2013, 20:02

Vi ocigledno ne razumijete pozicije. I Medo igra defanzivnog veznog kod nas, ali nije destruktivac. Tako i Salihaga nema to pozicioniranje, nema on osobinu da popuni odbranu kad Spaha izadje(sto i Rahimaga i Zahirovic imaju). Ovu dvojicu nikad lopta nece povuci, nece oni ici driblati gore nesto pokusavati vec uvijek ostaju na oprezu. To je razlika, i zato Pjanic i Salihovic ne bi mogli igrati kao defanzivni vezni, odnosno jedan od njih da je destruktivac. Treba pravi defanzivni vezni koji ima jedan cilj, a to je na sve moguce i nemoguce nacine zaustaviti napade te dodavati ovom do sebe, a ovaj drugi je zasluzan za tranziciju lopte od odbrane ili tog drugog klasicnog DMF-a do ofanzivaca.

I da Rahimica uopste nisam omalovazavao, samo reci da je covjek u ovom trenutku dva puta bolji igrac je smijesno. Kad sve saberes i oduzmes Zahirovic BAR mzoe trcati mnogo vise i mnogo vise stvari pokriti i time Rahimic gubi svu prednost. Da je Rahimic veci igrac sa vecom karijerom je nepotrebno i pominjati.
Celik!3,2,2.

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 06 jun 2013, 20:03

Imal' ko link od nekog latvijskog sitea da čitam i da se smijem (pošto nas se boje očito) :D .
FK Željezničar
Chelsea FC

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2013, 20:09

@AGB, moderni DMF je daleko od onoga što ti pričaš. Istina je da on presijeca napada, pozicionira se, to je također tačno. Međutim, Moderni DMF - ovi također imaju i veoma dobar pregled igre, nerijetko učestvuju u napadima, imaju dobru dugu loptu, precizne pasove. To što ti sada opisuješ je Rahimić i Zahirović. A Rahimić je ono što sada zna izučio ima .... ako nema i više. :lol:

Da smo načisto, nemam ništa protiv Zahe, nikada nisam niti imao, i volim što dečko igra, njegovu požrtvovanost ne bih dao ni za što.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 06 jun 2013, 20:13

Evo slusao sam Safeta,kaze Lulic na beku a Sejo u veznom redu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2013, 20:16

To se dalo zaključiti pri čitanju sastava igrača. Ide golman, obrana od RB i ide na lijevo. Četvrti u nizu igrač koji se pominje je Lulić. :)

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 06 jun 2013, 20:35

Da Lulic nije ljevi bek znamo svi osim Susica izgleda. I da je Salihovicu najjaca pozicija defanzivni vezni znamo svi koji ga godinama pratimo izuzev Susica izgleda. Zahirovic van, nakon sto ga je mjesecima na poziciji def.veznog uigravao za covijeka koji se ne bavi profesionalno fudbalom vec par godina i koji je eto razpolozen dosao na pripreme. Yes Susic can.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 06 jun 2013, 20:44

DonCorleone je napisao/la:Da Lulic nije ljevi bek znamo svi osim Susica izgleda. I da je Salihovicu najjaca pozicija defanzivni vezni znamo svi koji ga godinama pratimo izuzev Susica izgleda. Zahirovic van, nakon sto ga je mjesecima na poziciji def.veznog uigravao za covijeka koji se ne bavi profesionalno fudbalom vec par godina i koji je eto razpolozen dosao na pripreme. Yes Susic can.
ajde jos malo popljuj,ja i ti se bolje razumijemo u taktiku i igrace nego Susic

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 06 jun 2013, 20:47

Ziku selektora na okupu...Nisam vas prepoznao.
shandrlike-tandrlike

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 jun 2013, 20:53

Ma ne znam, gledao sam Borussiju, ljudi imaju Bendera, daleko od modernog defanzivca, mnoge ekipe isto tako. Jedina neka razlika je u tome jel igrac vise fizicki ili tehnicki defanzivac. Mislim puno se pretjeruje sa tim modernim defanzivcem, to lijepo zvuci, ali u praksi je mnogo slabije. Evo Arsenal igra sa covjekom koji je centralni vezni sa najvise pasova, ima pregled igre, ali dzaba kad u 95% situacija on mora sjediti nazad i cekati napade, i mora biti sposoban da uleti klizeci kad treba, da napravi faul kad treba, a nije to u mogucnosti i onda pada sve u vodu.

Ja bih isto volio da imamo igraca koji moze igrati tog defanzivnog veznog i naprijed i nazad, onda upariti njeg i Zahu(to bi Sesar mogao biti samo da napreduje jos) i to je to na sredini terena. Onda sebi mozes dopustiti i nekog igraca tipa Miske, on ne mora ni pokrivati u odbrani, imas uvijek osiguraca. Ja smatram da nam nije problem taj defanzivni vezni, vec taj drugi igrac koji ce pomagati odbrani ali i napadu. E to bi vec Salihovicu pasalo dobro. Pomagao bi odbrani, ali bi vrsio ogroman posao u napadu, a bio bi i rasterecen jer zna da ima igraca koji uvijek ostaje.
Celik!3,2,2.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 jun 2013, 20:57

pozicija 1 u kvalifikacijama i pozicija 15 na FIFA ranglisti opravdavaju svaki selektorov potez, ma koliko bio iracionalan... iracionalni potezi mu ocigledno donose rezultat... doklegod je tako, neka radi sta hoce... radili su nasi bivsi selektori rezonski, pa smo nakon 2,3 kola imali samo teoretske izglede za plasman... rahimic putuje aBd u brazil, ma koliko to nekome bilo van pameti...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 jun 2013, 21:01

amho je napisao/la:pozicija 1 u kvalifikacijama i pozicija 15 na FIFA ranglisti opravdavaju svaki selektorov potez, ma koliko bio iracionalan... iracionalni potezi mu ocigledno donose rezultat... doklegod je tako, neka radi sta hoce... radili su nasi bivsi selektori rezonski, pa smo nakon 2,3 kola imali samo teoretske izglede za plasman... rahimic putuje aBd u brazil, ma koliko to nekome bilo van pameti...
Kome je to van pameti? Covjek je to zasluzio, niko ne spori, samo nije za starta protiv jacih repki. U ovoj sigurno da moze dobro odigrati.
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.