Postao/la BlueIsTheColor » 10 jun 2013, 22:49
Real Madrid - Barcelona kp 1
Janowicz - Petzschner 1
Careno Busta - Naso 1
Real Madrid i Barca igraju utakmicu broj dva u finalu doigravanja za prvaka Spanije. Real je dobio prvu utakmicu iako je Barcelona imala dvocifrenu razliku tokom drugog poluvremena. Vazno je spomenuti da je Real imao katastrofalan sut za tri, a dosta los i dva poena, ali ipak su uspjeli da trijumfuju. Mislim da ne mogu ponoviti tako losu sutersku noc. Imaju i dobar niz protiv Barcelone, dobili su ih i u polufinalu Eurolige u Londonu. Imaju idealnu sansu da seriju prenesu u Kataloniju sa dvije pobjede prednosti, te da pritisak prenesu na igrace Barce, koja i nije nesto briljirala u proteklim utakmicama playoffa. Real dugo ceka titulu i ova godina je idealna sansa za to jer ova ekipa je, po meni, trenutno najjaca u Europi.
Janowicz igra u Halleu, na travi protiv Petzschnera. Mladi Poljak je u uzlaznoj putanji svoje karijere. Odlikuju ga sjajan servis i razorni ravni udarci, koji kada ga slusaju moze pobijediti bilo koga. Trava je odlicna podloga da pokaze sav svoj repertoar odlicnih udaraca. Mislim da Petzschner i nije u nekoj formi i mislim da nema sta da trazi u ovom duelu.
Careno Busta, mladi Spanac je otkrovljenje ove sezone. Svoj talenat je pokazao vec skidajuci igrace koji jako dobro kotiraju poput Klizana, Goffina, pa cak i Fogninija, te je natjerao Wawrinku, koji je u strasnoj formi, da igra tri seta sa njim. Na Roland Garrosu je ispao od Federera, gdje realno i nije imao sta da trazi, ali igrace svog ranga dobija bez problema. Naso je ionako u katastrofalnoj formi. Zadnjih deset meceva je dobio samo tri, a gubio je i od dosta slabije rangiranih igraca od sebe. Busta bi trebao uzet bez nekih problema.
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..