FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

grgr
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la grgr » 09 jun 2013, 15:03

Ja vas nista ne skonta pa jel mozemo bit drugi sesir u grupi na SP ?

VanjaC
Kontakt:

Post Postao/la VanjaC » 09 jun 2013, 15:07

Ne posotji "drugi sesir"

Imas ovako:

slika

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 jun 2013, 15:12

AnelZ je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Da li ste čitali članak na sportsport šta je Independent napisao ? Smiješno, ispade da se BiH zajedno sa Danskom i Ganom slučajno, a ne zahvaljujući svojim jako dobrim rezultatima našla ispred Brazila.

Još jedna ( naravno uz Englesku koja je posebna priča ) prenapuhana reprezentacija puna zvijezda koje igraju za sebe a ne za kolektiv.
Procitao clanak, i jedini razlog zasto je Brazil trenutno na ovako losoj poziciji jeste to sto igra iskljucivo samo prijateljske utakmice od kojih se ne moze "zivjeti" sto se tice rankinga. Poslije kupa konfederacija, ako odigraju veoma dobro i npr. osvoje ga opet ce oni doci do top 10.

Ja vise mislim da je Independent svjestan da npr. upravo BiH ima dobre sanse da pretekne Englesku i zamisli onda tek tada komentara tipa "SRAMOTA: BiH ispred Engleske na FIFA rang listi"...
Ma sta Englezi hoce, kakvi oni i njihov fudbal. Mozda ce me neko pogresno shvatiti, jesu oni majka fudbala, izmislili su ga. Ali oni i dalje misle da su zbog toga velesila. Odavno to nisu, nose se i dalje titulom prije 50 godina. Ne mogu da dobiju Crnu Goru. BIH je jaca od Engleza. Krenuvsi od golmanske pozicije do napadaca. Jako umisljena nacija. Odavno se oni ne mogu porediti sa Njemcima,Spancima,Francuzima,Talijanima. Hebo ih Crouch i ona dugokosa taraba sto je bila u Liverpoolu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 jun 2013, 15:24

emir79 je napisao/la:Ma sta Englezi hoce, kakvi oni i njihov fudbal. Mozda ce me neko pogresno shvatiti, jesu oni majka fudbala, izmislili su ga. Ali oni i dalje misle da su zbog toga velesila. Odavno to nisu, nose se i dalje titulom prije 50 godina. Ne mogu da dobiju Crnu Goru. BIH je jaca od Engleza. Krenuvsi od golmanske pozicije do napadaca. Jako umisljena nacija. Odavno se oni ne mogu porediti sa Njemcima,Spancima,Francuzima,Talijanima. Hebo ih Crouch i ona dugokosa taraba sto je bila u Liverpoolu.
Slazem se sa tobom da previse zive od stare slave, te da misle da svaki igrac koji je pozvan za Englesku reprezentaciju da je odmah svjetska klasa, sto definitivno vise i nije bas slucaj. Evo trenutno se odvija U-21 evropsko prvenstvo u Izraelu i sinoc su Engleske nade izgubile 3-1 od Norveske (Norveska je u barazu izbacila Francusku). Svi koji su gledali utakmicu su rekli da je Engleze kostalo upravo ta umisljenost da su oni sigurno bolji od Norvezana, kao da im je obecano da tu utakmicu moraju dobiti bez trunke veceg truda.

Usput, iako se slazem sa skoro vecinom sto si napisao, jedino smatram da trenutno su bolji od Francuza koji su isto u zadnje vrijeme poprilicno indisponirani.

Miskeeeee
Kontakt:

Post Postao/la Miskeeeee » 09 jun 2013, 20:59

BiH na 15. mjesttu u svijetu 11. u Evropi ZMAJEVI samo trpajteeeeeee

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 jun 2013, 23:48

Miskeeeee je napisao/la:BiH na 15. mjesttu u svijetu 11. u Evropi ZMAJEVI samo trpajteeeeeee
Dobrodoso na forum ;)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2013, 08:05

Jeli, koliko ce utjeacati ovaj otkazani mec sa Omanom na FIFA listu???

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 10 jun 2013, 08:41

Batko je napisao/la:Jeli, koliko ce utjeacati ovaj otkazani mec sa Omanom na FIFA listu???
nisam upratio zašto je utakmica otkazana?

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 jun 2013, 08:46

Bistrik je napisao/la:
Batko je napisao/la:Jeli, koliko ce utjeacati ovaj otkazani mec sa Omanom na FIFA listu???
nisam upratio zašto je utakmica otkazana?
Promjenili su uslove,dali su nam manji avion (gdje nasa citava delegacija koja je trebala ici nije mogla stati) uz to presjedali bi 2-3 puta i nebi otisli direkt charter letom kako je bilo dogovoreno.Sto su nasi odbili.

@ Batko

Pozitivno ce utjecati na nas FIFA ranking barem sto se bodova tice.Tj imat cemo vise bodova nego sto bi imali da smo igrali sa Omanom
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 10 jun 2013, 08:53

TMovac je napisao/la: Pozitivno ce utjecati na nas FIFA ranking barem sto se bodova tice.Tj imat cemo vise bodova nego sto bi imali da smo igrali sa Omanom
Upravu si, jer brojalo bi se neka vaznja utakmica prije nekoliko godina.. a da bi igrali protiv Omana, ta utakmica nebi se brojalo nego ova nevazna protiv Oman.. koja smo mogli i izgubit i sje**at se na rangu

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 10 jun 2013, 08:56

Da smo igrali utakmicu protiv Omana bili bismo oko 20te pozicije, a pošto je utakmica otkazana napravit ćemo novi historijski rezultat što se tiče fifine rang liste. Vjerovatno ćemo biti 12. ili 13. :D
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2013, 08:59

TMovac je napisao/la: @ Batko

Pozitivno ce utjecati na nas FIFA ranking barem sto se bodova tice.Tj imat cemo vise bodova nego sto bi imali da smo igrali sa Omanom
Mozes li mi objasniti preciznije ako ti nije mrsko....Predpostavljao sam da je tako, ali ne znam detalje. Zasto cemo imati vise bodova sto ne igramo utakmicu nego da smo je igrali?

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 10 jun 2013, 09:04

Batko je napisao/la:

Mozes li mi objasniti preciznije ako ti nije mrsko....Predpostavljao sam da je tako, ali ne znam detalje. Zasto cemo imati vise bodova sto ne igramo utakmicu nego da smo je igrali?
Evo ja cu pokušati.
Zato što kad igraš protiv vidno slabijih reprezentacija oduzimaju ti se bodovi,naravno ovisno od toga pobjediš li, odigraš li neriješeno ili pak izgubiš oduzet ce ti se razlicit broj bodova prilikom svakog scenarija. Dakle, nama su se oduzeli bodovi i u ovom trenutku, uprkos tome sto smo dobili Latviju i to u gostima i to jos 0-5, bodovi su oduzeti,al opet nismo izgubili toliko, koliko bi da smo odigrali i tekmu s Omanom,kazem opet ishod je nebitan.Mislim da smo izgubili oko 13 bodova sad posliej Latvije. Dakle, u buducnosti treba gledati da igramo prijateljske utakmice sa ovim repkama barem iz TOP40.
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 10 jun 2013, 10:26

problem je sto nasem savezu trebaju pare, pa igramo protiv ovih zemalja sto imaju para neovisno o kvalitetu.

a neoduzimaju se bodovi, mi bi dobili neke bodove za tu pobjedu protiv omana, ali relativno malo kad se uporedi sa drugima. kljucno je da se bodovi dijele na broj odigranih utakmica. bolje je podjeliti 100 sa 5, nego 105 sa 6 ;) i zato cemo imati sada vise bodova nego sto bi imali u slucaju da odigramo utakmicu protiv omana.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 jun 2013, 10:39

Batko je napisao/la:

Kvalifikacijske tekme se mnoze sa 2.5 koeficijentom,dok se prijateljske mnoze sa 1,eh onda u tu kalkulaciju ulazi i trenutni FIFA ranking protivnika (koji je jako slab),i na kraju sve bi to dijelio lupam sad umjesto sa 19 utakmica,djelis sa 20 (jer si odigrao) i tu dvadesetu.Tako da dobivas konacan rezultat manji.

A sto se tice gubljena bodova oni se ne gube nego brisu.Uzima se u obzir cini mi se zadnja 24 mjeseca i onda ako si igrao neku utakmicu u maju 2011 godine,u junu 2013 ti se brisu bodovi iz te tekme,tj ta tekma ispada iz kalkulacija.Takodjer neke utakmice gube na vrijednosti tj prelaze iz 100% vrijednosti u 50% ili iz 50% u 30%.

Najbolje ce to objasniti AnelZ on je Bog i batina za te stvari :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2013, 10:44

Sada kontam potpuno.

Poenta, ispada da se ne ispalti igrati prijateljske, osim ako ne igras sa nekim iz TOP20 i pobjedis? :mrgreen:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 jun 2013, 10:50

Batko je napisao/la:Sada kontam potpuno.

Poenta, ispada da se ne ispalti igrati prijateljske, osim ako ne igras sa nekim iz TOP20 i pobjedis? :mrgreen:
tako nekako,a ono sto ce nam dobro doci jeste sto se utakmice na SP-u koliko ja znam mnoze sa 4.5 i tu ako daleko doguramo eto nas u sami vrh :mrgreen: :mrgreen:

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 10 jun 2013, 11:05

sad ću da razbijem ovo staklo :lol:
Undici stelle - ACM 1899

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2013, 11:22

Jeli iko racunao, bez utakmice sa Omanom, koliko bodova cemo imati i sta nas ocekuje na najnovijoj listi.

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 10 jun 2013, 11:24

rekoh ti ja to, imat cemo oko 10-15 bodova manje u odnosu na ovo sad, dakle oko 995
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.