Denver Nuggets

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

JHam
Kontakt:

Re: Denver Nuggets

Post Postao/la JHam » 06 jun 2013, 18:32

LenBias je napisao/la:kakva ekipa, otkaz treneru godine :lol:
eto ga vama ;)
a otkaz je dobio jer je zahtjevao novi ugovor, i da ga nije dobio a sezona pocela ko zna sa bi bilo i kako bi se ponasao, senilan jbg..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jun 2013, 18:33

ne treba, spo je nama odlican al vi tesko boljeg da mozete naci
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 jun 2013, 18:35

Vrijeme ce pokazati, ova ekipa i bez njega moze igrati ono sto smo igrali ove godine(Run & Gun), a nama je potreban neko ko ce postaviti koji napad, a ne samo trcati, pa makar morali izmjeniti pola ekipe.
U opticaju su Hollins i Shaw a vjerujem da ce i SVG i JVG biti pozvani, pa sto ne i Phill-a na razgovor.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jun 2013, 23:34

Loš potez Nuggetsa.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 jun 2013, 23:47

LBJ MVP je napisao/la:Loš potez Nuggetsa.
razlog molim.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jun 2013, 23:50

JHam je napisao/la:
razlog molim.
S prosječnom ekipom je igrao playoff na jakom zapadu svake sezone.Ove je pogotovo odradio odličan posao i pored povreda koje su ga zadesile.
Za rezultate u playoffu tih godina on je najmanje kriv,jbg Melo mu glavni igrač bio.
Pitanje je bi li Nuggetsi ispali u prvoj rundi da je Danilo bio zdrav,a ovako bez najboljeg igrača...

Jedva čekam tog koji će s ovakvom ekipom 50 pobjeda imati.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 jun 2013, 00:01

LBJ MVP je napisao/la:
JHam je napisao/la:
razlog molim.
S prosječnom ekipom je igrao playoff na jakom zapadu svake sezone.Ove je pogotovo odradio odličan posao i pored povreda koje su ga zadesile.
Za rezultate u playoffu tih godina on je najmanje kriv,jbg Melo mu glavni igrač bio.
Pitanje je bi li Nuggetsi ispali u prvoj rundi da je Danilo bio zdrav,a ovako bez najboljeg igrača...

Jedva čekam tog koji će s ovakvom ekipom 50 pobjeda imati.
:lol: :lol: :lol:
tebi je prosjecna ekipa koja ima 2 all-stara (melo, iverson) ili ona sa Billupsom, Melom, JRom, KMart-om, Cambyem, Neneom?? na koju mislis?? :lol:
JEdva cekam da potpisemo normalnog trenera pa da se tek vidi kako imamo zvijezdu u ekipi, ili vise njih, kojima karl nije dao da se pokazu, jedan od razloga otkaza jeste taj sto nije dovoljno igrao McGee-a ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jun 2013, 00:11

JHam je napisao/la: :lol: :lol: :lol:
tebi je prosjecna ekipa koja ima 2 all-stara (melo, iverson) ili ona sa Billupsom, Melom, JRom, KMart-om, Cambyem, Neneom?? na koju mislis?? :lol:
JEdva cekam da potpisemo normalnog trenera pa da se tek vidi kako imamo zvijezdu u ekipi, ili vise njih, kojima karl nije dao da se pokazu, jedan od razloga otkaza jeste taj sto nije dovoljno igrao McGee-a ;)
Melo,JR,KMart i Nene imaju košarkaški ispodispodprosječan iq probaj ih ti vodit :D

McGee je odličan košarkaš ali i njemu fali pameti.Karl je fino radio s njim,vjerujem da bi sljedeće sezone dobio veću minutažu i ovlasti u igri.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 jun 2013, 00:19

LBJ MVP je napisao/la:
JHam je napisao/la: :lol: :lol: :lol:
Melo,JR,KMart i Nene imaju košarkaški ispodispodprosječan iq probaj ih ti vodit :D

McGee je odličan košarkaš ali i njemu fali pameti.Karl je fino radio s njim,vjerujem da bi sljedeće sezone dobio veću minutažu i ovlasti u igri.
Nebi, karl je vec rekao da opet ceka pripreme i to da vidi kako ce se pokazati.
A to je bio samo jedna razlog "otkaza"...
Chris Tomasson ‏@christomasson 5h
Spoke to some ****. In upcoming tweets, will give some reasons why George Karl was fired.

Management blamed George Karl for losing Golden State series. Believed he panicked by matching up small rather than by playing Nuggets game.

Management wanted George Karl to play JaVale McGee more after they paid him all this money. Wanted him to start over Koufos but Karl said no

Management believed George Karl played Andre Miller too much. Wanted to see Evan Fournier get more development during regular season.

Chris Tomasson ‏@christomasson 4h
Management wouldn't have minded George Karl develop younger players in general more even if would have meant winning few less games than 57

Chris Tomasson ‏@christomasson 4h
George Karl didn't want to go into the final year of his contract without an extension. Didn't want to be lame duck. Lost power struggle.
A to za ispodprosjecan IQ odredjenih kosarkasa, nisu vjerujem jedini, ali ako imas autoritet i pokazes ga onda ces sigurno ih moci voditi ;) A ne samo da sjedis na klupi pognute glave i cekas sta ce ekipa uraditi sama od sebe ;)

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 jun 2013, 01:45

Cekaj zar ti nisi onaj sto je galamio kako je Karl kosarkaski mag za M. Browna? Nije to bilo tako davno. Price kako Brown vise nece ni preuzeti novu ekipu ovo ono ? Eto spucase Karlu otkaz a Brown ponovo sjeo na klupu talentovanog tima iz Clevelanda. Sad Karl vise nije ni "normalan" trener a do jucer je bio jedan od najboljih. Sta bi?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 jun 2013, 09:06

Balon je napisao/la:Cekaj zar ti nisi onaj sto je galamio kako je Karl kosarkaski mag za M. Browna? Nije to bilo tako davno. Price kako Brown vise nece ni preuzeti novu ekipu ovo ono ? Eto spucase Karlu otkaz a Brown ponovo sjeo na klupu talentovanog tima iz Clevelanda. Sad Karl vise nije ni "normalan" trener a do jucer je bio jedan od najboljih. Sta bi?
Bolji od Browna jeste sigurno, to nije tesko, i dosta ga i gleda ljudi kao jednog od najboljih, al je tvrdoglav previse, i nije on za ove ekipe vise. Sretno mu u daljnjem radu, meni je drago sto je otisao.
A zar nisi ti jedan od onih sto ste govorili na pocetku sezone da lakersi osvajaju?? Sta bi na kraju kad ste se borili za PO??

P.S Ja cekam da vidim sta Nezalaganje ima da kaze na ovaj potez uprave, on nas je najvise kritikovao zbog R&G kosarke :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 jun 2013, 16:59

Pa dosta nezgodna situacija za vas...Ma kako se zavrsila,nije lako kad zamijenis trenera nakon 9 sezona,ne zbog njegovog trenerskog znanja,vec zbog cinjenice da su u rosteru sve igraci koje je on zelio,a i draftovao.Ako tome dodas vas stil igre,protiv kojeg nemam nista,ali nije ucinkovit za PO,onda je i tebi jasno da ce novi trener imati pune ruke posla,jer ce covjek morato mijenjati skoro cijeli identitet ekipe.Kad jedan PHX sa onakvim igracima nije nikada uspio sa tim stilom igre,tesko da ce bilo ko.Imate vi i mnoge dobre 'elemente' u ekipi,ali vam treba neko na low postu,ako zelite uci u krug ekipa koje ce se boriti za titulu.Jos bi dodao,da bi meni Mozgov definitivno igrao prije Koufosa,kao i to da bi mi Fournier bio rezervni PG.Nisu nesto ofanzivno nadareni ni jedan ni drugi(pricam za ova 2 centra),ali 2.18 je 2.18 u reketu plus lik nije glup i po meni je jako solidan igrac,a Karl je zakopao na klupi cijelu sezonu.Na draftu vam treba kvalitetan suter.Toliko! :D

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 jun 2013, 18:06

NEZALAGANJE je napisao/la:Pa dosta nezgodna situacija za vas...Ma kako se zavrsila,nije lako kad zamijenis trenera nakon 9 sezona,ne zbog njegovog trenerskog znanja,vec zbog cinjenice da su u rosteru sve igraci koje je on zelio,a i draftovao.Ako tome dodas vas stil igre,protiv kojeg nemam nista,ali nije ucinkovit za PO,onda je i tebi jasno da ce novi trener imati pune ruke posla,jer ce covjek morato mijenjati skoro cijeli identitet ekipe.Kad jedan PHX sa onakvim igracima nije nikada uspio sa tim stilom igre,tesko da ce bilo ko.Imate vi i mnoge dobre 'elemente' u ekipi,ali vam treba neko na low postu,ako zelite uci u krug ekipa koje ce se boriti za titulu.Jos bi dodao,da bi meni Mozgov definitivno igrao prije Koufosa,kao i to da bi mi Fournier bio rezervni PG.Nisu nesto ofanzivno nadareni ni jedan ni drugi(pricam za ova 2 centra),ali 2.18 je 2.18 u reketu plus lik nije glup i po meni je jako solidan igrac,a Karl je zakopao na klupi cijelu sezonu.Na draftu vam treba kvalitetan suter.Toliko! :D
Izgleda da sad ganjamo na draftu Iversona, koji je prema pisanjima bolji vec i od KK i od Mozgova, tj. jaci, borbeniji i ima par fazona u reketu, i ganjamo Bullocka koji je ekstra suter.
I meni bi mozgov igrao prije koufosa(iako se pokazao ovaj solidnim), jer mozgov ima i sut solidan sa poludistance a i visinu.
Evan-a bi koristio na 1/2 a Millera otjerao(i to je isto jedan od razloga sto je karl dobio otkaz), jer je pokazao da ima mozak, i mogao bi biti nas Manu aBd, nije ni los suter kako su ga opisivali prije drafta(il se bas popravio).
A sto se tice tipa igre, ovo mozemo igrati i bez trenera, a sad ganjamo Shaw-a, Hollinsa ili Gentry-a(valjda se tako pise), koji bi trebali uvesti neke taktike u ekipu, par pozicionih napada i dobru odbranu, pa bi mogli i trcati a i imali bi akcije za "vadjenje" uz jaku odbranu.
Vidicemo kako ce to sve ispasti al ja se nadam da ce biti dobro sve, i vjerujem da ce biti 3-4 trade-a(igraca) koji ce napustiti ekipu do potpisivanja FA, tu mislim na KK-a(ako draftujemo Iversona), Chandlera, Millera pa i ostale ako trener misli da ima bolji neko za njegov sistem(vjerovatno ima, al sta dati...). Niko nije nezamjenjiv pogotovo u ovoj godini kad se promijenio i trener, po prvi put u zadnjih 9 godina, do sad smo samo mjenjali igrace.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 jun 2013, 19:33

Ovaj nas kako prica da nije siguran da mozemo ponoviti ovaj uspjeh sto zbog povreda sto zbog sve ostalog, i da ce pokusati dobiti svaku tekmu, mi lici na "mozda i tankiramo" :lol: :lol:
Ni to nije toliko lose ako ce ovi mladi dobiti sansu kroz citavu godinu(Evan,QM,JHam,Stone...) :?

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 jun 2013, 01:50

JHam je napisao/la:
Balon je napisao/la:Cekaj zar ti nisi onaj sto je galamio kako je Karl kosarkaski mag za M. Browna? Nije to bilo tako davno. Price kako Brown vise nece ni preuzeti novu ekipu ovo ono ? Eto spucase Karlu otkaz a Brown ponovo sjeo na klupu talentovanog tima iz Clevelanda. Sad Karl vise nije ni "normalan" trener a do jucer je bio jedan od najboljih. Sta bi?
Bolji od Browna jeste sigurno, to nije tesko, i dosta ga i gleda ljudi kao jednog od najboljih, al je tvrdoglav previse, i nije on za ove ekipe vise. Sretno mu u daljnjem radu, meni je drago sto je otisao.
A zar nisi ti jedan od onih sto ste govorili na pocetku sezone da lakersi osvajaju?? Sta bi na kraju kad ste se borili za PO??

P.S Ja cekam da vidim sta Nezalaganje ima da kaze na ovaj potez uprave, on nas je najvise kritikovao zbog R&G kosarke :D
Ne nisam, ovo si izmislio. Ne sjecam se ali ako sam uopste ista rekao onda da Lakersi idu na titulu, sasvim normalno je ciljati na titulu kad u ekipi imas Nasha, Kobea, Dwighta i Gasola. Nasu ekipu su prije svega pregazile povrede i trener pa onda i neke druge stvari tako da ti je usporedba nigdje veze. Sve i da jesam ono izjavio, navijacki je ocekivati titulu svog tima. Ja pricam o Karlu i o tome kakav je trener, na pocetku sezone si ga dizao i Browna predstavljao kao najveceg levata a prvi ostade bez posla dok drugi ponovo sjedi na klupi NBA tima. Sad je Karl odjednom senilan, tvrdoglav i sta sve ne.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 08 jun 2013, 07:50

Šteta, velika šteta. Denver mi je izuzetno simpatična ekipa, ali nema playoffa sljedeće godine. Karl je činio "čuda" sa Denverom. Valjalo je ovako "neambicioznu" franšizu držati na ovako visokom nivou.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 08 jun 2013, 11:52

Balon je napisao/la:
JHam je napisao/la:

Ne nisam, ovo si izmislio. Ne sjecam se ali ako sam uopste ista rekao onda da Lakersi idu na titulu, sasvim normalno je ciljati na titulu kad u ekipi imas Nasha, Kobea, Dwighta i Gasola. Nasu ekipu su prije svega pregazile povrede i trener pa onda i neke druge stvari tako da ti je usporedba nigdje veze. Sve i da jesam ono izjavio, navijacki je ocekivati titulu svog tima. Ja pricam o Karlu i o tome kakav je trener, na pocetku sezone si ga dizao i Browna predstavljao kao najveceg levata a prvi ostade bez posla dok drugi ponovo sjedi na klupi NBA tima. Sad je Karl odjednom senilan, tvrdoglav i sta sve ne.
Stvarno se nadam da se salis...Covjek nas je trenirao 9 godina, konstantno!! Bez otkaza!! I dobio je otkaz na kraju sezone, dok je tvoj miljenik kojeg spominjes dobio otkaz na pocetu i citavu sezonu bio bez posla...jel ti stvarno mislis da ce Karl toliko dugo cekati na posao?? Za njega se vec interesuje Memphis!! I LAC!! A ti mi spominjes Browna koji je dobio posao na kraju sezone u Clevelandu(svaka njima cast imaju i potencijal i dobre igrace, al jos nisu ni MEM ni LACi) !!

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 jun 2013, 17:53

http://www.nbaserbia.com/vesti/3923/and ... a-minesotu" onclick="window.open(this.href);return false;

Kako se spekuliše, uprava Minesote Timbervulvs pokušaće tokom narednog leta da angažuje reprezentativca SAD, Andrea Igudalu (29). Aktuelni košarkaš Denvera najverovatnije će iskoristiti igračku opciju u ugovoru kako bi od 1. jula postao slobodan igrač.

Naime, Minesota Timbervulvs je u potrazi za košarkašem koji može sodlino da pokrije pozicije beka i krila i koji može da doprinese timu kako u odbrani, tako i u napadu. Kako se sve glasnije šuška, glavna meta čelnika "Vukova" jeste upravo reprezentativac SAD.

Andre Igudala iza sebe ima solidnu sezonu u dresu Denvera u koji je stigao iz Filadelfije, u trejdu između Lejkersa i Orlanda za Dvajta Hauarda dok je u pravu 76ersa otišao Endru Bajnam. Ipak, nakon odlaska GM-a Uđirija i trenera Džordža Karla, pojavile su se priče kako su dani Andrea Igudale u Denveru prošlost i kako će sigurno napustiti klub.

Iskusni košarkaš i sam je pričao kako je u potrazi za novim angažmanom i kako ga interesuju jedino dugoročni ugovori. Prema previđanjima, Igudala traži petogodišnji ugovor vredan oko 80 miliona dolara. Trenutno, uprava "Vukova" u svom "seleri kepu" ima prostora za jak ugovor pošto je Kevin Lav jedini igrač tog tima koji ima maksimalan ugovor.

Tokom prošle sezone, Andre Igudala je odigrao 80 utakmica u regularnom delu za klub iz "Grada jedne milje". On je prosečno postizao po 13,0 poena, 5,4 asistencije uz 5,3 skokova i 1,7 ukradenu loptu.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 08 jun 2013, 19:33

Ja mislim da oni mogu njega ganjati tek ako Pekovic ode i ociste malo mjesta, jer su i oni preko cap-a. Jedino neki trade...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 jun 2013, 19:30

#Nuggets teammates @KennethFaried35 & @TyLawson3 invited to attend USA Basketball mini-camp in Las Vegas next month.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.