BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BH tenis
Ako prodje Mishu u trecem kolu onda igra protiv velikog Rogera Federer-a !

- legenda reala
- Kontakt:
Nema ni sutra protiv Miše ni teoretskih šansi, al lijepo je što je zaradio para.bhsport je napisao/la:bhsport je napisao/la:
Sa Janowitzem nema ni teoretske ali ga je lijepo vidjeti na turniru. Ajmo Mirza namuci ga malo.
Jel ima negdje link?@Legendo pogledaj nam komentara sa pocetka meca.legenda reala je napisao/la:Uzeo Mirza prvi gem, on je svoje odradio
Ma ja samo molim boga da mu ovo bude prekretnica karijere ba, onakvu igru na mreži kao on danas nemaju ni TOP 10 igrači, frajer je bio besprijekoran, ima sve udarce, sad mu samo treba da se sredi u glavi i malo sreće
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ja bi volio da jeste,,odakle ti ta informacija?BegAx je napisao/la:Moze li iko potvrditi da li je ovo Mirza usitinu izjavio: "Sa novcem od ovog turnira cu moci da angazujem trenera"
Ovaj mec mu je prekretnica karijere.
Sa jednog drugog foruma. Eh sad kontam da nije ovo izjavio u intervjuu poslije meca.NG1 je napisao/la:Ja bi volio da jeste,,odakle ti ta informacija?BegAx je napisao/la:Moze li iko potvrditi da li je ovo Mirza usitinu izjavio: "Sa novcem od ovog turnira cu moci da angazujem trenera"
Ovaj mec mu je prekretnica karijere.
[youtube][/youtube]
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne vjerujem da je to izjavio. Ima on keša i bez ovih 6-7 hiljada.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mirza na press-konferenciji 
U BOSNI I HERCEGOVINI su tek danas shvatili da imaju pravog dragulja. Sarajlija Mirza Bašić napravio je jedno od najvećih iznenađenja godine kada je u 1. kolu Hallea pobijedio 22. tenisača svijeta Jerzyja Janowicza.
Bez pomoći države, Bašić je osuđen na igranje najnižih mogućih turnira - futuresa. Novinare na press-konferenciji zanimalo je tko je trener 240. tenisača svijeta.
"Nemam trenera, nemam novca da ga sebi priuštim, ali nadam se da ću uskoro to moći", otkrio je 21-godišnji Bašić koji je tenis počeo trenirati s pet godina u razrušenom Sarajevu.
"Bolje je biti šesti ili sedmi igrač u Hrvatskoj nego prvi u BiH"
U rodnom gradu ga samo rijetki znaju kao tenisača budući da je tenis samo jedan u nizu sportova koji su zapostavljeni u Bosni i Hercegovini. Primijetili su to i novinari u Halleu pa su prokomentirali da znaju puno dobrih tenisača iz Hrvatske i Srbije, ali niti jednog iz BiH.
"Iz BIH je Ljubičić, koji je otišao igrati za Hrvatsku. I Čilić i Dodig su otišli u Hrvatsku jer tamo imaju bolje uvjete. U dobrim sam odnosima s njima, znaju mi dati i poneki savjet."
I Mirza, razočaran ponašanjem vlasti prema sportu, razmišljao je o igranju za Hrvatsku. Na kraju je presudio patriotizam njegovog oca, ljekara. Koliko je teško uspjeti u BiH govori i izjava Ivana Dodiga kada je stigao u HTS.
"Bolje je biti šesti ili sedmi igrač u Hrvatskoj nego prvi u BiH. Teniski savez BiH nas ignorira, dok HTS do svojih igrača puno drži i maksimalno im je na dispoziciji”, rekao je Dodig.
Prvi meč u karijeri na Touru i odmah potez turnira u stilu idola Federera
Prvi put je Bašić u Halleu zaigrao na ATP touru kao "lucky loser", prvi put na središnjem terenu jednog veličanstvenog kompleksa kakav je u Halleu, i slavio je. Zaradio je i 12 tisuća eura, najviše u karijeri.
"Lagao bih kad bih rekao da me nije bilo strah. Imao sam tremu jer prvi put igram na Touru i odmah protiv dobrog servera na travi. Nisam vjerovao da imam šansi slaviti", priznao je.
Idol mu je, a tko drugi nego, Roger Federer, najveći u povijesti i tenisač s kojim je imao priliku i trenirati. Za dvoboj s idolom treba slaviti protiv domaćeg igrača Mische Zvereva. Šanse protiv Nijemca ima jer je pokazao da posjeduje odličnu igru za travu, a danas je odigrao i potez turnira kada je poput svog idola provukao lopticu pored mreže.
I dok se većina novinara upoznavala s Bašićem, Japancima je bio odranije poznat.
"Upravo sam postavio na twitter da ste pobijedili Janowicza i to je izazvalo dosta reakcija jer ste popularni među Japancima budući da ste već igrali u Japanu", prokomentirao je japanski kolega.
"Da, dolazio sam u Yokohamu i odlično se proveo. Ljudi su divni, a i dobro sam igrao. Izborio sam finale i četvrtfinale Challengera."
Upravo su to, do danas, bili najbolji rezultati u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Finale i četvrtfinale Challengera! Danas ga je upoznao rodni grad, teniski svijet i Jerzy Janowicz. Valjda ga neće i zaboraviti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Q: How many matches have you played on grass until now?
BASIC: I played four tournaments juniors, then two matches here in qualies and this is the fourth match here. So, eight matches in my life. But the thing is six years ago I played juniors in Wimbledon, a long time ago.
Q: What was your day like? When did you find out you were playing?
BASIC: I just arrived in the morning. I started my practice at 12 o’clock. Like after ten minutes someone from the ATP came to the court and told me that one guy pulled out so I’m in.
Q: Were you excited? Obviously you didn’t know who you were playing?
BASIC: Normally you should be happy but first of all I was a little scared. I knew after that I was going to play on the main court. So, I was a little nervous.
Q: And against a big seeded player too?
BASIC: Yes, the worst thing for me was a big server and on grass. So, I didn’t expect so many chances.
Q: What do you think, why did you play so much better than you expected?
BASIC: To be honest after the last match in qualies which I didn’t play really well, so I was not expecting to play so good. The first set I was not returning really good. Then, second and third set I was getting into it and I was playing better.
Q: Sorry, I know very few things about you. Where do you live now? Do you practice in your home country?
BASIC: Yes, I practice in my home country and in Brussels, at Hope and Spirit, it’s a foundation.
Q: We need the basic things about you because we don’t know you very well. Why did you choose to play tennis?
BASIC: That was a long time ago. When I started training I was five years old. My older brother was playing tennis. That was also after the war in Bosnia. So, there was nothing else to do. Everything was destroyed. So, I just started easy to play tennis. When I was thirteen, fourteen it was just fun for me because we didn’t have such good facilities like in other countries. Everything was not good.
Q: Who is your idol?
BASIC: It’s Roger Federer.
Q: You might play him here.
BASIC: Yes, hopefully if I win I will meet him.
Q: You played juniors in Wimbledon?
BASIC: Yes, I was No. 5 on the world ranking and after that I played US Open, Roland Garros and Wimbledon but I didn’t do well.
Q: So, it took time to grow up? You were a good junior player?
BASIC: Yes, I was a good junior but it’s really tough from juniors to go to pro tennis. It’s a big difference. For me it takes a long time. Now, I’m 220, that’s my best ranking. So, it’s taking a long time.
Q: When did you start to believe that you could win today?
BASIC: To be honest when I broke him in the third set I was expecting to hold the serve. I knew if I hold that game it will be easily but when he broke me back I was not so confident anymore.
Q: So you were keeping your focus?
BASIC: Yes, I was trying to just focus on my serve. I wasn’t trying too much on his serve because I was just waiting for the tiebreak and that was my chance.
Q: You approximately doubled your price money this year today. What are you going to do with this money?
BASIC: I’m going to try and invest in my future career to get better and to play more tournaments.
Q: Can you afford a coach?
BASIC: Still I couldn’t afford a coach but hopefully in the next few month I can afford a coach.
Q: Did you grow up in Sarajevo?
BASIC: Yes, I grew up in Sarajevo.
Q: The transition from juniors to seniors is quite difficult. Is that because of physical issues or is it a financial issue?
BASIC: Everything because first of all it’s mental because in juniors it’s one way of thinking and playing. When you come to the men’s circuit it’s really tough because everybody is stronger physically and especially financially if you don’t have really good sponsors in transition it’s really difficult because it’s a really expensive sport.
Q: Do you have a sponsor in the Brussels academy?
BASIC: No, I don’t have a sponsor. I play League and I’m trying to afford it.
Q: Can you make a living?
BASIC: Not really, not to enjoy because now everything what I’m trying to do is to invest in my future.
Q: We know a lot of good players from Serbia and Croatia? Is there any former player from your country or the area where you grew up?
BASIC: From Bosnia there is Ljubicic, they moved to Croacia, also Cilic, Dodig, everybody moved to Croatia because they have better facilities for tennis. But from our country, ex-Yugoslavia, there are many good players.
Q: Can you keep in touch with those guys?
BASIC: Yes, I know a few of them so I keep in touch sometimes.
Q: Do they give you advice?
BASIC: Yes, when they can help me they always help me.
Q: How many messages have you gotten already?
BASIC: I didn’t check but I think about fifty or sixty messages already.
Q: Is this the first time you ever played on a televised match?
BASIC: Yes, it’s the first time that I played a big ATP match. One time I was last round quali in Belgrade but I didn’t qualify but here I got lucky loser.
Q: I just twitted (I’m a Japanese journalist) that you beat Janowicz and I already got a lot of reaction because you are quite popular among the Japanese because you came to Japan.
BASIC: Yes, I came to Yokohama and I liked it really very much there because people are really nice, also I played good there. I played finals and quarter finals at the Challenger.
Q: What is the difference playing an ATP tournament compared to a Challenger?
BASIC: It’s a big difference. This year I also played the first two Grand Slams, qualies. When you play futures and afterwards Challengers, then it’s a really big difference.
Q: What are the specifics?
BASIC: Like when you start from the practice, every practice you get new balls. There is a big difference between the Futures and Challengers. Here everything is perfect, you don’t need to worry about anything.
Q: This year you won in Ajaccio?
BASIC: Yes. I played two tournaments in France and one I won in Ajaccio. For me it was the biggest tournament I won because it was fifteen plus age and I beat quite good players there. So, I enjoyed it.
Q: On the ITF website it says your coach is Damir Basic?
BASIC: Yes, that’s my brother. When I’m at home he’s helping me to coach me
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
I tako poce Mirzin put prema vrhu...
Sutra u 14:45 protiv Zvereva
Kvota na Mirzu 2,60...na Nijemca 1,45.
Bice zanimljivo vidjeti moze li Mirza vezati 2 kvalitetna meca na ovako visokom nivou.
Kvota na Mirzu 2,60...na Nijemca 1,45.
Bice zanimljivo vidjeti moze li Mirza vezati 2 kvalitetna meca na ovako visokom nivou.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Cuj hddelko je napisao/la:[youtube][/youtube]
i to HD
evo komplet snimak meca, od zagrijavanjane znam dal je vec neko postavio - ne zamjerite
K'o da je krtolom snimano
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Da Bog da pobijedio !!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam siguran da ima kvalitet, no uvijek mu je bio problem sa psihom. Nadam se da je to sada iza njega, te da ovo nije sindrom Veić-a.
Sretno Mirzi.
Staviš na hd, sigurno gledaš na 360p pa ti se čini da je loše.
Ja sam siguran da ima kvalitet, no uvijek mu je bio problem sa psihom. Nadam se da je to sada iza njega, te da ovo nije sindrom Veić-a.
Sretno Mirzi.
Staviš na hd, sigurno gledaš na 360p pa ti se čini da je loše.
- Vandelanoitte
- Kontakt:
Svaka čast Mirzi mislim da on ima više potencijala od Džumhura da postane veliki igrač.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.
Pedro - najgori igrač svih vremena.
Sad je dobar trenutak da novinari izvrse pritisak na Vranica,da konkretno kaze zasto Mirza ne igra,zasto Aldin nije igrao u Mostaru,pa da se mozda i smijeni Vranic,steta bi bila da Mirza postane novi Ivan Dodig.
Treba i ove iz TS također smijeniti kao i Vraniča, a da Amer Delič bude novi selektor. Mislim da bi i sami igrači više voljeli Amera.NG1 je napisao/la:Sad je dobar trenutak da novinari izvrse pritisak na Vranica,da konkretno kaze zasto Mirza ne igra,zasto Aldin nije igrao u Mostaru,pa da se mozda i smijeni Vranic,steta bi bila da Mirza postane novi Ivan Dodig.
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic
- FK Sarajevo
BOSANSKA KRAJINA !
- FK Sarajevo
BOSANSKA KRAJINA !
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nadam se da je ovo prekretnica za usiejh. Da ce ovom pobjedom kreniti ka vrhu, da ce sve blje rezultate pstizati. Ne ocekujemo novog Novaka ali da igra GS ocekujemo, da bude najmanje u TOP 100 a sto ne i TOP 50. mirza ima sve predizpodcije da bude obar teniser, kako ce se to psihicki odigrati, kakp ce napredovat, vrijeme ce pokazat.BegAx je napisao/la:I tako poce Mirzin put prema vrhu...
Sutra pravi mali praznik za ljuibtelje BH tenisa, Dzumhur, Setkic i kao slag na tortu Basic.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
kad se podesi na 720p uopste nije lose, ne znam sta bi ti htioK'o da je krtolom snimano
Danas po Bosne nije ni znalo da ce igrati frajer, a on odigra mec karijere. Vidjecete sutra kad se svi kolektivno nafuramo da gledamo, a Zverev otrese Mirzu samo tako
Ja se dobrovoljno javljam da pehiram tako što cu odigrati na Zvereva, a po obicaju imam 5% prolazaka kada su naši u pitanju, tako da Mirza ima vece šanse 
nema potpisa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.