Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Citizen-X
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Citizen-X » 07 jun 2013, 17:52

хаста ?
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jun 2013, 17:54

Bravo Rafa! Nekoliko ne sgvatljivih udaraca Novaka ali sta je tu je :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 07 jun 2013, 17:54

Nadal je zvijer i yebeni zid.Svaka mu čast onako u 5.setu da vraća 8-)
Zaista ga ne moraš voljeti da bi ga poštovao, to neki jednostavno ne mogu razumjeti.Navijam za Federera ali moraš poštovati Nadala.Nije on uopće pusher kao Murray, Nadal itekako zna napasti.

Zato, svaka čast Novače al' još pure treba da bi se kralj šljake dobio na svom terenu.Ako prodje Jo, sutra navijam za njega, ako prodje Ferrer, ne moram ni da navijam jer će svejedno skinuti gaće :mrgreen:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 07 jun 2013, 17:55

Svaka čast obojici ali dosta sreće u bitnim trenucima za Nadala :evil:
I sudija je u*ebao meč ali ne može se on krivit'.Krivo je neuvođenje normalne tehnologije.Ključne smečeve on u mrežicu ili sam preleti preko nje.Nole, sam sebe si dobio ....
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Matador
Kontakt:

Post Postao/la Matador » 07 jun 2013, 17:56

Majstore !

Idemo u nedjelju , ako Bog da do osme ;)

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 07 jun 2013, 17:57

e sad ce se Rafa jos vise cesat po guzici dobio je atomski reaktor u nju.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 jun 2013, 17:57

Ajmo jos Tsonga pa da gledamo pravo finale.Ako Ferrer prodje,bice to masakr.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 jun 2013, 17:57

Nadal je fenomen !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 jun 2013, 17:58

KAPA DOLE MAJSTORE!

Kao sto Bey rece, veliko postovanje s moje strane, veliki sampion - Rafa Nadal.

slika
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

mango9
Kontakt:

Post Postao/la mango9 » 07 jun 2013, 17:59

EvoMene je napisao/la:Ne može Španac do brejka, nije Nole Nadal pa da dozvoli protivniku takav povratak u meč. :mrgreen:
HAHAHHAHAHAHHAHAHA

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 07 jun 2013, 18:01

Bravo Novaku, bravo Rafi, obojica pokazali mentalnu snagu velicine planine...a oni udarci Rafe :roll: . Zasluzeno.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

ringostarr
Kontakt:

Post Postao/la ringostarr » 07 jun 2013, 18:03

slika
King of clay !

Šljaka je njegovo kraljevstvo.

Soderling je jednom padobranski upao u posjed i više nikad niko.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 jun 2013, 18:07

Spektakl !

Nadal je sigurno najspektakularniji igrac ikada.U ovom mech je imao cca. 15 poena koji te ostave bez daha.

Naredno polufinale nemam potrebe gledati.Sve sto tenis moze ponuditi do maloprije sam gledao :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 07 jun 2013, 18:12

Najveci svih vremena je Rafael Nadal. Iako je umalo uprskao dobiven mec uspio je sve to da ispravi i da izgubljen mec okrene u svoju korist.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 jun 2013, 18:12

Onaj poena za 30-30 kod 5-4 za đokovica cini mi se je bio za anale 8-)

strasan udarac. mec odlican, borbenost, hrabrost, ali jedan je rafa nadal. idemo po osmi 8-)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 07 jun 2013, 18:24

Nevjerovatan mec ponovo.Ovo su sigurno najuzbudljiviji mečevi koje je tenis u istoriji ikada ponudio.O kvalitetu mozda teniski stručnjaci i mogu razgovarati ,ali o drazi nikako.Ovaj meč su definitivno obiljezile kardinalne dječije greske Djokovića.Prvo ona mreza koju je zagrlio i sigurno je to bio mozda i ključni trenutak meča.Pa onda oni smješni smečevi koje ni početnik nebi izbacio vani.Reći će mnogi umor ,ali ipak si ti br.1 trenutno na ljestvici i ono se ne smije dešavati.Djoković je imao sve u ovom meču osim jedne stvari.Završnog udarca.Milion puta je doveo,gotovo u svakom drugom poenu Nadala u situaciju da ovaj jedva spasava zivu glavu i vraca lopticu po sredini u teren ali ,on ni ne razmišlja da pridje i hladno odigra volej nego pušta da loptica odskoči i onda bezbroj puta ili je šalje ponovo Nadalu na reket ,a ovaj to odlično čita i stize ,sto niko drugi u svjetu tenisa nikada nije mogao uraditi.Djoković se boji voleja i to je činjenica ,a najbolje to pokazuje situacija kada smečuje .
Što se borbenosti tiče tu je Nadal bio neuporedivo bolji ,što za sve koji ga poznaju i nije neko iznenadjenje.
Zasluzeno nema šta.Nadal ima svoj stil igre i to je bilo poznato i prije meca.Ovo je mozda bila i posljednja šansa da Djoković bude medju najboljim teniserima u svjetu tenisa ikada .A sam je kriv što nije uspio.Malo mu je falilo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 jun 2013, 18:26

HVALA TI!!!!!

JEDAN JE RAFA NADAL!

Jes da je nole par puta zakucao loptu u mrezu poslje smeca ali je vecini prethodio savrsen lob koji bi upo u teren.Tj smecevi gdje se djokovic morao vracati nazad u pokusaju da je ufati ...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jun 2013, 18:43

Sta ga je instant navijaca Nadala na ss.ba odjednom :?: Bas cudno. :roll:

Tesko da je Djokovic, ako gledamo celi mec, nesto vise propustio nego sto je to uradio Nadal. Svi se hvataju za te smeceve i pecanje, a niko ne gleda pogresan gameplan, koji je Djokovica odveo u poraz.
Da, znalo se da ce Nadal da juri za svakom lopticom i da na retrievingu i counterpunchingu zasniva igru, jer on realno drugacije ne ume. Poenta je da je Djokovic gresio sto je Nadalu isao na FH, umesto da mu maksimalno optereti BH. Na riternu je malo sta pohvatao tokom najveceg dela susreta. Ni Nadal nije blistao, ali je bio stabilniji. Nadal koji pravi 40+ UE u mecu u kojem Djokovic ide preko 70, a taj susret dobija sa 9-7 u petom setu je Nadal koji nije odigrao spektakularan mec, vec sasvim prosecan za svoje sljakaske standarde.

Nadal je jednostavno bio bolji teniser danas. To broj ukupnih poena i osvojenih gemova i govori. I pored toga, Novak je bio jako blizu pobede. Jedini razlog zasto nije do iste dosao je on sam - ne ni sudija, dve-tri greske, sunce, vetar i ostalo. Nadal je bio danas vec vidjen za poraz, ne na osnovu breaka razlike za Djokovica u 5. setu, vec na osnovu celokupne partije. Mec je bio zanimljiv, jako zanimljiv, na momente i izuzetan. Ali, uglavnom mec je bio error fest i nije vredan toga da ga se smatra 1 klasikom glede kvaliteta.

Jedno pitanje opstem forumskom mnjenju: koliko puta to treba da se ljudi iscudjavaju ovde 1om Smiljanu Banjcu :?: Vec 2.5 godine se to uvek radi. :o
Covek je 1 kreten, neobjektivna budala i izlisno ga je komentarisati. U 2013oj ljudi imaju mute dugme na daljinskom upravljacu, u najmanju ruku. A neko ima i HRT2, B92, Face TV ili opciju da prebaci na britanske komentatore ESa.

Za finale je jasno: obojica polufinalista iz drugog meca imaju veliki matchup problem u susretima sa Nadalom. Ferrer bi mozda nesto i mogao, da nije sisarka u glavi i mentalni patuljak.

I za kraj, cudi me da niko ne komentarise cinjenicu da je Nadal nakon 2. opomene sudija redovno uzimao 30+ sekundi za servis. I to je uradio preko 40x u poslednja 2 seta ovog meca. A zna se sta treca opomena donosi. ;)

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 07 jun 2013, 18:56

Zasto instant navijaci? ... Ja npr. pratim Nadal jos dok je u juniorima bio. Sad sto ne komentarisem ne znaci da ne gledam...
Postovanje treba zaraditi.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jun 2013, 18:59

kad_kako je napisao/la:Zasto instant navijaci? ... Ja npr. pratim Nadal jos dok je u juniorima bio. Sad sto ne komentarisem ne znaci da ne gledam...
Tebe nisam tu racunao. Ima ovde onih koji dodju samo kad 1 teniser izgubi. Nevazno je da li od Federera, Murraya, Del Potra, Nadala ili nekog petog. Zato su "instant".

Nesto slicno kao sto izvesna populacija sa ovog foruma navija za one koji igraju protiv Miami Heata u NBA sekciji. :roll:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.