FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jun 2013, 16:32

jestamaji je napisao/la:osim toga uopšte ne mora značiti da će FIFA nosioce odredjivati isključivo prema rang listi.

2010 je bilo tako, 1994-2006 su to radili na osnovu kombinacije rang liste i uspjeha na prethodnim prvenstvima (nekad dva a nekad tri, kako im je bolje odgovaralo :D ) a prije toga je to FIFA radila "na svoju ruku", jednostavno su objavili nosioce i to je to. 1982 su na primjer rekli biće Španija i dotadašnji svjetski prvaci :mrgreen:

dakle FIFA pregleda sve, vidi kako im najbolje odgovara i onda to našteli :mrgreen:
I ovo također stoji, mada se k'o kroz maglu sjećam da sam pročit'o da je ova varijanta iz JAR-a dugotrajno rješenje, al' ima i pet godina kako sam to čit'o, ne sjećam se baš najbolje. Mada, nije njima za vjerovat' ništa, neće da objave način rangiranja isključivo iz razloga da bi vidjeli koji im najbolje odgovara. S druge strane, ako mi ovako nastavimo za 50 godina ćemo i mi biti oni kojima se šteli da budu nositelji, ima tu nešto pozitivno :lol:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jun 2013, 16:51

Iskreno, mogli su prije 1994. odlucivati na svoju ruku kada su izvori informacija bili mnogo oskudniji no i tada su se cesto znali naci na udaru zbog svojih odluka. Stoji to da su do 1994-2006. odlucivali na osnovu prijasnjih rezultata na SP uz kombinaciju sa rang listom, no smatram da ce ovaj put to raditi iskljucivo na osnovu rang liste. Pa jbg, zasto su je onda uopste 1996 ili koje vec izmislili ako je nece koristiti za ovakve dogadjaje :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 jun 2013, 16:55

AnelZ je napisao/la:Iskreno, mogli su prije 1994. odlucivati na svoju ruku kada su izvori informacija bili mnogo oskudniji no i tada su se cesto znali naci na udaru zbog svojih odluka. Stoji to da su do 1994-2006. odlucivali na osnovu prijasnjih rezultata na SP uz kombinaciju sa rang listom, no smatram da ce ovaj put to raditi iskljucivo na osnovu rang liste. Pa jbg, zasto su je onda uopste 1996 ili koje vec izmislili ako je nece koristiti za ovakve dogadjaje :D
zato što svi love u mutnom kad god im to odgovara , a FIFA je lov u mutnom izmislila :mrgreen:

evo ti odma primjer, tvoj potpis, je li se prakse aieseca daju po nekakvoj zvaničnoj listi ili tu ima ja tebi ti meni? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jun 2013, 19:27

Da ne listam,protiv kojih se reprezentacija navija na kupu konfederacija ?
Nad tobom sunce najljepše sja

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jun 2013, 19:45

pinoglavi je napisao/la:Da ne listam,protiv kojih se reprezentacija navija na kupu konfederacija ?
Moja računica, ima dvije stranice ranije:

Na Kupu Konfederacija navijamo:

-> Za Španiju, Brazil i Tahiti bez zadrške
-> Za Japan protiv Meksika i Italije ili za neki remi koji bi Japan odveo dalje
-> Za remi Meksika i Italije
-> Za Nigeriju protiv Urugvaja ili još bolje za remi koji vodi Nigeriju dalje

Idealno bi bilo da iz prve grupe prođu Brazil i Japan, a iz druge Španija i Tahiti. Pošto Tahiti neće proć', iz te grupe bi bilo puno bolje da prođe Nigerija nego Urugvaj. Nadamo se da će se u finalu naći Španija i Brazil, njihovi nas bodovi u pohodu na prvih sedam (osam) mjesta rang liste ne zanimaju.

Ovo govorim iz perspektive osobe koja nema pretjeranih simpatija prema bilo kojoj od navedenih reprezentacija, iz perspektive domaćih navijača Španije/Italije/Brazila ili nekog od ostalih ova računica ne stoji.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jun 2013, 23:59

jestamaji je napisao/la:evo ti odma primjer, tvoj potpis, je li se prakse aieseca daju po nekakvoj zvaničnoj listi ili tu ima ja tebi ti meni? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FIFA je profesionalna organizacija ciji je osnovni cilj zaraditi novac (iako tvrde da im je glavni cilj razvoj fudbala) i porediti sa AIESEC praksama je neukusno jer je sama AIESEC organizacija iskljucivo studentska organizacija, koja nije za profit, koja za glavni cilj ima razvijanje potencijala i liderstva kod svake mlade osobe, te unaprijedjenje lokalne zajednice.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 jun 2013, 08:26

AnelZ je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:evo ti odma primjer, tvoj potpis, je li se prakse aieseca daju po nekakvoj zvaničnoj listi ili tu ima ja tebi ti meni? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FIFA je profesionalna organizacija ciji je osnovni cilj zaraditi novac (iako tvrde da im je glavni cilj razvoj fudbala) i porediti sa AIESEC praksama je neukusno jer je sama AIESEC organizacija iskljucivo studentska organizacija, koja nije za profit, koja za glavni cilj ima razvijanje potencijala i liderstva kod svake mlade osobe, te unaprijedjenje lokalne zajednice.
vidi kako se to mijenja i svakog dana u svakom pogledu napreduje :D
kad sam ja studirao AIESEC i IAESTE su kao glavni cilj imali napraviti što više derneka, ubit se na istima ko stoka, poslati naše ljude na prakse širom svjeta i dovesti što više dobrih koka iz drugih zemalja na prakse u Energoinvest i Unis, oko kojih je onda bilo obletanje prve klase :mrgreen: :mrgreen:

to naravno nema direktne veze sa rangom naše reprezentacije ali "koji ste ono vi na rang listi" je dobar početak nabacivanja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jun 2013, 19:56

http://www.fifa.com/worldcup/news/newsi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo FIFA je upravo potvrdila da će nosioci u baražu biti selektirani po rang listi! Izvlačenje je 21.10. uCirihu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 jun 2013, 20:16

jestamaji je napisao/la:http://www.fifa.com/worldcup/news/newsi ... index.html

Evo FIFA je upravo potvrdila da će nosioci u baražu biti selektirani po rang listi! Izvlačenje je 21.10. uCirihu.
ako bi bili nekim ludim slucajem drugi onda bi bili nositelji?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 jun 2013, 23:32

jestamaji je napisao/la:
vidi kako se to mijenja i svakog dana u svakom pogledu napreduje :D
kad sam ja studirao AIESEC i IAESTE su kao glavni cilj imali napraviti što više derneka, ubit se na istima ko stoka, poslati naše ljude na prakse širom svjeta i dovesti što više dobrih koka iz drugih zemalja na prakse u Energoinvest i Unis, oko kojih je onda bilo obletanje prve klase :mrgreen: :mrgreen:

to naravno nema direktne veze sa rangom naše reprezentacije ali "koji ste ono vi na rang listi" je dobar početak nabacivanja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Svjesni smo toga i jos uvijek nas prati taj imidž "partijanerske" organizacije kod nekih osoba, no od prije nekoliko godina je to pocelo postajati sve mnogo ozbiljnije kod nas u BiH, barem AIESEC, tako da trenutno radimo upravo na poboljšanju našeg imidža i brisanja tog sinonima "partijaneri" prema nama. Mislim, još uvijek nas neki znaju kao "partijanere" no u mnogome se percepcija studenata promjenila prema nasoj organizaciji i postali su svjesni da tezimo tome da budemo profesionalna organizacija :D a sto se tice praksi, od trenutka kada se internet poceo masovno koristiti (krajem 90-tih) razvijen je sistem za iste i broj praksi je eksponecijalno porastao tako da je sada mnogo lakse otici na praksu preko AIESEC-a nego sto je to bilo prije tog vremena kada je komunikacija bila mnogo teza.

Da hoce potvrditi za SP, to me vise zanima :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jun 2013, 01:49

AnelZ je napisao/la:ksu preko AIESEC-a nego sto je to bilo prije tog vremena kada je komunikacija bila mnogo teza.

Da hoce potvrditi za SP, to me vise zanima :D
Takodjer treba napomenuti da ce se nosioci i ne nosioci u brazu odrediti prema Oktobarskoj rang-listi koja bi trebala izaci 17.10.

Sto se tice SP-a nema sanse da se nosioci grupa odrede prema rang-listi, jer ocekujem da ce tu raditi lobi i da ce se ici prema starim zaslugama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 16 jun 2013, 02:00

Jesmo li koga preskocili na Koka Kola nagradnoj igri u ova dva tri dana ?

Rusia, Svic, Obala, Ecuador, Engl. :? dalje..
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 16 jun 2013, 02:15

Mravnjak je napisao/la:Jesmo li koga preskocili na Koka Kola nagradnoj igri u ova dva tri dana ?

Rusia, Svic, Obala, Ecuador, Engl. :? dalje..
šinac

bicemo 12,13 tu negdje

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 16 jun 2013, 02:22

@Mravnjak i @Emir000

Jeste li vas dvojica blizanci? :)
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 16 jun 2013, 09:03

stvarno licite :roll:
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 16 jun 2013, 09:30

obozavamo momka

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 jun 2013, 09:55

mislim na Sea
#miasanmia

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jun 2013, 12:55

Kolasincu treba samo pokazat ovaj forum i sigurno ce izabrat BiH. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 16 jun 2013, 13:09

Cartman je napisao/la:Kolasincu treba samo pokazat ovaj forum i sigurno ce izabrat BiH. :lol:
stavi momka u mjesec i naci ce put do bosne to pjesice

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 16 jun 2013, 19:46

ma mi smo sila, do brazila ćemo ući u top 10, još da beg pređe u arsenal, pjanić u bajern, barsu, bvb ili tottenham, džeko da se izbori u startnoj postavi sitija, vranješ, višća i zahirović da pređu u bolji klub, da papire srede kolašinac i bičakčić, i imaćemo strašnu ekipu. 8-)
EDIT: skoro zaboravih na lulića, on bi mogao u juve, bajern vrlo teško, jer imaju boljih rješenja.
Zadnja izmjena: AeGon099, dana/u 16 jun 2013, 20:18, ukupno mijenjano 2 puta.
Odlazi Safete.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 20 gostiju.