AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 07 jun 2013, 23:22

Nisam uspio pogledati, kako su igrali ovi nasi ?
Vidim da se i nisu bas proslavili, posebno Balotelli...
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 07 jun 2013, 23:28

rope11 je napisao/la:Nisam uspio pogledati, kako su igrali ovi nasi ?
Vidim da se i nisu bas proslavili, posebno Balotelli...
ma smijesmo za sta daje lik drugi zuti Balotelliju

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 jun 2013, 23:31

Opet ovog kucku spominju tama da se rijesimo nekih kloceva flaminija,traorea i td dolaze nam novi. Ovaj Poli je izgleda prvo pojacanje hajd vidjecemo mozda ibode jednu dobru sezonu kao nocerino. Salamon ode u sampdoriju za polija, davno sam ja rekao da on nije za milana znao sam sta ce biti sa njega, mada su ga neki ovdje hvalili kao da je novi nesta. Sto se tiće stopera ako ne dođe ogbona doci se Astori, ja sam nekako za astorija jer je dijete milana.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jun 2013, 23:52

Ne znam boga mi, ja bio kod jarana i taman ustao da krenem kuci, kad na tv-u scena kada Balo dobija taj crveni. I sta ja znam, po meni zasluzeno, ne znam cemu tolika buka oko toga. :mrgreen:

FORZA MILAN !

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 jun 2013, 01:24

Ode Boateng. Chelsea i City ga zele. 15 mil vi trazite.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 jun 2013, 08:43

Nek mu je sretno, treba dovest nekog kreativnijeg.
EL92 navodno moze ici za 40 mil :x

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 08 jun 2013, 09:50

Evo i mene nazad , doduše nešto ranije nego što sam očekivao ali 15-ak dana u Skandinaviji je dosta . :D

Nisam baš puno toga upratio šta se dešavalo u zadnje vrijeme , većinu vremena sam proveo radeći . Pa ako neko ima može da mi u kratkim crtama napiše , je li ko došao , jesmo li koga prodali i tako to ? Daj iznenadite me pozitivno . :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 jun 2013, 09:58

Dobrodosao nazad i nadam se da si se fino proveo ;)

Ne mogu ti puno pomoci ali ono sto sam ispratio ja mogu ti prenijeti :D

Prema mnogim izvjestajim gotovo sigurno vam stize Poli. Sluzbeno bi moglo biti vec naredne sedmice. Sem Polia Genovin Kukca bi mogao biti vas. Nastavlja se saradnja sa Genovom.

Allegri je potvrdjen kao trener. Igrat ce se 4-3-1-2. Berlu ne zeli da se ponavljaju utakmice kao one protiv Reala(5-1) i Barcelone(4-0)

Galliani rekao da nema nista od Kake. Preskup i prestar. (Znaci mogao bi doci :mrgreen: )

Allegri zeli Diamantia kao i Galliani. Prema Skyu Bologna ga nije spremna pustiti za ispod 10 miliona. Ne zeli igrace u ponudi. Jucer se Galliani sastao sa predstavnicima.

Sky sinoc izvjestio da je Boateng blizu odlaska. On je trenutno na Ibici sa Melissom. Za njega su zaineresovani Chelsea, City, Monaco. I on zeli da ide. Navodno se i sprema ponuda od 15 mil i u narednim danima bi njevog agent trebao biti u Londonu zbog sastanka sa Chelseaom.

Navodno je i City spreman ponuditi 40 miliona za El Shaarawya.

Flamini, Traore, Yepes, Ambrosini(za koga je zainteresovana i Fiorentina) gotovo sigurno idu plus jos neki igraci

govorilo se i o mogucoj posudbi Pastorea ali iz PSGa rekli da nema sanse da se to desi. Takodjer i o odlasku Zaccarda nazad u Parmu. U Milan bi isao Belfodil. Ali to je sve demantovano. Parma zeli 8 mil za 50% Belfodila :lol:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 08 jun 2013, 10:08

Hvala brate na informacijama , što se tiče provoda u Švedskoj , nije ga bilo . Prekratko sam ostao gore , tako da sam iskoristio maksimalno svaki dan da se koji euro namakne . :D

Poli i Kučka po meni dva dobra igrača , bez sumnje bolji su od Nocerina , Flaminia , Traorea , ali nisu to baš igrači za prvih 11 . Očekujem da će ćelo u zadnjoj sedmici dovesti jednog pravog i kvalitetnog veznog .

Ako neko već nudi 15 mil. € za Boatenga , ja bi' ga odmah pustio . Svaka njemu čast ali nije on ta "desetka" koju Milan treba .

Također se nadam da će ovi iz uprave skontati da ne treba samo raditi na jačanju sredine i napada , odbrana je pravi i najveći problem u Milanu . Što se tiče prodaje Shaarawy-a , mislim da od toga nema ništa . City ima već par igrača koji igraju tu poziciju i ne vjerujem da im treba još jedan takav . Ali ako već bude došlo do toga ( ne daj Bože ) onda preveslati Arape , uzeti Nasria , Džeku i par miliona , mogao bi to ćelo izvesti . :D

Formacija 4-3-1-2 je najbolja i najviše je uspjeha donijela Milanu . Po potrebi se to može transformirati u 4-3-3 ali to je već druga tema . Po meni bi to trebalo izgledalo ovako ( neke moje želje ) :D

Abbiati - De Sciglio - Astori (?) - Zapata - Abate - Nainggolan (?) - De Jong - Montolivo - Saponara - Shaarawy- Balotelli .
-Rui Costa-

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 jun 2013, 10:17

evo i ovako ;)

slika

Izgleda da i Abate ima ponudu Zenita ;)

Slazem se za Boatenga. ;)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 08 jun 2013, 10:29

Fina je i to postavka . Ako ima ponuda za Abatea onda i njega prodati .

Kad smo već kod prodaje , iz moje perspektive to bi trebalo ići ovako , mada se mene ništa ne pita niti će se pitati . :D
Prvo rasprodati igrače za koje već postoje ponude , odnosno igrači koji se lako prodaju .
Boateng 15 mil. €
Robinho 7-8 mil. €
Emanuelson 5 mil. €
Nocerino 6 - 7 mil. €
Abate 10-12 mil. €
To je oko 45 mil. € od prodaje nama nepotrebnih i zamjenjivih igrača .
Zatim se riješiti igrača koji jednostavno nis ništa pokazali i pokušati uzeti koji euro za njih . To su igrači tipa , Traore , Didac , Antonini , Flamini , Amelia , Zaccardo .. Mislim da se za njih može uzeti blizu 10 mil. €

Sa ovom rasprodajom , Milan bi zaradio skoro 55 mil . € ako ne i više . Onda taj novac preusmjeriti u dobre igrače ali ne pretjerano skupe. Recimo Astori i Nainggolan iz Kaljaria ne koštaju više od 20 mil. € u paketu . Zatim Santon je oko 8-9 mil. € i recimo Ljajić , igrač kojem ističe ugovor sljedeće ljeto i ne bi trebao biti skuplji od nekih 12 mil. € Onda poli oko 6 mil. € Kucka također negdje oko 6-7 mil. €

Tim potezom Milan bi riješio dvije brige , broj igrača u ekipi i napokon bi riješio probleme koje ima na sredini i u odbrani .

Ovaj trenutni Milan je više kvantitativna nego kvalitetna ekipa .
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 jun 2013, 10:33

dobro dosao nazad druze i et sad se malo rahat odmori... ( jel bilo plavki :D )

nego sto nam se tice voljenog kluba puno toga ti je vec drug @IlPrincipino rekao.
dakle spominje se veliki broj igraca, kao i moguci povratak Kake, mada su to demantovali ali znas kako vec to ide, bilo je interesa za Ogbonu ali kako kazu juve je to vec rijesio pa sta ce biti ne znam.

Dogovor je pao i sa Hondom, dolazi u januaru nakon isteka ugovora izgleda, Poli je blizu Milana, kucka je uvijek aktuelna tema, takodje zainteresovani smo za Cercija, ali kao sto su naveli neki dan, milan je obustavio interesovanje dok se ne vidi sta ce biti sa allegrijem, medjutim posle toga nista :D

abatea bi odmah prodao, a princa bi mi bilo zao :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 08 jun 2013, 11:23

Brate plavki ima kao u najljepšim bajkama , ali kao što sam već gore napisao , nažalost nisam imao puno vremena da bi hodao i izlazio . :D Bit će bolje sljedeći put aBd .

Evo sad nadoknađujem ono što sam propustio i na netu nađem da je onaj Vergara koji igra za mladu reprezentaciju Kolumbije , dao 2 gola u 2 utakmice na turniru u Toulonu . Pa kontam da se ćelo nije zeznuo i iskeširao pare za napadača , jer ovaj je sve samo ne stoper , stalno neke golove daje . :D

Ali eto , djeluje mi kao dobar igrač , velikog potencijala . Vjerovatno ne bi ovi naši tek tako dali 3 mil. € za nekog igrača od 19 godina . Jer svi znamo koliko se kod nas u klubu gleda na svaki *ebeni euro . :mrgreen:
-Rui Costa-

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 08 jun 2013, 11:46

Dobrodosao nazad @francobaresi :D

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 jun 2013, 11:59

heehe ajd nadoknadi sljedeci put sve, sto si ovog puta ostao suh ehhe :D ma valjda ce dobar biti vergara, sta ja znam nek ga ubaci nkad u igru da vidimo imal potencijala :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 08 jun 2013, 12:09

Jbt ako je Neymar 58 mil kosto u zadnjoj godini ugovora, Faraona ne treba dati ispod 60 da ga ****

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 jun 2013, 12:23

Ama ne treba uopste ni razmisljati o prodaji. Ne znam koja je svrha prodavati ga i onda za te pare uzeti nekoga slicnog njemu, osim sto bi mozda izgubili jednog velikog fudbalskog talenta ?
Smijesno brate mili, prezivih i Sevcenka i Kaku, ali ako jos i njega prodaju, bogom se kunem, vise ovaj milan necu ni minute gledati.

Prodase sve sto valja da bi na kraju doveli polovnjake i penzionere, unistise nam klub. Nije ni Boateng sjajan, ali pogledaj molim te koga bi doveli kao zamjenu, je.benog Polija ili Kucku. Je.bali ih oni u onu stvar. :twisted:
EDIT : Hondu sam zaboravio, klasa igrac, koji u svojih 27 godina zivota nije uspio preci na visi nivo od CSKA Moskve. Ali nema veze, takve igrace mi i volimo. :lol:
Zadnja izmjena: rope11, dana/u 08 jun 2013, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 08 jun 2013, 12:25

ahmad_tz je napisao/la:Jbt ako je Neymar 58 mil kosto u zadnjoj godini ugovora, Faraona ne treba dati ispod 60 da ga ****
faraona ne treba dati nikako, nema te pare, mislim ako su ovi iz uprave normalni :)

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 08 jun 2013, 12:30

Jbg kod mene je drugacija situacija, nakon prodaje Kake, Sheve, TS-a i Pata sad bi mogo pregurat i novog Maldinija da prodaju. Pratim klub, a ne igrace ha ya :D . 60 mil je puno para, a Faraon je zadnju dobru odigro protiv Intera. Igra on dobro u odbrani ali u napadu se ponasa kao Torres, sjebe se svaki put nacisto. Jest da oni ne bi doveli nikog za te pare, zato sam i ja protiv prodaje Faraona :mrgreen: . Cisto onako da prodiskutujemo, jer se spominju u medijima da ce ga mozda prodati.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 08 jun 2013, 12:36

To je samo još jedna medijska bomba , samo da prodaju što više novina .
Shaarawy ostaje u Milanu , dajte braćo mila prestanite ga kritikovati . Momak ima samo 20 godina , tek je 2 sezone profesionalni igrač , odnosno toliko igra na vrhunskom nivou . Nije lako ni puno starijim igračima da budu u kontinuitetu na tom nivou , a da ne govorimo o momku/ dječaku koji ima 20 godina .
Nema igrača na planeti koji u njegovim godinama ne prolazi te oscilacije .

Pogledajte kakvu je grešku napravio Galliani kad je pustio Aubameyanga , nisu imali strpljenja sa njim . Dali su ga za samo milion € . A u zadnje 2 sezone dečko naprosto kida u Francuskoj , zabija i asistira kao na traci . Vjerujem da bi Galliani sad dao i svog prkna da ga vrati u Milan . :D
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.