amerosm je napisao/la:Bayerns Verteidiger muss zum vierten Mal am Kreuzband operiert werden. Die nächste Saison ist quasi gelaufen, die WM wohl futsch.
Iako je jos rano, ali mislim da bi to bilo to sto se tice njegove karijere na vrhunskom nivou...Velika steta. Ubuduce ce moci igrati jos jedino u klubovima koji se bore za ulazak u Bundesligu.
Nažalost u ovom slučaju stvarno ne mogu biti optimista. Ovo bi mogla biti najveća sportska tragedija u Bayernu uz onu Deislerovu. Samo što Badstuber je osvojio trofeje i to značajne, a kod onog dubla u svojoj debitantskoj sezoni je imao značajan udio.
Za njega je najbitnije sad da ne klone duhom, da psihički ostane jak. Pa Bože moj, vidjet ćemo. Nada postoji. Naredna sezona je propala, ali treba se kvalitetno oporavit, pa onda polako pokušat se vratit, prvo samom fudbalu, a onda razmišljat tek o visokom nivou. A Bayern će mu pružit 100 % podršku u svakom pogledu, pa mu to ba dosta znači.
A žao će mi biti za njega ako se ne uspje vratit na teren, on je 100 % Bayern, lik koji je identifikacijska figura kluba uz Muller, Schweinija, Lahma...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland