Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 12 jun 2013, 23:34

Blaszczykowski je napisao/la:slika

Fino je to u Njemačkoj raspoređeno, nije ko u Engleskoj da je pola lige iz Londona. Još samo fali Leipzig da popuni ovu prazninu. :mrgreen:

Ne vidi ti se nista na ovoj karti... ;) ;)
No ja znam sta zelis reci, samo si jos zaboravio napomenuti da je sjever Njemacke preuzeo primat od NRW-a po brojnosti klubova nakon dugog niza godina.

@ effe_sa

druze poenta je u tome sto drugim klubovima kur.va (citaj DFL) ne da da imaju svog Hopp-a. Martin Kind je bio nasao investitore i pokusao je oboriti 50+1 na sjednici DFL-a ali je odbijen i zato ja govorim da je u ovome svemu ponasanje DFL-a licemjerno.

Isto tako npr. 1860 nadje investitora, ali mu DFL postavi uslove da se covjeku uopste ne isplate ulaganja.

Ja shvatam da nam se ovdje misljenja razilaze i da shvatam da pisanje na ovom forumu nece promjeniti ni tvoje ni moje misljenje, ali cinjenica je kada su izrodi Bundeslige u pitanju (by Watzke) da DFL (ne)svjesno zatvara oci.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 jun 2013, 23:38

@Amere evo neće da mi kopira gradove. :oops:Koga zanima, evo link - http://en.wikipedia.org/wiki/2013%E2%80%9314_Bundesliga" onclick="window.open(this.href);return false;. Ovdje piše da NRW još uvijek ima najviše klubova. 8-)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jun 2013, 23:51

amerosm je napisao/la: @ effe_sa

druze poenta je u tome sto drugim klubovima kur.va (citaj DFL) ne da da imaju svog Hopp-a. Martin Kind je bio nasao investitore i pokusao je oboriti 50+1 na sjednici DFL-a ali je odbijen i zato ja govorim da je u ovome svemu ponasanje DFL-a licemjerno.
Znam to za Kinda. Ali uvijek se može skontat model da zaobiđeš to pravilo a da imaš investitora. Problem kod sechszigera je bio što ovaj Ismaik hoće prevelik uticaj u klubu i onda je odmah to pravilo povrijeđeno.
A vidiš kod Hoppa je slučaj da on investira, ali zvanično nije u nekom od odbora, nije u operativnim poslovima. Ustvari on ima pravo odlučivanja do 49 %. Tako od prilike.

A onda su u najpovlaštenijem položaju Bayer Leverkusen i Wolfsburg, jer znamo koliki je tu uticaj sponzora.
Samo njima je dozvoljeno to, jer je taj sponzor bio vezan za te klubove više od 20 godina prije donošenja ovog pravila. A pravilo donešeno 1999. godine. Ali eto opet je poznato da bi i u slučaju ova dva kluba, bez obzira što su faktički u vlasništvu tih kompanija, koje se vode kao sponzori, da postoje ograničenja po pitanju upumpavanja novca. Međutim, poznato je da se posebno u slučaju Wolfsburga ona dobro, dobro zaobilaze. To je faktički javna tajna. Ali eto oni su izgradili tu određenu tradiciju, posebno Leverkusen, pa se na njih ipak drugačije gleda, nego na jedan Hoffenheim...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 jun 2013, 01:48

Blaszczykowski je napisao/la:@Amere evo neće da mi kopira gradove. :oops:Koga zanima, evo link - http://en.wikipedia.org/wiki/2013%E2%80%9314_Bundesliga" onclick="window.open(this.href);return false;. Ovdje piše da NRW još uvijek ima najviše klubova. 8-)
Tacno je da NRW ima 4 kluba u Bundesligi, ali Nijemci kada pricaju o sjeveru Njemacke uzimaju u obzir tri pokrajine (Bremen, Hamburg i Donju Saksoniju) - odnosno pokrajine koji pokriva NDR kada je javni servis u pitanju, tako da se moze reci da je sjever Njemacke preuzeo primat od NRW-a kada je fudbal u Njemackoj u pitanju.

@ effe_sa

istina da postoji mogucnost da se pomoci nekih trikova privuku investitori, ali je poenta da ti klubovi nemaju IME kako bi iste privukli, a uz to ti ne bi mogli nista odlucivati.

Sto se tice ovoga kako se gleda na te klubove vjeruj mi da se svi nalaze na istoj razini, s tim sto Leverkusen najvise cijene zbog cinjenice da su i sa malim ulaganjima bili u stanju doci do maksimlanog rezultata kao i cinjenicu da Bayer nije dosad morao davati novac kako bi se izjednacila ulaganja i izlaganja, no opet ih vecina navijaca naziva Pillendreher, kao i Hoffenheim SAP-om te Wolfsburg VW-om ili Golfsburgom.

No kao sto sam rekao u svom prethodnom postu najbolje je da zavrsimo ovu diskusiju, jer imamo razlicita misljenja gdje ima istine u onome sto ti govoris, kao i istine u onome sto ja govorim.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 jun 2013, 14:16

Bayer doveo Sona. Obeštećenje se još ne navodi, ali vjerujem da je preko 10 mil eura.Pred njima je veliki prelazni rok, posla imaju da ne dižu glave. Dva štopera su ih napustila tako da su im ostala samo dva u kadru (Toprak i Wollscheid). Toby Alderweireld spominje se kao moguće rješenje u odbrani.Moraju naći zamjenu za Carvajala i dodatno pojačati ofanzivu i napad (sem Kiesslinga imaju još klinju Milka i eventualno Sona koji ipak neće igrati špicu). Nek im je Bog na pomoći.JEdan centralni vezni im je pod moranje, ako žele uspjeh u LP i Bundesligi naredne sezone. Puno novca će se morati iskeširati da bi ovaj klub ponovo mogao praviti ozbiljne rezultate i u LP-u.

Poslije dovođenja Sona, apotekari se okreću Belhandi ili Iličiću. Bilo koji od ove dvojice značajno bi unaprijedio njihovu igru

------------------------------Kiessling-------------------------------

Son--------------------------------------------------------Belhanda

------------------Bender-----xxxxx-----Castro--------------------

Kaldec(Stafylidis)-Wollscheid---Alderweireld---------XXXXXXX

---------------------------------Leno--------------------------------
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2013, 19:22

Bayer prodao Schürrle za 22 mil , šta bi s onim nećemo ga pustiti ispod 25 mil. :? Nevjerovatno kako igrači odlaze u bescijenje iz Buli. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 jun 2013, 20:09

Kako jeftino ode :roll:

Ne bi mi bilo krivo da ima 25 godina i slično, nego momak će sigurno napredovati još dosta aBd. Nisu ga smijeli pustiti ispod 30 miliona.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 jun 2013, 20:50

Ukoliko u Leverkusenu sa Son-om planiraju na krilnoj poziciji onda su se bas kvalitetno zahebali...Taj nije u stanju igrati nista drugo osim napadaca, jer su nas Fink-ovi eksperimenti sa Son-om na krilnim pozicijama kostali Evrope.

Sto se tice Schürrle-a vecina navijaca Leverkusena je sretna sto ih je isti napustio, a isto tako su zadovoljni odstetom koju je Chelsea platio. Ne znam sto, ali navijaci u Njemackoj o njemu nemaju bas neko pozitivno misljenje i smatraju da je isti precjenjen...

Sto se tice odstete siguran sam da pored tih 22 miliona € imaju neke klauzule zbog kojih ce Leverkusen jos profitirati.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 jun 2013, 22:18

Hansa i Wolfsburg na korak od finala njemačkog prvenstva do 19 godina. Wolfsburg opravdao ulogu favorita i pobjedio Schalke sa 2:0. Hansa je šokirala Bayern i sve rješila u Minhenu, također 2:0.Wolfsburg ima nezapamćen potencijal u ofanzivi, odavno nisam vidio da jedan omladinski tim u Njemačkoj ima toliko potencijala i talenta. Bulbul, Avdijaj, Brandt, Arnold, Palacios uz pravilan razvoj mogu postati top igrači . No u "Vukojebini" očigledno ne rade sistematski. Uspjeli su razjebati finu generaciju sa Gogijom, Cigercijem,Saussom, Knocheom,Hartherzom, Scheidhauerom,...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jun 2013, 22:38

amerosm je napisao/la:Ukoliko u Leverkusenu sa Son-om planiraju na krilnoj poziciji onda su se bas kvalitetno zahebali...Taj nije u stanju igrati nista drugo osim napadaca, jer su nas Fink-ovi eksperimenti sa Son-om na krilnim pozicijama kostali Evrope.

Sto se tice Schürrle-a vecina navijaca Leverkusena je sretna sto ih je isti napustio, a isto tako su zadovoljni odstetom koju je Chelsea platio. Ne znam sto, ali navijaci u Njemackoj o njemu nemaju bas neko pozitivno misljenje i smatraju da je isti precjenjen...

Sto se tice odstete siguran sam da pored tih 22 miliona € imaju neke klauzule zbog kojih ce Leverkusen jos profitirati.
Ne vidim ni ja nešto Sona na krilu. To što su ga uzeli, jeste dobar potez za Lever, samo da on mijenja Schurllea je malo čudno.

Ovo drugo sad, pa sretni ne bi trebali biti, trebali bi biti svjesni da odlazak Andrea za njih jeste gubitak.
Samo moram dodati to, da ja njega nekako ne vidim u toj nekoj top kategoriji isto. Mislim da on npr. nije ta kategorija, ta vrhunska u koju spadaju npr. Muller, Goetze, Reus....Schurlle zna dosta toga s loptom i kada bi tu tehničku stranu gledali, rekli bi jači od Mullera (uzimam samo ko primjer), al dok Thomas nekako jeste za velike utakmice, Andre mi nekako i nije. Zna on dobro odigrat i ne smatram ga loši, ali u njegovom slučaju ne kažemo ono : Wow koliko me oduševljava, razvaljuje čovjek.....Takav imam osjećaj za njega i mislim čak da se zaletio da ode u Chelsea, a da tamo i neće uspjeti.

Što se tiče odštete ona je trebala biti minimalno 25 miliona eura, jer kad pogledamo za kakve se igrače pare daju, onda je ovde Leverkusen trebao imati čvrsti princip. S druge strane se slažem s tobom da će vjerovatno kroz neke klauzulice dobiti još para....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 jun 2013, 02:17

Fakat sramota za kako male pare igraci odlaze iz bundeske...schurle je morao kostat 30 miliona minimum ...sto se njegovog kvalitet tice nije vrhunski ali jeste sjajan igrac tj nivo ispod...on je po meni rodzen za centarfora ,visok ,jak,dobro se gradi odlican sut odlicna tehnika...

Neutral
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Neutral » 14 jun 2013, 03:56

Usami nije konstantan zato i odlazi.

Imaju mlad perspektivan tim, no moraju dovesti još 2-3 starija igrača da bi uravnotežili tim. Beck i Salihović nisu dovoljni.

Neutral
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Neutral » 14 jun 2013, 03:58

Moguće da Maxim bude otkriće sezone. Stuttgart očekujem na 6-7 mjestu u novoj sezoni.

Neutral
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la Neutral » 14 jun 2013, 04:14

Evo lahko pitanje od mene.

Sjetio sam se jedne utakmice sa početka novog milenijuma :lol:

Ko je ovaj igrač čiji slobodnjak i dan danas pamtim 8-)

slika

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 14 jun 2013, 09:08

Ako Leverkuzen ne menja svoju formaciju(jelka) , kontam da ce Sone samo zauzeti Surleovu poziciju poluspica.Verujem da racunaju na Sidnija Sema bez obzira sto je covek od stakla, tu da pridodam Kastra i pridloslicu Kruzea mogu zakljuciti da tu nece dovoditi pojacanja, nego da ce juriti stopera, desnog beka kao i centralnog veznog igraca.Benis koliko znam moze igrati i desnog beka, tako da mozda i nece pojuriti za rezervom na toj poziciji.Dolazi im i mladi levi bek Stafilidis koji mozda i dobije sansu u sledecoj sezoni.Tu je previse mozda. :mrgreen: Videcemo kako njihova uprava razmislja i da li Hipija planira da menja formaciju.U tom slucaju bi trebao da baca veci akcenat na krila.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jun 2013, 09:32

Malo precjenjujete Schurrlea. 20-ak milja je njegova realna vrijednost. Inače, od tog iznosa 3-4m pripadaju Mainzu, tako da su i oni fino omastili brk ovim transferom.

Mislim da će Kusen dovesti Vrsaljka kao desnog beka, jer Dinamo je već našao zamjenu u nekom Portugalcu iz Cluja. Ne znam jel bi to značilo da će odustati od Alderweirelda. Ta pozicija desnog beka lijepo pokazuje da je Kuzen još poprilična **** od kluba, jer su u zadnjih 1,5g na toj poziciji imali fina rješenja u vidu Ćorluke i Carvajala, i obojicu su olako izgubili. Pošto su blizu toga da prodaju Kadleca u Galatu (po meni strašno glup potez, jer im je ovaj najbolji LB, a još može po potrebi igrati i stopera), mogli bi dogodine imati velikih problema sa obranom.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 jun 2013, 10:14

Zasto je Buy€ern dozovolio da mladi talentovani njem. reprezentativac, da nekazem zvijezda, ode van BL. Ipak se oni brinu za jaku ligu i tako to ... :idea: :?:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la Lokos19 » 14 jun 2013, 10:16

Vladimir But?
Izasao iz BVBeove Skole u generaciji Rickena, Tanko-a i jos par sto su napravili nikakvu karijeru :lol:
Mislim da je to bila generacija posle osvajanja CL-a
Neutral je napisao/la:Ko je ovaj igrač čiji slobodnjak i dan danas pamtim 8-)
Ljevak?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jun 2013, 11:04

Lokos19 je napisao/la:Zasto je Buy€ern dozovolio da mladi talentovani njem. reprezentativac, da nekazem zvijezda, ode van BL. Ipak se oni brinu za jaku ligu i tako to ... :idea: :?:
Ko najviše doprinosi ligi ako ne Bayern.Povremeni blijeskovi manjih timova su zanemarljivi.Da Bundesliga ovisi o Domuzu sad bi na rang listi bili 15.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 jun 2013, 12:08

Saurman je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:Zasto je Buy€ern dozovolio da mladi talentovani njem. reprezentativac, da nekazem zvijezda, ode van BL. Ipak se oni brinu za jaku ligu i tako to ... :idea: :?:
Ko najviše doprinosi ligi ako ne Bayern.Povremeni blijeskovi manjih timova su zanemarljivi.Da Bundesliga ovisi o Domuzu sad bi na rang listi bili 15.
Nidje vezze sa mojim pitanjem :roll:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []