Safet Sušić - Pape

emir79
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la emir79 » 09 jun 2013, 19:10

brzitesanj je napisao/la:Baka i Pape najbolji selektori koji su BiH vodili bez sumnje, ali ova dvojica su vodila BiH u dva različita vremena Baka je vodio tim kada naši igrači nisu bili toliko afirmirani u Evropi a sada u Papetovoj eri imamo mnogo više igrača koji su cijenjeni u evropi i čine okosnicu svojih klubova širmom Evrope. Baka je skoro (mogu sigurno reći) od ničega napravio nešto a Papetu će izgleda poći za rukom da nas odvede na dugoočekivano jedno veliko takmičenje. Oba su imala (mogu sigurno reći) kikseva u vođenju selekcije Baka protiv Danske a Pape protiv Portugala. ;)
Ovo je van svake pameti. Baka je savezov covjek koji nije imao za cilj nista uraditi sa repkom, dok se rulja nije pobunila.
Nije Baki niko kriv sto je iz reprezentacije izbacio "stare" igrace Bolica i Varesanovica, koji su imali po 28 godina, da bi podmladio ekipu, tako je tad rekao, da bi pozvao Leotarsko "mladunce" Mulinu, pa mahoo Kevrica, Krivica, Bosnjaka i kakve sve tarabe da bi ih prodao.
Cuj nisu bili nasi igraci u Evropi afirmisani. Salihamidzic,Barbarez,Bolic,Baljic,Hibic,Konjic,Bajramovic,Music,Topic , ne znam o cemu pises.
Te onda prvi strijelac Bundeslige da mu igra na libera.
Baka nije Papetu ni do koljena, niti bilo koji prijasnji selektor.
Glupost ih je ikako porediti.
Susic je stvorio ovu ekipu, doveo nva osvjezenja,kao Lulic,Mujdza,Zukanovic,Zahirovic,Stevanovic,Vranjes,Visca,unio je mladost u ekipu,koja hara.

Inace i za sve ostale koji negoduju Papeta:

Da ne spominjem kroz sta je Susic sve prolazio u prvim kvalifikacijama, od mafijaskog saveza, do prijetnje suspenzije i sa cime se sve nije morao da nosi. Te negodovanje od strane navijaca, koji su ga prvog dana na noz docekali jer nije izabran Barbarez.
Trebate da ustanete kad se samo njegovo ime spominje. Imamo najjeftinijeg selektora na svijetu koji je na putu da nas odvede po prvi put na neko prvenstvo i to gdje u Brazil, gdje ce biti najgledanije svih vremena samim tim sto je u ovoj zemlji.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 09 jun 2013, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 jun 2013, 19:16

brzitesanj je napisao/la:Baka i Pape najbolji selektori koji su BiH vodili bez sumnje, ali ova dvojica su vodila BiH u dva različita vremena Baka je vodio tim kada naši igrači nisu bili toliko afirmirani u Evropi a sada u Papetovoj eri imamo mnogo više igrača koji su cijenjeni u evropi i čine okosnicu svojih klubova širmom Evrope. Baka je skoro (mogu sigurno reći) od ničega napravio nešto a Papetu će izgleda poći za rukom da nas odvede na dugoočekivano jedno veliko takmičenje. Oba su imala (mogu sigurno reći) kikseva u vođenju selekcije Baka protiv Danske a Pape protiv Portugala. ;)
Kad imas tada najboljeg placenog igraca koji je Real tutnuo za Baljica,osvajaca svega zivog sto se moglo osvojiti Bracu,najbljeg strelca BL Barbareza,kapitena Atletica Madrida Hibica,dva puta za redom najboljeg igraca od strane zayebanih navijaca Derbyja County Konjica,i jos da imas toliko lufta da jednog prvaka UEFE i Ruskih prvenstava Rahimica nazoves prosjecnim i odbijes ga glat itd ni u ludilu ne mozes reci da je tadasnja repka bila od nicega-nesto.
Sto se tice izjava,dok neki forumasi ne skontaju da izjava bila dobra ili losa nece odvesti ni na bajramski turnir a kamoli na veliko takmicenjeili kolebanje nekih igraca koji u stvari i u biti nikad se i nisu kolebali(kao sto rece Halil NIKADA NIJE BILO NI DILEME ZA KOGA CU IGRATI,vec red,rad na zelenom terenu,djabe im i da osvojimo svjetsko prvenstvo.
Argumenata je ocito ponestalo,pa sad hvata i za bilo kakvu slamku.zayebano,nema sta :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 jun 2013, 22:54

pricamo o tome kako se stice naklonost sto veceg broja navijaca, ne okreci kako ti godi.....

a Kolasinac je posebna prica, na tu temu nisam pisao, moj stav je da se tu mora mnogo vise, otic cojku na vrata ako treba :D i da vidimo na cemu smo, a ne onako pricat. ogroman potencijal na deficitarnim pozicijama , osim ako tu ima jos nesto sto ja kao prosjecan navijac koji prati tu temu tako-tako ne znam. Mozda se momak privatno dvoumi itd itd...

sto se tice argumenata, da hoce ih bit jos manje . Nekad imas ljude koji ne popljuju vec pruze konstruktivnu kritiku pa im bude drago kad se uvazi ista i jos donese recimo neki rezultat. Imas ljudi kojima nije drago da se izgubi da bi mogli kritikovat, al tesko je to procesirat nekad. :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 09 jun 2013, 22:59

ultrasstyle_tz je napisao/la:dolaskom Osima je strasno uznapredovao, kako takticki, tako i u selekciji Mravaca, tako da ne vjerujem da je to slucajno, bilo je tu i Osimovog uticaja..od diletantskih postavki protiv Albanije i Rumunije do takticki savrsene tekme protiv Francuza iz vedra neba nije moglo bez vanjskog uticaja vjerovatno Osima.
Pitaj Osima pa ćeš čuti odgovor. ;)

A Mravca je on naslijedio. On je sa njim uradio jedino logično što je mogao da uradi.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 09 jun 2013, 23:17

harishp je napisao/la:
Kad imas tada najboljeg placenog igraca koji je Real tutnuo za Baljica,osvajaca svega zivog sto se moglo osvojiti Bracu,najbljeg strelca BL Barbareza,kapitena Atletica Madrida Hibica,dva puta za redom najboljeg igraca od strane zayebanih navijaca Derbyja County Konjica,i jos da imas toliko lufta da jednog prvaka UEFE i Ruskih prvenstava Rahimica nazoves prosjecnim i odbijes ga glat itd ni u ludilu ne mozes reci da je tadasnja repka bila od nicega-nesto.
Sto se tice izjava,dok neki forumasi ne skontaju da izjava bila dobra ili losa nece odvesti ni na bajramski turnir a kamoli na veliko takmicenjeili kolebanje nekih igraca koji u stvari i u biti nikad se i nisu kolebali(kao sto rece Halil NIKADA NIJE BILO NI DILEME ZA KOGA CU IGRATI,vec red,rad na zelenom terenu,djabe im i da osvojimo svjetsko prvenstvo.
Argumenata je ocito ponestalo,pa sad hvata i za bilo kakvu slamku.zayebano,nema sta :lol:
A nasem narodu nikad nista nije dobro. Ocito smo se previse navikli na negativnost i lopovluk u kojem zivimo pa kad nam se nesto pozitivno, dobro i normalno desi jednostavno neznamo kako da reagujemo na to nego pljujemo po istome kako bi doslo u rang sa negativom i lopovlukom. Ja sam prije par dana napisao da kad je tek Safet izabran za selektora da sam bio skeptican. Ali jako brzo sam vidio da je taj covjek stvarno dobar selektor. Ne zivi od stare slave nego radi, radi, i samo radi. Cini mi se da uz repku i on konstantno uci i naravno postaje bolji trener/selektor. Sve dok je tako meni je Pape jedina opcija za selektora. Druge nema. :) :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 09 jun 2013, 23:39

ultrasstyle_tz je napisao/la:pricamo o tome kako se stice naklonost sto veceg broja navijaca, ne okreci kako ti godi.....

a Kolasinac je posebna prica, na tu temu nisam pisao, moj stav je da se tu mora mnogo vise, otic cojku na vrata ako treba :D i da vidimo na cemu smo, a ne onako pricat. ogroman potencijal na deficitarnim pozicijama , osim ako tu ima jos nesto sto ja kao prosjecan navijac koji prati tu temu tako-tako ne znam. Mozda se momak privatno dvoumi itd itd...
Mozda je i problem novi zakon u Njemackoj koji uvodi Merkelova da nema dvojnog drzavljanstva pa bi se Kolasinac morao odreci i njemackog drzavljanstva a ne samo njemacke repke ako dodje medju zmajeve?!
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 jun 2013, 10:03

Pape sada i Pape prije 2 godine su dva razlicita svijeta.
Pape je kroz repku sazrio i postao dobar trener i takticar. Postavka igre za 10. Nismo pali psihicki u drugom poluvremenu vec smo ih pregazili. Rahimic u prvih 11 potez koji zasluzuje pohvale.
Uparivanje Zuke i Spahe takodjer, jedan jak i jedan brz par za buducnost.
Uloga kreatora koju je dao Medunjaninu takodjer pun pogodak. Ubacivanje Visce za pohvalu.

Pape odlicno kombinuje igrace koje ima.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 jun 2013, 10:08

Sakuragi je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Meni se čini da sam čitao u onom članku ( ako griješim nek' me opet @sakuragi ispravi :mrgreen: :lol: ), da je ovaj momak, čovjek - šta li, bio savjetnik nekog makedonskog predsjednika.
potvrdjujem zizu, citao sam i ja to! :D izvini sto ispravio jarane :mrgreen: :mrgreen:
Muhamed radi u Becu i vodi pravni odsjek jedne velike gradjevinske firme. To sto se tice savjetnika, mislim da nije bas oficijelno savjetnik, ali jeste cesto u Makedoniji. Znam da je privatno dobar sa premijerom.

Uglavnom, on vam je non-stop u avionu i pici po istocnoj i srednjoj Evropi, tako da nema vremena ni za sebe, a kamoli za reprezentaciju BiH.

on topic:

Sto se tice Papeta, davnih dana sam govorio da imamo ono nesto sa njim, da igramo lijepo od noge do noge, da znamo napasti kroz sredinu, a i kroz bokove kad protivnik zbije redove, da igramo presing kao nikada do sada itd. Ima on svojih bisera, ali sve dok reprezentacija igra ovako, nase je da gledamo i da uzivamo.

Masinerija je vec stvorena i sada samo raste... Limit joj se ne zna...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2013, 10:10

Pape napredovao i sazrio, ja licno sada imam veliko povjerenj u njega, da nemam srao bi sto je stavio Rahimica u sastav a covjek prakticki ne igra......Svi koji su gledali mec su se uvjerili zasto je Rahimic igrao i da je Pape pogodio.

Rahimic ima brzi protok lopte od Zahirovica, vise iskustva a Pape se uvjerio na treninzima da je Rahimic spreman i to je to...

Mislim, realno, zar vi mislite da bi CSKA produzio ugovor njemu da je za penzije..

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 10 jun 2013, 10:56

Misli li ko da mi mozemo pobjediti Francusku, Urugvaj, Brazil, Argentina?

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2013, 11:01

Ja mislim na Slovacku, Litvaniju i Lihtenstajn.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 10 jun 2013, 11:17

VanjaC je napisao/la:Misli li ko da mi mozemo pobjediti Francusku, Urugvaj, Brazil, Argentina?
ja mislim da s francuskom i urugvaj se mozemo nositi. brazil i argentinu bi mogli samo na srecu i sa bunkerom pobjediti :)

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 10 jun 2013, 11:22

ne znam, ja mislim 1 ili 2 srecna prilika i mozda 1 - 0 pobjeda. Ja mislim da bih danasnji Pape mogao pobjedit portugal mozda jedno 2 - 1 u barazu. Ne znamo koliko moze, ali momak je ocito legenda.

Ja ocekujem stvarno 3. mjesto na SP, i ako dobijemo ja cu Safeta popusiti ****. :lol:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2013, 11:47

Sakuragi je napisao/la:
VanjaC je napisao/la:Misli li ko da mi mozemo pobjediti Francusku, Urugvaj, Brazil, Argentina?
ja mislim da s francuskom i urugvaj se mozemo nositi. brazil i argentinu bi mogli samo na srecu i sa bunkerom pobjediti :)
Cim ti krenes sa bunkerom pisi propalo i 4-6 komada u svojoj mrezi, to su najbolji na svijetu i oni slobodan prostor koriste maksimalno, nemamo mi odbranu koja bi to mogla izdrzati ni 15 minuta a kamoli 90. Desio bi nam se gori potop nego protiv Portugala. Treba igrati hrabro i ofanzivno pa sta bude.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 10 jun 2013, 11:48

BIH ne igra za 1 - 0 pobjede, mi ne igramo za "clean sheets" nego igramo da dajemo vise golova nego opozicija.

Mogao bih vidit Nesto ovako BiH 4 - 3 Francuska

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 jun 2013, 13:27

Po meni,jedine reprezentacije protiv kojih kad bi igrali bi bio siguran 90% u poraz su:

Argentina,Spanija,Njemacka,Holandija i Brazil. Sa Italijom,Engleskom,Belgijom,Francuskom,Urugvajem,Porugalom se moze odigrati posteno i uz malo srece i uzeti,dok od ovih visoko rangiranih sam siguran da mozemo dobiti Hrvate,Obalu Slonovace,Svicarce...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 jun 2013, 13:30

Sabinho je napisao/la:Po meni,jedine reprezentacije protiv kojih kad bi igrali bi bio siguran 90% u poraz su:

Argentina,Spanija,Njemacka,Holandija i Brazil. Sa Italijom,Engleskom,Belgijom,Francuskom,Urugvajem,Porugalom se moze odigrati posteno i uz malo srece i uzeti,dok od ovih visoko rangiranih sam siguran da mozemo dobiti Hrvate,Obalu Slonovace,Svicarce...
Sa Argentinom i Brazilom bi mogli igrat, mozda i Holandijom, dok su Spanija i Njemacka, pa i Portugal za nas ipak visa sila.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 10 jun 2013, 13:37

Sabinho je napisao/la:Po meni,jedine reprezentacije protiv kojih kad bi igrali bi bio siguran 90% u poraz su:

Italiju u kvalifikacijama bi mozda pobijedili u Zenici, al' Italija na prvenstvima je dr. stvar i sa njima ne bi imali sanse i prije bi dobili i Njemacku i Portugal i Holandiju i trenutno mrtvi Brazil nego njih... Najbolje se vidjelo na zadnjem Euru..... Kad su im predvidjali da ce ispasti u grupi, oni je odigrase bez poraza.... kasnije igrom unistili Engleze, doduse dobili su na penale, al' jbg bitna je igra...... U polufinalu razbili Njemce na faktore i trebali su im barem 5-6 komada uvaliti koliko su bili dominantni.... I u finalu fijasko al' protiv Spanije, a znamo kako smo i mi prolazili sa njima u zadnje vrijeme pogotovo onih bolnih 5-6 komada u Zenici.....

Mi mozemo na ovom SP iznenaditi sve i otici daleko, osvojiti ne mozemo (realno), a mozemo i platiti danak neiskustvu ranijeg igranja i ispasti odmah u grupi jer dovoljno je da podcijenis nekog slabijeg i tu kiksas, protiv jacih imas malo sansi, i eto ti pravac kuci nakon grupe.....

Hoce li igrati Tahiti na ovom prvenstvu s obzirom da igraju Kup Konfederacija ili Novi Zeland... Ako njih dobijemo u grupi bice lijepo...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 10 jun 2013, 14:06

Ppape jos uvijek ima dvije ozbiljne greske;
-Lulic
-Ibricic

a trecu ovoga Avdiju necu ni spominjati da mu najade ne pristajem :mrgreen:

...ovo bi morao sto prije korigovati!
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 10 jun 2013, 14:29

mahalac je napisao/la:Ppape jos uvijek ima dvije ozbiljne greske;
-Lulic
-Ibricic

a trecu ovoga Avdiju necu ni spominjati da mu najade ne pristajem :mrgreen:

...ovo bi morao sto prije korigovati!
koja je to greska s Lulicem?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 8 gostiju.