La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Rentiranrentan
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Rentiranrentan » 03 jun 2013, 23:14

Adi_Zepce je napisao/la:Nacho Inasa iz Celte presao u Elche,a Adrian iz Betisa bi trebao West Ham :roll:
Adi, imaš predivan potpis. Gospa, kralj i Real Madrid. Naravno tu je i naš Monaco, plemićki klub odan Kneževini, Francuskoj Republici i Vatikanu.

Hala Madrid! Iduće godine do pokala i treba dovesti Velšanina Garetha Balea. Bale je Velšanin, nije Englez. Porijeklo mu je Keltsko, a ne Anglo-Saksonsko, što znači da je u duši pravi čovjek na pravom putu. I uz to je odličan igrač. A ako ne ode u Real, uvijek ostaje grande Monaco!

Naprijed dobre duše - još jednom: Hala Madrid!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 jun 2013, 00:09

Rentiranrentan je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Nacho Inasa iz Celte presao u Elche,a Adrian iz Betisa bi trebao West Ham :roll:
Adi, imaš predivan potpis. Gospa, kralj i Real Madrid. Naravno tu je i naš Monaco, plemićki klub odan Kneževini, Francuskoj Republici i Vatikanu.

Hala Madrid! Iduće godine do pokala i treba dovesti Velšanina Garetha Balea. Bale je Velšanin, nije Englez. Porijeklo mu je Keltsko, a ne Anglo-Saksonsko, što znači da je u duši pravi čovjek na pravom putu. I uz to je odličan igrač. A ako ne ode u Real, uvijek ostaje grande Monaco!

Naprijed dobre duše - još jednom: Hala Madrid!
Haha za prvi dio tj.Gospu se slazem,za ostatak nikako :mrgreen: Grande Monaco ? :lol:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jun 2013, 14:49

Levante doveo Ivanschita iz Mainza. Nije uopste transfer los , cak bi rekao luksuzni transfer Levantea s obzirom da se radi o iskusnom 29 god , koji ima dugu karijeru iza sebe , ukljucujuci nastupe u ligi prvaka ,em dolazi kao slobodan igrac. Ima sasvim dobar broj pogodaka u karijeri za poziciju na kojoj igra .Austrijski Beckham ga nazivaju u Austriji :mrgreen: , Mogao bi im se isplatiti u marketinskom smislu ako nista .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 jun 2013, 19:14

U Elcheu potvrdili da ce Jordi Xumetra kao slobodan nogometas preci u Levante,a Xabier Etxeita u Athletic Bilbao.
Kad smo vec kod Athletica narednog tjedna bi trebali objaviti da im je novi trener Ernesto Valverde.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 jun 2013, 12:14

Vise od 150.000 posjetioca MARCA.com izabralo jedanaest najboljih Lige 2012/2013. Filipea nema :lol:
slika
Jedanaest najvecih razocarenja .
slika
Jedanaest Igraca koji su otkrice, otkrovljenje i oni koji su najvise napredovali ove sezone.
slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 jun 2013, 09:32

Malo mi je čudno zašto Song ide u tu rubriku razočarenje sezone.
Mislim, čovjek nije ni dobio priliku na tom zadnjem veznom da igra, malo koji bi je igrač i dobio pored Busquetsa.
Ako su ga već svrstali u tu rubriku, onda je trebao zauzet' poziciju stopera u tih 11, jer je upravo na toj poziciji odigrao 90% utakmica u dresu Barce, i na istoj se pokazao kao promašaj.
Doduše, čovjek i nije stoper, al' jbg...to je sad druga tema.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jun 2013, 09:38

pa sigurno je zasluzio to vise nego essien :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 jun 2013, 21:01

Kakvi debili rade u ovim povecim klubovima dovoljan je pokazatelj to da niko ni ne pokusava dovesti Pedra Leona.

Ne vjerujem da bi Real trazio previse za igraca koji im tu samo na platnom spisku ,a sumnjam da imaju neke planove s njim . Sevilli bi recimo dobrodosao . Njega spominjem zasto sto je odlican igrac. Izgubio je tri dragocjene godine u Realu i Getafeu . Tebao bi preci u ozbiljniji klub gdje sam siguran da bi ostavio traga. Jos je relativno mlad,valjda ga dovede neko . On se nesto bio zakacio sa Mourinhom ako se ne varam ? Znam da je jednom uzjavio da se ne misli vracati tamo dok je Morinho trener. Valjda je i sam svjestan da u Realu nikada nece biti nista vise od igraca koji povremeno dobija priliku s klupe. Kao Callejon recimo .

Inace,Gudalajara izbacena iz Segunde. Isto prijeti i Mirandesu odnosnu Lugu . Bizarno je to da moraju ispasti zbog nedovoljnih prihoda ,koliko sam ja shvatio, ostvarili su samo 15% novca od potrebnih 2.240.600 eura koji su potrebni za nastup u drugoj ligi. Pa je upitno da li ce ove dvije momcadi uspjeti namaknuti novac koji je potreban za nastupanje u drugoj ligi. Vjerovatno jedan od razloga sto ne mogu da naprave ozbiljnije prihode su i to sto dolaze iz relativno malih sredina,imaju dosta male stadione .

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 jun 2013, 22:45

pa glupost je radi malih prihoda istjerivat klubove ccc,svasta,hajd radi velikih dugovanja il tako nesh al radi malih prihoda ... :roll:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 jun 2013, 23:42

slika

Divi Raya.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 07 jun 2013, 00:04

Sezona 2013/14 počinje 18 avgusta, a završava 18 maja 2014. Finale Kupa Kralja igra se 19 aprila.
Tri kola Primere igrati će se u srijedu ito 6,11 i 30 kolo. Super kup se igra 21 i 28 avgusta.
Sretno zmajevi!!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jun 2013, 11:57

barca_87 je napisao/la:pa glupost je radi malih prihoda istjerivat klubove ccc,svasta,hajd radi velikih dugovanja il tako nesh al radi malih prihoda ... :roll:
Sto je najgore,Gudalajara nema ni 1 euro dugovanja . Zalili su nesto pa sada cekaju konacnu odluku . Nadam se da ce se izvuci Racing ili Murcia. Ukoliko sva tri pomenuta kluba budu izbacena,onda i hoce. :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 jun 2013, 13:18

Nekakav Arrasate novi trener Sociedada . Kao igrac Igrao za nizerazredne klubove u Spaniji.
Kao Trener vodio vodio mladje selekcije Sociedada,te bio pomocnik Montanieru ove sezone. Malo cudna odluka .
Kada sam vidio da je imenovan za njihovog trenera ,mislio da idu na fazon Barce i Guardiole ili Cole i Atletica. Međutim,ovaj nije igrao za Sociedad,nema nikakvog iskustva , i kao takav pred njim je prvi o odmah veliki zadatak poput kvalifikacija za LP :? ako nista zna vecinu igraca iz tih omladinskih pogona i nacin na koji igra Sociedad. Iskreno,sumnjam da ce proci to pretkolo .

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 08 jun 2013, 19:42

Plasirat ce se siguran sam u to. Montanier nije neki mag da bi se moglo reci da je on najzasluzniji. Ljudi u Sociedadu bolje poznaju tog Arrasatea i vjerovatno su vidjeli neki potencijal u njemu.
Mislim da bi im bilo bolje da su doveli Paca Jemeza koji je evo gore Makas postav, doveo Rayo u sami vrh evrope po posjedu lopte. :D
Salu na stranu Rayo je igrao stvarno fino, i mislim da bi se celo mogao progurati u kakav veci tim. Ima, za moj ukus, savrsenu fudbalsku filozofiju. Nema kalkulacija, nesto kao Susic, pravi visak i igraj lopte. :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2013, 21:33

Roigova Žuta podmornica ponovo u Primeri :mrgreen:

slika

Pobjedom nad Almeriom na Madrigalu golom Pererire, u meču koji se mogao okarakterisati kao play-off, domaćini su obezbijedili ulazak u elitni razred, sa klupe predvođeni Marcelinom Garciom, koji je ovaj meč gledao sa tribina.

Parovi playoffa su: Las Palmas-Almeria i Girona-Alcorcon. ;)

Najboljih 11 u Primeri prema Uefi ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2013, 22:47

bravo villareal ,drago mi je da su ponovo u primeri ,ocekujem borbu za evropu sljedece sezone

a citam ev celta nasla novog trenera ,luis enrique preuzima ekipu ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 jun 2013, 10:46

Juan Ignacio Martinez napušta klupu Levantea.Novi trener ce im vjerovatno biti Joaquin Caparos.Levante je takođe napustio i vratar Munúa,a njegovo mjesto u timu će zauzeti Javi Jiménez,koji stiže iz Murcije :D

www.valencia-balkan.net

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 jun 2013, 10:51

barca_87 je napisao/la:bravo villareal ,drago mi je da su ponovo u primeri ,ocekujem borbu za evropu sljedece sezone
pa sad :lol: :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 jun 2013, 12:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:

Najboljih 11 u Primeri prema Uefi ;)

slika
Atleti rutinski 8-) mnogo realniji sastav nego li onaj s MARCA portala gdje je glasalo 90% navijaca reala i Barce.

LenBias je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:bravo villareal ,drago mi je da su ponovo u primeri ,ocekujem borbu za evropu sljedece sezone
pa sad :lol: :mrgreen:
Zasto ne ? Recimo po meni iako su do jucer bili drugoligasi ,opet imaju jaci sastav od Betisa koji je ove sezone izborio Evropu . Imaju trenera koji je jedan Racing odveo u Evropu,par igraca koji su cinili okosnicu tima i u vrijeme kada su bili drugi na tabeli (Bruno,Cani ,Musachio itd) ,financijski su se se stabilizovali i uz pokoje pojacanje mislim da ce biti konkurenti za Evropu . Nadam se da ce otkupiti Perberta i vjerujem da ce napraviti jos 2-3 zvucna transfera jer ima Roig para 8-) .

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 jun 2013, 12:43

Pa i nije bas najrealniji taj sastav gore.
Po tome Iniesta igra zadnjeg veznog. Busquets je trebao biti u prvih 11 ..

Drago mi je zbog Villareala, ali djaba kad ode Deportivo.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.