Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Neutral
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Neutral » 08 jun 2013, 17:02

Kakvi su to internet testovi ? :mrgreen:

U mene je Nokia koju je Hitler svojevremeno nosao, mobitele kupujem kao poklon, meni ne treba neki android. Imam pc a već mi ide na živce kada se nas okupi 4-5 na kafi a 1-2 šupaju po fb-u. Ovisnost je gadna stvar :)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 jun 2013, 17:05

ovi koje ti citas i o kojima citas na internetu, logicno :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 08 jun 2013, 17:07

Možda ste vidjeli ovaj telefon, dosta raje ga uzima sad.

[youtube][/youtube]

http://www.promedia.ba/product/2look-pa ... roid-4-0-4

Ja sam ga uzeo prije neka 2-3 mjeseca i za sada nemam nikakvih zamjerki za njegov rad, a baš sam sinoć gledao kod jarana ovaj Prestigio i on kaže da je zadovoljan.
Zadnja izmjena: Sarajevo1946, dana/u 08 jun 2013, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jun 2013, 17:10

Testove rade profesionalne osobe koji su u tom poslu. Isto kao što imaš auto magazine tako imaš i o mobitelima. Prije je sve izlazilo na kiosku u nekom časopisu, danas u manjem tiražu jer je internet tu. Posjetiš te stranice i jednostavno pogledaš detaljnu analizu svih vršenih testova.

U nas ti raja i dan danas razmišlja "Made in China" je kinesko smeće, a sve veće kompanije imaju svoje radnje u toj državi od odjeće, mobitela, igrački itd, jeftinija radna snaga.

Da Geroge Clooney nosa Prestigio kupilo bi ga odmah miliona ljudi, tako to ide. Uvijek će se neki furati na nekoga. :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 jun 2013, 17:18

neka hvala ti, ja sam prezadovoljan ovim sto imam a cijena mu je vise nego prihvatljiva tako da pored ovakvih telefona jednostavno ne vidim potrebu za kupovinom kako neprovjerenih i nedokazanih marki tako i preskupih mobitela koji izlaze iz dana u dan :) nadam se da ti je sad jasnija moja tacka gledista :D

slika
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 jun 2013, 18:05

Neutral je napisao/la: U nas ti raja i dan danas razmišlja "Made in China" je kinesko smeće, a sve veće kompanije imaju svoje radnje u toj državi od odjeće, mobitela, igrački itd, jeftinija radna snaga.

Da Geroge Clooney nosa Prestigio kupilo bi ga odmah miliona ljudi, tako to ide. Uvijek će se neki furati na nekoga. :mrgreen:
Sve sto kazes je tacno, raja ne voli ove brendove ali su sami krivi i prodavaci :) Prestigo i 2look2phone su SMECE OD TELEFONA/TABLETA. Odgovorno tvrdim da je tako...

Gledaj telefona za male pare a "kinez": http://www.pandawill.com/huawei-g525-sm ... 75041.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.pandawill.com/jiayu-g3s-smar ... 75476.html" onclick="window.open(this.href);return false;

i moj pick za 420KM na nivou samung galxy s4 :)

http://www.pandawill.com/jiayu-g4-advan ... 71208.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 jun 2013, 21:59

Amoxicillin je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ne kvare se, čitao sam dosta o njima na drugim forumima i različite testove koji su vršeni.

Kao da bi ostale kompanije zarađivale milione da su normalne cijene. Naprave mobitel za 100KM prodaju ga za 600KM.

Kinezi i fakeovi se prodaju po 100, a iste specifikacije kao iphone. Kupiš i zaljepiš svoju neku etiketu i probijaš se na tržište :lol:
gledam sad baš na ebay neki tablet prvo, 45 € :o kineski jes' al valjda valja :?
i neki bijeli telefon sa X (nije xperia :mrgreen: ) 70 € a ima dual sim, wifi, touchscreen i tako :o
Koliko je dostava na adresu preko ebay-a ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 jun 2013, 22:17

Neutral je napisao/la:Testove rade profesionalne osobe koji su u tom poslu. Isto kao što imaš auto magazine tako imaš i o mobitelima. Prije je sve izlazilo na kiosku u nekom časopisu, danas u manjem tiražu jer je internet tu. Posjetiš te stranice i jednostavno pogledaš detaljnu analizu svih vršenih testova.

U nas ti raja i dan danas razmišlja "Made in China" je kinesko smeće, a sve veće kompanije imaju svoje radnje u toj državi od odjeće, mobitela, igrački itd, jeftinija radna snaga.

eh da je tako kako se cini

nije stvar samo sklepati kakav quad core cpu u telefon i eto prodaj ga, treba to dobro i optimizovati, treba telefon imati i dobru podrsku od proizvodjaca, da je tako kao sto ti kazes svi bi kupovali te kinezere
iPhoneu nije potreban jak cpu, on ima dobro optimizovan OS, eto vidi kako Windows Phone 8radi, sve glatko, bez ikakvih problema, a ogranicen samo na dual core cpu, a danas eto ima androida i sa octa core (cpu od 8jezgri) pa opet ljudi se zale na lag

u ponedeljak je prezentacija developerima iOS7, zasad se prica o redizajnu OS.a, vidjet cemo sta je spremio Jonathan Ive

mene osim cijene, samo jos od kupovine odbija nedostatak, mass storage, bez memorijske (iako se preko toga moze preci ako imas bar 32 gb meme) pravog multitaskinga, blutua (kazu da ima neka aplikacija za to) i dosadni iTunes

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 jun 2013, 22:23

gledam sad baš na ebay neki tablet prvo, 45 € :o kineski jes' al valjda valja :?
i neki bijeli telefon sa X (nije xperia :mrgreen: ) 70 € a ima dual sim, wifi, touchscreen i tako :o
Imas extra dobirh tableta za 45€, ali imas i extra LOSIH tabelta za te novce. Sve zavisi kakav je i kada je porizveden, nekada istim oblikom mogu biti razliciti drasticno (drugi procesor, ram i brzi hdd).

Sto se tice kineskih telefona, dao sam svoje msiljenje u postu vise, ali ono sto je vazno NIKADA ALI NIKADA NE UZIMATI KOPIJE TELEFONA jer su zesce sranje :) Uzimajte neke njihove marke koje ne kopiraju 100% izgledom poznatije samsunge, lg i slicno. Dalje, kvalitetan kineski telefon neces naci ispod 120-130$.

Sto se tice dostave s ebaya i slicnhi stranica na svakom artiklu je istkanuto i imas besplatno slanje a imas i ono koje se placa par dolara, pa sve do 50-60$.

Jos bih napomenuo da sve ono sto kupujete tj uvozite putem ovakve kupoprodaje i vrijednsot prelazi 50KM carinti ce se i to po sljedecim praivlima:

cijena uredjaja i cijena transporta u KM
na tu cijenu se dodaje 10% carine
na vrijednost uredjaja na kojeg je dodato 10% dodaje se jos 17% PDV-a
10KM takse
2,5KM uplatnice
3,5KM carinski pregled.

Na narudzbu od nekih 100KM doci ce vam 50KM dazbina ka drzavi.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 jun 2013, 18:30

Do cega moze bit ako iPhone trica ne fata mrežu .. ?

Jel mozda nije otkljucan na nase mreze ili postoji neki drugi kvar ..

Čovjek mi nudi jeftino pa ne bih da se zajebem .. ako neko zna pls odg
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 09 jun 2013, 19:32

Ne uzimaj ga ni dzabe. Pored tog problema koji se ne isplati popraviti telefon je zastario, stari procesor, dispjel ni tma ni vam. Jedino sto imas od njega iole kvalitetno je ime, iPhone pa se mozes "kurcit".

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 jun 2013, 19:51

IlPrincipe je napisao/la:Do cega moze bit ako iPhone trica ne fata mrežu .. ?

mislim da iPhone 3g i 3gs imaju problema sa antenama

redblack
Kontakt:

Post Postao/la redblack » 09 jun 2013, 21:50

Zna li neko koji je bolji, Nokia X7 ili lumia 800??

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 jun 2013, 21:53

Lumia 800 naravno

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 09 jun 2013, 22:36

IlPrincipe je napisao/la:Do cega moze bit ako iPhone trica ne fata mrežu .. ?

Moze biti kvar u slotu za sim karticu. Vremenom zbog mijenjanja kartica, izgubi se kontakt slota za sim i glavne ploce. Ne bih preporucio kupovinu, bez obzira na cijenu.
#divovi

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 jun 2013, 22:46

Nije loše, konačno i multitasking, fin control center, mada, očekivao sam još, ali ok za sada.
[youtube][/youtube]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 jun 2013, 16:47

sve to lijepo izgleda, ali u biti je sve isto, samo malo graficki dotjerali, pohvala za multitasking, trebalo im je 7 generacija da to konacno naprave kako treba

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 jun 2013, 11:30

Ima li neko iskustva sa onim tabletima 2look i ovi "standardni" tableti koji su sad in, a manje od dvije stoje kostaju (ovakvi, posto fakticki nemaju imena: http://m.pi" onclick="window.open(this.href);return false; k.ba/?id=7307309) ? Da li je neko kupovao, kakvim se cine ? Kakav im je touch ?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 13 jun 2013, 16:18

Vec sam pisao o tome. Ti tableti su SRANJE kao i mobiteli...takav isti tablet kosta 80KM na stranim kineskim stranicama (i sam je kinez), i mozes jos platiti oko 50KM carine i PDV-a. (na to mislim ove prestigo i 2look)

Zaobilazi 2look, prestigo i geoclover u sirokom luku. Najbolji pokazatelj neka ti bude to sto ljudi kupe, pa nakon mejsec dana prodaju iste te 2look i prestigo tablete.

Evo ti jedan primjer, za 270KM mozes kupiti quad core tablet s 1GB rama :) Ili 250KM sa sim karticom dual core. Malo proguglaj, ima dobrih modela :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 jun 2013, 16:38

A jbg, ti prestigo i 2look su oko 150-160, a ti tvoji 270, odakle mi tolika lova :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 12 gostiju.