Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Evil Genius
- Kontakt:
Re: Serie A
Dobri smo dobri smo, bez poraza u novembru (za svaku pohvalu) . . . tri boda od lige prvaka, sljedeci nazio pa sampdoria u gostima - po meni dvije kljucne utakmice ove polusezone u borbi za LP . . .
edit : sta se desi s juventusom jbt !?
edit : sta se desi s juventusom jbt !?
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
LAZIO ce pobijeduti romu i tako izaci iz krize i krenuti prema vrhu gdje mu je i mjesto
tuga_sa_sjevera je napisao/la:Pogodim sve skoro rezultate iz Serije A, kontam : skinuo sam solidnu lovu...ali mi se u sve umiješa "levatski" klub - Juventus, i sve mi pokvari. Znao sam da neće dobiti Cagliarija, pa sam igrao X. Ali da se čuti ni vidjeti na terenu neće - e to nisam predvidio. Mislim, kakvi levati...trebaju ispasti iz Serije A definitivno!
hahahaha gledaj levata sto se nasao komentarisati.. pa glupane moj za koga ti navijas?? ajde ne jedi ****.. momci se napalili i odigrali sjajno.. Ciro sere sa Giovincom.. ma sve je lose bilo..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
- sarajlija89
- Kontakt:
mali komentar tekme juve cagliari...sta rec...nakon bordoa mislio sam da ne moze losije ali moze....poraz ne boli toliko koliko sama igra...tj. neigra ili kako vec...ocigledno veliki problemi u pronalasku idealne formacije,stalne povrede i prevelik broj rotacija igraca...tako da juve nikako ne moze da nadje svoju igru i formaciju koja bi mu odgovarala.Opet ponavljam ovaj tim je mocan i jak...al zbog nekih okolnosti ne mozemo pronac pravu igru..molim Boga da sto prije nadjemo jer ovo vec postaje ozbiljno.
sama utakmica sa cagliarijem....sta rec...onakav gol vjerovatno moze primit samo juve i niko vise,covjek opali iz ocaja jer nema kome dat loptu....i evrogol...pa se sjetim nekih ranijih golova koje samo tako primali golove....npr onaj iz reggine halfredson ili casani iz palerma...to na socceru onakvih golova nema...a ljudi u karijeri nisu gola dali,....pored toga sto smo najveci klub...juventus je vjerovatno i natragicniji i klub koga stalno prate neki pehovi i nesrece......
cagliari zasluzeno dobio....allegri za mene ako ne najbolji onada medju tri trenera u italiji..al ipak za mene je najbolji upravo on....ferrara krivi sudije...kakve ba sudije moj ciro..pa nismo mi inter kojima su sudije krive uvijek pa cak i kad centra ne predju ko protiv barce...ciro ba mi smo juve,ne moze sudija bit kriv kad ti nemas igre i nista sto bi opravdalo te tvoje rijeci,nismo mi inter jbt....ne moze se na silu pobjedjivat i uzimat titule...doduse ima jedan tim u italiji sto je preko noci to uradio...i poceo pobjedjivat i titule uzimat zahvaljujuci upravo toj sili i nepravdi...al sve se vraca...sve se placa.
cagliari me po ko zna koji put iznenadio samo tako...iako su ostali bez nekih kljucnih igraca iz prosle sezone opet igaraju dobro, i to zna se zahvaljujuci kome...ALLEGRIU....neki kazu gubite od cagliaria,sramota....pa eto taj isti cagliari...malo je rec nadigro je i intera... ko je gledo zna o cemu pricam......i samo neka nadrealna sreca je pomogla interu da cak i pobjedi...a bar bod je cagliari trebo uzet.
idemo dalje FORZA MAGICA JUVE
sama utakmica sa cagliarijem....sta rec...onakav gol vjerovatno moze primit samo juve i niko vise,covjek opali iz ocaja jer nema kome dat loptu....i evrogol...pa se sjetim nekih ranijih golova koje samo tako primali golove....npr onaj iz reggine halfredson ili casani iz palerma...to na socceru onakvih golova nema...a ljudi u karijeri nisu gola dali,....pored toga sto smo najveci klub...juventus je vjerovatno i natragicniji i klub koga stalno prate neki pehovi i nesrece......
cagliari zasluzeno dobio....allegri za mene ako ne najbolji onada medju tri trenera u italiji..al ipak za mene je najbolji upravo on....ferrara krivi sudije...kakve ba sudije moj ciro..pa nismo mi inter kojima su sudije krive uvijek pa cak i kad centra ne predju ko protiv barce...ciro ba mi smo juve,ne moze sudija bit kriv kad ti nemas igre i nista sto bi opravdalo te tvoje rijeci,nismo mi inter jbt....ne moze se na silu pobjedjivat i uzimat titule...doduse ima jedan tim u italiji sto je preko noci to uradio...i poceo pobjedjivat i titule uzimat zahvaljujuci upravo toj sili i nepravdi...al sve se vraca...sve se placa.
cagliari me po ko zna koji put iznenadio samo tako...iako su ostali bez nekih kljucnih igraca iz prosle sezone opet igaraju dobro, i to zna se zahvaljujuci kome...ALLEGRIU....neki kazu gubite od cagliaria,sramota....pa eto taj isti cagliari...malo je rec nadigro je i intera... ko je gledo zna o cemu pricam......i samo neka nadrealna sreca je pomogla interu da cak i pobjedi...a bar bod je cagliari trebo uzet.
idemo dalje FORZA MAGICA JUVE
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
ako juventus izgubi u derbiju ciro mora da ide , a opcije su mancini i hiding tako kaze tuttomercato
- sarajlija89
- Kontakt:
al posto nece izgubit...hiddink i mancini ce ostat na birou hahahahalegy je napisao/la:ako juventus izgubi u derbiju ciro mora da ide , a opcije su mancini i hiding tako kaze tuttomercato
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- sarajlija89
- Kontakt:
Derby d'Italia
NAJVISE GOLOVA
* 10 golova 10.6.1961. Juventus 9-1 Inter
* 9 golova 14.12.1913. Juventus 7-2 Inter
* 8 golova 17.1.1932. Juventus 6-2 Ambrosiana Inter
* 8 golova 19:6.1975. Inter 2-6 Juventus in Coppa Italia
* 7 golova 26.11.1911. Inter 6-1 Juventus
* 7 golova 4.1.1913.Inter 6-1 Juventus
INTEROVE NAJVECE POBJEDE
* Inter 6-1 Juventus 26.11.1911.
* Inter 6-1 Juventus 41.1913.
* Ambrosiana Inter 4-0 Juventus 17.11.1935.
* Ambrosiana Inter 5-0 Juventus 16.10.1938.
* Ambrosiana Inter 4-0 Juventus 17.9.1939.
* Inter 6-0 Juventus 4.4.1954.
* Inter 4-0 Juventus 11.11. 1979.
* Inter 4-0 Juventus 11.11.1984.
JUVENTUSOVE NAJVECE POBJEDE
* Juventus 7-2 Inter 14.12.1913.
* Juventus 6-2 Ambrosiana Inter 17.1.1932.
* Juventus 4-0 Ambrosiana Inter 17.5.1942.
* Juventus 5-1 Inter 3.3.1957.
* Juventus 9-1 Inter 10.6.1961
* Inter 2-6 Juventus 19.6.1975. (KUP)
STATISTIKA
SERIE A:179 meceva
79 pobjeda Juventusa
45 remija
55 pobjeda intera
Coppa Italia:28 meveva
12 Juventus
7 remija
9 Inter
Supercoppa d’Italia: 1 utakmica
0 Juventus
0 remija
1 Inter
UKUPNO:
1 Juventus 208 91 52 65 300 262 +38
2 Inter 208 65 52 91 262 300 -38
NAJVISE GOLOVA
* 10 golova 10.6.1961. Juventus 9-1 Inter
* 9 golova 14.12.1913. Juventus 7-2 Inter
* 8 golova 17.1.1932. Juventus 6-2 Ambrosiana Inter
* 8 golova 19:6.1975. Inter 2-6 Juventus in Coppa Italia
* 7 golova 26.11.1911. Inter 6-1 Juventus
* 7 golova 4.1.1913.Inter 6-1 Juventus
INTEROVE NAJVECE POBJEDE
* Inter 6-1 Juventus 26.11.1911.
* Inter 6-1 Juventus 41.1913.
* Ambrosiana Inter 4-0 Juventus 17.11.1935.
* Ambrosiana Inter 5-0 Juventus 16.10.1938.
* Ambrosiana Inter 4-0 Juventus 17.9.1939.
* Inter 6-0 Juventus 4.4.1954.
* Inter 4-0 Juventus 11.11. 1979.
* Inter 4-0 Juventus 11.11.1984.
JUVENTUSOVE NAJVECE POBJEDE
* Juventus 7-2 Inter 14.12.1913.
* Juventus 6-2 Ambrosiana Inter 17.1.1932.
* Juventus 4-0 Ambrosiana Inter 17.5.1942.
* Juventus 5-1 Inter 3.3.1957.
* Juventus 9-1 Inter 10.6.1961
* Inter 2-6 Juventus 19.6.1975. (KUP)
STATISTIKA
SERIE A:179 meceva
79 pobjeda Juventusa
45 remija
55 pobjeda intera
Coppa Italia:28 meveva
12 Juventus
7 remija
9 Inter
Supercoppa d’Italia: 1 utakmica
0 Juventus
0 remija
1 Inter
UKUPNO:
1 Juventus 208 91 52 65 300 262 +38
2 Inter 208 65 52 91 262 300 -38
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
dobijte sad intermerdu i da seria a postane interesantnija, a sarajlija nije bas da samo juve ima nesrecu i primaju evrogolove, pogotovo ne ovaj sad protiv cagliarija, jer ovaj nene nije neki levat, već brazilac koji je prešao iz portugala(neki manji klub neda mi se guglati), a tamo je bio prvi strijelac lige, tu me više čudi bufon, nešto je prečesto počeo primati golove sa 25+ metara
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- Evil Genius
- Kontakt:
kolko god ih mrzio volio bi da su gore gdje pripadaju . . . derbiji uvijek bili zanimljivi i rijetko je kad pobjedio favorizovani tim (u ovom slucaju to smo mi), medjutim ova ranierijeva roma je usla u finu formu tako da s pravom ocekujem pobjedu . . . plus vracaju se de rossi, cicinho, juan izdrzo utakmicu bez povrede, totti se u potpunosti oporavio, mirko poceo zabijat tako da sam optimista za ovaj derbi . . .legy je napisao/la:LAZIO ce pobijeduti romu i tako izaci iz krize i krenuti prema vrhu gdje mu je i mjesto

uvijek se rado sjetim
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
Jel to dva derbija u jednom kolu ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- Evil Genius
- Kontakt:
juve - inter
roma - nazio
roma - nazio
u subotu ?! Prenosil sportklub ?! Uh, definitivno to se mora gledat... ako ikako mognem, mislim ako budu prenosili...
- Evil Genius
- Kontakt:
juve - inter u subotu 2o:45 mislim da ce bit na hrt2 jer oni prenose europske derbije, a rimski derbi u nedelju 2o:45 i ne znam dal' ima na nekom 'nashem' programu
edit : od hrt-a nista jer izgleda da prenose sibenik
edit : od hrt-a nista jer izgleda da prenose sibenik
jbg.hrt2 mi je kodiran...
valjda će bit i na sportklubu... pogledam kasnije na teletext-u 
nije Gigi kriv sto su mu saigraci Molinaro i Cannavaro.. btw. onaj gol pogledaj ponovo.. ono je znaci perfektno mjesto za gadjanje.. pogledaj Buffona kako je bio na lopti.. 99% golmana bi ispratilo samo loptu.. Gigi se bacio sto je vise mogao i ispruzio.. ali je Nene pogodio nejverovatno..tony-mortale je napisao/la:dobijte sad intermerdu i da seria a postane interesantnija, a sarajlija nije bas da samo juve ima nesrecu i primaju evrogolove, pogotovo ne ovaj sad protiv cagliarija, jer ovaj nene nije neki levat, već brazilac koji je prešao iz portugala(neki manji klub neda mi se guglati), a tamo je bio prvi strijelac lige, tu me više čudi bufon, nešto je prečesto počeo primati golove sa 25+ metara
btw. na Juve temi sam postavio to za Hiddinka, a evo jedna vijest.
Prema rijecima bivseg trenera Juventusa Gigi Maifredia bivsi direktor Juventusa Luciano Moggi je prije Calciopolija dogovorio sve oko transfera Cristiana Ronalda i Stevena Gerrarda.
On je takodje dodao da je cijeli Calciopoli izmisljen i da je sve to uradjeno da bi se razbio tako jak tim kojem niko nije mogao prici.
"Calciopoli? Bolje spustiti veo preko toga. Ali reci cu vam ovo. Moggi i Giraudo su vec kupili Gerrarda i Ronalda. Nakon 20 godina dominacije neki ljudi su imali korist od razbijanja takvog tima. Zato su napravili sav taj skandal i izmislili namjestanje utakmica Juventusu".
Maifredi se tada okrenuo Juventusovom trenutnom posrnucu pripisavsi to pogresnom izboru trenera.
Ciro je bio sjajan igrac, velika licnost za Juve. Ipak, mislim da je bila greska dovesti ga jer je jos mlad i neiskusan. Usporedivsi mooj stari Juve mogu reci da nedostaje trener za taj klub. Da sam ja Ferrara vec bismo bili ispred Intera na tabel"i.
nece biti na sportklubu, oni imaju slabi paket Serie A.. nemaju jaki..
- sarajlija89
- Kontakt:
joj dafi ne pisi ovo...ionako se nerviram cim se sjetim te nepravde koju su nam ucinili a jos kad kazu gerrard i ronaldo......
............. 20 godina dominacije...bas tako....joj da se hoce moggi vratit u inat svima
ja sam uvjeren da je Moggi ovo mogao dovesti..
kada je mogao od Arsenala uzeti njihovog najboljeg igraca Vieru bez ikakvih problema.. otisao u Amsterdam i vratio se sa Ibrahimovicem.. uzeti od rivala Lazia Nedveda.. pa tada najboljeg mladog golama uz Casillasa, Buffona.. i to sve prije svih drugi.. sve bez ikakvi problema.. pa doveo Henrya.. nije valjao dosao odma Trezeguet iza njega.. ma ikona,legenda,kralj ovog fudbala!
kada je mogao od Arsenala uzeti njihovog najboljeg igraca Vieru bez ikakvih problema.. otisao u Amsterdam i vratio se sa Ibrahimovicem.. uzeti od rivala Lazia Nedveda.. pa tada najboljeg mladog golama uz Casillasa, Buffona.. i to sve prije svih drugi.. sve bez ikakvi problema.. pa doveo Henrya.. nije valjao dosao odma Trezeguet iza njega.. ma ikona,legenda,kralj ovog fudbala!
- Evil Genius
- Kontakt:
hmm nekako ste mi vi postovaoci lika i djela stare dame previse nostalgicni, stalno se vracate na te afere - bilo proslo jbg . . . a i da ste uspjeli dovest sve te igrace po cemu bi onda bili bolji od intera (moralno govoreci naravno) ?
Djaba mu svi ti igraci kad je opet morao muntati sudije da bi pobjedjivalidaffy je napisao/la:ja sam uvjeren da je Moggi ovo mogao dovesti..
Lopovi
nema potpisa
vec sam prije rekao da necu komentarisati izjave u vezi calciopolia , ali bih imao samo jedan savjet i sigurno je dobronamjeran , prestanite pricati o tom jer samo dolazite u situaciju da se o vama razmislja kao o nekom izumrlom mamutu , previse ste u proslosti i to vam smeta u pogledima prema buducnosti
ovo nije nikakva provokacija
ovo nije nikakva provokacija
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.