U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Eto o tom vam pricam sve vrijeme....
Dobio je radnu dozvolu i to onu koja se tesko dobiva (nije onu za reprezentativne nastupe, jer tu ne bi ni mogao dobiti, jer ne nastupa za A selekciju)..... Onu koju svojevremeno ni Ronaldinho nije mogao dobiti kad je trebao preci u Arsenal.....
Wunderkid radnu dozvolu...... Eto kakvog mi svjetskog potencijala u svojim redovima imamo.....
Dobio je radnu dozvolu i to onu koja se tesko dobiva (nije onu za reprezentativne nastupe, jer tu ne bi ni mogao dobiti, jer ne nastupa za A selekciju)..... Onu koju svojevremeno ni Ronaldinho nije mogao dobiti kad je trebao preci u Arsenal.....
Wunderkid radnu dozvolu...... Eto kakvog mi svjetskog potencijala u svojim redovima imamo.....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Kako je imao potpisan ugovor ako nije imao radnu dozvolu?
Moze potpisati ugovor, al' ne moze igrati zvanicne utakmice, vec samo prijateljske.... I to je razlog zasto je igrao sad u Zelji na posudbi, i msm da ce igrati do januara, jer tad mu istice posudba, a ne sad.....Edol je napisao/la:Kako je imao potpisan ugovor ako nije imao radnu dozvolu?
Dakle jos pola godine na nasim livadama....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
- Marsal
- Kontakt:
Mogu potpisat ugovor ali uz uslov da ih klub pošalje u inostranstvo, u UK ne mogu igrati.Edol je napisao/la:Kako je imao potpisan ugovor ako nije imao radnu dozvolu?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Marsal
- Kontakt:
Armin Hodzic, junior. Ljetos potpisao za Liverpool, bio na posudbi u Želji, sad izgleda dobio wonderkid dozvolu.nedim1993 je napisao/la:ko je to dobio wonderkid radnu dozvolu iz bosne?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
eh evo me sada kuci. razocaran sam jer danas su momci zasluzili pobjedu i to bas. ovo je definitivno nasa najbolja utakmica i presudile su 2 greske u odbrani, jedna kontra svedjana i nekoliko promasenih sansi sa nase strane. igracima svaka cast dali su sve od sebe, svi su ostavili srce na terenu, ali kad nece nece.
krenimo redom. utakmica se otvara izjednaceno, tu i tamo koji bezopasni napad. u 13.minuti hladan tus za nasu reprezentaciju. neznam koji je igrac bio, uglavnom greska kod dodavanja lopte iz zadnjeg reda do veznog reda. svedjanin presjeca loptu, salje je tankovicu koji je izasao sam pred golmana i pogadja za 1-0. ali nasi se nedaju, preuzimaju kontrolu nad igrom, ali opet nas stari problem: tesko stvaramo prilike, to i tamo neki pokusaji ali nista posebno. onda dolazi kobna 25.minuta. neznam vise jeli bio korner ili slobodan udarac za svedjane. uglavnom, ubacaj sa strance, nas igrac dobija duel glavom - mislim da je bio gojkovic, lopta ide u visinu, spikic pokusava da je nabije sto dalje od gola, medjutim nije zahvatio loptu kako treba. lopta dolazi na nekih 25 metara od naseg gola. tu je uzima svedjanin, i sa nekih 20-22 metara postize eurogol u sami cosak - neodbranjivo za golmana. nasi se nepredaju, bore se , vide da imaju sanse, da su svedjani itekako pobjedljivi. ali tesko se stvaraju prilike. najopasniju priliku nam je pokvario sudija. to tvrdim sa velikom sigurnoscu jer sam bio u idealnom polozaju. rahmanovic salje duboku pas za brzog cerimagica. i tacno sam bio na liniji sa svedskim igracima. i fino se vidjelo da je cerimagic bio jedno metar-dva prije te linije. medjutim svedjani su stali, pa se i pomocni sudija prepao valjda, posto je cerimagic odjednom bio potpuno sam, spreman da ide 1 na 1 protiv golmana, i svirao je ofsajd.
onda pocinje drugo poluvrijeme, nasi krecu bolje, kontrolisu igru, ali naravno bez opasnih prilika. i onda negdje oko 55. minute, konacno. ono sto smo svi dugo cekali. akcija krece sa lijeve strane, preko cerimagica i hajradinovica, ubacaj je preletio sviju. medjutim muharemovic dobija loptu. svih 40ak bh.navijaca vec misle da ce muharemovic sansu upropastiti jer je to i dosad uspjevao. medjutim muharemoviceva prva uspjesna akcija, okrece jednog igraca, dodaje hodzicu na nekih 8 metara od gola, koji uspjeva da matira golmana za veliko slavlje na tribinama
i onda krece ona igra koju svi zelimo da vidimo. vidjelo se da je nasim igracima pao veliki kamen sa srca, i sada smo dominirali. najlepsa prilika se stvara. hajradinovic se probija na lijevoj strani, dodaje maricu u sesnaestercu, koji odmah petom uposljava hodzica na nekih 15-16 metara od gola, nazalost je sut prosao centimetrima pored gola. i tako su nasi konacno stvarali akcije i prilike. jos neke su sanse tu bile, nemogu se svega sjetiti. hodzic je jos jednom preko gola sutnuo to znam. i nakon jednog slobodnog udarca od sadikovica, spikic je bio najvisi u skoku i lopta prolazi za dlaku pored gola. uglavnom u toj fazi smo bas dominirali, svedjani su jedva disali. oko 75. minute, nakon akcije preko rahmanovica i hodzica, maric se nalazi sam pred golmanom. jos jedan svedjanin je bio u blizini marica. medjutim ovaj rutinski prolazi golmana i zabija za i vise nego zasluzenih 2-2. orupcija odusevljenja sto bi rekli sportski novinari
od igraca i klupe sve do navijaca 
i nasi sada vide sansu da odnesu sva 3 poena. i dalje dominiramo, stvaraju se sanse, ali nismo imali srece pred golom. kod svejdana se vidi nervoza, cuvaju vrijeme na svakom koraku. ali nasi bacaju sve u napad. i onda malo pred kraj isteka 90.minuta, kontra svedjana, tankovic opet sam protiv golmana, i postize 3-2. to me je bas pogodilo, apsolutno nezasluzeno. bilo mi je zao svij igraca. u sudijskoj nadoknadi najbolju sansu je imao muharemovic. nakon sto ga je maric uposlio na desnoj strani on sa nekih 15 metara upucuje jak udarac premo golu. nazalost golman je stajao u tom uglom i krajnjim naporom odbija loptu preko gola. da je stajao samo pola metra dalje nema sanse da bi je stigao. i tako se zavrsila utakmica - i turnir.
jos nisam prezalio.
igraci pojedinacno:
golman - vedran kjosevski: imao je samo jednu nesigurnost, sve ostalo je rutinski rijesio sto je trebao. ostavio je na mene bolji dojam nego plakalo. pogotovo je veci i jaci od plakala, pa djeluje sigurniji.
odbrana:
haris muharemovic - definitivno nas najnesigurniji igrac. i pozadi i prema naprijed. mislim trudio se, ali dzabe trud kad nemas kvalitet. tek su mu pri kraju uspjeli koje oduzimanje lopte i neki kvalitetan ubacaj. ali puno je sansi upropastio. do 70. minute nije ni jednom, odmah dalje proslijedio loptu, nego je uvjek primio pa pogledao gdje je ko pa onda tek dodao, a cesto i to neuspjesno. mislim to nemozes sebi dozvoliti kad primis loptu na 10 metara od protivnickog gola i treba da je raspalis prema njemu. a i pozadi je bio nesiguran.
renato gojkovic - u prvom poluvremenu je bio u 2-3 navrata nesiguran kod dodavanja prema veznom redu. 1-2 je izgubio loptu u nasoj polovici. u drugom poluvremenu je to djelovalo bolje. ali kad primi loptu, trebao je se brze rijesavat, da ubrza nasu igru. imao je i par vaznih dobivenih duela. sve u svemu solidan.
jozo spikic - opet dobar. svidja mi se. i danas je bio siguran pozadi, i definitivno momak zna zapoceti akciju, otvoriti igru. na njega mozemo racunati i u u21.
haris hajradinovic - pravi lijevi bek. pozadi siguran, pomaze naprijed. ima mozga, ima ideje u igri prema naprijed, zna ubacit loptu. definitivno jedan od najvecih talenata iz ove generacije. i on bi trebao bez probelma preci u u21. znam da je tu bevab, ali igraju u istoj ligi, mislim da nema velike razlike izmedju njih. a hajradinovic je veliki trkac, ima ga svudgje i nije mu mrsko bez prestanka trcati naprijed-nazad, kao npr muharemovicu koji se svako malo odmori negdje na terenu. zajedno sa spikicem nasi stubovi u odbrani, bez njih bi primili jos nekoliko golova.
defanzivni vezni:
branimir odak - karacic me poslusao
i izbacio absolutno katastrofalnog civu iz satsava. odak je poboljsanje prema njemu. ali idealno rijesenje nije. imao je par gresaka i naprijed i nazad, ali zbog nekoliko dobivenih duela i puno trke, proci ce kao solidan
centralni vezni:
znam po sastavu je bio pored odaka sadikovic ali tu su se smjenjivali on i rahmanovic, pa cu ih svrstati kao centralne vezne.
damir sadikovic: solidna partija, par finih proigravanja prema naprijed i koji dribling. vracao se nazad. sve u svemu zadovoljavajuce.
amar rahmanovic: slicno kao sadikovic, angazovan, pokrenuo je nekoliko akcija. ali isto par losijih pasova, i u puno duela za visoke lopte sto na sredini terena sto u protivnickoj polovini je upotrebljavao lakat. sudija mu je tu ispravno cesto svirao faulove. to se treba odvici. inace mi djeluje kao malo bolja verzija sadikovica.
lijevo krilo:
armin cerimagic - i danas vrlo angazovan, puno je pokusavao. dobro je saradjivao sa hajradinovicem i nazad i naprijed. imao je 2 opasnija suta prema golu. danas je citava ekipa igrala bolje, pa se mozd anije tak oistakao. nije mu sve poslo za rukom. ali i on bi definitvno trebao preci u u21.
desno krilo:
mirko maric - za mene danas igrac utakmice sa nase strane, posto je tankovic nazalost odlucio utakmicu. u prve dvije utakmice se vidio trud i trka, ali prema naprijed mu nije previse uspjevalo. medjutim danas je pokazao da se itekako moze racunati na njega u buducnost. danas je opravdao sto igra u prvoj ekipi sirokog. cesto se otrkivao i nudio saigracima. ovo je pokazao u cijelom turniru, ali tek danas je doslo bas do izrazaja - i to momak se zna gradit. visok je kad primi loptu tesko mu je oduzimaju. na preci 2-3 tri igraca. ima i dobru brzinu za njegovu visinu. ima i oko za suigrace, par puta je dobro proigrao muharemovica na desnoj strani, samo sto to ovaj nije znao iskoristiti. ali koliko se puta muharemovic nasao prilicno sam na toj strani je nevjerovatno da je toliko malo uspio uradit. ali ja pricam o maricu. par puta je idobro prebacio loptu na drugoj strani. svoju pariju je krunisao golom i kod slavlja me definitivno odusevio. znaci momak cim je dao gol, nije maltene ni pogledao saigrace, nego je dotrcao preko pola terena da proslavi gol sa nama koji smo bili na tribini. za mene je tu dokazao da igra srcem za ovu reprezentaciju
i na kraju, nas napadac
armin hodzic: cesto se spustio do sredine terena, to je cesto i radio u proslim utakmciama, da pomogne suigracima jer nam je kreiranje islo tesko. vec sam sve rekao, tehnicki vrlo jak, brz je, uvjek prijeti opasnost od njega. recimo u prvom poluvremenu je u jednoj akciji uzeo loptu posto je vidio da slabo sta ide. predriblao je 3-4 igraca i opali po golu sa 18-19 metara. tu se vidi da je momak jak na lopti, jos par navrata je to potvrdio. konacno mu je poslo za rukom - da postigne pogodak. sto mu po meni fali je hladnokrvnost pred golom. znaci kao igrac je dobar nema sta, ali pred golom, mi nedjeluje najubojiti. imao je i danas jos 2 prilike gdje je mogao pogoditi i po jednu u svakoj od proslih utakmica. u obe utakmcie nam je mogao donjeti izjednacenje. medjutim tako je kako je. ali ako to nepopravi onda mu je bolje da pocne igrati u ofanzivnom veznom redu. i onako se zna vratiti, preuzeti loptu i zapoceti akciju.
pri kraju je usao predragovic, ali nema se tu sta ocjeniti za 5-6 minuta
prije i poslje utakmice su se igraci slikali sa nekim navijacima, i poslje utakmice su se svi dosli pozdraviti - i na tome im cestitam, pokazali su kako se odnosi prema ljudima koji dodju da te bodre. a ne kao oni nasi a-reprezentativci 2 puta pljesnu i sto brze u kabinu.
svi su pokazali srce i zelju na terenu, na tome im se nemoze zamjeriti izuzev utakmice protiv austrije.
sad jos u vezi tankovica i mujcica.
mujcic - stoper je u prvom poluvremenu djelovao dosta sigurno i dobar u duelima, u drugom poluvremenu ga nisam vidio da se istakao. spikic mi se cini bolji. ali moram priznati da sad nisam pratio svako njegovo kretanje.
tankovic - napadac. par akcija je islo preko njega, ali nista previse uspjesno. kod golova je pokazao onu hladnokrvnost koja po mome fali arminu hodzicu - iz 2 prilike je hladno postigao 2 gola. kod njega da dodam da je poslje utakmice pricao sa par nasih ljudi, dosao se i on pozdraviti. uglavnom je rekao da zeli da igra za nasu reprezentaciju.
i da zakljucim moje utiske sa turnira.
igraci na koje se po mom misljenju moze racunati u buducnost. sljedeci korak je naravno u21:
jozo spikic, haris hajradinovic, armin cerimagic i armin hodzic. njima je sljedeci korak sigurno u21. tu je jagodic na potezu. klupu sigurno mogu pojacati.
iza njih dolaze amar rahmanovic i damir sadikovic. oni su na momente pokazali da su dobri. ovaj prvi je bolji, ali oni se trebaju dokazati prvo u klubu pa onda mozemo pricati o pozivu u u21.
mirko maric i renato gojkovic su godinu mladji od ostalih. oni ce igrati i u sljedecem ciklusu, sa novom generacijom. za gojkovica zato postoji nada, a od marica ocekujem da sljedece sezone bude nosioc nase igre.
naravno svi oni moraju jos dosta na sebi raditi, ali to su ti koji imaju sanse da postanu profesionalni fudbaleri. isto tako nikad neznas kako ce neko razvijati, pa mozda neko od ostalih iskoci i neko od gore nabrojanih neuspije.
krenimo redom. utakmica se otvara izjednaceno, tu i tamo koji bezopasni napad. u 13.minuti hladan tus za nasu reprezentaciju. neznam koji je igrac bio, uglavnom greska kod dodavanja lopte iz zadnjeg reda do veznog reda. svedjanin presjeca loptu, salje je tankovicu koji je izasao sam pred golmana i pogadja za 1-0. ali nasi se nedaju, preuzimaju kontrolu nad igrom, ali opet nas stari problem: tesko stvaramo prilike, to i tamo neki pokusaji ali nista posebno. onda dolazi kobna 25.minuta. neznam vise jeli bio korner ili slobodan udarac za svedjane. uglavnom, ubacaj sa strance, nas igrac dobija duel glavom - mislim da je bio gojkovic, lopta ide u visinu, spikic pokusava da je nabije sto dalje od gola, medjutim nije zahvatio loptu kako treba. lopta dolazi na nekih 25 metara od naseg gola. tu je uzima svedjanin, i sa nekih 20-22 metara postize eurogol u sami cosak - neodbranjivo za golmana. nasi se nepredaju, bore se , vide da imaju sanse, da su svedjani itekako pobjedljivi. ali tesko se stvaraju prilike. najopasniju priliku nam je pokvario sudija. to tvrdim sa velikom sigurnoscu jer sam bio u idealnom polozaju. rahmanovic salje duboku pas za brzog cerimagica. i tacno sam bio na liniji sa svedskim igracima. i fino se vidjelo da je cerimagic bio jedno metar-dva prije te linije. medjutim svedjani su stali, pa se i pomocni sudija prepao valjda, posto je cerimagic odjednom bio potpuno sam, spreman da ide 1 na 1 protiv golmana, i svirao je ofsajd.
onda pocinje drugo poluvrijeme, nasi krecu bolje, kontrolisu igru, ali naravno bez opasnih prilika. i onda negdje oko 55. minute, konacno. ono sto smo svi dugo cekali. akcija krece sa lijeve strane, preko cerimagica i hajradinovica, ubacaj je preletio sviju. medjutim muharemovic dobija loptu. svih 40ak bh.navijaca vec misle da ce muharemovic sansu upropastiti jer je to i dosad uspjevao. medjutim muharemoviceva prva uspjesna akcija, okrece jednog igraca, dodaje hodzicu na nekih 8 metara od gola, koji uspjeva da matira golmana za veliko slavlje na tribinama
i onda krece ona igra koju svi zelimo da vidimo. vidjelo se da je nasim igracima pao veliki kamen sa srca, i sada smo dominirali. najlepsa prilika se stvara. hajradinovic se probija na lijevoj strani, dodaje maricu u sesnaestercu, koji odmah petom uposljava hodzica na nekih 15-16 metara od gola, nazalost je sut prosao centimetrima pored gola. i tako su nasi konacno stvarali akcije i prilike. jos neke su sanse tu bile, nemogu se svega sjetiti. hodzic je jos jednom preko gola sutnuo to znam. i nakon jednog slobodnog udarca od sadikovica, spikic je bio najvisi u skoku i lopta prolazi za dlaku pored gola. uglavnom u toj fazi smo bas dominirali, svedjani su jedva disali. oko 75. minute, nakon akcije preko rahmanovica i hodzica, maric se nalazi sam pred golmanom. jos jedan svedjanin je bio u blizini marica. medjutim ovaj rutinski prolazi golmana i zabija za i vise nego zasluzenih 2-2. orupcija odusevljenja sto bi rekli sportski novinari
i nasi sada vide sansu da odnesu sva 3 poena. i dalje dominiramo, stvaraju se sanse, ali nismo imali srece pred golom. kod svejdana se vidi nervoza, cuvaju vrijeme na svakom koraku. ali nasi bacaju sve u napad. i onda malo pred kraj isteka 90.minuta, kontra svedjana, tankovic opet sam protiv golmana, i postize 3-2. to me je bas pogodilo, apsolutno nezasluzeno. bilo mi je zao svij igraca. u sudijskoj nadoknadi najbolju sansu je imao muharemovic. nakon sto ga je maric uposlio na desnoj strani on sa nekih 15 metara upucuje jak udarac premo golu. nazalost golman je stajao u tom uglom i krajnjim naporom odbija loptu preko gola. da je stajao samo pola metra dalje nema sanse da bi je stigao. i tako se zavrsila utakmica - i turnir.
jos nisam prezalio.
igraci pojedinacno:
golman - vedran kjosevski: imao je samo jednu nesigurnost, sve ostalo je rutinski rijesio sto je trebao. ostavio je na mene bolji dojam nego plakalo. pogotovo je veci i jaci od plakala, pa djeluje sigurniji.
odbrana:
haris muharemovic - definitivno nas najnesigurniji igrac. i pozadi i prema naprijed. mislim trudio se, ali dzabe trud kad nemas kvalitet. tek su mu pri kraju uspjeli koje oduzimanje lopte i neki kvalitetan ubacaj. ali puno je sansi upropastio. do 70. minute nije ni jednom, odmah dalje proslijedio loptu, nego je uvjek primio pa pogledao gdje je ko pa onda tek dodao, a cesto i to neuspjesno. mislim to nemozes sebi dozvoliti kad primis loptu na 10 metara od protivnickog gola i treba da je raspalis prema njemu. a i pozadi je bio nesiguran.
renato gojkovic - u prvom poluvremenu je bio u 2-3 navrata nesiguran kod dodavanja prema veznom redu. 1-2 je izgubio loptu u nasoj polovici. u drugom poluvremenu je to djelovalo bolje. ali kad primi loptu, trebao je se brze rijesavat, da ubrza nasu igru. imao je i par vaznih dobivenih duela. sve u svemu solidan.
jozo spikic - opet dobar. svidja mi se. i danas je bio siguran pozadi, i definitivno momak zna zapoceti akciju, otvoriti igru. na njega mozemo racunati i u u21.
haris hajradinovic - pravi lijevi bek. pozadi siguran, pomaze naprijed. ima mozga, ima ideje u igri prema naprijed, zna ubacit loptu. definitivno jedan od najvecih talenata iz ove generacije. i on bi trebao bez probelma preci u u21. znam da je tu bevab, ali igraju u istoj ligi, mislim da nema velike razlike izmedju njih. a hajradinovic je veliki trkac, ima ga svudgje i nije mu mrsko bez prestanka trcati naprijed-nazad, kao npr muharemovicu koji se svako malo odmori negdje na terenu. zajedno sa spikicem nasi stubovi u odbrani, bez njih bi primili jos nekoliko golova.
defanzivni vezni:
branimir odak - karacic me poslusao
centralni vezni:
znam po sastavu je bio pored odaka sadikovic ali tu su se smjenjivali on i rahmanovic, pa cu ih svrstati kao centralne vezne.
damir sadikovic: solidna partija, par finih proigravanja prema naprijed i koji dribling. vracao se nazad. sve u svemu zadovoljavajuce.
amar rahmanovic: slicno kao sadikovic, angazovan, pokrenuo je nekoliko akcija. ali isto par losijih pasova, i u puno duela za visoke lopte sto na sredini terena sto u protivnickoj polovini je upotrebljavao lakat. sudija mu je tu ispravno cesto svirao faulove. to se treba odvici. inace mi djeluje kao malo bolja verzija sadikovica.
lijevo krilo:
armin cerimagic - i danas vrlo angazovan, puno je pokusavao. dobro je saradjivao sa hajradinovicem i nazad i naprijed. imao je 2 opasnija suta prema golu. danas je citava ekipa igrala bolje, pa se mozd anije tak oistakao. nije mu sve poslo za rukom. ali i on bi definitvno trebao preci u u21.
desno krilo:
mirko maric - za mene danas igrac utakmice sa nase strane, posto je tankovic nazalost odlucio utakmicu. u prve dvije utakmice se vidio trud i trka, ali prema naprijed mu nije previse uspjevalo. medjutim danas je pokazao da se itekako moze racunati na njega u buducnost. danas je opravdao sto igra u prvoj ekipi sirokog. cesto se otrkivao i nudio saigracima. ovo je pokazao u cijelom turniru, ali tek danas je doslo bas do izrazaja - i to momak se zna gradit. visok je kad primi loptu tesko mu je oduzimaju. na preci 2-3 tri igraca. ima i dobru brzinu za njegovu visinu. ima i oko za suigrace, par puta je dobro proigrao muharemovica na desnoj strani, samo sto to ovaj nije znao iskoristiti. ali koliko se puta muharemovic nasao prilicno sam na toj strani je nevjerovatno da je toliko malo uspio uradit. ali ja pricam o maricu. par puta je idobro prebacio loptu na drugoj strani. svoju pariju je krunisao golom i kod slavlja me definitivno odusevio. znaci momak cim je dao gol, nije maltene ni pogledao saigrace, nego je dotrcao preko pola terena da proslavi gol sa nama koji smo bili na tribini. za mene je tu dokazao da igra srcem za ovu reprezentaciju
i na kraju, nas napadac
armin hodzic: cesto se spustio do sredine terena, to je cesto i radio u proslim utakmciama, da pomogne suigracima jer nam je kreiranje islo tesko. vec sam sve rekao, tehnicki vrlo jak, brz je, uvjek prijeti opasnost od njega. recimo u prvom poluvremenu je u jednoj akciji uzeo loptu posto je vidio da slabo sta ide. predriblao je 3-4 igraca i opali po golu sa 18-19 metara. tu se vidi da je momak jak na lopti, jos par navrata je to potvrdio. konacno mu je poslo za rukom - da postigne pogodak. sto mu po meni fali je hladnokrvnost pred golom. znaci kao igrac je dobar nema sta, ali pred golom, mi nedjeluje najubojiti. imao je i danas jos 2 prilike gdje je mogao pogoditi i po jednu u svakoj od proslih utakmica. u obe utakmcie nam je mogao donjeti izjednacenje. medjutim tako je kako je. ali ako to nepopravi onda mu je bolje da pocne igrati u ofanzivnom veznom redu. i onako se zna vratiti, preuzeti loptu i zapoceti akciju.
pri kraju je usao predragovic, ali nema se tu sta ocjeniti za 5-6 minuta
prije i poslje utakmice su se igraci slikali sa nekim navijacima, i poslje utakmice su se svi dosli pozdraviti - i na tome im cestitam, pokazali su kako se odnosi prema ljudima koji dodju da te bodre. a ne kao oni nasi a-reprezentativci 2 puta pljesnu i sto brze u kabinu.
svi su pokazali srce i zelju na terenu, na tome im se nemoze zamjeriti izuzev utakmice protiv austrije.
sad jos u vezi tankovica i mujcica.
mujcic - stoper je u prvom poluvremenu djelovao dosta sigurno i dobar u duelima, u drugom poluvremenu ga nisam vidio da se istakao. spikic mi se cini bolji. ali moram priznati da sad nisam pratio svako njegovo kretanje.
tankovic - napadac. par akcija je islo preko njega, ali nista previse uspjesno. kod golova je pokazao onu hladnokrvnost koja po mome fali arminu hodzicu - iz 2 prilike je hladno postigao 2 gola. kod njega da dodam da je poslje utakmice pricao sa par nasih ljudi, dosao se i on pozdraviti. uglavnom je rekao da zeli da igra za nasu reprezentaciju.
i da zakljucim moje utiske sa turnira.
igraci na koje se po mom misljenju moze racunati u buducnost. sljedeci korak je naravno u21:
jozo spikic, haris hajradinovic, armin cerimagic i armin hodzic. njima je sljedeci korak sigurno u21. tu je jagodic na potezu. klupu sigurno mogu pojacati.
iza njih dolaze amar rahmanovic i damir sadikovic. oni su na momente pokazali da su dobri. ovaj prvi je bolji, ali oni se trebaju dokazati prvo u klubu pa onda mozemo pricati o pozivu u u21.
mirko maric i renato gojkovic su godinu mladji od ostalih. oni ce igrati i u sljedecem ciklusu, sa novom generacijom. za gojkovica zato postoji nada, a od marica ocekujem da sljedece sezone bude nosioc nase igre.
naravno svi oni moraju jos dosta na sebi raditi, ali to su ti koji imaju sanse da postanu profesionalni fudbaleri. isto tako nikad neznas kako ce neko razvijati, pa mozda neko od ostalih iskoci i neko od gore nabrojanih neuspije.
Sjajne vijesti za naš nogomet. Nadam se da će od tog momka nešto da bude.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
svaka čast dino-92,
meni je samo drago radi Marića i Špikića koji su sigurno kvalitetni, ali i Odaka..meni taj dečko je ok igrač skroz jer gine na terenu svaku utakmicu, dosta često je izašao sa terena na štakama jer čovjek daje 200% od sebe (govorim za utakmice koje sam gledao juniorske)
Marića ne treba ni komentirat, Špikića sam spomenuo par postova iza..Petrović je isto mlađi ali nešto meni ne daje neki dojam da bi mogoa biti neki igrač prije svega radi "glave"..
ne treba zaboraviti niti Josipa Ćorluku, koji je čak mislim bio jedno vrijeme i kapetan reprezentacije ove..isto odličan igrač...samo je trenutno ozlijeđen..i on je potpisao već za prvi ekipu Širokog..
pa kad se sjetim onog BHBosniasoccer kako li kad kaže šta će ovi iz Širokog..a sad opet iz kadeta izlaze 2-3 momka, bit će odlični igrači
meni je samo drago radi Marića i Špikića koji su sigurno kvalitetni, ali i Odaka..meni taj dečko je ok igrač skroz jer gine na terenu svaku utakmicu, dosta često je izašao sa terena na štakama jer čovjek daje 200% od sebe (govorim za utakmice koje sam gledao juniorske)
Marića ne treba ni komentirat, Špikića sam spomenuo par postova iza..Petrović je isto mlađi ali nešto meni ne daje neki dojam da bi mogoa biti neki igrač prije svega radi "glave"..
ne treba zaboraviti niti Josipa Ćorluku, koji je čak mislim bio jedno vrijeme i kapetan reprezentacije ove..isto odličan igrač...samo je trenutno ozlijeđen..i on je potpisao već za prvi ekipu Širokog..
pa kad se sjetim onog BHBosniasoccer kako li kad kaže šta će ovi iz Širokog..a sad opet iz kadeta izlaze 2-3 momka, bit će odlični igrači
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Znači Tankovića bi već mogli vrbovati za U-21 
izvor ?fanatic je napisao/la:MrBoywunder
Great news. Hodzic was given a work permit a couple of days ago. Seems like a natural finisher.
MrBoywunder
Hodzic actually has a 6-year deal at #LFC.
Chris Lawley
Armin Hodžić played the full match for Bosnia U19s 3-2 defeat to Sweden today. 6 shots. 1 on target. 1 goal. #LFC
Sto smo ga gledali u Premijer ligi, gledali smo ga..
DRUG NEBI TI PUNCA
Puno lipih pozdrava od djeda i babe from Kljokotnica.Cartman je napisao/la:Aljosa Alilovic.Sakuragi je napisao/la:'AlilovicSportfanatik je napisao/la:Halilović upravo ušao protiv Portugala i postao najmlađi debitant u dresu Hrvatske
Sto rece @emir odigrao je samo prijateljski i jos postoje teoretske sanse da zaigra za BIH.
Tako da ce se u dogledno vrijeme pojaviti jois par indijanaca da ga spomenu kao i Izmeta ili pokojeg lava zvanog tigar.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Mora se priznat da Liverpool ima dobru akademiju, uz to daju dosta prilika mladim igracima u zadnje vrijeme. Sretno Hodzicu, iako uvijek postoji rizik da u tim akademijama velikih klubova postane jedan od mase i pocne stagnirat. Ali valjda nece on tako.
A svidja mi se ova izjava Besica, "Moramo dobiti, ipak smo mi BiH".
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ove sezone proglasena najboljom akademijom u engleskoj, a Guardiola prije par sezona izjavio da samo LFC akademija moze parirat' Barcinoj. I u takvoj akademiji je on proslo ljeto bio iznad prosjeka(svaku tekmu gol/asistencija), tako da bi moglo bit' nesto od njega..Cartman je napisao/la:Mora se priznat da Liverpool ima dobru akademiju, uz to daju dosta prilika mladim igracima u zadnje vrijeme. Sretno Hodzicu, iako uvijek postoji rizik da u tim akademijama velikih klubova postane jedan od mase i pocne stagnirat. Ali valjda nece on tako.
Ne znam jel ko gledao intervju Jagodića na Alfa tv..
Što se tiče sadašnjeg sastava nema nijeta praviti neke velike promjene, osim ako ne bude nekih iznenađujučih rezultata. U biti razmišlja slično kao i Sušić. Teško se ulazi a i teško izlazi. Najavio da će zvati Atajića u narednim prijateljskim da vidi šta mali zna. U augustu igramo prijateljsku protiv Crne Gore i tu će još probati par igraća.
Rekao da je išao na noge Haliloviću u Zagreb. Mamić mu odmah rekao da nema šanse da mali zaigra za nas. Nije više htio da komentariše o njemu.
Prokomentarisao je i provlačenje silnih potencijalnih igrača u novinama. Dosta je bilo situacija kad pogledaju nekog malca, ili zovnu na okupljanje, da se pokaže kao čisti prosjek. Bruka ih samo obećava u prazno ali ne mijenjaju papire i sl... Dosta očekuju od ovih kampova što se trebaju organizovati
Što se tiče sadašnjeg sastava nema nijeta praviti neke velike promjene, osim ako ne bude nekih iznenađujučih rezultata. U biti razmišlja slično kao i Sušić. Teško se ulazi a i teško izlazi. Najavio da će zvati Atajića u narednim prijateljskim da vidi šta mali zna. U augustu igramo prijateljsku protiv Crne Gore i tu će još probati par igraća.
Rekao da je išao na noge Haliloviću u Zagreb. Mamić mu odmah rekao da nema šanse da mali zaigra za nas. Nije više htio da komentariše o njemu.
Prokomentarisao je i provlačenje silnih potencijalnih igrača u novinama. Dosta je bilo situacija kad pogledaju nekog malca, ili zovnu na okupljanje, da se pokaže kao čisti prosjek. Bruka ih samo obećava u prazno ali ne mijenjaju papire i sl... Dosta očekuju od ovih kampova što se trebaju organizovati
Može li neko objasnit ovu dozvolu za Hodžića i koji je izvor ?
Nije de branim Halilovića puca mi nek stvar za njim al sam ubjedjen da je Mamić svemu ovo kumovao.delija je napisao/la:Rekao da je išao na noge Haliloviću u Zagreb. Mamić mu odmah rekao da nema šanse da mali zaigra za nas. Nije više htio da komentariše o njemu.
Ljudi vi ste smijesni sto ste ikad pomislili da Alen moze igrati za BiH, prvo i prvo, rodjen je u Hrvatskoj, odgojio se u Hrvatskoj, prvi put udario loptu u Hrvatskoj, prosao skolu hrvatskog prvaka Dinama, igrao za selekcije Hrvatske redovno, majka mu je HRVATICA, Hrvatska je TOP 10 reprezentacija, omaldinske selekcije su u samom vrhu Europoskog nogometa, jedini razlog koji ga vuce za BiH je njegov otac koji je Bosanac, ali i majka mu je Hrvatica kao sto sam rekao, otac mu je vjerojatno i pametan čovjek, zna šta je bolje za njega, koliko god sad BiH bila u boljoj situaciji sto se tice SP u Brazilu, Hrvatska je Hrvatska, dugi niz godina vrh nogometa, i stalno napreduje njihov nogomet, redovni sudionici prvenstava EP i SP, sad je mala kriza dosla, ali ne sumnjam da ce zavrsiti u Brazilu, pa makar preko baraža, a BiH je odlicna ekipa, sa 3-4 igraca svjetske kvalitete (Begovic, Dzeko, Pjanic) i jos dosta njih koji su odlicni europski igraci tipa (Ibisevic, Spahic, Miske, Lulic, Salihovic) te kako bi ja rekao 3. grupa igraca respektabilni igraci u Europi (Mujdza, Visca, Zukanovic, Rahimic, Medunjanin, Stevanovic ...), ali realno BiH se nalazi u najlaksoj grupi od svih, i sa ovom ekipom, sve osim plasmana na SP bi bio neuspjeh, bez obzira na povijest BiH reprezentacije, ali opet im skidam kapu, iako je skupina najlaksa, BiH to radi tako uvjerljivo. I jos bi nesto dodao, meni je smijesno da u repki igraju neke Svrake, Sesari, a jedan Semir Stilic, koji spada u ovu 3. grupu igraca, da se ne poziva uporno, da jedan Said Husejinovic nema mjesat u 22 igraca, da se Avdukic poziva, da se Buric ne poziva, Uglavnom poceo sam s Halilovicem, ali eto povuče me, raspisa se, u svakom slucaju nadam se da ce i BiH i Hrvatska igrati SP 2014 u Brazilu i da se sastanu u knock-out faziZekoo je napisao/la:Može li neko objasnit ovu dozvolu za Hodžića i koji je izvor ?
Nije de branim Halilovića puca mi nek stvar za njim al sam ubjedjen da je Mamić svemu ovo kumovao.delija je napisao/la:Rekao da je išao na noge Haliloviću u Zagreb. Mamić mu odmah rekao da nema šanse da mali zaigra za nas. Nije više htio da komentariše o njemu.
@zrinjke - nasa grupa nije najlaksa!
Ti izgleda ni neznas ko igra u grupi E ?!
Group E
Switzerland
Albania
Iceland
Norway
Slovenia
Cyprus
Ti izgleda ni neznas ko igra u grupi E ?!
Group E
Switzerland
Albania
Iceland
Norway
Slovenia
Cyprus
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs
Moj jarane,dobro si analizirao,ali znaj da ne postoji laka grupa. Prije su nam govorili lako je trpati Estoniju i Armeniju,pa te dvije iste repke iduce kvalifikacije poludise,Estonija u baraz otisla i ispala a u grupi iza sebe ostavila Srbiju i Sloveniju,Armenci bili hit ispred Slovacke Irci ih sa sudijama izbacise na trece mjesto. Znaci nema lake grupe bolan,vjeruj sta ti kazem.zrinjke je napisao/la:Ljudi vi ste smijesni sto ste ikad pomislili da Alen moze igrati za BiH, prvo i prvo, rodjen je u Hrvatskoj, odgojio se u Hrvatskoj, prvi put udario loptu u Hrvatskoj, prosao skolu hrvatskog prvaka Dinama, igrao za selekcije Hrvatske redovno, majka mu je HRVATICA, Hrvatska je TOP 10 reprezentacija, omaldinske selekcije su u samom vrhu Europoskog nogometa, jedini razlog koji ga vuce za BiH je njegov otac koji je Bosanac, ali i majka mu je Hrvatica kao sto sam rekao, otac mu je vjerojatno i pametan čovjek, zna šta je bolje za njega, koliko god sad BiH bila u boljoj situaciji sto se tice SP u Brazilu, Hrvatska je Hrvatska, dugi niz godina vrh nogometa, i stalno napreduje njihov nogomet, redovni sudionici prvenstava EP i SP, sad je mala kriza dosla, ali ne sumnjam da ce zavrsiti u Brazilu, pa makar preko baraža, a BiH je odlicna ekipa, sa 3-4 igraca svjetske kvalitete (Begovic, Dzeko, Pjanic) i jos dosta njih koji su odlicni europski igraci tipa (Ibisevic, Spahic, Miske, Lulic, Salihovic) te kako bi ja rekao 3. grupa igraca respektabilni igraci u Europi (Mujdza, Visca, Zukanovic, Rahimic, Medunjanin, Stevanovic ...), ali realno BiH se nalazi u najlaksoj grupi od svih, i sa ovom ekipom, sve osim plasmana na SP bi bio neuspjeh, bez obzira na povijest BiH reprezentacije, ali opet im skidam kapu, iako je skupina najlaksa, BiH to radi tako uvjerljivo. I jos bi nesto dodao, meni je smijesno da u repki igraju neke Svrake, Sesari, a jedan Semir Stilic, koji spada u ovu 3. grupu igraca, da se ne poziva uporno, da jedan Said Husejinovic nema mjesat u 22 igraca, da se Avdukic poziva, da se Buric ne poziva, Uglavnom poceo sam s Halilovicem, ali eto povuče me, raspisa se, u svakom slucaju nadam se da ce i BiH i Hrvatska igrati SP 2014 u Brazilu i da se sastanu u knock-out faziZekoo je napisao/la:Može li neko objasnit ovu dozvolu za Hodžića i koji je izvor ?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nije de branim Halilovića puca mi nek stvar za njim al sam ubjedjen da je Mamić svemu ovo kumovao.[/quote]delija je napisao/la:Rekao da je išao na noge Haliloviću u Zagreb. Mamić mu odmah rekao da nema šanse da mali zaigra za nas. Nije više htio da komentariše o njemu.
Ljudi vi ste smijesni sto ste ikad pomislili da Alen moze igrati za BiH, prvo i prvo, rodjen je u Hrvatskoj, odgojio se u Hrvatskoj, prvi put udario loptu u Hrvatskoj, prosao skolu hrvatskog prvaka Dinama, igrao za selekcije Hrvatske redovno, majka mu je HRVATICA, Hrvatska je TOP 10 reprezentacija, omaldinske selekcije su u samom vrhu Europoskog nogometa, jedini razlog koji ga vuce za BiH je njegov otac koji je Bosanac, ali i majka mu je Hrvatica kao sto sam rekao, otac mu je vjerojatno i pametan čovjek, zna šta je bolje za njega, koliko god sad BiH bila u boljoj situaciji sto se tice SP u Brazilu, Hrvatska je Hrvatska, dugi niz godina vrh nogometa, i stalno napreduje njihov nogomet, redovni sudionici prvenstava EP i SP, sad je mala kriza dosla, ali ne sumnjam da ce zavrsiti u Brazilu, pa makar preko baraža, a BiH je odlicna ekipa, sa 3-4 igraca svjetske kvalitete (Begovic, Dzeko, Pjanic) i jos dosta njih koji su odlicni europski igraci tipa (Ibisevic, Spahic, Miske, Lulic, Salihovic) te kako bi ja rekao 3. grupa igraca respektabilni igraci u Europi (Mujdza, Visca, Zukanovic, Rahimic, Medunjanin, Stevanovic ...), ali realno BiH se nalazi u najlaksoj grupi od svih, i sa ovom ekipom, sve osim plasmana na SP bi bio neuspjeh, bez obzira na povijest BiH reprezentacije, ali opet im skidam kapu, iako je skupina najlaksa, BiH to radi tako uvjerljivo. I jos bi nesto dodao, meni je smijesno da u repki igraju neke Svrake, Sesari, a jedan Semir Stilic, koji spada u ovu 3. grupu igraca, da se ne poziva uporno, da jedan Said Husejinovic nema mjesat u 22 igraca, da se Avdukic poziva, da se Buric ne poziva, Uglavnom poceo sam s Halilovicem, ali eto povuče me, raspisa se, u svakom slucaju nadam se da ce i BiH i Hrvatska igrati SP 2014 u Brazilu i da se sastanu u knock-out fazi
Moj jarane,dobro si analizirao,ali znaj da ne postoji laka grupa. Prije su nam govorili lako je trpati Estoniju i Armeniju,pa te dvije iste repke iduce kvalifikacije poludise,Estonija u baraz otisla i ispala a u grupi iza sebe ostavila Srbiju i Sloveniju,Armenci bili hit ispred Slovacke Irci ih sa sudijama izbacise na trece mjesto. Znaci nema lake grupe bolan,vjeruj sta ti kazem.[/quote]
Jarane ja navijam i za Hrvatsku i za BiH, tako da znam sve o obje reprezentacije, iskreno malo više za Hrvatsku navijam jer sam ipak Hrvat, ali kad igra BiH redovno gledam utakmice, od U21 do A selekcije, i navijam za BiH, naravno da nema lake skupine, ali onda mogu upotrijebiti izraz najmanje zahtjevna, realno, Lihtenstajn, Latvija, Litvanija, su reprezentacije koje BiH sa ovakvom ekipom mora dobiti i dobila je i kuci i vani, dok je Slovačka najlaksa reprezentacija iz onog šešira ne znam koji je tocno bio, ali dobro se sjecam kad sam gledao izvlacenje, da sam natezao upravo njih iz tog šešira, kao i Grčka iz svog šešira, izbjegnute su svjetske TOP velesile i to je realnost i ne moze se od toga pobjeci. Ali dolaze i 2 utakmice protiv Slovačke, smatram da je BiH bolja reprezentacija, ali to se mora i dokazati na terenu, a nadam se da hoće!
Trenutno korisnika/ca: AnelMid, Brazzzoo123, Confiance, Dalix, Fudo, GoldenLilies, Maverick, Zaboljesutra i 88 gostiju.