NK Troglav 1918 Livno

badblueboylivno
Kontakt:

Re: NK Troglav Livno

Post Postao/la badblueboylivno » 08 jun 2013, 21:23

Da. :D

Vidjet ćemo što će biti, sad bi najljepše bilo pobijediti Šujicu u Kupu, pa ako zaigramo u Drugoj ligi najesen da se bar borimo za ulazak u Kup pa možda dočekamo Želju, Široki, Borac.

Evo komplet sezone na wikipediji. http://bs.wikipedia.org/wiki/NK_Troglav ... 2012/2013.
Hayley <3

xvid
Kontakt:

Post Postao/la xvid » 08 jun 2013, 21:45

Momcima svaka čast. Bez kvalitetne potpore Općine, županijske Vlade i sl. nema stabilnog kluba i nema rezultata. Međutim, to su problemi s kojima se nose i ostali klubovi u ligi. Što se igre tiče nas nije izbacila Sloboda, nas su izbacile domaće utakmice. Redom to su bile: utakmica protiv Jedinstva u prvom kolu, Krajine u 8. kolu, Podgrmeča u 14. kolu te posebno protiv Iskre u 22. kolu. U ta dva poraza i dva remija krije se uzrok našoj 12. poziciji.
"S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani."

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 jun 2013, 03:19

iskreno mi je zao sto ste ispali...nadam se da cete se ekspresno vratit u ovu ligu...sto se nas tice..ovi nasi su valjda skontali da se samo na kvarno moze nesto napravit u ovim nasim smijesnim ligama te su se shodno tome vec poceli pripremat za narednu sezonu....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2013, 08:18

Najiskrenije mi je zao Troglava. Imam neke simpatije prema tom hercegovackom gradu i klubu. Nekada se i zapitam zasto?
Vjerovatno zbog sireva koji su najbolji na svijetu, mozda zbog pomoci mjestana kada mi se pokvarilo auto, mozda zbog kafe i odmora kada idem prema moru, mozda zato sto je to bas jedan obicni grad...
Zelim vam brzi povratak.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 09 jun 2013, 10:43

žalosno je da nas neki žale a posliječestitaju ovoj sramotnoj slobodi na učinjenom i to opravdavaju nekim novim prevarama i sl. al dobro se dobrim vraća i ona starinska ko drugome jamu kopa sam u nju pane i nadam se da će se nekome od ovih učesnika i desiti.Mi smo pošteno igrali i doživili to što smo doživili-čestitao bi RUDARU na poštenom igranju,a o SLOBODI I BANOVIĆIMAnebi više trošio rječi-sramota i bruka i žali bože imena koje ova dva prevarantska kluba nose.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 jun 2013, 18:57

Poraz od Veleža 1-3 i ispadanje iz doigravanja za prvaka BiH u pionirskoj kategoriji.

Šteta, gosti koji su dominirali u prvom poluvremenu, a nestali u drugom, se provukoše sa dvije stative, nevjerojatnim obranama golmana u dvije situacije i nepriznatim pogotkom.
Hayley <3

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 09 jun 2013, 21:11

Sinoc je kako cujem u Kulen Vakufu odrzana festa povodom osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi FBiH Zapad na kojoj je bio prisutan i Emdzad Galijasevic nacelnik opcine Bihać i po rijecima ljudi koji prate ovu ligu receno je da Una definitivno odustaje od Prve lige FBiH, tako da bi Troglav mogao ostati ;)
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 jun 2013, 21:53

Nadam se da je to istina.

Najprije sam mislio, do pred par mjeseci, da je Kulen Vakuf mjesto negdje kod poznatijih Vakufa, Gornjeg i Donjeg :D , a onda sam vidio da je to mjesto u općini Bihać, pa povlačim paralelu s Kamešnicom iz Podhuma kod Livna, koja je u vrhu Druge lige Jug - taman rang za njih. Možda bi i mogli u viši rang da su neka bolja vremena, ali ovako kako je, Prva liga je takvim klubovima prevelik zalogaj i bolje je ostati u nižem rangu nego na silu ići gore pa propasti kao Omladinac i Krajišnik (ostao Troglav ili ne, nadam se da se slučaj ova dva kluba, pa i Žepča prije, neće ponoviti).
Ako će ulaziti, neka dobro razmisle, mada ja navijam da odustanu. :D

I, naravno, ogroman respect NK Uni i naklon od mene kao ljubitelja nogometa što su igrali do kraja i nisu puštali drugima i pozivali se na "komšiluk" - frazu koja uništava naš sport. 8-)

P.S. Gledam malo portal na fejsu USK Nogomet (sjajna stvar) i vidim da ih pojedinci napadaju i govore da su go.vna jer nisu pustili Slogi da uđe, da su nezasluženo uzeli titulu - a bili prvi od prvog do posljednjeg kola. :lol:
Hayley <3

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 jun 2013, 22:20

Ja cisto sumnjam da ce Una odustati??(mislim koja budala nebi makar 1 sezonu igrala gore, pitaj boga kad ce im se vise sansa pruziti??) mada imam i info da Toglav nudi nesto da ovi ne ulaze :D :D
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 09 jun 2013, 23:24

Vrebac nemaju ljudi para, 1 liga je dosta skuplja od 2 lige Zapad, Una nece uci, sinoc sam bio sa igracima na festi i receno je da nece uci 100% tako da Troglav ostaje, realno volio bih da udje Una ali kad vec nemaju financije onda mi je drago sto ce Troglav da ostane jer su nam poslije kantona najblizi grad ...
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 10 jun 2013, 10:39

LloriS je napisao/la:Vrebac nemaju ljudi para, 1 liga je dosta skuplja od 2 lige Zapad, Una nece uci, sinoc sam bio sa igracima na festi i receno je da nece uci 100% tako da Troglav ostaje, realno volio bih da udje Una ali kad vec nemaju financije onda mi je drago sto ce Troglav da ostane jer su nam poslije kantona najblizi grad ...
ako je tako onda ih treba izbaciti u kantonalnu ligu jer su htjeli prvo mjesto a nisu željeli ući i onda nijednom klubu neće takvo nešto pasti na pamet ;),svugdje u svijetu je normalno da je prvoplasirani onaj koji ima para i ambicija samo kod nas uvijek nekakve iznimke :lol: .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 10 jun 2013, 10:58

Bilo bi lijepo da se Troglav stabilizuje u prvoj ligi a u dogledno vijeme napadne i PL. Jer fali nam premijerligaš iz zapadne Bosne a bolje Troglav nego Tomislav, jer je Tomislavgrad možda i najveća rupetina u ovoj zemlji. S druge strane Livno je baš lijep grad.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 jun 2013, 12:13

Grdan je napisao/la:
LloriS je napisao/la:Vrebac nemaju ljudi para, 1 liga je dosta skuplja od 2 lige Zapad, Una nece uci, sinoc sam bio sa igracima na festi i receno je da nece uci 100% tako da Troglav ostaje, realno volio bih da udje Una ali kad vec nemaju financije onda mi je drago sto ce Troglav da ostane jer su nam poslije kantona najblizi grad ...
ako je tako onda ih treba izbaciti u kantonalnu ligu jer su htjeli prvo mjesto a nisu željeli ući i onda nijednom klubu neće takvo nešto pasti na pamet ;),svugdje u svijetu je normalno da je prvoplasirani onaj koji ima para i ambicija samo kod nas uvijek nekakve iznimke :lol: .
Pa Una je na tragu onoga što se događa u normalnim zemljama - ako ne mogu izdržati viši rang, neće ni ulaziti. Nenormalno je ovo što smo imali posljednjih godina u x slučajeva. Uostalom, klub se do određenog datuma mora izjasniti da ne želi i nikom ništa, a ako odustanu nakon početka lige, tek tada lete u niži rang.
DRHAUSE je napisao/la:Bilo bi lijepo da se Troglav stabilizuje u prvoj ligi a u dogledno vijeme napadne i PL. Jer fali nam premijerligaš iz zapadne Bosne a bolje Troglav nego Tomislav, jer je Tomislavgrad možda i najveća rupetina u ovoj zemlji. S druge strane Livno je baš lijep grad.
Zašto rupa? :lol:
Hayley <3

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 10 jun 2013, 12:21

Koliko ja znam prema pravilima nikako ne može Troglav ostati u ligi jer je ispao iz nje. Liga se popunjava prvacima, ukoliko neki prvak odustane tražiti će se novi tim iz te lige. Ukoliko se neko sjeća slučaja Drinovci kada su istupili iz Prve lige FBiH pred sezonu 08/09, ušao je drugoplasirani tim iz Druge lige jer ne može prema pravilima u ligi ostati tim koji je po tabeli ispao i taj tim mora napustiti takmičenje a liga će se popuniti nekim drugim timom iz Druge lige. Tako ja bar mislim a sad šta će biti pred nama je

nesh
Kontakt:

Post Postao/la nesh » 10 jun 2013, 12:34

sony_91 je napisao/la:
Koliko ja znam prema pravilima nikako ne može Troglav ostati u ligi jer je ispao iz nje. Liga se popunjava prvacima, ukoliko neki prvak odustane tražiti će se novi tim iz te lige. Ukoliko se neko sjeća slučaja Drinovci kada su istupili iz Prve lige FBiH pred sezonu 08/09, ušao je drugoplasirani tim iz Druge lige jer ne može prema pravilima u ligi ostati tim koji je po tabeli ispao i taj tim mora napustiti takmičenje a liga će se popuniti nekim drugim timom iz Druge lige. Tako ja bar mislim a sad šta će biti pred nama je
u pravu si sony_91 te godine je radnicki ispo iz 1. lige federacije kao dvanaestoplasirani. drinovci su napustili ligu radnickog nisu vratili nego je tada usla krajina iz cazina kao finalista doigravanja za ulazak u 1. ligu federacije. nisam siguran ali cini mi se da je tada pobjednik tog doigravanja bio podgrmec koji je usao. a krajina je usla, kao sto sam vec reko ko finalista tog doigravanja....... :roll:

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 10 jun 2013, 12:46

nesh je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:
u pravu si sony_91 te godine je radnicki ispo iz 1. lige federacije kao dvanaestoplasirani. drinovci su napustili ligu radnickog nisu vratili nego je tada usla krajina iz cazina kao finalista doigravanja za ulazak u 1. ligu federacije. nisam siguran ali cini mi se da je tada pobjednik tog doigravanja bio podgrmec koji je usao. a krajina je usla, kao sto sam vec reko ko finalista tog doigravanja....... :roll:
Krajina bila pobjednik tada a Vitez drugoplasirani

nesh
Kontakt:

Post Postao/la nesh » 10 jun 2013, 12:56

nesh je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:
moguce, rekoh nisam siguran, mislim da si u pravu.....opet taj vitez.... :evil:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 jun 2013, 12:57

Priča o tome da Troglav ostaje ima par uporišta - jako bitan je ljutnja iz Bosanske Otoke što im Una nije pustila prvo mjesto.

Pravilnik natjecanja kaže:
Iz Prve lige Federacije BiH na kraju takmičarske 2012/2013 godine u niži rang takmičenjaDrugu nogometnu ligu, prelazi onoliko klubova koliko je potrebno da bi se ova liga popunila
sa četiri prvaka iz grupa Druge lige i stvorio prostor za klubove koji napuštaju Premijer ligu
BiH, a da bi Prva liga Federacije u takmičarskoj 2013/2014 godini brojala 16 (šesnaest)
klubova.
Član 46.
Prvu ligu Federacije po završetku 2012/2013 takmičarske godine popunjavaju četiri kluba - prvaci Druge lige FBiH: grupa «Sjever», «Centar» , «Jug» i «Zapad».

Prošao sam cijeli pravilnik NSFBIH i NFSBIH, nigdje nisam našao točku koja kaže da drugoplasirani (ili nižeplasirani) može zamijeniti prvaka.

Ali, sačekajmo malo.
Hayley <3

nesh
Kontakt:

Post Postao/la nesh » 10 jun 2013, 13:03

badblueboylivno je napisao/la:Priča o tome da Troglav ostaje ima par uporišta - jako bitan je ljutnja iz Bosanske Otoke što im Una nije pustila prvo mjesto.

Pravilnik natjecanja kaže:
Iz Prve lige Federacije BiH na kraju takmičarske 2012/2013 godine u niži rang takmičenjaDrugu nogometnu ligu, prelazi onoliko klubova koliko je potrebno da bi se ova liga popunila
sa četiri prvaka iz grupa Druge lige i stvorio prostor za klubove koji napuštaju Premijer ligu
BiH, a da bi Prva liga Federacije u takmičarskoj 2013/2014 godini brojala 16 (šesnaest)
klubova.
Član 46.
Prvu ligu Federacije po završetku 2012/2013 takmičarske godine popunjavaju četiri kluba - prvaci Druge lige FBiH: grupa «Sjever», «Centar» , «Jug» i «Zapad».

Prošao sam cijeli pravilnik NSFBIH i NFSBIH, nigdje nisam našao točku koja kaže da drugoplasirani (ili nižeplasirani) može zamijeniti prvaka.

Ali, sačekajmo malo.
volio bih da si u pravu al primjer radnickog, tada kad su drinovci napustili ligu govori suprotno.....doduse to je bilo prije 5 godina...?

ciwili
Kontakt:

Post Postao/la ciwili » 10 jun 2013, 15:10

ma prosle godine u drugoj ligi jug zna se sta je bilo s Poususjem tako ce i Troglavu

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.