Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jun 2013, 22:56

Jest ako ne budes u medjuvremenu prodao auto i mijenjao vlasnistvo nad istim. Jer novi vlasnik nece moci registrirati ni prenijeti vozilo na sebe dok kazna ne bude placena.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 jun 2013, 08:35

sony_91 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
to ti je oznaka da je auto kodirano (kljuc), ako ti to gori stalno znači da je dekodirano, odnosno da ti ga je netko preko "laptopa" ili neke druge spravice probao otuđiti pa je prvo dekodirao
ma nije stalno sjalo, kad startujem motor ugasi se, tako je bilo. Od jutros se ugasi i na kontaktu već, problem sam od sebe riješen, samo prepao si me s tim 'otuđenjem' vozila, nije valjda dotle došlo :D
pa to ti je to..kad dodas kontakt ona se upali i govori ti da je kodirano, kasnije se gasi..imao sam iskustva s timm negativnog :D zato pazi kljuceve, di pereš i kome ostavljaš auto..iako ti "majstori" bez problema dekodiraju preko inspekcije auta i skinu taj tvornički zaštitni kod koji je povezan s ključem i onda pale auto sa švajcenegerom :lol:

inače, dobar ti auto, sviđa mi se ta linija pravo
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 14 jun 2013, 10:46

Kevin je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
to ti je oznaka da je auto kodirano (kljuc), ako ti to gori stalno znači da je dekodirano, odnosno da ti ga je netko preko "laptopa" ili neke druge spravice probao otuđiti pa je prvo dekodirao
ma nije stalno sjalo, kad startujem motor ugasi se, tako je bilo. Od jutros se ugasi i na kontaktu već, problem sam od sebe riješen, samo prepao si me s tim 'otuđenjem' vozila, nije valjda dotle došlo :D
pa to ti je to..kad dodas kontakt ona se upali i govori ti da je kodirano, kasnije se gasi..imao sam iskustva s timm negativnog :D zato pazi kljuceve, di pereš i kome ostavljaš auto..iako ti "majstori" bez problema dekodiraju preko inspekcije auta i skinu taj tvornički zaštitni kod koji je povezan s ključem i onda pale auto sa švajcenegerom :lol:

inače, dobar ti auto, sviđa mi se ta linija pravo
Ma tamam auto za mene, to tražio-našao-kupio. Uglavnom sad je sve normalno i što se tiče te lampice, ugasi se i na kontaktu već.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jun 2013, 00:38

Iako sam htio neko auto od 10k, ipak ima prečih stvari, tako da mi treba savjet od pravih poznavalaca automobila.

Budžet mi je 6.000KM, volio bi neko auto sa malom potrošnjom, jer sam od sebe ekonomičan :mrgreen:

Sve može osim Opel dizela, pa hajde momci dajte savjete.

Unaprijed zahvaljujem. (nebitna mi je klima i neki bezze dodatci).

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 15 jun 2013, 00:49

sony_91 je napisao/la:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?

imam isto auto, i to je sasvim normalno. nije dobro kad se pocne palit u toku voznje, a kad se one same ugase nakon paljenja auta samo vozi nemas frke.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 jun 2013, 01:42

Neutral je napisao/la:Iako sam htio neko auto od 10k, ipak ima prečih stvari, tako da mi treba savjet od pravih poznavalaca automobila.

Budžet mi je 6.000KM, volio bi neko auto sa malom potrošnjom, jer sam od sebe ekonomičan :mrgreen:

Sve može osim Opel dizela, pa hajde momci dajte savjete.

Unaprijed zahvaljujem. (nebitna mi je klima i neki bezze dodatci).
ja da sam na tvom jestu s tim parama uzeo bih dobrog forda focusa, čak možeš proć i do 5 000 možda i manje ;)

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 15 jun 2013, 01:45

@ neutral

pitaj za savjet ŠB_Fidelisa...zna čovjek znanje ;) :D
FORZA MARŠAL !!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jun 2013, 01:49

Vjerovao ili ne, taman gledam Ford Focusa, 5800, piše tek uvezen. S tim da ja mogu također uvesti bilo koje auto sa povlasticom :)

Čest mi je taj ford focus nešto, ali sada mi je sve postalo svejedno jer mi je auto potrebno radi nečega bitnijeg što će aBd uslijediti.

Hvala Kevine. :)

hvala Hodža, napisati će sigurno i on ovdje svoje mišljenje, kao i Zucker 8-)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 jun 2013, 12:13

Neutral je napisao/la:napisati će sigurno i on ovdje svoje mišljenje, kao i Zucker
ne razumijem se ja nesto posebno u ta manja auta, tako da je najprece da te posavjetuje @sb_fidelis.
jedino sto znam da kupovina polovnih auta nije nista do lutrija. ono, mozes ti otici da ti ga pregledaju, mogu ga prikljucivati na kompjuter - ako si baksuz, neces ga vozit´ ni mjesec i pocinju kvarovi.
recimo, imama prijatelja koji vec duze vrijeme vozi opela i odusevljen je. jednom je uradio veliki servis i to je to.
a opet, ima ljudi koji kupe toliko hvaljenog golfa, pa ne izlaze iz servisa.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 jun 2013, 12:31

vlasnici fiata punta, možete li mi reći vaš mišljenje o autu? inače 1.2 benzin je u pitanju
naprijed rejal

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 15 jun 2013, 12:36

Sveti je napisao/la:vlasnici fiata punta, možete li mi reći vaš mišljenje o autu? inače 1.2 benzin je u pitanju
za pocetak vise ti mozes povuc od njega :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 jun 2013, 12:45

Sveti je napisao/la:vlasnici fiata punta, možete li mi reći vaš mišljenje o autu? inače 1.2 benzin je u pitanju
Goni to smece

Zena mi je imala to auto. Da prestignes sljeper,treba cesta duga ko pista za slijetanje boeinga 747

Bgm,za tako slabo auto,djelovi su i skupi.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 15 jun 2013, 13:35

Edin.- je napisao/la:

imam isto auto, i to je sasvim normalno. nije dobro kad se pocne palit u toku voznje, a kad se one same ugase nakon paljenja auta samo vozi nemas frke.
ma problem je bio što se gasilo i na kontaktu već pa odjednom nije htjelo. A to mi se desilo kada sam počeo koristiti rezervni ključ, kada sam se vratio na "prvi ključ" onda je došlo sve kako je i bilo prije. Kad već imaš isto auto, da li se i ova lampica treba ugasiti tek kada startujem motor, tek uzeo auto pa ne znam šta treba a šta ne treba sjat, uglavnom mislim da je sve ok jer u vožnji se ništa ne pali ali eto opet da pitam :D
slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jun 2013, 13:56

:?: :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 jun 2013, 14:28

Sve sto uzmes u tom cjenovnom rangu ce ovisiti u kakvom je stanju i koliko u startu imas ulaganja, primarno bi ti trebalo biti pregledati vozilo i vidjeti koje ima najmanje ulaganja u sebe, jer za tu cijenu i ta godista, sigurno ce biti stavki.
Sad, ovisi sta zelis, odnosno sta ti se svidja, hatchback ili limuzina. Focus nije losa opcija, ta linija je dobro auto ako se moze naci da je uredno odrzavano. Mozes naci i limuzinu tipa 156 mada su one imale dosta mana ovisno o godistu, al ako potrefis na dobru, to je i dalje vece i udobnije auto od bilo kakvog hatchbacka. Mozes A klasu za to naci ako ti nije ruzna. Ove Golfove, kome se svidja, i to je OK I guess, mozes bez problema 4cu naci za taj novac, al mora biti u dobrom stanju i imas ''narodno auto'' sto kazu. Mogu se uzeti i pocetne verzije Audi A3, pa eto, makar neki privid luksuza, a nije nista losiji od bilo kojeg Golfa, dapace.
Ako se mozes jos malo rastegnuti s novcem mozes uzeti C3 noviji i sl. francuska vozila, ili Fiat kakav, malo su premekana za vecinu nasih cesta i obicno imaju problema sa stabilizatorima, prednjim trapom i voznom mehanikom, ali su iznimno zahvalni potrosaci. Stilo je takodjer zahvalno auto, JTD motori su i dalje top ponude dizelasa u svijetu, cak i novije linije nisu toliko skupe.

Ja bih uzeo Focusa, eventualno A3, ali morao bi biti u dobrom stanju, lutrija je dati taj novac za auto i biti pametan pri tome, vise se to svodi na subjektivni dojam, 15 razlicitih ljudi ce ti reci 15 razlicitih misljenja.
Zato ljudi u idealnom slucaju idu do nekih 10 000 KM i gledaju se uklopiti na kakvo novije, manje vozilo, uvoza sa leasinga, jer su onda u tom slucaju drugi vlasnici vozila plus vozilo je moralo biti redovito odrzavano (uz ovisnost kad je istekao ugovor) jer je to duznost leasing kompanije za vrijeme trajanja ugovora.
...Život za Široki...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jun 2013, 15:15

Hvala na detaljnom odgovoru :)

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 15 jun 2013, 15:34

rekoh ti ja...zna čovjek ;)

ne možeš pogriješiti ako njega poslušaš ;)

@ Fidelis

spominješ A3, pa mi reci otprilike koji bi se mog'o uzet za te pare ? Motor, godište, oprema i generalno tvoje mišljenje o tom autu ?
FORZA MARŠAL !!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 jun 2013, 15:55

Neutral je napisao/la:Hvala na detaljnom odgovoru :)
slazem se sa fidelisom u svemu osim da uzmes četvorku..bježi od tog što dalje :D
ne radi kvalitete, nego drugih stvari koje nemaju veze s nečim zakonitim, a ne treba ti to da moras uloziti 500-600 KM u zaštite i opet se sekirat za njega...ja isto izbjegavam talijane, pogotovo alfu romeo..

focus, a3 i na tesku muku golf 4 (ja bi radije dobru trojku trazio)

i on ti je rekao, a i ponavljam, focus je meni fantazija..konkretno čovjek ovdje:
http://www.pi" onclick="window.open(this.href);return false; k.ba/artikal/4308700/ford-focus/

znam ga iz grada onako, osobno ne poznajem al auto izgleda fantazija, kad sam ja bio kontao mjenjat raspitivao se kod ljudi ovo ono..kazu ovi neki koji se bave da je ovaj odličan..redovan servis, uredan iznutra tip top..
pitam čovjeka koji je nabavio istog iz njemacke kaze on prezadovoljan autom, prezadovoljan..pronađeš ovako nesto, provozas vidis itd

sretno

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 jun 2013, 16:13

Pa, moralo bi se moci oko nekih +-7000 naci ona prva linija facelift verzije oko 2000. godista i malo novije, klasicni 1.9 TDi, mislim da je to jedini dizelski motor za njega u ponudi, varijacije su samo u snazi, a motor je vrlo izdrzljiv. Ako se nadje model s nesto vise opreme tim bolje, a standard mu je da ima klima, elektricne podizace i sl. Tek kad je izasao dijelio je platformu sa Golf 4, odnosno dijeli platformu sa Golf 4, samo sto je jednostavno bolje napravljeno vozilo sa superiornijim voznim kvalitetama, preciznijim mjenjacem te boljom zvucnom izolacijom kabine, ali na facelift modelu je dodatno ovjes podesen, komforniji je i ljepse izgleda auto, kako god okrenes kvalitetnije je vozilo od Golfa, mislim da nije los izbor izmedju 6 i 8000 KM kome nije ruzna ona linija, tj., i da ga nadje u dobrom stanju. Meni je ruznjikav, ali je dobro auto. :)

http://www.audi-sport.net/vb/a3-s3-foru ... sting.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobar thread tko voli malo tuning datog vozila.
...Život za Široki...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jun 2013, 16:29

I na kraju se naravno desi nešto neočekivano 8-)

Budžet je iznad 10k (max 12K), favorit je Mercedes, ići će se u Njemačku ili Dansku po njega aBd. U opticaj Passat ili neki džip.

Passat me podsjeća na Goflove, ovo što je Kevin rekao da moraš uvijek brinuti o njima. Ja preferiram neka auto male potrošnje, no kako sam dobio "sponzora" :mrgreen: onda mogu i balahati.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.