Rekonstrukcija stadiona u BiH

nime_tm87
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la nime_tm87 » 08 jun 2013, 21:05

Probisvjet je napisao/la:
denirob je napisao/la:
Ako je Sarajevu interes da reprezentacija igra svoje utakmice na Koševu, onda se gradske vlasti moraju o tome izjasniti i početi poduzimati konkretne korake na rekonstrukciji stadiona. Neko reče da Zenica ima korist od reprezentacije i da je rekonstrukcija BP lični interes grada. Istina. Prije par godina su se u gradskoj upravi o tome javno očitovali. Ne samo da reprezentacije igraju u Zenici nego i da se ovdje održavaju pripreme. Upravo zbog toga je Zenica ustupila zemlju za trening kamp na Crkvičkom brdu, osigurala priključke za struju, vodu, internet etc., sređene su sve potrebne dozvole pro bono. Sve kako bi se taj kamp privukao u Zenicu. Ne trebam napominjati da je on trebao biti građen na Ilidži, ali niko iz Sarajeva i Ilidže nije bio spreman na gore navedene korake i zbog toga je UEFA to prebacila u Zenicu.
ma mogu nam pushit sljedecih 5 godina najmanje kad je to upitanju i ulaganje. prvo sto nemaju dovoljno da urede ono ruglo od koseva, tj da postave novi krov npr. u ze je to bilo puno lakse jer vec ima krov pa su ga samo obnovili ucvrstili itd... drugo uefa centar znamo ko je napravio i budite sigurni da nece pravit jos jedan da ugode sarajlijama. a oni opet za to nece ulozit budite sigurni. al eto hajd moze repka trenirat u ze a igrat u sarajevu ako bi renovirali kosevo. mozda im i netreba sportski centar jer su ze i sa relativno blizu pogotovo sad novi autoput. mada prednost centra u istom gradu kao i stadion je ogromna, al opet kazem, haj recimo da im samo treba novi stadion opet ih nema ni na mapi. a ze kad digne jug i sjever u zrak (a to ce bit u sljedece 2 godine sigurno, pogotovo ako se plasiramo u brazil, a evo nas noga i po u brazilu) i jos dodatne sminke imat cemo stadion za pozavidit skrooooz. tako sto se tice kosevo vs bilino polje tu nema priche. sarajlije su ga ispushili tu. i opet ova tema ode u ze vs sa pravcu po ko zna koji put heehe :D
Kosevo treba srediti za atletske sportove. Bilino treba dograditi za fudbal i reprezentaciju, jer malo nedostaje.
Tusanj za mlade reprezentacije fudbalske. Vrapcice bi bilo dobro srediti za prijateljske fudbalske utakmice zbog klime (igranje prijateljskih utakmica zimi).
Ovo je dobro napisano!
I onda imas finu paletu stadiona + Grbavicu rekonstruisati

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 08 jun 2013, 21:29

pokusavam postaviti jednu sliku Bilinog Polja sto sam radio u PS al nesto nece jbmu ljudi pomagajte :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 jun 2013, 21:50

Wolffire je napisao/la:pokusavam postaviti jednu sliku Bilinog Polja sto sam radio u PS al nesto nece jbmu ljudi pomagajte :D
Evo

slika

Ovih fantazija o BP smo se nagledali vise nego renoviranih stadiona na ovoj temi. Ja ne znam kako vam nije dosadilo vise pricat o tome.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 08 jun 2013, 22:12

Signore je napisao/la:
Wolffire je napisao/la:pokusavam postaviti jednu sliku Bilinog Polja sto sam radio u PS al nesto nece jbmu ljudi pomagajte :D
Evo

slika

Ovih fantazija o BP smo se nagledali vise nego renoviranih stadiona na ovoj temi. Ja ne znam kako vam nije dosadilo vise pricat o tome.
hvala :D to je jedino sto imamo :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 jun 2013, 22:35

Jeste. Al de dosta vise Bilinog. Ako ce vec netko da sklapa ove seme i da sanja nek napuca nesto drugo, BP je odradjeno sto puta do sad. :mrgreen:

qurle
Kontakt:

Post Postao/la qurle » 08 jun 2013, 23:29

interesantana tema .. preletio sam zacas, pa da i ja kazem svoje misljenje. ( nisam sarajlija niti zenicanin :P)
posto vidim da je najvishe komentara na relaciji bilino polje - kosevo. Naravno da bi volio da repka igra u sarajevu ali sto mi cupa zivce da se u gradu od 500.000+ stanovika nemoze popuniti stadion kapaciteta 30.000.. gdje sigurno dodje bar 5.000 sa strane i ukupno na stadionu bude 10.000 vishe manje u zadnjih par tekmi.. I prakticno je ne moguce napraviti atmosferu na polupraznom stadionu. to je npr ista stvar kad budes u diskoteci koja je puna.. i provedes se ludo zato sto te ponese atmosfera.. ili kad je poluprazna i svi neshto smekaju ofo ono... nidje veze xD Za sada bi realno trebalo Bilino polje zgibicati, zasluzilo je.. E tek onda se okrenuti ostalim stadionima(kad pricamo o repci). Isto tako neko je naveo da je to problem grada. I meni je iskreno neshvatljivo kako jedna Tuzla , Zenica moze izdvojiti pare u rekonstrukciju stadiona Sarajevo koje muze pare sa svih strana, imaju najvece prihode... Nemoze uraditi nista konta Grbavice, Koseva vec skoro 15 godina?

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 09 jun 2013, 01:38

Ma trenutno samo Bilino Polje dolazi u obzir u ovim vremenima kada niko ne ulaže i kada je savez jedva stao na noge. I ovaj trening centar će dobro doći da se igrači pripremaju u Zenici lagano pred tekme. Bolje i manji kapacitet koji će se protiv Lihtenštajna napuniti nego i sablasno Koševo. Imamo najbolji travnjak u Zenici, najbolju podršku, najbolju historiju dole, šta nam više treba. Stadion će se raditi koliko Općina može da ga radi. I ovo dosad svaka im čast, s obzirom da je slabo ko pripomogao da ne kažem niko. Očekujem da ako odemo na SP savez uz pomoć općine počne sa daljim nastavkom radova na Bilinom Polju za potrebe repke. Očekujem da će se Bilino uraditi prema idejnom projektu. Nema veze kad, ali samo da se uradi pa da kao repka iz prvih 10 reprezentacija dočekamo velesile na jednom kvalitetnom stadionu s kojim ćemo biti zadovoljni (bar većina) :mrgreen:
Mes Que Un Club

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 09 jun 2013, 02:45

Da se bilino renovira kapacitet 40,000 UEFA 4*

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2013, 08:12

qurle je napisao/la:interesantana tema .. preletio sam zacas, pa da i ja kazem svoje misljenje. ( nisam sarajlija niti zenicanin :P)
posto vidim da je najvishe komentara na relaciji bilino polje - kosevo. Naravno da bi volio da repka igra u sarajevu ali sto mi cupa zivce da se u gradu od 500.000+ stanovika nemoze popuniti stadion kapaciteta 30.000.. gdje sigurno dodje bar 5.000 sa strane i ukupno na stadionu bude 10.000 vishe manje u zadnjih par tekmi.. I prakticno je ne moguce napraviti atmosferu na polupraznom stadionu. to je npr ista stvar kad budes u diskoteci koja je puna.. i provedes se ludo zato sto te ponese atmosfera.. ili kad je poluprazna i svi neshto smekaju ofo ono... nidje veze xD Za sada bi realno trebalo Bilino polje zgibicati, zasluzilo je.. E tek onda se okrenuti ostalim stadionima(kad pricamo o repci). Isto tako neko je naveo da je to problem grada. I meni je iskreno neshvatljivo kako jedna Tuzla , Zenica moze izdvojiti pare u rekonstrukciju stadiona Sarajevo koje muze pare sa svih strana, imaju najvece prihode... Nemoze uraditi nista konta Grbavice, Koseva vec skoro 15 godina?
Evo zasto se ne moze odvojiti za Kosevo i Grbavicu.
Primjer: Kada sam radio u Sarajevu na nekoj qarina funkciji zaradjivao sam 3000-3500 + troskovi, senlucenja, prenocista itd. Nije se nesto ni radilo, onako guzovace. Svi koji su u semi vole guzovace. U Tuzli krv propisam dok stvarno ne zaradim.
Znaci u Sarajevo se slijeva mnogo novca, ali mnogo je onih koji sebe nagradjuju nizasta. U Sarajevu je toliko hamelja da ih ne moze nahraniti ni EU, a kamo li BiH. Te ljude ne interesuje stadion niti bilo sto od drustvenog interesa. Takvi vole samo svoj slajbuk. To se nece promjeniti dok ono malo pravih sarajlija koje je ostalo ne kazu dosta u PM. Problem je sto je Sarajevo pokoren grad. Pokorili su ga oni koji gledaju samo svoj interes!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 09 jun 2013, 10:45

^^^ to je sve prica u prazno. spustili se na to da im zenica, 5 puta manji grad uzme domacinstvo drzavne reprezentacije :lol: gdje to ima da reprezentacija ne igra u glavnom gradu (pogotovo u maloj zemlji, nek neko nadje primjer, cak i hr koja ima puno bolji stadion u manjem gradu jos nadkriven od zagreba, tri put vecem od zenice, sa istim kapacitetom ko onaj u zg, ne igra u splitu) osim npr velike 4 (njem, eng, fran, spa) koji imaju 20x vecu populaciju i gradove od nas i 30ak stadiona koji uspunjavaju sve uslove uefe i fife, tako da mogu birat samo. i opet i oni igraju 90% svojih meceva u glavnom gradu.
ma joj kakvih 40,000. to je maltene renoviranje rusi sve i izpocetka. toma me odma podsjeti na one nekadasnje 3 d prezentacije (vidjeli smo nedavno i za grbavicu jednu slicnu skicu, bolje receno malu allianz arenu :lol: ) a bilino ko mali old traford :D to su jarane nerealni planovi pa stadion ovakav kakav je prima 15000 u vrh glave ti oces od 40,000 stadion znaci troduplo veci nego trenutno, to su multimilionerski projekti za koje mi nemamo hljeba i kesha i necemo tako nesto imat ni u sljedecih 15 godina kao sto nema ni srbija pa nijedna hr koja godinama ima svjetsku reprezentaciju. treba bit realan s projektima. znaci na trenutni jug i sjever nabacit jos 10 15 redova napravit visine zapada to je sasvim ostvarljivo, pa onda kasnje nemora odma sve odjednom, nabacit krovove koji se sklapaju uz zapadov krov naravno i to je to... uz to jos kazem produzit krov na istoku (mada nemora, vip loze i taj dio su nadkriveni vec) i jos dodatne sminke, pogotovo s vana ga malo modernizirat malo stakla friske farbe itd i to je to sto se tice bp. svi ovi ostali projekti tipa rushi cjeli stadion i gradi allianz arenu su daleko od realnosti jer mi financijski to nismo u stanju. eto tusanj ce bit pravo fin stadioncic, nece bit na nivou bilinog al ce bit itekako DOBAR i potreban za nase uslove. pravo ddobro bi dosho kao dom za mladu reprezentaciju i jedno veliko osvjezenje za tuzlu kao treci najveci grad u bih. uz to kazem bilino dignut jug i sjever, i pokrit ih da izgledaju kao zapad, malo s vana sredit, neke dodatne zajebancije sminke iznutra (s vana obavezno treba poradit malo, a to uopste nije toliko skup projekat, naprotiv je veoma povoljno) mislim da je zenica sa dodavanjem stolica, vracanja semafor u zivot (kakav takav je), obnavljanje krova na zapadu, postavljanje krova na istoku za vip prostor, i na kraju po meni najvazniji projekat, jedini u bih i sire, teren sa grijacima. to je bio nam najpotrebniji, bruka je bila kad ronaldo puca na bp i busjen mu loptu odskoci u zrak, poceo cupat busjene od huje, gdje to ima danas kad se 2 reprezentacije sastaju. :D kad se sjetim one prijateljske u alziru prije par mjeseci :D 100 000 ljudi na stadionu jebote a teren isto jezero, sve lokve do lokve na nekim djelovima igraci do koljena im voda :D
i uz sve to kad dodamo uefa centar i obnovljen atletski stadionchich preko puta, reprezentacija ostaje u ze sigurno. qurle je najbolje pojasnio to.
kazem, kosevu treba krov podhitno bar, bar jedan veliki dio nesto kao poljud, taj stadion bi se preporodio. nikad mi se nije svidjalo forsiranje zelenih stolica, nit idu uz boje sarajeva, ni bih. al i to ce ostat tako, jer su ih nedavno dosta obnovili, i opet zelene :lol:
a bjeli brijeg je moja personalna zelja, uvjek sam gotivio taj stadion, jaaaako je unikatan i ima potencijal samo tako, volio bi vidit onu veliku trbinu da obnove fasadu, da ofarbaju, da se bjeli, bas kao sto mu i ime govori. ona trbina je velicene trbine najvecih evropskih stadiona. najveca u jugi. i uz to bjele stolice kako bi to sjelo. kao sto neko kaze, dom reprezentacije zimskim danima, sto se tice prijateljskih recimo ili treninga pod hladne dane. izvrstna ideja je to!! ja volim mastat malo kad su stadioni u pitanju, al pokusavam bit realan, ono gledam kako napucat stadione jeftino a da izgledaju sto bolje. kazem kad je bih upitanju, jos dugo nece biti projekat tipa, rusi cjeli stadion i gradi novi iz temelja, il mjenjanje lokacija i rusenje starog stadiona, u nas trenutno moze samo bit nadodavanje, prosiravanje i sminkanje. a rekonustrukcije iz temelja zaboravite, nismo u STANJU nit cemo bit ovo sigurno kazem ni u sljedecih 15 godina

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jun 2013, 13:19

Kad vec spominjes stadion pod Bijelim brijegom. Nekad sam odradio svoju verziju i vidjenje tog stadiona. Trenutna glavna tribina bi se pokrila i sredila da ispuni sve uvjete za koristenjem. Ostatak stadiona bi izgledao ovako:

slika

slika

Izvinjavam se zbog loseg rendera na prvoj slici.

Taj istok ima 2704 stolice dok tribine iza golova imaju po 1368. Ukupan kapacitet bi bio 5440 sjedecih mjesta. Pod tribinama nebi bilo nikakvih prostora izuzev WC-a i eventualno manjeg standa s grickalicama i picima. Fasada bi bila samo kamuflaza, da ljepse izgleda. Ovi krugovi bi bili nosaci za krov ako bi se nekad postavljao. Da njega radim nisam imao zivaca.

Imao sam u planu napraviti i trenutni zapad kao i poslije nov zapad koji bi se ljepse uklapao s ovim, ali mi je bilo mrsko kao i radjenje krova.

Po mom misljenju, Mostar bi trebao stadio od 10 do 15 tisuca sjedecih mjesta.

Inace, ova moja verzija bi dobro sjela mnogim klubovima bez da se gradi jos jedna tribina koja nije tu postavljena. I napravio sam jednu gresku koja je zanemariva. Trebao sam ubaciti stepenice na krajeve tribina iza golova.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 jun 2013, 15:58

Yebo te vi spominjete Tušanj kao neko čudo, a stadion ima 2 tribine.Skoro identičan ko Grbavica.Sjever na Grbavici i ona nova tribina na Tušnju su tu negdje (tribina na Tušnju je novija i možda malo veća), ostalo je sve u pet deka.
DRUG NEBI TI PUNCA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jun 2013, 16:32

Nema šanse da istočna tribina u Zenici bude kao ona zapadna, tako da ostaju jedino jug i sjever. Sjeverna se može uveliko proširiti jer ima prostora iza nje koliko god hoćete, južna tu i tamo ali moglo bi se i to odraditi.

Problem je keš. Zenica je sama finansirala arenu, pa mnogo toga na BP. Neće se samo u stadion investirati, ima i drugih stvari što se treba odraditi u tom gradu.

30-tak hiljada mjesta je sasvim dovoljno za BiH.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 jun 2013, 19:58

bagrcavi je napisao/la:Yebo te vi spominjete Tušanj kao neko čudo, a stadion ima 2 tribine.Skoro identičan ko Grbavica.Sjever na Grbavici i ona nova tribina na Tušnju su tu negdje (tribina na Tušnju je novija i možda malo veća), ostalo je sve u pet deka.
Novija jeste, ali nije malo veća, nego poprilično manja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 jun 2013, 20:18

Tribina na tusnju ce primati oko 3200 dok sjever na grbavici ima preko 5 000.

adnan25emy
Kontakt:

Post Postao/la adnan25emy » 09 jun 2013, 20:24

avlami97 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Yebo te vi spominjete Tušanj kao neko čudo, a stadion ima 2 tribine.Skoro identičan ko Grbavica.Sjever na Grbavici i ona nova tribina na Tušnju su tu negdje (tribina na Tušnju je novija i možda malo veća), ostalo je sve u pet deka.
jest manja ali kvalitetnija bolja i novija uskoro dolaze stolie naj modernije u drzavi semafor u boji na istoj a vec su sve slacionice uradene sve je novo a a ova stara zapadna je bolja i veca nego na grbavici a vec se krece sa istokom i kad se sve zavrsi bice bolji i od bilinog sigurno

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 jun 2013, 20:26

terabajt je napisao/la:Tribina na tusnju ce primati oko 3200 dok sjever na grbavici ima preko 5 000.
Sjever na Grbavici 5377 stolica.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 jun 2013, 22:12

avlami97 je napisao/la:
Nekako sam imo utisak, da je ona tribina veća.Ali eto ipak samo pogriješio.
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.