klubovi iz RS su odustali, a onda su ekipe ubacivane "zatvorenih očiju"humljub je napisao/la:Kakvo je ovo drzavno prvenstvo za juniore u Ljubuškom, sudjeluju Vogošća, Izviđač, Zrinjski, Žepče,Bihać,Visoko, Goražde i Živinice. Nema klubova iz RS...ILI JE NEKA DEZINFORMACIJA...
Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Mladi rukometni asovi BiH
- samo_lijevo
- Kontakt:
U jednoj grupi su:Izvidjac,Zrinjski i Bosna.Onda su u drugoj Bihac,Gorazde,Konjuh i Vogosca.
Za prvu sam siguran dok za drugu nisam,valjda niko nije odustao u toku jucerasnjeg dana.
@humljub,nabaci ponekad koji izvjestavaj.
Za prvu sam siguran dok za drugu nisam,valjda niko nije odustao u toku jucerasnjeg dana.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna-Zrinjski 29:30
Izvidjac-Zrinjski 33:31
Znaci sutra u mecu Izvidjac-Bosna odluka ko ide u polufinale.
Izvidjac-Zrinjski 33:31
Znaci sutra u mecu Izvidjac-Bosna odluka ko ide u polufinale.
nažalost nisam u Ljubuškom, na putu sam dva tri dana, pozdravsamo_lijevo je napisao/la:U jednoj grupi su:Izvidjac,Zrinjski i Bosna.Onda su u drugoj Bihac,Gorazde,Konjuh i Vogosca.
-
- Kontakt:
U zadnjem kolu doigravanja za prvaka HRK Izviđač Mi Grupa je uvjerljivo izborio pobjedu protiv gostiju iz Doboja rezultatom 38:27 (poluvrijeme 20:13). Domaći su cijelo vrijeme vodili protiv RK Sloge, te su pokazali da i sa pomlađenom ekipom mogu pružiti dobru igru.
U redovima Skauta po 7 golova su dali kapetan Ante Boras i talentirani pomladak David Mandić, Matej Hrstić je postigao 6, a Josip Vidović 5 pogodaka. Kod gostiju je 11 puta mrežu zatresao Vladan Đurđević.
Izviđač je tako sezonu 2012./2013. završio kao treći na ljestvici Premijer lige BiH, a cjelokupni poredak pogledajte ispod.
U redovima Skauta po 7 golova su dali kapetan Ante Boras i talentirani pomladak David Mandić, Matej Hrstić je postigao 6, a Josip Vidović 5 pogodaka. Kod gostiju je 11 puta mrežu zatresao Vladan Đurđević.
Izviđač je tako sezonu 2012./2013. završio kao treći na ljestvici Premijer lige BiH, a cjelokupni poredak pogledajte ispod.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Izvidjac-Bosna 31:24 (15:12)
-
- Kontakt:
ko je od ovih iz izvidjaca (nizic, mandic, hrstic, pavlak, tomic, jarak) fixno nas, a ko je otisao da igra za hrvatsku?
i planira li se iko zvati iz kadetske ekipe borca BL?
hvala
i planira li se iko zvati iz kadetske ekipe borca BL?
hvala
Goražde upolufinalu juniorskog prvenstva.
FInale RA Izviđač - Goražde 
Naši ubjedljivi u polufinalu nad Zrinjskim

Naši ubjedljivi u polufinalu nad Zrinjskim

Kako završi? Na stranici domaćina takmičenja kao i onoj rs ni slike -ni tona.
brzi je napisao/la:Kako završi? Na stranici domaćina takmičenja kao i onoj rs ni slike -ni tona.
Izviđač osvojio, bila je prednost domaćeg terena,inače Goražde 2. kao i prošle godine

Jeste prvenstvo RS al zasluzuje da se vidi,idiotizmu nikad kraja....BRUKA,SRAMOTA,DNO DNA,TUGA,ŽALOST,JAD I ČEMER,BEZVLAŠĆE,IDIOTIZAM...
OVO JE BOSNA I HERCEGOVINA,OVO JE ZEMLJA I "DRŽAVA" U KOJOJ ŽIVE I ODRASTAJU NAŠA DJECA-OLIMPIJADA,EVROPSKO PRVENSTVO,SVJETSKO PRVENSTVO???
Dragi učitelji naše djece ili ti danas u modernom nazivu "treneri",vi ste najveće zlo i najveći krivci za neuspjehe naših sportista,nema nas nigdje na mapi sportskih dešavanja a evo i zašto i evo i jedan najsvježiji primjer:
NA DANAŠNJI DAN, ZNAČI DANAS:
Završnica prvenstva Rep.Srpske za pionire(generacija 1998/99)- Brčko:
REZULTATI:
rk"Borac"-rk"Lokomotiva Brčko" 22:7
rk Borac-rk Sloga(Prnjavor) 20:11
rk Borac-rk"Sedmerac-Bijeljina" 24:10
rk Borac-rk"Sloga-Doboj" 13:13
Znači sa tri pobjede i jednim remijem naši pioniri zauzeli su drugo mjesto a evo i zašto.Prvaka je trebala odlučiti gol razlika,Borac je imao nedostižnih plus 38 ispred prvog konkurenta Sloge iz Doboja i šta se dešava?U dogovoru dva eminentna rukometna stručnjaka "trenera",učitelja i jednim dijelom vaspitača naše i vaše djece,tačnije ova dva kluba,utakmica između dva njihova kluba završava ovako:
RK"SLOGA"-RK"LOKOMOTIVA 59 : 1 (da da dobro čitate 59:1 ili ti 58 golova u plusu za ekipu Sloge iz Doboja).Naravno,Sloga sa tom gol razlikom osvaja prvenstvo Rep.Srpske.Naravno našim dječacima suze u očima,nevjerica,razočarenje koje će ih vjerovatno pratiti kroz čitav život ali mladi su pa tim trenerima možda treba i zahvaliti što ih tako mlade već uče i pripremaju na život koji ih čeka u ovoj nam napaćenoj Bosni i Hercegovini.Svaka vam čast drugovi treneri ni ime vam nećemo spomenuti jer to ne zaslužujete.Rukometnom savezu dajemo na uvid ovo činjenično stanje pa nek se zapitaju o svom mjestu i postavljenju,da li zaslužujete da budete tu gdje jeste ili da li ovakvi treneri da budu članovi vašeg saveza?
GOSPODO STRUČNJACI,OVO SU DJECA!
Našim pionirima čestitamo na pošteno zasluženom drugom mjestu,i Vi ste istinski vicešampioni Rep.Srpske a trener Dobojske Sloge i trener Lokomotive ostaće u životu vječiti GUBITNICI vjerujte,jedino nam je žao djece iz Doboja i Brčkog koju ti treneri uče sportskom ponašanju i sportskom životu.
Glavu gore i mi imamo za razliku od njih svoj cilj..
idemo dalje...

U Ljubuškom nadmoćna pobjeda Izviđača na juniorskom prvenstvu. U skupini pali Zrinjski 33:31 predvođen najboljim igračem Antom Grbacem, Bosna Visoko 31:24, u polufinalu Konjuh 38:34 i u finalu Goražde 37:27....Organizacija na razini, Bihać iznenandio ugodno pobjedom protiv Visokog za 5. mjesto....
Pa jel to 5 mjesto bitnije nego 3,kad vec pises zasto ne napisa tko je 3 a tko 4humljub je napisao/la:U Ljubuškom nadmoćna pobjeda Izviđača na juniorskom prvenstvu. U skupini pali Zrinjski 33:31 predvođen najboljim igračem Antom Grbacem, Bosna Visoko 31:24, u polufinalu Konjuh 38:34 i u finalu Goražde 37:27....Organizacija na razini, Bihać iznenandio ugodno pobjedom protiv Visokog za 5. mjesto....

-
- Kontakt:
Za plasman
1.polufinale GORAŽDE - ZRINJSKI 32:21 (15:12)
2.polufinale IZVIĐAČ - KONJUH 38:34 (21:13)
Za 5. BIHAĆ – BOSNA VISOKO 26:24 (11:13)
Za 3. ZRINJSKI - KONJUH 30:14 (17:8)
FINALE IZVIĐAČ - GORAŽDE 37:27 (18:14)
KONAČAN POREDAK:
IZVIĐAČ
GORAŽDE
ZRINJSKI
KONJUH
BIHAĆ
BOSNA PREVENT
VOGOŠĆA
Najbolji igrač: Ante Grbavac – Zrinjski
Najbolji golman: Haris Pleh – Goražde
Najbolji strijelac: Džemal Osmanović 35 pogodaka - Goražde
KONAČAN POREDAK:
IZVIĐAČ
GORAŽDE
ZRINJSKI
KONJUH
BIHAĆ
BOSNA PREVENT
VOGOŠĆA
Najbolji strijelac: Džemal Osmanović 35 pogodaka - Goražde
Kolega ima sve ovdje: http://bhrukomet.net/bih-rukomet/mlade- ... k-bih.html" onclick="window.open(this.href);return false;brzi je napisao/la:Pa jel to 5 mjesto bitnije nego 3,kad vec pises zasto ne napisa tko je 3 a tko 4humljub je napisao/la:U Ljubuškom nadmoćna pobjeda Izviđača na juniorskom prvenstvu. U skupini pali Zrinjski 33:31 predvođen najboljim igračem Antom Grbacem, Bosna Visoko 31:24, u polufinalu Konjuh 38:34 i u finalu Goražde 37:27....Organizacija na razini, Bihać iznenandio ugodno pobjedom protiv Visokog za 5. mjesto....
edinjo-bih je napisao/la:Za plasman
KONAČAN POREDAK:
IZVIĐAČ
GORAŽDE
ZRINJSKI
KONJUH
BIHAĆ
BOSNA PREVENT
VOGOŠĆA
Najbolji strijelac: Džemal Osmanković 35 pogodaka - Goražde
Može koji info sa kadetskog iz Živinica.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ucestvuju:RK „Borac“ Banja Luka,RK „Bosna-Prevent“ Visoko,HRK „Izvidžač“ Ljubuški, RK „Goražde“, RK „Žepče“, RK „Lokomotiva“ Brčko te domaćin RK „Konjuh“.
Titulu brani Borac koji je sa Bosnom nosioc u grupama.
Titulu brani Borac koji je sa Bosnom nosioc u grupama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.