Eric Abidal, 33-godišnji francuski obrambeni nogometaš, iskreno je priznao da ga je razočarao način na koji se rastao s Barcelonom, u kojoj je proveo proteklih šest godina…
U Barcelonu je Abidal stigao 2007. iz Lyona, a otad je u šest sezona osvojio 15 trofeja. U travnju prošle godine bio je podvrgnut transplantaciji jetre, a nogometu se, na radost svih ljubitelja ovog sporta, vratio 6. travnja ove godine u utakmici protiv Mallorce.
Barcelona je Abidalu ponudila ostanak u klubu, ali ne u igračkoj ulozi već u tehničkom osoblju. Francuskog braniča takva ponuda nije zadovoljila jer ne kani odustati od svoje igračke karijere. U izjavi za Radio Monte Carlo istaknuo je razočaranje ponašanjem vodstva katalonskog kluba…
- Žestoko sam se borio za taj klub. U odličnoj sam formi, čak je i liječnik bio iznenađen kako sam u dobrom fizičkom stanju. Osjećam se bolje nego prije dvije godine. U Barceloni mi nisu dali niti jedan razlog za prekid suradnje. Samo su rekli kako su takvu odluku donijeli iz profesionalnih razloga – veli Abidal.
Kaže da ga posebno boli što su u katalonskom klubu doveli u pitanje njegovu fizičku spremnost.
- Jasno su doveli u pitanje moju sposobnost za nastavkom igračke karijere. Ja sam prva osoba koja bi donijela odluku o prestanku kada se ne bih osjećao sposoban za daljnje igranje, pa ne bih valjda dovodio svoj život u opasnost! Zbog toga me malo uznemirila odluka Barcelone, ali sam je morao prihvatiti. Takav je nogomet – zaključio je razočarani Abidal, koji će karijeru najvjerojatnije nastaviti u svojoj domovini. Kao najizglednije opcije spominju se Monaco i Lyon.
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nice job Rosell
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Bravo za Alexisa.
Idu bolji dani aBd.
Idu bolji dani aBd.
Meanwhile, Xavi also offered an explanation for Barcelona’s hammering at the hands of Bayern Munich in the Champions League semi-final, claiming: "It is evident that they have arrived much better, but there are many reasons to explain why neither Madrid nor ourselves got to the final.
"The Barca-Madrid war during the season wears out both a lot. In Germany it is not the same, they don't have duels of this intensity, this historic rivalry.
"We have both fallen two consecutive years in the semi-finals and that is not normal. This year the semi-finals of the Copa del Rey wore us down. They were very hard. If we continue like this it is inevitable we will arrive worse than them in April or May."
Kao kapiten ekipe treba dostojanstveno da prizna da su ispali od bolje ekipe , a ne da nalazi kojekakva objasnjenja i razloge zasto nisu usli u finale, pogotovo kad se zna da je 2009 godine na poklon dobio finale Lige prvaka. Trebao bi da respektuje ekipu kao sto je Bayern i rezultate koje su postigli ove sezone!
"The Barca-Madrid war during the season wears out both a lot. In Germany it is not the same, they don't have duels of this intensity, this historic rivalry.
"We have both fallen two consecutive years in the semi-finals and that is not normal. This year the semi-finals of the Copa del Rey wore us down. They were very hard. If we continue like this it is inevitable we will arrive worse than them in April or May."
Kao kapiten ekipe treba dostojanstveno da prizna da su ispali od bolje ekipe , a ne da nalazi kojekakva objasnjenja i razloge zasto nisu usli u finale, pogotovo kad se zna da je 2009 godine na poklon dobio finale Lige prvaka. Trebao bi da respektuje ekipu kao sto je Bayern i rezultate koje su postigli ove sezone!
Odmah nakon utakmice s Bayernom je izjavio kako su ispali od superiornije i spremnije ekipe te im je cestitao.
Ali da je ovo bila vanredna sezona to svako zna i bez da Xavi bilo sta kaze.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
@M4kaveli .... Odmah nakon utakmice s Bayernom je izjavio kako su ispali od superiornije i spremnije ekipe te im je cestitao.
E onog trenutka kada prestanu biti ovako sportski korektni i pocnu arogantno nipodastavat uspjehe suparnika tog trenutka palim dres Barce i oni me vise nece interesovat. Mi nisko firaunska ekipa i to ne smijemo nikad biti.
Nisi velik ako zatvaras oci.
E onog trenutka kada prestanu biti ovako sportski korektni i pocnu arogantno nipodastavat uspjehe suparnika tog trenutka palim dres Barce i oni me vise nece interesovat. Mi nisko firaunska ekipa i to ne smijemo nikad biti.
Nisi velik ako zatvaras oci.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- JohnLennon
- Kontakt:
Xavi: "Bayern nije bio bolji od nas. Imali smo posjed"
Nedojebani lobotomac. Mislim, kako drugacije prokomentirati ovu blasfemiju.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.
Pa djesi lennone.JohnLennon je napisao/la:Xavi: "Bayern nije bio bolji od nas. Imali smo posjed"
Iz banovica direkt na Barcinu temu.
Najveci si cules sto jes' jes'.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
to samo ti si tako procito ,gdje je rekao xavi "bayern nije bio bolji od nas" ?JohnLennon je napisao/la:Xavi: "Bayern nije bio bolji od nas. Imali smo posjed"
bas je rekao da su ljudi bili bolji da su dobro iskoristili prostor na krilnim pozicijama ali da je umor najvise kriv za ovakve lose partiju barce i reala u polufinalima lp
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
-
ringostarr
- Kontakt:
Zašto sebe lažeš opetJohnLennon je napisao/la:Xavi: "Bayern nije bio bolji od nas. Imali smo posjed"
Xavi: "Trenutno Bayern igra na jako visokom nivou, i tehnički, i fizički, i taktički, i psihološki. Čestitam im."
I pobogu, dosta više sa tim papagajskim ponavljanjem...prvo je bilo dakako i bratu bratu, a sad nedojebani lobotomac
I da, evo Ringo Starr kako si tražio...hebo te Ringo
To je ustvari njegova blasfemija.
Jos uvijek se pecate na njegove provale.
Ja konto Furija igra protiv neke jace repke a ono Haiti.
Fabregas zabio gol ..
Ter Stegen bi ubrzo mogao biti gotova stvar.
Jos uvijek se pecate na njegove provale.
Ja konto Furija igra protiv neke jace repke a ono Haiti.
Fabregas zabio gol ..
Ter Stegen bi ubrzo mogao biti gotova stvar.
- JohnLennon
- Kontakt:
Evo ti ono sto sam ja procitao:
"El Bayern no pudo dominarnos. El balón fue nuestro"
I glupe su mi te izvlakuse tipa "umor". To nesto jao prosle godine. Narkoman cuva igrace za Chelsea, pa ih pred utakmicu sa Chelsaeom cuva za Real, prije Reala ponovo ih cuva za Chelsea
Ni Madrid ni Barca nisu ispali zbog nekakvog umora, ni petih ni desetih razloga, ispali su zato jer su bili losiji. Pogotovo Barca jer je u dvije utakmice primila sedam golova i pritom zabila nijedan.
I nek si taj nick metno. Samo se potrudi da ti ga ne banuju trajno
"El Bayern no pudo dominarnos. El balón fue nuestro"
I glupe su mi te izvlakuse tipa "umor". To nesto jao prosle godine. Narkoman cuva igrace za Chelsea, pa ih pred utakmicu sa Chelsaeom cuva za Real, prije Reala ponovo ih cuva za Chelsea
Ni Madrid ni Barca nisu ispali zbog nekakvog umora, ni petih ni desetih razloga, ispali su zato jer su bili losiji. Pogotovo Barca jer je u dvije utakmice primila sedam golova i pritom zabila nijedan.
Moram. Ja volim istinu, a na ovoj temi je najvise lazi. Tako da moram djelovat.M4kaveli je napisao/la:Pa djesi lennone.![]()
Iz banovica direkt na Barcinu temu.
Najveci si cules sto jes' jes'.
Pa valjda vam je dodijalo "sakupljaci zeljeza, beraci pamuka" itd. itd. Moramo malo promijenitI pobogu, dosta više sa tim papagajskim ponavljanjem...prvo je bilo dakako i bratu bratu, a sad nedojebani lobotomac ma šta to trebalo da znaci.
I nek si taj nick metno. Samo se potrudi da ti ga ne banuju trajno
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Cristiano Ronaldo: "Messi je bog allah." [marca]
-
ringostarr
- Kontakt:
Xavi je bolan gospodin covjek, nema tu bezveze izjava.
Evo još jedna i to o Realu, najljucem rivalu
http://sportsport.ba/ino_fudbal/xavi-ob ... lom/106726" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo još jedna i to o Realu, najljucem rivalu
http://sportsport.ba/ino_fudbal/xavi-ob ... lom/106726" onclick="window.open(this.href);return false;
- francobaresi
- Kontakt:
Bayern jeste ove sezone bio moćan i goropadan , međutim , za protivnika u 1/2 finalu su imali možda i najlošiju Barcu u posljednih 5-6 sezona . Da je Barca pružila makar 70 % onoga što mogu i znaju , onu igru iz prethodne 4 sezone , vjerujem da Bayern ne bi' tako lako prošao . Jedna pobjeda u 6 utakmica knock-out faze govori sve . Ove sezone u knock-out fazi LP-a gledali smo samo blijedu kopiju Barce iz perioda 2008-2012 i još kad na to dodamo da su ostali bez Messia u samoj završnici takmičenja , gore od toga zaista ne može .
Sljedeće sezone ih opet vidim kao glavne favorite za naslov ne samo u Primeri već i u LP-a .
Sljedeće sezone ih opet vidim kao glavne favorite za naslov ne samo u Primeri već i u LP-a .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
-
ringostarr
- Kontakt:
francobaresi je napisao/la:Bayern jeste ove sezone bio moćan i goropadan , međutim , za protivnika u 1/2 finalu su imali možda i najlošiju Barcu u posljednih 5-6 sezona . Da je Barca pružila makar 70 % onoga što mogu i znaju , onu igru iz prethodne 4 sezone , vjerujem da Bayern ne bi' tako lako prošao . Jedna pobjeda u 6 utakmica knock-out faze govori sve . Ove sezone u knock-out fazi LP-a gledali smo samo blijedu kopiju Barce iz perioda 2008-2012 i još kad na to dodamo da su ostali bez Messia u samoj završnici takmičenja , gore od toga zaista ne može .
Ja kao simpatizer Barce ne vidim ih ni u cetvrtfinalu, ako ne ojacaju ozbiljno odbranu.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Meni je nekako zao sto se Bayern ovako razgoropadio bas kad je Barcelona znacajno pala u igri. Kakav bi samo okrsaj imali kad bi se sastali ovaj Bayern, i bila koja Barca iz Pepove prve tri sezone u istoj.francobaresi je napisao/la:Bayern jeste ove sezone bio moćan i goropadan , međutim , za protivnika u 1/2 finalu su imali možda i najlošiju Barcu u posljednih 5-6 sezona . Da je Barca pružila makar 70 % onoga što mogu i znaju , onu igru iz prethodne 4 sezone , vjerujem da Bayern ne bi' tako lako prošao . Jedna pobjeda u 6 utakmica knock-out faze govori sve . Ove sezone u knock-out fazi LP-a gledali smo samo blijedu kopiju Barce iz perioda 2008-2012 i još kad na to dodamo da su ostali bez Messia u samoj završnici takmičenja , gore od toga zaista ne može .
- francobaresi
- Kontakt:
Na to sam računao , mada nisam napisao . To se podrazumijeva , jedan tako veliki klub neće sebi dozvoliti da uđe u novu sezonu bez odbrane , vjerovatno su u upravi svijesni gdje je najveći problem . Nema potrebe da se stalno to i ovdje ponavlja . 
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Vidjeces da oni nista nisu svjesni i da se ne misli o odbrani. Neozbiljno do bola.... zivi bili pa vidjeli... 
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Opet on o odbrani.
Vermaelen, Mathieu ili Rami, neko od od ove trojice dolazi koliko god se nama to ne sviđa
Sutra Kakadu protiv Francuza u 21:00 na Areni, valja i to gledat'
Vermaelen, Mathieu ili Rami, neko od od ove trojice dolazi koliko god se nama to ne sviđa
Sutra Kakadu protiv Francuza u 21:00 na Areni, valja i to gledat'
Don't hate what you don't understand.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Fali stoper. Rijesenje: lijevi bek. I to jedva iznad prosjecan lijevi bek.
Tito Vilanova dame i gospodo.
Tito Vilanova dame i gospodo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.