Kup FBiH

Eborg
Kontakt:

Re: Kup FBiH

Post Postao/la Eborg » 05 jun 2013, 22:33

Pa svi igraju kantonalne kupove, bez obzira na nivo takmičenja. Naravno, moguće je odustati ali obično veći pošalju omladince. Npr. Čelik je poslao kombinovanu ekipu kadeta i juniora i izgubio od Natrona. :roll:

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 05 jun 2013, 22:47

Gradina prošlu sezonu igrala kantonalni kup i ispala(neznam od koje ekipe)da bi poslije opet kao novi premijer ligaš igrala kup BiH..
poznat mi je taj primjer Slobode od prošle sezone al Sloboda tad nije igrala kantonalni kup..a sad što je Gradina ove godine igrala ovaj kup nije mi jasno..znam da nisu svojom voljom..da jesu nebih išli na ispadanje..
OFK Gradina Srebrenik

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 05 jun 2013, 22:50

Eborg je napisao/la:Pa svi igraju kantonalne kupove, bez obzira na nivo takmičenja. Naravno, moguće je odustati ali obično veći pošalju omladince. Npr. Čelik je poslao kombinovanu ekipu kadeta i juniora i izgubio od Natrona. :roll:
nisam znao da sve ekipe igraju kantonalne kupove,bez obzira na nivo takmičenje..to onda sve objašnjava..
OFK Gradina Srebrenik

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 05 jun 2013, 22:54

Ne igraju sve.

Od premijerligaških klubova iz ove sezone nastupili su samo Gradina i Čelik. Zvijezda, član TK, također nije nastupila.

Da je Gradinu netko tjerao da nastupi, vjerojatno bi odustali već na prvoj prepreci, ne bi igrali prvu utakmicu dan poslije prvenstvene.
Hayley <3

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 05 jun 2013, 22:59

nisu mogli izgubit kad su poslali djecu da igraju i opet pobijedili tu ekipu iz neke kantonalne lige..na drugoj prepreci ekipa iz Mionice nije došla..direktor Gradine se razočarao što ekipa nije došla,planirao da izgubi.. :) Sad protiv Malešića odustali..
OFK Gradina Srebrenik

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 05 jun 2013, 23:08

Možda drugi premijerligaši jednostavno otkažu učešće, mislim da bi trebali igrati svi klubovi sa područja određenog kantona.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 06 jun 2013, 14:26

Brcko87 je napisao/la:Gradina prošlu sezonu igrala kantonalni kup i ispala(neznam od koje ekipe)da bi poslije opet kao novi premijer ligaš igrala kup BiH..
poznat mi je taj primjer Slobode od prošle sezone al Sloboda tad nije igrala kantonalni kup..a sad što je Gradina ove godine igrala ovaj kup nije mi jasno..znam da nisu svojom voljom..da jesu nebih išli na ispadanje..
a možda je gradina igrala kup iz razloga što se več odavno zna da su ispali iz PL i nije bilo šanse da se spasu.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 06 jun 2013, 19:52

Bistrik je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:Gradina prošlu sezonu igrala kantonalni kup i ispala(neznam od koje ekipe)da bi poslije opet kao novi premijer ligaš igrala kup BiH..
a možda je gradina igrala kup iz razloga što se več odavno zna da su ispali iz PL i nije bilo šanse da se spasu.
nema mi tu baš neke logike da se gleda ko prije il poslije teoretski ispadne iz nekog takmičenja koje se još nije završilo i da to bude pravilo koji će nivo kupa da igra..
OFK Gradina Srebrenik

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 07 jun 2013, 09:22

Brcko87 je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:
nema mi tu baš neke logike da se gleda ko prije il poslije teoretski ispadne iz nekog takmičenja koje se još nije završilo i da to bude pravilo koji će nivo kupa da igra..
ima jer šta sad je trebalo sačekati da Gradina i formalno ispadne iz lige pa da onda neko rekne e pa oni trebaju igrati kantonalni kup jer su ispali?!

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 07 jun 2013, 13:50

Bistrik druže ako su to tako gledali onda nemam riječi..to mi isto dodje kad smo teoretski ispali iz PL a sezona još nije bila završila a oni nas odmah prebacili da igramo federalnu ligu..ono po tvom,šta imate čekat formalnosti,odmah igrajte prvu ligu.. :)
OFK Gradina Srebrenik

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 jun 2013, 13:59

:lol:

Ali tako će i dalje biti, milijardu nejasnoća.

Kad se već koristi ovakav format, trebalo bi se igrati ovako (primjer je Kup BiH u sezoni 2014./15.)
svi premijerligaši iz sezone 2013./14. ulaze u Kup 2014./15.
10 pobjednika Kupa FBiH iz sezone 2013./14. (igrao bi se kroz cijelu sezonu, treba se naći šest termina, pet za kantonalni kup, jedan za ovu nakaradnu završnicu federalnog; svi klubovi od Prve federalne lige bi bilo obvezni nastupati... ako u Hrvatskoj u županijskim kupovima može igrati po 70 klubova, može i kod nas)
6 najboljih iz Prve lige RS

I eto ga, nema uopće problema i nejasnoća, sve jasno k'o dan.
Hayley <3

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 07 jun 2013, 22:59

Očito je to onda od saveza do saveza, neko ima premijerligaše u kantonalnim kupovima, neko ne.

Npr. ovo je u NSZDK:
Član 2.

Takmičenje KUP-a za seniore na nivou NS ZE-DO Kantona obuhvata klubove Kantonalne lige,
Druge i Prve lige NS FBiH i Premijer lige BiH .
A ovo u NSUSK:
Član 2.

KUP takmičenje NS USK-a za 2013.godinu odvija se u konkurenciji seniora i juniora.
U KUP takmičenju seniora za 2013.godinu OBAVEZNO učestvuju :
U prvom kolu : klubovi nogometne lige kantona /12 klubova/
U drugom kolu uključuju se : klubovi Prve lige NS F BiH /4 kluba/ i
klubovi Druge lige F BiH grupa ”zapad” /8 klubova/
(...)

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 12 jun 2013, 13:37

Danas 5. kolo Kupa USK-a., u Bosanskoj Otoci u 18h sastaju se Sloga i Jedinstvo...

http://nsusk.ba/ns-usk/?p=2813" onclick="window.open(this.href);return false;
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 jun 2013, 16:19

Današnja akcija u Kupu:
saznajemo drugog finalista i sudionika završnice iz Unsko-sanskog kantona, a to će biti pobjednik dvoboja Jedinstvo - Sloga Bosanska Otoka (utakmica je sutra, ne danas, a Jedinstvo navodno neće ići igrati jer im kantonalni savez nije dopustio odgodu za neki drugi termin)
saznajemo finaliste Kupa Tuzlanskog kantona i samim time sudionike Kupa FBiH
osvajača Kupa Zeničko-dobojskog kantona, u finalu igraju Natron i Rudar Zenica
Hayley <3

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 jun 2013, 19:58

U Kup FBiH ušli:
Bratstvo Gračanica i Sloboda Tuzla kao finalisti Kupa TK
Natron Maglaj osvojio Kup ZDK
Hayley <3

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 12 jun 2013, 20:16

Ide onda i Rudar Zenica kao finalista?

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 jun 2013, 20:32

Da.
Hayley <3

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 12 jun 2013, 20:36

ide i Rudar Zenica kao finalista.

kako FBiH daje 10 prestavnika(sem premijerligaša) svi finalisti kantonalnih kupova idu u taj završni krug kvalifikacija za državni kup.

u šesnestinu-finala državnog kupa idu 16 premijerligaša, 10 ekipa kroz kup u Federaciji i 6 kroz kup u RS. KUp RS-a ne daje predstavnike, nego isti stiču pravo kroz kup područnih saveza, na sličan način kao i u Federaciji...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 jun 2013, 21:16

Pasha je napisao/la:nego isti stiču pravo kroz kup područnih saveza, na sličan način kao i u Federaciji...
Koliko sam ja upoznat, ne idu preko podrucnih saveza vec po plasmanu minule sezone u Prvoj ligi RS. To jeste najboljih sest dobijaju pravo nastupa (prvak ide preko PL), no ako neko odbije naredni dobija to pravo i tako dok se ne popuni broj. Ovog govorim jer protekle cetiri sezone u kupu je to bio jedini nacin da objasnimo po kojem principu je FSRS slao klubove u Kup BiH.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 jun 2013, 21:20

Da, upravo to... lani sam slao upit tajniku FSRS jer sam ovdje imao temu o kvalifikacijama za Kup i čovjek mi je rekao upravo to, u Kup iz RS idu po plasmanu u Prvoj ligi, odnosno oni koji ispadnu iz Prema + broj koji je potreban da se šest klubova iz RS plasira u Kup (ako ispadnu dva, ta dva + 2.-5. iz Prve jer 1. ide u PL). :D
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 23 gosta.