Safet Sušić - Pape

Sabinho
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Sabinho » 09 jun 2013, 01:50

Po meni je Baka nenadyebiv,jednostavno gotivim tog covjeka. Okosnica tima 1.HNL,tu su jos strasni igraci iz CSKA S.,zatim Vidic iz Zrinjskog,Mulina i Milenkovic ubitacni,Grujic itd,vecina tih igraca su mu bili nametnuti,tad je bilo takvo vrijeme.Medjutim,uspio je Baka i sa takvima ostvariti najvecu pobjedu u historiji repke,te dva puta remizirati sa Spancima. U kakvom je vremenu radio,postizao je fantasticne rezultate. ;) Naravno,svaka cast i PAPETU medjutim ovo vrijeme se ne moze usporedjvati sa onim u kojem je Baka radio.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 09 jun 2013, 02:15

Sve to stoji za Baku Sliskovica ali je kiksao na Kosevu protiv Danske! Ja sam cak iz Seattle-a dosao na tu tekmu! To se nije smjelo propustiti! Igras kod kuce na prepunom stadionu sa protivnikom kojeg si vec u gostima savladao i gdje sam odlucujes o prvom mjestu i odlasku na EP. Da te prisjetim da je tada Latvija isla na EP. To je bio veliki peh te generacije igraca i selektora Sliskovica. Takvu priliku poslije nisu imali, nazalost! :(
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jun 2013, 02:25

JoeCelt je napisao/la:Sve to stoji za Baku Sliskovica ali je kiksao na Kosevu protiv Danske! Ja sam cak iz Seattle-a dosao na tu tekmu! To se nije smjelo propustiti! Igras kod kuce na prepunom stadionu sa protivnikom kojeg si vec u gostima savladao i gdje sam odlucujes o prvom mjestu i odlasku na EP. Da te prisjetim da je tada Latvija isla na EP. To je bio veliki peh te generacije igraca i selektora Sliskovica. Takvu priliku poslije nisu imali, nazalost! :(
Moj prijatelju nema se pravo reci da je to kiks bio. Jednostavno,pogledaj ti tadasnju Dansku jbt,na svim pozicijama su bili jaki bez dileme: Sorensen,Helveg,Laursen,Jensen,Jorgesen,Gr&nkjaer ,Gravesen,Tomasson,Lovenkrads...Protiv te ekipe to nije bio kiks sigurno ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 09 jun 2013, 08:47

Sabinho je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:Sve to stoji za Baku Sliskovica ali je kiksao na Kosevu protiv Danske! Ja sam cak iz Seattle-a dosao na tu tekmu! To se nije smjelo propustiti! Igras kod kuce na prepunom stadionu sa protivnikom kojeg si vec u gostima savladao i gdje sam odlucujes o prvom mjestu i odlasku na EP. Da te prisjetim da je tada Latvija isla na EP. To je bio veliki peh te generacije igraca i selektora Sliskovica. Takvu priliku poslije nisu imali, nazalost! :(
Moj prijatelju nema se pravo reci da je to kiks bio. Jednostavno,pogledaj ti tadasnju Dansku jbt,na svim pozicijama su bili jaki bez dileme: Sorensen,Helveg,Laursen,Jensen,Jorgesen,Gr&nkjaer ,Gravesen,Tomasson,Lovenkrads...Protiv te ekipe to nije bio kiks sigurno ;)
Kiks nego sta, pa zar nismo taj isti sastav pobjedili na njihovom stadionu! Bakina je krivica postavka tekme na Kosevu jer smo mi samo bunarili i nabacivali u njihovih 16 nadajuci se da ce nesto uletiti. Nikakve igre ni taktike. Gravesen je mog'o igrat sam protiv nase repke sa tom postavkom a tako je bilo. Kod Bake nikakvog planiranja nije bilo vec je sve na ho-ruk i nadahnuce igraca. Nikad nije pozvao Rahimica u repku a covjek je tada bio u zivotnoj formi i osvojio UEFA Kup sa CSKA i bio proglasen za najboljeg u tom finalu. Cuo sam price da je Baka trazio novac od Rahimica da ga pozove u repku. Kockar uvijek bio i zato poslije repke nema posla za njega. Da je kvalitet sad bi bio trener negdje u Evropi a koliko ja znam neradi nigdje. "Bola reci Balji da se nezaj....a" :)
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 09 jun 2013, 12:48

kad_kako je napisao/la:hahahahahahaha

[youtube][/youtube]
Najjače mi je kad ovaj mikrofon obori :lol: :lol: :lol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 jun 2013, 12:52

:lol: :lol: :lol:

Joj legende covjeka. "Uh majko mila". :lol:

A yebote treba i nac lika da prevodi sa Bosanskog na Latvijski. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 jun 2013, 12:54

Trebali su onog lika iz Zenice, što mu je 29 godina i govori 73 jezika :o :lol: , mora među njih 73 i latvijski biti da ga hebeš. :mrgreen:

Pročitao sam samo jednom, očigledno da nisam dobro upamtio, hvala na ispravci :D
Zadnja izmjena: zizu1991, dana/u 09 jun 2013, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 09 jun 2013, 12:56

zizu1991 je napisao/la:Trebali su onog lika iz Zenice, što mu je 29 godina i govori 73 jezika :o :lol: , mora među njih 73 i latvijski biti da ga hebeš. :mrgreen:
iz Tuzle je taj momak zizu :mrgreen:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 jun 2013, 15:28

zizu1991 je napisao/la:Trebali su onog lika iz Zenice, što mu je 29 godina i govori 73 jezika :o :lol: , mora među njih 73 i latvijski biti da ga hebeš. :mrgreen:

Pročitao sam samo jednom, očigledno da nisam dobro upamtio, hvala na ispravci :D
Muhamed Mesic Tuzlak.
To i nije losa ideja.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 jun 2013, 16:45

emir79 je napisao/la:

Muhamed Mesic Tuzlak.
To i nije losa ideja.
Moze Pecikozu punto-punto ''konacno'' zamjeniti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 09 jun 2013, 16:52

Ja mislim da taj tuzlak ima pametnijeg posla nego da radi kao prevodilac umjesto Pecikoze monkey punto punto

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 jun 2013, 16:55

Meni se čini da sam čitao u onom članku ( ako griješim nek' me opet @sakuragi ispravi :mrgreen: :lol: ), da je ovaj momak, čovjek - šta li, bio savjetnik nekog makedonskog predsjednika.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 09 jun 2013, 17:08

Kirin savjetnik ...

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 09 jun 2013, 17:09

zizu1991 je napisao/la:Meni se čini da sam čitao u onom članku ( ako griješim nek' me opet @sakuragi ispravi :mrgreen: :lol: ), da je ovaj momak, čovjek - šta li, bio savjetnik nekog makedonskog predsjednika.
potvrdjujem zizu, citao sam i ja to! :D izvini sto ispravio jarane :mrgreen: :mrgreen:

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 09 jun 2013, 17:28

Svaka cast Susicu na ovakvim rezultatima. Samo treba biti realan da ni jedan rrener prije nije imao jaci igracki kader, igrace prave profesionalce u velikim klubovima sve je to trebalo za veliki uspjeh. Mislim da je vrijeme sa i mi vec jednom odome negdje, a moje misljenje je sa ce biti prelomno ovaj dvomec s Slovackom i ako tu uzmemo 4 boda, mislim da cemo biti sigurni putnici u Brazil.
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 09 jun 2013, 18:17

Šta je sad ovo? Nestalo argumenata za pljuvanje po Papetu, pa haj'moo malo pluvati po Baki.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 jun 2013, 18:45

Svaka cast Papetu. On je tvorac ove ekipe totalno. Sabrao je prava imena i nastelio ih na prave pozicije. Napravio sistem igre po prvh puta u nasoj historiji. Sada bilo tko da preuzme repku samo da preuzme isti koncept. Covjek je sabrao nova imena. Samo mali podsjetnik na Ciru prodavaca magle dok je Pjana zabijao golove Realu on je sjedio Ciri na klupi i tako dalje...

Susic radi na duzi rok , radi smireno , profesionalno be sarmiranja javnosti. Osim sto je uveo sistem u repci na jedan blagi nacin uspio je da umiri i igrace tipa Spahic, Dzeko koji su jedno vrijeme mislili mozda da su i veci od repke.
On je to smireno sve poslozio i pedagoski unio sigurnost i balans u repci.

Svi u napad jedan je Safet ..

Al sve ovo receno i ovaj dosadasnji uspjeh ce se zaboraviti ako kiksamo protiv SLovaka ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 09 jun 2013, 18:47

necemo kiksati protiv slovacke, oni su slaba ekipa

1-1 u lihenstajnu gdje mi smo zabili 8 ...

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 09 jun 2013, 18:59

Baka i Pape najbolji selektori koji su BiH vodili bez sumnje, ali ova dvojica su vodila BiH u dva različita vremena Baka je vodio tim kada naši igrači nisu bili toliko afirmirani u Evropi a sada u Papetovoj eri imamo mnogo više igrača koji su cijenjeni u evropi i čine okosnicu svojih klubova širmom Evrope. Baka je skoro (mogu sigurno reći) od ničega napravio nešto a Papetu će izgleda poći za rukom da nas odvede na dugoočekivano jedno veliko takmičenje. Oba su imala (mogu sigurno reći) kikseva u vođenju selekcije Baka protiv Danske a Pape protiv Portugala. ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 jun 2013, 19:06

sreca pa je nestalo argumenata, inace bi mozda propustili historijsku priliku u ovoj grupi. Ovako smo na dobrom putu...

Papetu se zamjeralo sto prvo nije nikako ucio , pa onda sto je sporo ucio, sto je tjerao inat svima ( je.o ga Mravac :D , vidio je i on da nema od njeg nista) i pristup medijima kod izjava..

dolaskom Osima je strasno uznapredovao, kako takticki, tako i u selekciji Mravaca, tako da ne vjerujem da je to slucajno, bilo je tu i Osimovog uticaja..od diletantskih postavki protiv Albanije i Rumunije do takticki savrsene tekme protiv Francuza iz vedra neba nije moglo bez vanjskog uticaja vjerovatno Osima.

bitno je da je od tad poceo napredovati i napreduje iz tekme u tekmu te ima sve manje i manje propusta. Jos jedini na kojem bi poradio su ti mediji i izjave ( poslije nekih izjava ni ja mu ne bi igrao a kamo li Kolasinac ili Halilovic :D ), ali eto kao da radi malo i na tome.
ne mora on to mislit tako, kao da Ciro ili Murinjo misle sve sto kazu ali mora malo raditi da zadovolji narodne mase. Pocinje i on to kontat polako, ljudi su ga voljelistrasno, ali su ga voljeli jer je radio stvari koje ti ljudi vole. Onda je mislio da moze pricat i radit sta hoce jer ga ljudi vole, ali ne ide to tako, prevrtljiv je narod, da bi zadrzao paznju moras im naucit malo i niz dlaku ic...jbg danasnji posao trenera je takav, nisi vise samo trener vec menadzer i na tome mora malo da radi.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, passatb6, Proximic i 12 gostiju.