AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Warrick
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Warrick » 11 jun 2013, 22:04

Sudeci po izjavama Celavog i poucen ranijim iskustvima vrlo moguce je da je Saraf vec prodat ili se ceka najveca ponuda da ga sloze.....

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 jun 2013, 22:16

Najbolje ništa ne pisati na tu temu sve do kraja Augusta . Tad će se sve znati , ovako razbijati glavu oko toga ne vrijedi. Mali milion opcija se spominje oko dolazaka i odlazaka .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 jun 2013, 22:26

Ovog faraona tacno nece gol.
A siguran sam, da samo da jedan da bi ga procepilo totalno.
Sjecam se na pocetku kada je odigrao par losih utakmica, ali od kako dade onaj gol Udineseu lik je doslovno poludio :mrgreen:

A Siljo fino gospodski igra 8-)
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 jun 2013, 22:37

Igra večeras Shaarawy dobro , rastrčan je raspoložen , ali ga gol neće .
A ovi igrači Haiti-a su *ebene atlete , ovo nisu fudbaleri , strašno su fizički moćni . :D
-Rui Costa-

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 11 jun 2013, 23:50

Ocel bit kakva utakmica za Massima oprostajna, jbt 18 godina nije malo. A i zasluzio je da se ne lazemo.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 11 jun 2013, 23:54

koliko je istina da tražite Matrija? mi ga tražimo također, pa me zanima ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 11 jun 2013, 23:56

JTS je napisao/la:koliko je istina da tražite Matrija? mi ga tražimo također, pa me zanima ..

Ma oce ga Mister, al dobio je izgleda vec Polija a ako znamo koliko ga fermaju Celo u Beru, Matri je vas :mrgreen:

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 11 jun 2013, 23:59

Ma nisam za Matrija nikako,niti za bilo koga u napadu, eto bit ce taj Petagna, aBda i Ganz, ne treba nam niko vise.
Daj mi stopera, i vezu popravi i ne treba nam vise nista ;)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jun 2013, 00:24

ahmad_tz je napisao/la:
JTS je napisao/la:koliko je istina da tražite Matrija? mi ga tražimo također, pa me zanima ..

Ma oce ga Mister, al dobio je izgleda vec Polija a ako znamo koliko ga fermaju Celo u Beru, Matri je vas :mrgreen:
ma dobro, ja stvarno ne vidim gdje bi on mogao otići, osim vama ili nama .. Inter, Roma i Napoli ne trebaju napadače .. u Inter bi možda i mogao, al' nakon one scene sa dresom :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 12 jun 2013, 08:00

Galliani: "Ambrosini will leave Milan."

Milan CEO and vice-president, Adriano Galliani has confirmed that Massimo Ambrosini will leave Milan, and that Riccardo Montolivo will be the new captain.

"After 18 years, our path and that of Massimo Ambrosini are separating, as he will not renew his contract with Milan. And if Christian Abbiati is okay with it, then Riccardo Montolivo will be the new captain next season."

I’m very sad about having to say goodbye to Ambrosini. It’s a decision that, emotionally, really affects me a lot. I apologise to Massimo because we hadn't told him the decision earlier. We have been torn for many days."

"Massimo is also very disappointed, but at the end of the day age proved to be more important than emotions. Ambrosini has been a great Milan player. He played 18 seasons with us and that is incredible."

"In 18 years a baby is born and grows into a man, and he achieved so much with us. I think that it might be a record that he has won four Scudetti with four different coaches: In 1995 with Fabio Capello, 1999 with Alberto Zaccheroni, 2004 with Carlo Ancelotti and 2011 with Massimiliano Allegri."

"There aren't any ongoing negotiations for Carlos Tevez or Stephan El Shaarawy. We're all set in the attack department."

"The player that we received the most requests for Stephan El Shaarawy. I have never said that El Shaarawy isn't for sale because everything can happen during the transfer windows."

"We will play with the 4-3-1-2 formation next season. We have Riccardo Saponara and Kevin-Prince Boateng for the role as trequartista.
Boateng has never asked to be sold - he has a contract with Milan, and president Berlusconi hasn't ordered us to sell him. Boateng hasn't been performing that well because he has been playing in a role that wasn't his preferred one",
declared Adriano Galliani.

Massimo Ambrosini joined Milan in 1995, and has been at Milan ever since - apart from the 1997-1998 season where he was on loan at Vicenza.
He played 489 matches and scored 36 goals in 17 seasons for Milan.
Ambrosini managed to win four Italian league titles, one Coppa Italia, two Italian Super Cup titles, two Champions League titles, two European Super Cup titiles and one Club World Cup title.
Galliani about Pastore, Tevez, Diamanti, Poli, Boateng, El Shaarawy, Niang, Robinho, Flamini and Jherson.
The press conference with Milan CEO and vice-president, Adriano Galliani, onboard the Milan cruise.

"The player that we received the most requests for is Stephan El Shaarawy, but I repeat: there are no ongoing negotiations for him or any preponderant offers.
If Napoli are interested in him? You have to ask Aurelio De Laurentiis that.
El Shaarawy is a Milan player. He's 20 years old and we believe that we did a good job in signing him after the season he had with Padova.
I want to remind everyone that starting from July 1st 2013, El Shaarawy's salary will increase, and his contract will therefore be bigger and more important."

"Kevin-Prince Boateng's agent was at Via Turati, and he didn't ask us to sell Boateng, nor did he talk about offers from other clubs.
He is currently a Milan player that can play in all the three roles in the attack and in the midfield."

"Carlos Tevez? I haven't spoken with him, and Juventus aren't angry as far as I know. There is no rule that says that we can't speak with Tevez, or that Juventus or Inter can't speak with him. Everybody speaks with everybody. I don't know where this story about Juve's alleged bad mood comes from. I haven't spoken with Tevez, but perhaps I will talk with him later."

"Andrea Poli? He is a player that I like."

"Javier Pastore? Paris Saint-Germain paid more than €40 million for him, and that's absolutely too much for our standards. It's impossible."

"Alessandro Diamanti? He could reenter our economical stardards, but we aren't negotiating for him."

"Mathieu Flamini? He is currently a free agent. If his interests coincide with ours then that's good, otherwise life will go on. We will see what happens after his 5 years at Milan."

"The offer from Santos for Robinho is too low."

"M'Baye Niang? He will stay at Milan."

"Bryan Cristante will replace Massimo Ambrosini. And Riccardo Saponara will replace Bojan Krkic."

"Brazil? It's a country where players really cost a lot. The country with the most interesting players and the most reasonable prices is currently Colombia. It's where we followed a young central defender by the name of Jherson Vergara Amú. He will replace Mario Yepes. In the next few years we will see if he can become a player of Milan quality"
, declared Adriano Galliani.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 jun 2013, 10:05

Opet puno preseravanja od strane Galliania . Svake godine ista priča , svi su preskupi za Milan , ovaj mi se igrač sviđa ali ne razgovaramo sa njim . Dok se navijači pitaju šta se dešava , on smišlja svoje planove koje će ostvariti krajem Augusta kao i uvijek . Vjerujem da već ima dogovorene transfere sa par igrača ali ne želi to da otkrije . Mi smo jedini klub na planeti koji čeka zadnji *ebeni dan da bi nekoga doveli , odnosno zvanično ga proglasili igračem Milana .
To treba sve riješiti do pola Jula i dati treneru vremena da radi sa novim igračima .
-Rui Costa-

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 12 jun 2013, 11:24

vidjet ćete kad nas u augustu počaste sa Vidićem i Silvom, Kakom, Pastoreom, Fabregasom, Veratijem i De Rosijem a u napadu sa Gomezom, Džekom i Lavezijem :shock:
Undici stelle - ACM 1899

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 jun 2013, 12:14

To je bilo moguće recimo prije 7-8 godina kad je Berlusconi bez pardona trošio milione € . :D
Sjećam se kad je dao 40 mil . € za Rui Costu , također za Inzaghia , nešto manje za Nestu itd itd .
Između 2001 i 2003 potrošio je preko 200 miliona € . Toliko recimo nije potrošio u zadnjih 5 sezona . :lol:

Može se napraviti dobar mercato i bez trošenja stotina miliona eura , recimo ja bi to uradio na ovaj način.
Prvo prodao Boatenga , Robinha , Abatea , Nocerina , Traorea , Emanuelsona , Didaca , Antoninia i Ameliu .
Za tih 9 igrača Galliani može uzeti 50-ak miliona € a možda i više .
I onda te pare dati za 3 osnovna pojačanja , jedan stoper recimo Astori koji ne košta više od 10 miliona , zatim lijevi bek po meni Santon također nije skup nekih 8-9 miliona , onda dovesti terquartistu , moj prv pik je Eriksen koji košta 20 miliona € , onda popuniti kadar i dovesti Polia za 6 miliona € i recimo uzeti Nainggolana za 12-13 miliona € .
To je ukupno oko 60 miliona eura , a dobili bi' 5 super pojačanja . Tako povećali kvalitet ekipe a ne kvantitet .
Mislim da bi bolji mercato odradio ja nego Galliani . :mrgreen:

Znači MIlan za sezonu 2013/14 bi po meni izgledao ovako :
Abbiati (gk) - De Sciglio (rb) - Zapata (cb) - Astori (cb) - Santon (lb) - Nainggolan (lmf) - De Jong (dmf) - Montolivo(rmf) - Eriksen ( amf) - Shaarawy (lf) - Balotelli(rf)

:D
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 jun 2013, 12:16

Ma neka dovode kad hoce, samo da su u pitanju dobri igraci. :mrgreen:

Mislim da je ovo oko Teveza vise-manje rijesena stvar, cujem da ga nasi pokusavaju dovesti za nekih desetak miliona sto se ne bi smjelo propustiti, dobro bi on nama dosao na poziciji ofanzivnog veznog iza napadaca.
Ih, jos Pastorea i to bi bilo to. 8-)

Jedino jos ostaje taj stoper, sada stvarno nemam pojma koga bi mogli dovesti jer smo Ogbonnu izgubili, jedino mozda onaj Astori, mada ne vidim u njemu neko pojacanje jer sigurno nije nista bolji od Zapate ili Mexesa. Ali zato bi Vidic dobro dosao, nadam se da ce ga celo upecati. 8-)

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 jun 2013, 12:21

Tevez je ustvari i bolji kao taj neki polušpic nego napadač . :D Prošle sezone za City je dao 16 golova i upisao 17 asistencija ako se ne varam , nisam potpuno siguran . Ako bi to ćelo završio za 10 mil. € to bi bila druga velika krađa na relaciji City- MIlan , prva je bila kad je uzeo De Jonga za mizerne pare . :mrgreen:

Što se tiče Vidića ja sam apsolutno za njegov dolazaka , istina je da ima 31 godinu ali za stopera njegove klase to nije nista . Nemanja može odigrati još 2-3 vrhunske sezone . A uz njega bi i Mexes i Zapata izgledali puno bolje .
-Rui Costa-

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 12 jun 2013, 12:37

francobaresi je napisao/la:To je bilo moguće recimo prije 7-8 godina kad je Berlusconi bez pardona trošio milione € . :D
Sjećam se kad je dao 40 mil . € za Rui Costu , također za Inzaghia , nešto manje za Nestu itd itd .
Između 2001 i 2003 potrošio je preko 200 miliona € . Toliko recimo nije potrošio u zadnjih 5 sezona . :lol:

Može se napraviti dobar mercato i bez trošenja stotina miliona eura , recimo ja bi to uradio na ovaj način.
Prvo prodao Boatenga , Robinha , Abatea , Nocerina , Traorea , Emanuelsona , Didaca , Antoninia i Ameliu .
Za tih 9 igrača Galliani može uzeti 50-ak miliona € a možda i više .
I onda te pare dati za 3 osnovna pojačanja , jedan stoper recimo Astori koji ne košta više od 10 miliona , zatim lijevi bek po meni Santon također nije skup nekih 8-9 miliona , onda dovesti terquartistu , moj prv pik je Eriksen koji košta 20 miliona € , onda popuniti kadar i dovesti Polia za 6 miliona € i recimo uzeti Nainggolana za 12-13 miliona € .
To je ukupno oko 60 miliona eura , a dobili bi' 5 super pojačanja . Tako povećali kvalitet ekipe a ne kvantitet .
Mislim da bi bolji mercato odradio ja nego Galliani . :mrgreen:

Znači MIlan za sezonu 2013/14 bi po meni izgledao ovako :
Abbiati (gk) - De Sciglio (rb) - Zapata (cb) - Astori (cb) - Santon (lb) - Nainggolan (lmf) - De Jong (dmf) - Montolivo(rmf) - Eriksen ( amf) - Shaarawy (lf) - Balotelli(rf)

:D

u potpunosti se slazem sa tobom. mada nebi uzeo astoria za stopera vec sakhoa iz PSG-a. istice mu ugovor 2014. i on se moze uzet za male pare. Ista situacija je i sa eriksenom za nekih 15-ak miliona bi mogao biti nas, a o njegovim karakteristikama se ne isplati pričati. sto se tice santona tu se u potpunosti slazem a i uzeo bih Albertazzia u momcad i probao bih ga staviti na lijevi bek pa sto bude (tassoti bi to sredio)..... u cijenu polia ukljuciti nekoga tipa fossati.... eh sad sto se tice veznog tu bi uzeo strootmana jer ga smatram odlicnim igracem za nas tim a i MVB bi pomogao kod realizacije transfera.

Evo i mojeg viđenja za sljedecu sezonu:
Abbiati (gk) - De Sciglio (rb) - Zapata (cb) - Sakho(cb) - Santon (lb) - Strootman(lmf) - De Jong (dmf) - Montolivo(rmf) - Eriksen ( amf) - Shaarawy (lf) - Balotelli(rf)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 12 jun 2013, 12:38

Galliani: "Milan want to keep El Shaarawy, and he also wants to stay at Milan."
Galliani: "Petagna will be in Milan's first team until January at least."
Keisuke Honda: "I really hope that I can get to leave CSKA Moscow this summer."
Milan, Liverpool, Sevilla, Schalke 04 and Fenerbahçe are interested in signing Honda, according to reports from Russia
Galliani: "We're in talks with Flamini. If he will join Inter? If he doesn't extend his contract then he can do whatever he wants."
Galliani: "Saponara will replace Bojan Krkic."
Galliani: "Jherson Vergara will replace Yepes. And Cristante will replace Ambrosini."
Gallani: "I’m very sad about having to say goodbye to Ambrosini. He has been a great Milan player."
Eriksen: "I don't think that Milan are interested in me anymore after tonight." (Denmark lost 0-4 to Armenia)
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 jun 2013, 12:43

Rekao celo da ga Karlitos sigurno nece prevariti i preci u Juventus, pregovori se vrse tako da je vrlo moguce da od sljedece sezone bude nas. Ko da gledam, ponovo ce od shitija napraviti budale i kupiti igraca za smijesnu cifru :mrgreen:
Sto se mene tice, jos nekako Vidica dovesti, mozda Santona i moze se reci da bi ljetna kupovina bila uspjesna 8-) ali ne bih nista unaprijed pricao da ne bi ko prosle godine bilo, hladan tus u po ljeta.

.............Abbiati............
De Sciglio....Zapata...Vidic...Santon
...Pastore (Boa).... De Jong.... Montolivo
................Tevez.............
.........Balo .......... EL ......

Ih, pa kakav bi ovo tim bio 8-)
Ali sto je najgore, za ovo i ne trebaju neke ogromne pare kao sto se na prvi pogled cini, prodati neke otpatke iz ekipe, dodati nesto iz svog fonda i to je to, po mojoj slobodnoj procjeni nekih 40-tak miliona ( bez Pastorea kojeg bi pokusali na posudbu dovesti ).

FORZA MILAN !

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 12 jun 2013, 12:53

Eriksen: "I don't think that Milan are interested in me anymore after tonight." (Denmark lost 0-4 to Armenia)
ja ovo shvacam kao indirektnu poruku da bi volio zaigrati kod nas.

sto se tice teveza moje osobno misljenje je da bi nam dobro dosao ali onda imam visak napadaca (balo, el, niang, saponara, pazini).

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 12 jun 2013, 13:01

nesta13 je napisao/la:
ja ovo shvacam kao indirektnu poruku da bi volio zaigrati kod nas.

sto se tice teveza moje osobno misljenje je da bi nam dobro dosao ali onda imam visak napadaca (balo, el, niang, saponara, pazini).
Pa i ja mislim da ne bi Eriksen odbio Milan ,za njega su zaiteresovani za sada Borusia Dortmund i Liverpool ,eh ne znam sada koliko je Galliani zagrizao za ovog igraca mogao bi se on dovesti za 15 miliona eura ,pitanje je koga bi prije uzeo Dortmund ili Milan ,Serija A ili Bundesliga ,a Liverpoola ne racunam jer prema nekim ranijim navodima odbio je Liverpool zbog Borussie ,a sada ne znam kada bi se Milan konkretno ukljucio u trku za njega da li bi bio u stanju da odbije Milan zbog Borussije
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.