zizu1991 je napisao/la:Što se tiče utakmice, uzeli smo ovo na taktiku. Ne sviđa mi se igra nikako.
Tek se sada pokazalo da u reprezentaciji imamo samo jednog dobrog napadača na raspolaganju, a to je
Mešanović.
Mentalno smo spremljeni katastrofa, za nadati se da će se to popraviti u toku kvalifikacija.
Rezultat je nerealan. Do 2 : 0 vrh.
Veznog reda nemamo nikako. Sve se pokušava preko krila, jako smo ograničeni na pozicijama DMF, bez obzira na duge lopte i pasove prvom do sebe, nema igrača koji će povući loptu u veznom redu kroz sredinu, to je falilo danas, jako falilo.
Vidi se koliko fali Zolotić i Bešić. Nadam se da će u idućoj utakmici biti u konkurenciji za susret. Cimirot me iznenadio igrom u obrani za razliku od susreta protiv Srbije, dobro se postavljao i bio je jedan od boljih, sigurno. Arežinu treba čuvati k'o oči u glavi. Toliko mali radijus kretanja ima, a mnogo uradi, ima dobre finte, ponekada se i zaigra, ali je logično da ima nedostataka, da se to ispraviti.
Jevtića zatjerati odakle je i došao. Obrana je solidna bila, mada se štoperi i nisu baš najbolje sporazumjevali, istina je i to da je na njima bio veliki pritisak zbog sterilnog veznog reda, prvenstveno mislim na DMF - ove.
Ovakvom igrom kakvu smo danas prikazali, pripremite se za " iznenađenja " protiv Mađarske i Austrije. Ako se šta ne promjeni, čisto sumnjam da možemo nešto uraditi protiv jedne Albanije koja je iz zadnjeg šešira u gostima, a ne da pričamo o Austrijancima i Mađarima. Ne bih Špance komentarisao zato što su space shuttle za sve ekipe ove grupe.
A pa ti nikako nisi zadovoljan, ko da smo izgubili a ne dobili, pa za ovaj sastav je ovo bila prva takmicarska utakmica i normalno je da nisu bas uigrani, ja neznam sta si ti ocekivao. Neka treba ih sve otjrati i selektora smjentit to bi bilo najbolje rjesenje za takve negativne ljude poput tebe.