Upravo, mi smo se previse okrenuli reprezentaciji u nadi da ce onda biti katalizator za neko naglo poboljsanje infrastrukture sto je suludo. I upravo jer je reprezentacija uzela ogroman primat nad gledanoscu u nasem fudbalu, Premijer liga samo jos vise pada i nada da ce jednog dana doci do cudnovatog investiranja u nase stadione samo opada... Dok prosjecna gledanost u nasoj ligi ne bude nekih minimum minimuma 3000 (trenutno je 1320) mi se tesko mozemo nadati necemu.slobodnjak je napisao/la:Moje je mišljenje da bez kvalitetnijeg pristupa i ulaganja u Premijer ligu ,dugo neće biti lijepih i velikih stadiona kod nas.Dobro čovjek gore reče .Kome trebaju stadioni koji ce se puniti jednom ili nijednom godišnje.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Nije problem Koševo svojim kapacitetom...On jeste 37000 to niko ne osporava...Problem je izgleda sto taj stadion se ne moze napuniti nikad!!!Samo je jednom bio dupke pun kad je repka igrala...SAMO JEDNOM! I to tekmu sa Danskom 1-1...Ima klipova vagon sa repkom na Kosevu,pogledajte samo koliko je malo raje na "obicnim"repkinim tekmama...To je problem Koševa...Ne posjecenost istog...A nemam ništa protiv da se igraju sve tekme na Koševu...Nek savez odlucuje gdje da se igra...To je moja repka ma gdje igrala...
::::SAMO ČELIK::::
Izvini molim te ali koliko je ljudi bilo na utakmicama BiH-Srbija,Sarajevo-Dinamo Kijev,Željo-Newcastle...zamorano je napisao/la:Nije problem Koševo svojim kapacitetom...On jeste 37000 to niko ne osporava...Problem je izgleda sto taj stadion se ne moze napuniti nikad!!!Samo je jednom bio dupke pun kad je repka igrala...SAMO JEDNOM! I to tekmu sa Danskom 1-1...Ima klipova vagon sa repkom na Kosevu,pogledajte samo koliko je malo raje na "obicnim"repkinim tekmama...To je problem Koševa...Ne posjecenost istog...A nemam ništa protiv da se igraju sve tekme na Koševu...Nek savez odlucuje gdje da se igra...To je moja repka ma gdje igrala...
Nisi upravu što se toga tiče.
''Neka me mrze samo da me se boje''
hebena atletska stazacipiripi je napisao/la:Izvini molim te ali koliko je ljudi bilo na utakmicama BiH-Srbija,Sarajevo-Dinamo Kijev,Željo-Newcastle...zamorano je napisao/la:Nije problem Koševo svojim kapacitetom...On jeste 37000 to niko ne osporava...Problem je izgleda sto taj stadion se ne moze napuniti nikad!!!Samo je jednom bio dupke pun kad je repka igrala...SAMO JEDNOM! I to tekmu sa Danskom 1-1...Ima klipova vagon sa repkom na Kosevu,pogledajte samo koliko je malo raje na "obicnim"repkinim tekmama...To je problem Koševa...Ne posjecenost istog...A nemam ništa protiv da se igraju sve tekme na Koševu...Nek savez odlucuje gdje da se igra...To je moja repka ma gdje igrala...
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
-
- Kontakt:
Daljina tribina od terena,nepostojanje krova zbog cega se gubi veliki dio efekta navijanja,mnogo losiji teren nego na bilinom, slabije samopouzdanje reprezentativaca nego na Bilinom (po 100-ti put)! Jel sad malo jasnije?
I grad Zenica je ulozio,haman preko 5 mil u razne rekonstrukcije stadiona. Sarajevo ni k.urcem da mrdne,samo neke stele,marifetluci i ko ce koga zaje.bat.
Ne ide to tako decaci,sve treba zasluzit pa i reprezentaciju.
I grad Zenica je ulozio,haman preko 5 mil u razne rekonstrukcije stadiona. Sarajevo ni k.urcem da mrdne,samo neke stele,marifetluci i ko ce koga zaje.bat.
Ne ide to tako decaci,sve treba zasluzit pa i reprezentaciju.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- Consigliere
- Kontakt:
Buduci izgled Bilinog Polja
Bloomfield Stadion u Izraelu, nevjerovatno slice

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Consigliere je napisao/la:Buduci izgled Bilinog Polja![]()
Bas gledam ali mu Kapacitet kao u BP!Jedino ako na ovom nisu sve sjedeca mjesta!
- Consigliere
- Kontakt:
Vjerovatno su stolice sire razmjestene a i u nas se nagura Bilino preko kapaciteta svaki put. Po izgledu bi mu uvijek dao 10-11 max.warenge je napisao/la: Bas gledam ali mu Kapacitet kao u BP!
15700Consigliere je napisao/la:Vjerovatno su stolice sire razmjestene a i u nas se nagura Bilino preko kapaciteta svaki put. Po izgledu bi mu uvijek dao 10-11 max.warenge je napisao/la: Bas gledam ali mu Kapacitet kao u BP!

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Vjerovatno su stolice sire razmjestene a i u nas se nagura Bilino preko kapaciteta svaki put. Po izgledu bi mu uvijek dao 10-11 max.[/quote]
Koja Indenticnost!Eto nam slike kako bi BP izgledalo!
Koja Indenticnost!Eto nam slike kako bi BP izgledalo!
da dodam i bih - francuska prvi putcipiripi je napisao/la:Izvini molim te ali koliko je ljudi bilo na utakmicama BiH-Srbija,Sarajevo-Dinamo Kijev,Željo-Newcastle...zamorano je napisao/la:Nije problem Koševo svojim kapacitetom...On jeste 37000 to niko ne osporava...Problem je izgleda sto taj stadion se ne moze napuniti nikad!!!Samo je jednom bio dupke pun kad je repka igrala...SAMO JEDNOM! I to tekmu sa Danskom 1-1...Ima klipova vagon sa repkom na Kosevu,pogledajte samo koliko je malo raje na "obicnim"repkinim tekmama...To je problem Koševa...Ne posjecenost istog...A nemam ništa protiv da se igraju sve tekme na Koševu...Nek savez odlucuje gdje da se igra...To je moja repka ma gdje igrala...
Da i ja dodam Bosna - Norveska kao i Bosna-Litvanija (mislim da je Litvanija ili tako neka bivsa SSSR repka)... obje tekme naravno igrane u Sarajevu.. Posto sam licno bio, na ovoj prvoj upitno da je bilo 1000 gledalaca, na ovoj drugoj 500 plafon.. ma 300 al hajd eto nek je 500treci je napisao/la:da dodam i bih - francuska prvi putcipiripi je napisao/la:Izvini molim te ali koliko je ljudi bilo na utakmicama BiH-Srbija,Sarajevo-Dinamo Kijev,Željo-Newcastle...zamorano je napisao/la:Nije problem Koševo svojim kapacitetom...On jeste 37000 to niko ne osporava...Problem je izgleda sto taj stadion se ne moze napuniti nikad!!!Samo je jednom bio dupke pun kad je repka igrala...SAMO JEDNOM! I to tekmu sa Danskom 1-1...Ima klipova vagon sa repkom na Kosevu,pogledajte samo koliko je malo raje na "obicnim"repkinim tekmama...To je problem Koševa...Ne posjecenost istog...A nemam ništa protiv da se igraju sve tekme na Koševu...Nek savez odlucuje gdje da se igra...To je moja repka ma gdje igrala...

- Consigliere
- Kontakt:
Kosevo ima ATLETSKU STAZU poznatiju kao UBICA ATMOSFERE. Osim naravno ako kapacitet stadiona nije 70-80 hiljada kao npr. Olimpico ili Hertin stadion pa da se to i ne primjeti. Za ove kapacitete 15-30 000, staza je smrt. I kad sjedis na Kosevu osjecas se nekako distancirano od igraca i igre dok je na Bilnom totalno obrnuta spika 

Nije staza ubica atmosfere nego nedostatak krova.Uzmi primjer Marakane ,Poljuda imaju stazu ali i krov zbog kojeg se sve ori.Uostalom,Jna i Maksimir nemaju krov ali kada su većinom popunjeni atmosfera je odlična.Consigliere je napisao/la:Kosevo ima ATLETSKU STAZU poznatiju kao UBICA ATMOSFERE. Osim naravno ako kapacitet stadiona nije 70-80 hiljada kao npr. Olimpico ili Hertin stadion pa da se to i ne primjeti. Za ove kapacitete 15-30 000, staza je smrt. I kad sjedis na Kosevu osjecas se nekako distancirano od igraca i igre dok je na Bilnom totalno obrnuta spika
''Neka me mrze samo da me se boje''
Ako je Sarajevu interes da reprezentacija igra svoje utakmice na Koševu, onda se gradske vlasti moraju o tome izjasniti i početi poduzimati konkretne korake na rekonstrukciji stadiona. Neko reče da Zenica ima korist od reprezentacije i da je rekonstrukcija BP lični interes grada. Istina. Prije par godina su se u gradskoj upravi o tome javno očitovali. Ne samo da reprezentacije igraju u Zenici nego i da se ovdje održavaju pripreme. Upravo zbog toga je Zenica ustupila zemlju za trening kamp na Crkvičkom brdu, osigurala priključke za struju, vodu, internet etc., sređene su sve potrebne dozvole pro bono. Sve kako bi se taj kamp privukao u Zenicu. Ne trebam napominjati da je on trebao biti građen na Ilidži, ali niko iz Sarajeva i Ilidže nije bio spreman na gore navedene korake i zbog toga je UEFA to prebacila u Zenicu.
Ne vrijedi kukati kako je kapacitet BP mali i da bi u Sarajevu bilo bolje igrati. Prije par godina je BP teren bio oranica, pa se to riješilo, tribine nisu valjale, pa se riješilo, sanitarni čvor, prostor za novinare etc. Na svemu se radi. Dolazi na red i povečanje kapaciteta. Milion problema, ali se sve riješava, dok na Koševu sve tapka u mjestu i čeka se neka pomoć od nekog višeg organa vlasti. Zato, drage Sarajlije, ako želite da repka igra na Koševu i da vam klubovi imaju stadion dostojan njihove tradicije, zahtjevajte od gradskih vlasti da počnu raditi na tome. Činjenica je da Koševo danas ne ispunjava ni najminimalnije uvjete za reprezentativne susrete i dok se to ne promijeni te utakmice će se igrati isključivo na BP, ma kolika želja bila da se one igraju u Sarajevu.
Ne vrijedi kukati kako je kapacitet BP mali i da bi u Sarajevu bilo bolje igrati. Prije par godina je BP teren bio oranica, pa se to riješilo, tribine nisu valjale, pa se riješilo, sanitarni čvor, prostor za novinare etc. Na svemu se radi. Dolazi na red i povečanje kapaciteta. Milion problema, ali se sve riješava, dok na Koševu sve tapka u mjestu i čeka se neka pomoć od nekog višeg organa vlasti. Zato, drage Sarajlije, ako želite da repka igra na Koševu i da vam klubovi imaju stadion dostojan njihove tradicije, zahtjevajte od gradskih vlasti da počnu raditi na tome. Činjenica je da Koševo danas ne ispunjava ni najminimalnije uvjete za reprezentativne susrete i dok se to ne promijeni te utakmice će se igrati isključivo na BP, ma kolika želja bila da se one igraju u Sarajevu.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- Consigliere
- Kontakt:
Krov je vec naucna fantastika! Bolje novi stadion praviti. S obzirom na stanje u drzavi i sa BP mozemo biti zadovoljnicipiripi je napisao/la:Nije staza ubica atmosfere nego nedostatak krova.Uzmi primjer Marakane ,Poljuda imaju stazu ali i krov zbog kojeg se sve ori.Uostalom,Jna i Maksimir nemaju krov ali kada su većinom popunjeni atmosfera je odlična.Consigliere je napisao/la:Kosevo ima ATLETSKU STAZU poznatiju kao UBICA ATMOSFERE. Osim naravno ako kapacitet stadiona nije 70-80 hiljada kao npr. Olimpico ili Hertin stadion pa da se to i ne primjeti. Za ove kapacitete 15-30 000, staza je smrt. I kad sjedis na Kosevu osjecas se nekako distancirano od igraca i igre dok je na Bilnom totalno obrnuta spika

Sta se ima raditi? Bagere i poravnati ledinu. Najjeftinije je.
ma mogu nam pushit sljedecih 5 godina najmanje kad je to upitanju i ulaganje. prvo sto nemaju dovoljno da urede ono ruglo od koseva, tj da postave novi krov npr. u ze je to bilo puno lakse jer vec ima krov pa su ga samo obnovili ucvrstili itd... drugo uefa centar znamo ko je napravio i budite sigurni da nece pravit jos jedan da ugode sarajlijama. a oni opet za to nece ulozit budite sigurni. al eto hajd moze repka trenirat u ze a igrat u sarajevu ako bi renovirali kosevo. mozda im i netreba sportski centar jer su ze i sa relativno blizu pogotovo sad novi autoput. mada prednost centra u istom gradu kao i stadion je ogromna, al opet kazem, haj recimo da im samo treba novi stadion opet ih nema ni na mapi. a ze kad digne jug i sjever u zrak (a to ce bit u sljedece 2 godine sigurno, pogotovo ako se plasiramo u brazil, a evo nas noga i po u brazilu) i jos dodatne sminke imat cemo stadion za pozavidit skrooooz. tako sto se tice kosevo vs bilino polje tu nema priche. sarajlije su ga ispushili tu. i opet ova tema ode u ze vs sa pravcu po ko zna koji put heeheAko je Sarajevu interes da reprezentacija igra svoje utakmice na Koševu, onda se gradske vlasti moraju o tome izjasniti i početi poduzimati konkretne korake na rekonstrukciji stadiona. Neko reče da Zenica ima korist od reprezentacije i da je rekonstrukcija BP lični interes grada. Istina. Prije par godina su se u gradskoj upravi o tome javno očitovali. Ne samo da reprezentacije igraju u Zenici nego i da se ovdje održavaju pripreme. Upravo zbog toga je Zenica ustupila zemlju za trening kamp na Crkvičkom brdu, osigurala priključke za struju, vodu, internet etc., sređene su sve potrebne dozvole pro bono. Sve kako bi se taj kamp privukao u Zenicu. Ne trebam napominjati da je on trebao biti građen na Ilidži, ali niko iz Sarajeva i Ilidže nije bio spreman na gore navedene korake i zbog toga je UEFA to prebacila u Zenicu.

- Probisvjet
- Kontakt:
Kosevo treba srediti za atletske sportove. Bilino treba dograditi za fudbal i reprezentaciju, jer malo nedostaje.denirob je napisao/la:ma mogu nam pushit sljedecih 5 godina najmanje kad je to upitanju i ulaganje. prvo sto nemaju dovoljno da urede ono ruglo od koseva, tj da postave novi krov npr. u ze je to bilo puno lakse jer vec ima krov pa su ga samo obnovili ucvrstili itd... drugo uefa centar znamo ko je napravio i budite sigurni da nece pravit jos jedan da ugode sarajlijama. a oni opet za to nece ulozit budite sigurni. al eto hajd moze repka trenirat u ze a igrat u sarajevu ako bi renovirali kosevo. mozda im i netreba sportski centar jer su ze i sa relativno blizu pogotovo sad novi autoput. mada prednost centra u istom gradu kao i stadion je ogromna, al opet kazem, haj recimo da im samo treba novi stadion opet ih nema ni na mapi. a ze kad digne jug i sjever u zrak (a to ce bit u sljedece 2 godine sigurno, pogotovo ako se plasiramo u brazil, a evo nas noga i po u brazilu) i jos dodatne sminke imat cemo stadion za pozavidit skrooooz. tako sto se tice kosevo vs bilino polje tu nema priche. sarajlije su ga ispushili tu. i opet ova tema ode u ze vs sa pravcu po ko zna koji put heeheAko je Sarajevu interes da reprezentacija igra svoje utakmice na Koševu, onda se gradske vlasti moraju o tome izjasniti i početi poduzimati konkretne korake na rekonstrukciji stadiona. Neko reče da Zenica ima korist od reprezentacije i da je rekonstrukcija BP lični interes grada. Istina. Prije par godina su se u gradskoj upravi o tome javno očitovali. Ne samo da reprezentacije igraju u Zenici nego i da se ovdje održavaju pripreme. Upravo zbog toga je Zenica ustupila zemlju za trening kamp na Crkvičkom brdu, osigurala priključke za struju, vodu, internet etc., sređene su sve potrebne dozvole pro bono. Sve kako bi se taj kamp privukao u Zenicu. Ne trebam napominjati da je on trebao biti građen na Ilidži, ali niko iz Sarajeva i Ilidže nije bio spreman na gore navedene korake i zbog toga je UEFA to prebacila u Zenicu.
Tusanj za mlade reprezentacije fudbalske. Vrapcice bi bilo dobro srediti za prijateljske fudbalske utakmice zbog klime (igranje prijateljskih utakmica zimi).
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.