FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Mravnjak
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la Mravnjak » 13 jun 2013, 00:05

slika

Haiti :mrgreen:
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jun 2013, 00:29

Nakamura je napisao/la:
vivaILchelik je napisao/la:Haiti - ITALIJA 2:2
italija pada 100% ispod nas znaci na diobi smo 10-te pozicije ;)
Ali ce ici dalje kao najbolji drugoplasirani................ :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jun 2013, 00:49

Sada sam nesto razmisljao i shvatio da je FIFA u ovaj ranking uvrstila nase dvije utakmice protiv Poljske koje smo igrali 2010 i 2011 u decembru. Onu iz 2010. kada smo odigrali 2-2 i mogu shvatiti zasto je ubrojena, eto ako nista Safet Sušić je vodio tu ekipu iako je bila sastavljena samo od igraca iz Premijer Lige + Misimovic. No, ovu drugu utakmicu protiv Poljske iz decembra 2011. kada smo izgubili 1-0 nikako ne mogu da shvatim zasto je ubrojana. Po prvo, Pape je odmah rekao da ne zeli igrati tu utakmicu kada nije u FIFA terminu i odmah se znalo da nas Olimpijski/Mediteranski tim ide na tu utakmicu (igraci iz Premijer Lige) pod vodstvom Husrefa Musemića. Upravo jer je ta utakmica ubrojena mi smo na rankingu deficitarni za cak 15 poena, a kada bi se obije utakmice oduzele sa rankinga mogli bi dodati ukupno 29 poena sto bi nam mnogo znacilo ukoliko zaista ostvarimo sve pobjede do kraja jer bi onda imali cak 1134 poena sto bi (prema trenutnim predvidjanjima) bilo dovoljno za sedmu poziciju na listi.

Zaista je po meni veliki gaf zasto je FIFA ubrojala ovu drugu utakmicu protiv Poljske koju je igrala nasa olimpijska/mediteranska reprezentacija pod vodstvom Husrefa Musemića 16. decembra 2011.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 jun 2013, 01:49

AnelZ je napisao/la:Sada sam nesto razmisljao i shvatio da je FIFA u ovaj ranking uvrstila nase dvije utakmice protiv Poljske koje smo igrali 2010 i 2011 u decembru. Onu iz 2010. kada smo odigrali 2-2 i mogu shvatiti zasto je ubrojena, eto ako nista Safet Sušić je vodio tu ekipu iako je bila sastavljena samo od igraca iz Premijer Lige + Misimovic. No, ovu drugu utakmicu protiv Poljske iz decembra 2011. kada smo izgubili 1-0 nikako ne mogu da shvatim zasto je ubrojana. Po prvo, Pape je odmah rekao da ne zeli igrati tu utakmicu kada nije u FIFA terminu i odmah se znalo da nas Olimpijski/Mediteranski tim ide na tu utakmicu (igraci iz Premijer Lige) pod vodstvom Husrefa Musemića. Upravo jer je ta utakmica ubrojena mi smo na rankingu deficitarni za cak 15 poena, a kada bi se obije utakmice oduzele sa rankinga mogli bi dodati ukupno 29 poena sto bi nam mnogo znacilo ukoliko zaista ostvarimo sve pobjede do kraja jer bi onda imali cak 1134 poena sto bi (prema trenutnim predvidjanjima) bilo dovoljno za sedmu poziciju na listi.

Zaista je po meni veliki gaf zasto je FIFA ubrojala ovu drugu utakmicu protiv Poljske koju je igrala nasa olimpijska/mediteranska reprezentacija pod vodstvom Husrefa Musemića 16. decembra 2011.
Znaci ako sve pobijedimo.. imat cemo 1100+ :?: ... ja vise nego zadovoljan...

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 13 jun 2013, 01:57

AnelZ je napisao/la:Sada sam nesto razmisljao i shvatio da je FIFA u ovaj ranking uvrstila nase dvije utakmice protiv Poljske koje smo igrali 2010 i 2011 u decembru. Onu iz 2010. kada smo odigrali 2-2 i mogu shvatiti zasto je ubrojena, eto ako nista Safet Sušić je vodio tu ekipu iako je bila sastavljena samo od igraca iz Premijer Lige + Misimovic. No, ovu drugu utakmicu protiv Poljske iz decembra 2011. kada smo izgubili 1-0 nikako ne mogu da shvatim zasto je ubrojana. Po prvo, Pape je odmah rekao da ne zeli igrati tu utakmicu kada nije u FIFA terminu i odmah se znalo da nas Olimpijski/Mediteranski tim ide na tu utakmicu (igraci iz Premijer Lige) pod vodstvom Husrefa Musemića. Upravo jer je ta utakmica ubrojena mi smo na rankingu deficitarni za cak 15 poena, a kada bi se obije utakmice oduzele sa rankinga mogli bi dodati ukupno 29 poena sto bi nam mnogo znacilo ukoliko zaista ostvarimo sve pobjede do kraja jer bi onda imali cak 1134 poena sto bi (prema trenutnim predvidjanjima) bilo dovoljno za sedmu poziciju na listi.

Zavjera
FORZA NAPOLI

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jun 2013, 02:17

FliX je napisao/la:
1105 ukoliko pobjedimo sve do kraja (i prijateljsku protiv SAD). Naravno, ovdje se ide od pretpostavke da ce Slovacka biti 61., Litvanija 100. a Lihteštajn 153. na FIFA rang listi kada se bude igrala utakmica protiv njih.

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 13 jun 2013, 02:34

AnelZ je napisao/la:
FliX je napisao/la:
1105 ukoliko pobjedimo sve do kraja (i prijateljsku protiv SAD). Naravno, ovdje se ide od pretpostavke da ce Slovacka biti 61., Litvanija 100. a Lihteštajn 153. na FIFA rang listi kada se bude igrala utakmica protiv njih.
Do tekme protiv Liht. ode Liht ispod 100 jer ce pobjediti Grcku.
FORZA NAPOLI

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jun 2013, 04:11

totasef1 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Vjerujte mi da mi je svejedno koji smo god na nekakvom rankingu koji je za mnoge totalno besmislen. Da se nama plasirati direktno u Brazil pa neka računaju nakve poene.
I meni je besmislen ovako gledajuci al prilikom zrijeba nije nimalo besmislen.. Bolje biti u prom sesiru i dobiti lakse reprezentacije nego biti u drugom i svaki put dobijati jednu Spaniju... Ovo je prvi put da nas je sreca pomazila i da smo dobili laganu grupu i vec to ide lakse...
Biti 9 ili 10 u Evropi je velika razlika.. Kao 9-ti smo nosioci za kvalifikacije, kao 10-ti nismo... Jbg opet je sve do nas, al treba iskoristiti maksimalno nasu formu, generaciju, euforiju i sve.. Sto ne bi i mi kao Hrvatska il Grcka donedavno, bili u top 10.. A oni su tu dosli upravo pobjedama protiv slabijih reprezentacija
Nigdje veze,Grke smo i prije dobijali u grupi i to ovo je vec treci put nekad i nosioce,pa meda nismo mogli.Toliko o lakim grupama,dokle vise smaranje o laganim grupama.Pa jedna Hrvatska koja je sad cetvrta,prosle kvalifikacije je jos laksu grupu imala pa izvisi od Grka.Grupa je lagana ili teska u zavisnosti koliko mozes da podneses i khaj phice.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 jun 2013, 08:44

harishp je napisao/la:
totasef1 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Vjerujte mi da mi je svejedno koji smo god na nekakvom rankingu koji je za mnoge totalno besmislen. Da se nama plasirati direktno u Brazil pa neka računaju nakve poene.
I meni je besmislen ovako gledajuci al prilikom zrijeba nije nimalo besmislen.. Bolje biti u prom sesiru i dobiti lakse reprezentacije nego biti u drugom i svaki put dobijati jednu Spaniju... Ovo je prvi put da nas je sreca pomazila i da smo dobili laganu grupu i vec to ide lakse...
Biti 9 ili 10 u Evropi je velika razlika.. Kao 9-ti smo nosioci za kvalifikacije, kao 10-ti nismo... Jbg opet je sve do nas, al treba iskoristiti maksimalno nasu formu, generaciju, euforiju i sve.. Sto ne bi i mi kao Hrvatska il Grcka donedavno, bili u top 10.. A oni su tu dosli upravo pobjedama protiv slabijih reprezentacija
Nigdje veze,Grke smo i prije dobijali u grupi i to ovo je vec treci put nekad i nosioce,pa meda nismo mogli.Toliko o lakim grupama,dokle vise smaranje o laganim grupama.Pa jedna Hrvatska koja je sad cetvrta,prosle kvalifikacije je jos laksu grupu imala pa izvisi od Grka.Grupa je lagana ili teska u zavisnosti koliko mozes da podneses i khaj phice.
ma dobro obicno se govori o nominalno jacoj/slabijoj grupi... nasa grupa je nominalno sigurno slabija grupa u odnosu na neke druge, medjutim realno gledano grcka je u nominalno puno jacim grupama zavrsavala prva... litvanija i latvija su mrslili racune nominalno jacim repkama nego sto je nasa, slovacka ucesnik zadnjeg SP...

nasa grupa izgleda lagana zato sto smo domininantni i igramo najefikasniji fudbal cijelih evropskih kvalifikacija... protivnici izgledaju slabo zato sto smo mi izuzetno dobri... gubili smo mi bodove protiv slabijih ekipa u odnosu na ove koje sad kao dominiramo...

prica o slabim i jakim grupama ima smisla samo u ekstremnim slucajevima... recimo da nas je zapala grupa sa FRA i ESP... ne bi nas nidje bilo ma koliko dobri bili... ali i sve ostale repke izuzev GER, NED, ITA ne bi imale nikakve sanse u takvoj grupi (hipoteticki gledano naravno, jer oni ne bi nikad ni mogli igrat' u istoj grupi)... ostale grupe su itekako uporedive s nasom...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 13 jun 2013, 10:17

Znam da smo u svijetu 15. pa sam trazio da vidim koji smo u Evropi, i naletim na nesto i ne mogu da vjerujem, pise da smo na 34. poziciji. Ne znam da li je ovo ispravno ili ne? :?

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 13 jun 2013, 10:19

Harrison je napisao/la:Znam da smo u svijetu 15. pa sam trazio da vidim koji smo u Evropi, i naletim na nesto i ne mogu da vjerujem, pise da smo na 34. poziciji. Ne znam da li je ovo ispravno ili ne? :?

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jest ispravno je. iza azerbeđana smo, sto i nije tako lose.

s tim da je ovo ranking liga, a ne reprezentacija. iskreno ja sam mislio da smo jos i gori, nemogu vjerovati da ima 20 liga koje su gore od nase ... pa 'ebo te na sta to lici :o :shock:
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 13 jun 2013, 10:47

A ja kont'o da smo 34. reprezentacija pa mi nije bilo jasno, kako u svijetu 15. a u Europi 34. Zna li ko koja smo repka na UEFA-inoj rang listi zakljucno sa majem 2013.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

LFC4ever
Kontakt:

Post Postao/la LFC4ever » 13 jun 2013, 10:58

Harrison je napisao/la:A ja kont'o da smo 34. reprezentacija pa mi nije bilo jasno, kako u svijetu 15. a u Europi 34. Zna li ko koja smo repka na UEFA-inoj rang listi zakljucno sa majem 2013.
Na UEFA listi smo 11, zaključno sa 06 Jun 2013
When you walk through a storm hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky,
And you'll never walk alone
You'll never, ever walk alone.

The Blood Is Red For A Reason!
Liverpool FC FK SARAJEVO

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 jun 2013, 12:54

bubreg je napisao/la:
Harrison je napisao/la:Znam da smo u svijetu 15. pa sam trazio da vidim koji smo u Evropi, i naletim na nesto i ne mogu da vjerujem, pise da smo na 34. poziciji. Ne znam da li je ovo ispravno ili ne? :?

jest ispravno je. iza azerbeđana smo, sto i nije tako lose.

s tim da je ovo ranking liga, a ne reprezentacija. iskreno ja sam mislio da smo jos i gori, nemogu vjerovati da ima 20 liga koje su gore od nase ... pa 'ebo te na sta to lici :o :shock:
Do jucer smo bili 99. od 100 liga :grin:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jun 2013, 14:56

LFC4ever je napisao/la:
Harrison je napisao/la:A ja kont'o da smo 34. reprezentacija pa mi nije bilo jasno, kako u svijetu 15. a u Europi 34. Zna li ko koja smo repka na UEFA-inoj rang listi zakljucno sa majem 2013.
Na UEFA listi smo 11, zaključno sa 06 Jun 2013
To nije UEFA lista, vec samo ranking UEFA reprezentacija po FIFA listi. Po UEFA rankingu/listi smo 9.

Sto se tice lige, prije dvije godine u ovo doba smo bili 29., a sada smo vec pali na 34. poziciju...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 13 jun 2013, 15:23

i ? hoćemol biti nositelji u brazilu ?
Vođa zna.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 13 jun 2013, 15:26

nedim1993 je napisao/la:i ? hoćemol biti nositelji u brazilu ?
vrlo tesko skoro nemoguce.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 13 jun 2013, 15:34

al ako naravno prođemo kvale. 101% smo u drugom šeširu? Onda molit Boga da izbjegnemo neke repke koje moraju proć prvu rundu. Ne znam nisam vas upratio nikako ovih zadnjih par stranica, uz sve pobjede možemol biti u top10?
Vođa zna.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jun 2013, 16:12

nedim1993 je napisao/la:al ako naravno prođemo kvale. 101% smo u drugom šeširu? Onda molit Boga da izbjegnemo neke repke koje moraju proć prvu rundu. Ne znam nisam vas upratio nikako ovih zadnjih par stranica, uz sve pobjede možemol biti u top10?
Nema drugog jakosnog šešira, samo prvi, ostali su regionalni. Evo vidi kako je bilo u JAR-u:

http://en.wikipedia.org/wiki/South_Africa_2010

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 jun 2013, 16:27

osim toga uopšte ne mora značiti da će FIFA nosioce odredjivati isključivo prema rang listi.

2010 je bilo tako, 1994-2006 su to radili na osnovu kombinacije rang liste i uspjeha na prethodnim prvenstvima (nekad dva a nekad tri, kako im je bolje odgovaralo :D ) a prije toga je to FIFA radila "na svoju ruku", jednostavno su objavili nosioce i to je to. 1982 su na primjer rekli biće Španija i dotadašnji svjetski prvaci :mrgreen:

dakle FIFA pregleda sve, vidi kako im najbolje odgovara i onda to našteli :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26 i 10 gostiju.