Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

Medo10
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Medo10 » 06 jun 2013, 22:39

Mravnjak je napisao/la:Nije to vise onaj Rahimaga nazalost, nebi da... :( volim ga ali ne moze.
Zahirovic odigra solidno svaku tekmu, ne upusta se u rizik a zasto bi igra zadnjeg veznog obavlja svoj posao a protiv Grcke bio jedan od bolji u def. usao Rahimic u 70nekoj min i vidjeli smo da to nije taj... jednostavno on zeli ali njegovo tijelo ne moze to vise ne moze da prati, gubi se.. bojim se da mladi latvijski igraci ne iskoriste stare kosti generala. :(

Ono sto je sigurno ne moze igrati citavu tekmu prvih 25,30 min prvog pol. eto moze ali onda se gubi a drugo polv. moze da izdrzi do 60min a to znaci jedna izmjena na zadnjom veznom puca, ostaju dvije..
Da je Zahirovic od 1min igrao bi 90 min, jednostavno nebi imao razlog da ga mjenja
Rahima se tek bio vratio u trenanzni proces malo prije utakmice protiv Grka. Logicno je bilo da nece biti isti...isto kao sto ne bi bio niti jedan drugi igrac. Neko ce me shvatiti pogresno(garant) al' i samo treniranje u CSKA Moskvi je haman ravno igrajuci u Dinamu iz Minska, Kasimpasi, Elazigspor, itd. Kao naprimjer, koristit cu izjave Ivana Sesara i Saida Husejinovica gdje momci kazu kako je skroz drugaciji tempo treniranja izmedju FKS naspram GNKD i Elazigspor....tek zamislite kakav je tempo u jednom klubu punom svjetskih igraca. Rahimic je idealan za ovakve utakmice, covjek ima to iskustvo sto noge nikada nece moci nadoknaditi. Uz to, nije zgoreg dodati, da covjek ima dosta vise slifa kada je dodavanje u pitanju nego Zahirovic. Svima je jasno da ce Rahima biti u avionu za Brazil, ako Bog da, i mislim da je covjek to zasluzio. Covjek je ginuo zadnja dva ciklusa i zasluzuje da barem upise nastup. Moje misljenje je da nepozivanjem Elvira za Brazil bi bio jedan od najlosijih poteza selektora Susica u dosadasnjoj trenerskoj karijeri. Covjek je zasluzio da krunise svoju karijeru svjetskim prvenstom.

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 06 jun 2013, 22:41

Goalgetter je napisao/la:
Mravnjak je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Pape je selektor, on odlucuje. Moze se naspamati 120 stranica o tome da Rahimic ne igra u CSKA, i da nije u formi, odnesemo li sutra 3 boda iz Rige, niko rijeci za to nece prigovoriti. 15. na svijetu, 1. u grupi na tabeli ispred bivseg Europskog prvaka Grcke, tako da ...
Naravno.

Ali nedo bog da napravi neku gresku Rahimaga ili izgube iako nigdje veze da je Rahimaga pogresio itd.. ali odma bi paljba bila po njemu i Papetu.
Na Papetu je da procjeni je li on sposoban da odigra ovu utakmicu ili ne. Pa nije lud da ga stavi, ako ovaj ne moze drzati tempo ovako jedne vazne utakmice.

Ukenja li Rahimic, kritike nece izostati naravno, ali mislim da ce to biti oke. Odradice Rahimaga svoj posao.
Ne znam zasto ga nije onda stavio protiv Grcke od 1min kako kaze trebalo mu iskustvo za ovu tekmu pa za onu tekmu nije trebalo iskustvo..
Sa Rahimagom to je jedna zamijena sigurica 60min :roll: dok bi Zahiraga mogao da odigra 90min bezobzira na rez. jedino sto rokade moze da vrsi sa Salihagom na njegovu poziciju da bi umjesto Rahimage ubacio recimo Stevanagu.
Zadnja izmjena: Mravnjak, dana/u 06 jun 2013, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 06 jun 2013, 22:42

@Pirke

Mozemo pjevati i tu i svaku drugu, nije problem ali sam mislio da imamo nesto po cemu cemo prepoznatljivi biti.
Lijepa li si, YNWA, Dalmatinac sam...itd...to su recimo pjesme kad ih cujes znas ko ih vecinom pjeva :) . Dok je nasa Bosnom behar...ali dobro, nek se samo pjeva :mrgreen:

Idemo na pobjedu sutra!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 06 jun 2013, 22:48

[youtube][/youtube]
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 06 jun 2013, 22:53

Orao je napisao/la:@Pirke

Mozemo pjevati i tu i svaku drugu, nije problem ali sam mislio da imamo nesto po cemu cemo prepoznatljivi biti.
Lijepa li si, YNWA, Dalmatinac sam...itd...to su recimo pjesme kad ih cujes znas ko ih vecinom pjeva :) . Dok je nasa Bosnom behar...ali dobro, nek se samo pjeva :mrgreen:

Idemo na pobjedu sutra!
A kad se cuje Emina i to se zna ko pjeva ;) BBP je nasa kultna navijacka i to treba pjevati na svakoj utakmici reprezentacije
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

GunnerEmir
Kontakt:

Post Postao/la GunnerEmir » 06 jun 2013, 23:06

Ljudi još od prije one utakmice s Grčkom imam nekako jako dobar osjećaj oko ove reprezentacije...pred Grčku sam raji najavio da dajemo 3 komada, evo i sad sam aposlutno siguran da ćemo dobiti...mislim da je ovaj tim napokon "odrastao" i da je spreman za velike domete...mislim da se slobdno možemo zvati jednom od jačih reprezentacija na svijetu...iskusni,zreli,taentovani i nadsve borbeni...idemo sutra uvalit još jednu tricu...iako se ne slažem da igra Rhaimić uz maksimalno poštovanje njemu naravno...mislim da Zaha u ovom trenutku može puno više da da...ili čak salihović u sredini a Višća ili Steva po strani
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

GUNNER 4EVER

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 06 jun 2013, 23:13

.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jun 2013, 23:15

Cartman je napisao/la:
calcio je napisao/la: Gdje si ga gledao, svega ti? Jedno je trcanje (cisto sumnjam da moze izdrzat i sat vremena), a uz to jos dodajmo ritam i osjecaj za igru. I pustite "on je toliko iskusan da mu ne smeta sto ne igra", na protiv, njemu je se jos teze vratit nakon povrede i on se usvari nije ni vratio. Lik trenira. Trebao je sam rec da ne moze vise da igra, kad je ovaj Susic lud ko struja.

Kakve legende, kakve zasluge. Treba da igraju najbolji, a Rahimic ne treba ni da bude na spisku.
Evo citam forum jedno 2 godine mirno i tiho.

Ali ti fakat nemas veze s' vezom... pa idi bolan gledaj skakaone i Anders Jacobsena.

Cuj Rahima ne treba ni da je na spisku... pa to je stvar timskog duha, to je stvar obraza - sto ti ocigledno nemas.

TrumaTrums
Kontakt:

Post Postao/la TrumaTrums » 06 jun 2013, 23:16

joj ljudi kolko jos do tekme :evil:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2013, 23:18

Mislim, oko ..... 20h i 10 minuta :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 jun 2013, 23:18

TrumaTrums je napisao/la:joj ljudi kolko jos do tekme :evil:
19 sati i 12 minuta :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2013, 23:22

Uvijek mi je matematika bila jača strana :? :lol:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jun 2013, 23:25

Goalgetter je napisao/la:Ibisevic se nece ''utopiti'' na krilu, nego cemo igrati kao i uvijek sa dva napadaca, samo sto ce Mujdza igrati dosta ofanzivnije po desnoj strani, dok ce Rahimaga pokrivati prostor iza njega dok on krene naprijed. Lulic ce se na lijevoj strani ukljucivati kao krilni napdac kad smo u ofanzivi ;) .
Upravo tako.
AllGunsBlazing je napisao/la:Vi ocigledno ne razumijete pozicije. I Medo igra defanzivnog veznog kod nas, ali nije destruktivac. Tako i Salihaga nema to pozicioniranje, nema on osobinu da popuni odbranu kad Spaha izadje(sto i Rahimaga i Zahirovic imaju). Ovu dvojicu nikad lopta nece povuci, nece oni ici driblati gore nesto pokusavati vec uvijek ostaju na oprezu. To je razlika, i zato Pjanic i Salihovic ne bi mogli igrati kao defanzivni vezni, odnosno jedan od njih da je destruktivac. Treba pravi defanzivni vezni koji ima jedan cilj, a to je na sve moguce i nemoguce nacine zaustaviti napade te dodavati ovom do sebe, a ovaj drugi je zasluzan za tranziciju lopte od odbrane ili tog drugog klasicnog DMF-a do ofanzivaca.

I da Rahimica uopste nisam omalovazavao, samo reci da je covjek u ovom trenutku dva puta bolji igrac je smijesno. Kad sve saberes i oduzmes Zahirovic BAR mzoe trcati mnogo vise i mnogo vise stvari pokriti i time Rahimic gubi svu prednost. Da je Rahimic veci igrac sa vecom karijerom je nepotrebno i pominjati.
Pozicija defenzivnog veznog ne podrazumijeva da je igrač destruktivac i da na sve načine presječe napade.
Može biti, ali nije pravilo.
Uzmi Bayern za primjer, Martinez je destruktivac a Bastian je deep lying playmaker, znači on kreira napada isped svoje odbrane prema protivničkom šesnaestercu, playmaker iz sjene, kako hoćeš.
Ali razumijem šta hoćeš reći i upravu si, ovo sam ja samo malo dodao.

Ja sam za Zahirovića, ali nije ni Rahimić puno lošija opcija, u 5 deka je to što bi se reklo. Zaha je mlađi i u boljoj formi jer igra, a Rahimić je dosta iskusniji igrač.
Na kraju krajeva, uvijek se može izvršiti zamjena ako stvari ne budu išle onako kako treba.

Sutra očekujem dosta od Medunjanina, puca od samopouzdanja na treninzima.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 06 jun 2013, 23:28

"Ulaznicu u svom džepu za sada ima oko 5000 bh. navijača, a koliko će ih se uspjeti još snaći za zlata vrijedan komad papira, ostaje da vidimo."
Imal ovdje istine? 8-)
Sretno zmajevi!!

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 06 jun 2013, 23:33

[youtube][/youtube]

Kazu danas se slusao Halid a najvise se vrtila ova...

[youtube][/youtube]
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2013, 23:34

Gdje si to čitao @Marcelo ?

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jun 2013, 23:34

MARCELO je napisao/la:"Ulaznicu u svom džepu za sada ima oko 5000 bh. navijača, a koliko će ih se uspjeti još snaći za zlata vrijedan komad papira, ostaje da vidimo."
Imal ovdje istine? 8-)
Ma teško je to znati sa sigurnošću, za sad se zna da su prodane sve ulaznice koje su bile namjenjena za gostujuće navijače.
E sad koliko je još naših navijača kupilo ulaznice na "domaćim tribinama" ostaje nam da vidimo sutra :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 jun 2013, 23:40

U koliko je tekma sutra ? :oops:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 06 jun 2013, 23:45

Idem lec da sto prije vrijeme prodje ovako cekajuci minute mi se pretvaraju u sate :evil:, sto se tice rahimica mislim da je pogrijesio nije on vise za repke iako je legenda u to nema sumnje ali ako ga vec toliko postuje trebao ga je stavit protiv lihtenstajna i litve kad vec obezbedimo SP a ne sad zaha bi puno bolje igrao al vidjecemo sutra kako ce to bit volio bi da nisam upravu a i trebao je stevu od preve mjesto mede ipak mi lovimo go a ne oni al on je trener on odlucuje a ne mi nadam se da cemo sutra svi zajedno u ovo vrijeme slaviti :D ;) MORAJU NAJMANJE 2 RAZLIKE DA DOBIJU INACE PADAM NA KLADIONICI

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 06 jun 2013, 23:48

M4kaveli je napisao/la:U koliko je tekma sutra ? :oops:
cuo sam da je nekad izmedju 6 u jutro i 12 navece. samo upali tv sjedi i cekaj mora poceti :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.