KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Biko
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Biko » 30 nov 2009, 16:44

zlatandr je napisao/la:mustuluk raja ode Zimic iz Bosne :D :D :D
Ovo je stvarno super vijest, govori se da bi trebao Bosnu pojacati Jazvin.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 30 nov 2009, 17:34

Biko je napisao/la:
zlatandr je napisao/la:mustuluk raja ode Zimic iz Bosne :D :D :D
Ovo je stvarno super vijest, govori se da bi trebao Bosnu pojacati Jazvin.
Ne razumijem ovo boldirano :mrgreen:

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 30 nov 2009, 17:52

CP3 je napisao/la:Ipsa htio bi da mi odgovoris da li bi Dusko Vujosevic sa ovom trenutno petorkom nesto mogao izmjeniti ???
Arsu zbog Zimica nijedan trener nije dobar ,i odgovori mi imamo li ikako dobru petorku bez Zlaje i Ivana ???
Sa budzetom koji imamo i sa igracima koje trenutno imamo malo se sta moze promjeniti , a i meni se cini da
se W izgubio u svemu tome ,ali mi samo kazi razlog ako ga znas ,jer je W pokazao rezultat ranije ,,,zato je i doveden ...
dusko vjerovatno ne bi vodio tim u kojem je stanje ovakvo....povreda je uvijek bilo i bice tako da tu ne mozemo i ne smijemo trazit alibi.....sam kazes da se W izgubio u svemu....ja razumijem da on ne moze da izadje na kraj sa politikom vodjenja bosne od strane uprave...al sta uradit...ovo sto se radi sigurno nije rjesenje....prije svega mislim na silne igracine koje su prodefilovale bosnom i koje su jos tu....radonjic, sarajlija, muha, zima, ceskovic, bajic, i da ne nabrajam.....ko je odgovoran za roster takav kakav jeste.....W kaze da je on....shvatam da nema para, al hebem mu pa W je radio sa mladim igracima i ne moze me niko ubjedit da u juniorskom pogonu bosne nema par igraca koji bi mogli korektno odigrat par minuta u nlb ligi....i drugi timovi imaju ogranicen budget pa nijedan ne dozvoljava da ga neka ekipa demolira sa 50 razlike da ne kazem ponizi...hem smo zadnji hem ponizeni....smatram da imamo dovoljno para da sa jednim adekvatnim spojem mladosti i iskustva mozemo imati mnogo bolje rezultate nego sada...igraci koji apsolutno nista ne pokazuju su u kk bosni dobro placeni...smatram da je trener odmah trebao reagovati u smislu da se rijesi takvih a dovede kvalitetne i provjerene igrace pa makar im broj bio duplo manji od trenutnih...i to za pozicije koje najvise skripe...a ostatak rostera popuniti sa par dobrih juniora kojih sigurno ima kk bosna...medjutim desava se ono najgore, dovode se nekakvi povrijedjeni, neprovjereni polovnjaci, koristi limit prijave igraca za nastup u nlb...i na kraju dodjes u poziciju da mozes prijavit jos samo dvojicu a nemas igraca kako treba u rosteru...opet pitam ko je odgovoran....
I feel devotion!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 nov 2009, 18:09

samo da izrazim duboko razocarenje dosadasnjim rezultatima nase bosne...ne mogu da shvatim na kakve niske grane smo pali....ne bi ja tu nikog krivio osim uprave :x :x .....objektivno sa ovim igrackim kadrom mi ne mozemo nista u domacoj ligi napravit a tek u NLB ligi....pa ovaj satav je smjesan....nakon poraza od sirokog vise ne mogu ni da gledam a tek nakon ove katastrofe u zadru....i opet kazem krivac je samo uprava,koja je dovela i dovodi igrace koji u vogosci ne bi mogli igrat...cuj bajic,zimic...centarska linija nikakva..bolje banderu da sus stavili bar bi znao sta je....stavarno sam razocaran....ja nezz sta samo drzi vladu vukojcica vise na klupi,da se razumijemo ne krivim njega nego hocu reci nije mi jasno zbog cega je jos tu kad mu uprava nije obezbjedila kvalitetan igracki kadar i pojacanja,ja bih davno otiso...stvarno bi mi zao bilo da ode jer je on pravi trener i da ima odgovarajuci igracki kadar mogo bi dosta napravit

Klub koji je brend ovog grada bio... pao je tako nisko zahvaljujuci ljudima ili ne ljudima u upravi koji misle samo na sebe...a nama iskrenim navijacima ostaje da se nerviramo i samo nijemo posmatramo.

Jos bih zamolio jer nakon sirokog stvarno nisam pratio desavanja u i oko kluba...ako ima sta zanimljivo,neka eventulana pojacanja i promjene da mi kazete.......ukratko...vidio sam ovo za zimica...pa on svakako nije ni igro a njegov odlazak je za nas pojacanje ko sto neko rece
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 30 nov 2009, 18:10

ipsa je napisao/la:
CP3 je napisao/la:Ipsa htio bi da mi odgovoris da li bi Dusko Vujosevic sa ovom trenutno petorkom nesto mogao izmjeniti ???
Arsu zbog Zimica nijedan trener nije dobar ,i odgovori mi imamo li ikako dobru petorku bez Zlaje i Ivana ???
Sa budzetom koji imamo i sa igracima koje trenutno imamo malo se sta moze promjeniti , a i meni se cini da
se W izgubio u svemu tome ,ali mi samo kazi razlog ako ga znas ,jer je W pokazao rezultat ranije ,,,zato je i doveden ...
dusko vjerovatno ne bi vodio tim u kojem je stanje ovakvo....povreda je uvijek bilo i bice tako da tu ne mozemo i ne smijemo trazit alibi.....sam kazes da se W izgubio u svemu....ja razumijem da on ne moze da izadje na kraj sa politikom vodjenja bosne od strane uprave...al sta uradit...ovo sto se radi sigurno nije rjesenje....prije svega mislim na silne igracine koje su prodefilovale bosnom i koje su jos tu....radonjic, sarajlija, muha, zima, ceskovic, bajic, i da ne nabrajam.....ko je odgovoran za roster takav kakav jeste.....W kaze da je on....shvatam da nema para, al hebem mu pa W je radio sa mladim igracima i ne moze me niko ubjedit da u juniorskom pogonu bosne nema par igraca koji bi mogli korektno odigrat par minuta u nlb ligi....i drugi timovi imaju ogranicen budget pa nijedan ne dozvoljava da ga neka ekipa demolira sa 50 razlike da ne kazem ponizi...hem smo zadnji hem ponizeni....smatram da imamo dovoljno para da sa jednim adekvatnim spojem mladosti i iskustva mozemo imati mnogo bolje rezultate nego sada...igraci koji apsolutno nista ne pokazuju su u kk bosni dobro placeni...smatram da je trener odmah trebao reagovati u smislu da se rijesi takvih a dovede kvalitetne i provjerene igrace pa makar im broj bio duplo manji od trenutnih...i to za pozicije koje najvise skripe...a ostatak rostera popuniti sa par dobrih juniora kojih sigurno ima kk bosna...medjutim desava se ono najgore, dovode se nekakvi povrijedjeni, neprovjereni polovnjaci, koristi limit prijave igraca za nastup u nlb...i na kraju dodjes u poziciju da mozes prijavit jos samo dvojicu a nemas igraca kako treba u rosteru...opet pitam ko je odgovoran....

Odgovoran?
Idemo redom, odgovorni su:
Sabit Hadžić
Asim Bradić
Draško Prodanović
Hamdo Frljak
Mensur Bajramović
Nenad Marković
Jure Zdovc
Alen Abaz
Vlada Vukoičić

Haj mi sad pobroj članove Uprave i ko je svo ovo vrijeme ustoličen i pokopava Bosnu iz duga u dug!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 30 nov 2009, 18:14

Ja imam osjecaj neki da ce Zimic sada sletiti kod nas volio bi da se varam ali nekako 8-) :lol: :lol: :lol:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 30 nov 2009, 18:36

Hz dao si dobar odgovor

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 30 nov 2009, 20:15

Emira Zimica je kao igraca stvorio Rusmir Halilovic zajedno sa Djedovicem a upropastio Mensur Bajramovic kao sto je i upropastio masu nekih drugih stvari vezanih i za Bosnu i za reprezentaciju. Da je sve ove godine Zimica imao Dulo Vujosevic, Zimic nista ne bi gore prosao nego Kosta Perovic. KK Bosna je vec dugo vremena skup kvazi-kosarkaskih radnika jer osim Avdica ja tu zaista ne vidim nikoga tko bi se mogao kvalitetom vezati za ovaj sport. Konakovic je isprdak SDA koji je trebao da pokrije sport i samo na taj nacin je i mogao doci na mjesto na kojem je bio. Naravno u takovima sa Beobasketom on je tu svoju poziciju i te kako dobro iskoristio. Da u jednoj Bosni nema mjesta za Vjecu Tolja, Seju Bukvu, Rusmira Halilovica ljude koji su citav svoj zivot posvetili kosarci i sjajno je svako na svoj nacin prezentovali za razliku od drugog Bukve i Konakovica. Bosna je trenutno na vecem dnu nego sto je bila nakon rata jer tada je bilo razumljivo da je nigdje nema ali sada za to apsolutno nema nikakvog opravdanja osim lopovluka koji se svojim obimom iz godine u godinu povecavaju. S obzirom da je KK Bosna vec odavno postala rezimski klub tj klub SDA polako pada kao i sama stranka i situacija ce biti sve gora i gora. Na kraju krajeva iz Skenderije ju je otjerao kadar SBiH velicanstveni Suad Dzindo.

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 30 nov 2009, 20:16

ja citavo vrijeme se osvrcem na igracki kadar i kosarkase koji su prodefilovali bosnom, rezultate vv, itd...osvrcem se na cinjenice i sadasnju situaciju a ne na ljude koji su nekad vodili bosnu....kad je ikona isao mnogi su bili za njegov odlazak jer su u sehi vidjeli novog vodju i kapitena...mnogi pravi navijaci bosne bi u ovom trenutku sve dali da taj isti igrac igra jos uvijek za bosnu....fol trazio puno para...a nije puno para koje prima povrijedjeni ivanovic il letva zimic...to nije puno para....opet prozivam sadasnjeg trenera jer je u startu napravljena greska sa ikonom, a vv je sam potvrdio da je iskljucivo on odgovoran za sastavljanje igracke krizaljke...ja ne sporim da je VV dobar trener al ocigledno nema adekvatan odgovor na situaciju u kojoj se bosna nalazi a sto je posljedica lose politike vodjenja kluba od strane uprave i manjih ulaganja od strane vjecnih sponzora bh telecoma i ase...
da se vratim na trenere koje si prozvao il samo neke od njih...
neno.....legenda vratio se u bosnu da pomogne, vratio publiku u skenderiju osvojio trofeje sa bosnom i igrao na F8 goodyear lige...kao trener bio vrlo kratko dat mu vruc krompir u ruku...kao novopeceni trener i nije mogao Bog zna sta napravit u par mjeseci...i svako ko prati bosnu to zna....po meni pogrijesio jer je prihvatio voditi momcad u periodu kad se ocekivala titula a kad je a stanje bilo veoma lose..
jure.......prosao u drugi krug uleba, osvojio titulu prvaka...i kad je vidio s kim ima posla razgulio.....
mb....definitivno los trener...ali imao u to vrijeme najbolju ekipu i na kraju je imao i rezultat...(vracam se na ono kad sam napisao da Bog do VV ima ekipu kakvu je imao menso)
frljak, prodanovic, bradic...njih i ne bi nesto komentarisao bili su u periodu koji svi zelimo zaboraviti....
i fakat ne vidim sto je iko od ovih ljudi odgovoran za stanje kakvo je danas.....
I feel devotion!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 nov 2009, 20:57

ipsa je napisao/la:ja citavo vrijeme se osvrcem na igracki kadar i kosarkase koji su prodefilovali bosnom, rezultate vv, itd...osvrcem se na cinjenice i sadasnju situaciju a ne na ljude koji su nekad vodili bosnu....kad je ikona isao mnogi su bili za njegov odlazak jer su u sehi vidjeli novog vodju i kapitena...mnogi pravi navijaci bosne bi u ovom trenutku sve dali da taj isti igrac igra jos uvijek za bosnu....fol trazio puno para...a nije puno para koje prima povrijedjeni ivanovic il letva zimic...to nije puno para....opet prozivam sadasnjeg trenera jer je u startu napravljena greska sa ikonom, a vv je sam potvrdio da je iskljucivo on odgovoran za sastavljanje igracke krizaljke...ja ne sporim da je VV dobar trener al ocigledno nema adekvatan odgovor na situaciju u kojoj se bosna nalazi a sto je posljedica lose politike vodjenja kluba od strane uprave i manjih ulaganja od strane vjecnih sponzora bh telecoma i ase...
da se vratim na trenere koje si prozvao il samo neke od njih...
neno.....legenda vratio se u bosnu da pomogne, vratio publiku u skenderiju osvojio trofeje sa bosnom i igrao na F8 goodyear lige...kao trener bio vrlo kratko dat mu vruc krompir u ruku...kao novopeceni trener i nije mogao Bog zna sta napravit u par mjeseci...i svako ko prati bosnu to zna....po meni pogrijesio jer je prihvatio voditi momcad u periodu kad se ocekivala titula a kad je a stanje bilo veoma lose..
jure.......prosao u drugi krug uleba, osvojio titulu prvaka...i kad je vidio s kim ima posla razgulio.....
mb....definitivno los trener...ali imao u to vrijeme najbolju ekipu i na kraju je imao i rezultat...(vracam se na ono kad sam napisao da Bog do VV ima ekipu kakvu je imao menso)
frljak, prodanovic, bradic...njih i ne bi nesto komentarisao bili su u periodu koji svi zelimo zaboraviti....
i fakat ne vidim sto je iko od ovih ljudi odgovoran za stanje kakvo je danas.....
ikona u donjecku dobija 180000 dolara...ja sam govorio neka je otisao...a zasto???zato sto ikonu nisi mogao ostaviti ovdje ...nije covjek htio vise kod nas...to je bio razlog....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 30 nov 2009, 21:00

to ljubi babo oci svoje ode zima
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 30 nov 2009, 21:01

sta je sa jazvinom hoce li doci u kk bosna koji su jos moguci kandidati

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 30 nov 2009, 21:02

samo naprijed je napisao/la:Emira Zimica je kao igraca stvorio Rusmir Halilovic zajedno sa Djedovicem a upropastio Mensur Bajramovic kao sto je i upropastio masu nekih drugih stvari vezanih i za Bosnu i za reprezentaciju. Da je sve ove godine Zimica imao Dulo Vujosevic, Zimic nista ne bi gore prosao nego Kosta Perovic. KK Bosna je vec dugo vremena skup kvazi-kosarkaskih radnika jer osim Avdica ja tu zaista ne vidim nikoga tko bi se mogao kvalitetom vezati za ovaj sport. Konakovic je isprdak SDA koji je trebao da pokrije sport i samo na taj nacin je i mogao doci na mjesto na kojem je bio. Naravno u takovima sa Beobasketom on je tu svoju poziciju i te kako dobro iskoristio. Da u jednoj Bosni nema mjesta za Vjecu Tolja, Seju Bukvu, Rusmira Halilovica ljude koji su citav svoj zivot posvetili kosarci i sjajno je svako na svoj nacin prezentovali za razliku od drugog Bukve i Konakovica. Bosna je trenutno na vecem dnu nego sto je bila nakon rata jer tada je bilo razumljivo da je nigdje nema ali sada za to apsolutno nema nikakvog opravdanja osim lopovluka koji se svojim obimom iz godine u godinu povecavaju. S obzirom da je KK Bosna vec odavno postala rezimski klub tj klub SDA polako pada kao i sama stranka i situacija ce biti sve gora i gora. Na kraju krajeva iz Skenderije ju je otjerao kadar SBiH velicanstveni Suad Dzindo.
Dule je htio imati Zimu, ali ovaj kloc nije htio otić u Beograd, tj. ćaća mu nije dao. Ko mu je kriv sad, neće ga niko
EDIT:@muamer nema ništa od njega

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 30 nov 2009, 21:06

sta the game nema nista od jazvina jel pa ko ce onda doci

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 30 nov 2009, 21:34

ma majstore nema para ni za njega....a to ko će doći, to samo dragi Bog zna

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 30 nov 2009, 21:52

@neno,
eto bas mu se islo u daleku ukrajinu kad je imao porodicne probleme i htio ostati...nego je to bila ista prica ko slucaj perkovic-bavcic...mozes ostat al ces bit zamjena sehi....a sto se para tice znam sigurno da bi pristao za manje igrati nego u ukrajini...nego nasi nisu htjeli...sto bi ostavljali jednog ikonu kad mogu dovesti i otpustiti par igraca, koji ce biti dobro placeni, igrati ko obicne karanane a zauzvrat imati fine cifre u ugovorima...kad skontas koliko je para baceno na polovnjake............
I feel devotion!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 nov 2009, 23:04

ipsa je napisao/la:@neno,
eto bas mu se islo u daleku ukrajinu kad je imao porodicne probleme i htio ostati...nego je to bila ista prica ko slucaj perkovic-bavcic...mozes ostat al ces bit zamjena sehi....a sto se para tice znam sigurno da bi pristao za manje igrati nego u ukrajini...nego nasi nisu htjeli...sto bi ostavljali jednog ikonu kad mogu dovesti i otpustiti par igraca, koji ce biti dobro placeni, igrati ko obicne karanane a zauzvrat imati fine cifre u ugovorima...kad skontas koliko je para baceno na polovnjake............
ok priznajem znas situaciju bolje od mene..........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 30 nov 2009, 23:16

neno znas li ti sta za ova pojacanja ti mi izgledas najvise znas o tome

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 01 dec 2009, 01:04

muamer_15 je napisao/la:sta the game nema nista od jazvina jel pa ko ce onda doci

Ratko Varda je slobodan ... :)

Sta je sa posudjenim igracima u Slaviji ... mogul' oni nazad ... :arrow:

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 01 dec 2009, 01:44

neno#4 je napisao/la:
ipsa je napisao/la:@neno,
ok priznajem znas situaciju bolje od mene..........
apsolutno nebitno ko poznaje situaciju bolje od koga...a ti ocigledno patis od toga.....
cinjenice su tu i s obzirom na iste situacije je takva kakva jest.....
I feel devotion!!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.