U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Proširen je ovaj spisak.Vidim tu je Hajtić iz Kaiserslauterna, Kasumović iz Hannovera.Ima novih imena u odnosu na turnir u Austriji.
DRUG NEBI TI PUNCA
nema nijedan igrac kojeg karacic nije zvao prije. nijednog novog jagodic nije pozvao.
Ma nije proširen, 18 igrača je na njemu kao što je bilo na turniru u Austriji, samo umjesto Zeca i Šatare su Kasumović i Hajtić tu. Kako dino-92 reče, nijedan nije 'novi' po pitanju selektiranja Karačića.bagrcavi je napisao/la:Proširen je ovaj spisak.Vidim tu je Hajtić iz Kaiserslauterna, Kasumović iz Hannovera.Ima novih imena u odnosu na turnir u Austriji.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Jel mozda palo na pamet nekome da je to to manje-vise sto ima/moze, da ne moze Jagodic sad izmisliti 11 novih igraca?dino-92 je napisao/la:nema nijedan igrac kojeg karacic nije zvao prije. nijednog novog jagodic nije pozvao.
Ne znam samo tko ce ovaj put biti krivac ako ne bude rezultat kakav ''treba biti'', sta god to u nas znacilo.
Treba pustiti selektore da rade svoj posao i ne ocekivati cuda preko noci, pogotovo kad se shvati u kakvim uvjetima se radi s tim mladicima, ionako je rezultat najmanje, ali bas NAJmanje bitan u ovim uzrastima. Nek dvoje mladih iz ove generacije bude u stanju danas, sutra nositi dres prvih jedanaest A reprezentacije, ta generacija je i vise nego opravdala svoje postojanje, pa taman izgubili svaku utakmicu do tog momenta. Pogresno ljudi gledaju na ove stvari.
...Život za Široki...
Fidelis haj nek sam se i ja slozio s jednim tvojim postom
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo
- ASD
- Kontakt:
Sta ce ti link.ceze je napisao/la:Može izvor neki ?ASD je napisao/la: Ne zove on iste nego je Savez odlucio da posalje istu Repku.
Predstavlja nas u-19 Repka.
Pogledaj imena.
Ko ima satelitsku onaj TRT Spor će prenositi većinu događaja sa igara tako da će vjerovatno i fudbal prenositi...Ima na njihovoj stranici stream, jako dobar, samo ako ga ne blokiraju, pošto imaju običaja...DukeOfWellington je napisao/la:Nadam se streamingu. Od BHT-a se ne nadam ničemu, sve što oni naprave biće bonus.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
upravu si sa tvojim misljenjem o mladim reprezentacijama, ali mi ide na zivce sto se bunite da se karacic kritikuje, pa ako je iko do sad kritikovan i to na najjjjprimitivnije nacine to je bio susic, pa i malkocevica kritikuju i vise nego karacica, al te nisam cuo da ih branis! ako si ti nacionalista (napisao sam ako) to neznaci da su to svi, najmanji problem tj NIKAKAV problem na karacicu nije da je iz sirokog. pravi navijaci BiH reprezentacija nikad zapamti nikad nisu gledali odakle je neko nego samo na njeov kvalitet tj doprinos reprezentaiji. u najteze doba nasi sportski heroji su medju ostalom bili nenad markovic, mile mijacinovic, zeljko anic, mario primorac, sergej barbarez, sasa papac, barisa krasic, zoran martinovic, branimir crnogorac, srdjan milicevic, ... ili od ostalih heroja sasa petrovic, davorin popovic, mladen vojicic tifa, zeljko bebek, .. ili sa televizije zvonko maric, tomislav djuric, duska jurisic, ili od politicara ivo komsic, miro lazovic, stjepan kljujic,... ili od vojnika vinko samarlic, cedomir domuz, jovan divjak, zeljko knez, stjepan siber, dragan vikic, zoran cegar, slavisa sucur, ili doktori simic, milosevic,... itd itd i da neidemo dalje! ko voli BiH njega vole i ljubitelji BiH-a, nevazno kako se zove, koje je vjere i iz kojeg je grada nase jedne i jedine domovine Bosne i Hercegovine!ŠB_Fidelis je napisao/la:Jel mozda palo na pamet nekome da je to to manje-vise sto ima/moze, da ne moze Jagodic sad izmisliti 11 novih igraca?dino-92 je napisao/la:nema nijedan igrac kojeg karacic nije zvao prije. nijednog novog jagodic nije pozvao.
Ne znam samo tko ce ovaj put biti krivac ako ne bude rezultat kakav ''treba biti'', sta god to u nas znacilo.
Treba pustiti selektore da rade svoj posao i ne ocekivati cuda preko noci, pogotovo kad se shvati u kakvim uvjetima se radi s tim mladicima, ionako je rezultat najmanje, ali bas NAJmanje bitan u ovim uzrastima. Nek dvoje mladih iz ove generacije bude u stanju danas, sutra nositi dres prvih jedanaest A reprezentacije, ta generacija je i vise nego opravdala svoje postojanje, pa taman izgubili svaku utakmicu do tog momenta. Pogresno ljudi gledaju na ove stvari.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne bunim se uopce da se kritizira pa ni da se smijeni iste sekunde ako su mu rezultati nezadovoljavajuci (iako je o rezultatima, kao sto rekoh, u ovoj dobi nezahvalno govoriti), pogresno si shvatio, bunim se jedino na misljenje (ili na onaj ''clanak'') da je to sve do selektora (nebitno dal je Karacic ili netko drugi) ili favoritizma (iako i Jagodic evo zove iste igrace), do pozivanja ovog ili onog igraca dok forumski strucnjaci ovdje izbacuju neka svoja neprovjerena imena ili (upitne) talente van drzave koje nitko ocima nije vidio kamoli da se prica da su nepravedno zapostavljeni, kad je cinjenica da se ne radi kvalitetno s mladim igracima u BiH i da klubovi nemaju vecinom uvjeta, a ocekuju se vrhunski rezultati na razini A reprezentacije ciji su top igracima u vrhunskim ligama i samim time i uvjetima i onda se ljudi razocaravaju kad te drzave poput Austrije u takvoj jednoj utakmici uniste, sto, iako je rezultat vjerujem poprilicno i nerealan, ipak u konacnici realan odnos ulaganja i sustavnog rada (sto je najbitnije u tom uzrastu), bez obzira na talent, ukratko svega onoga sto fali omladinskom nogometu u BiH i ljudi toga moraju biti primarno svjesni.
Ako netko misli da ce to promijeniti jedan selektor, bez da se krene od korijena problema, ja smatram da nije u pravu, pa taman to bio Mourinho, bez sustavnog rada i vremena nikakvog tu napretka nema osim povremenog i eventualnog bljeska.
A Karacica mogu ''braniti'' jedino kao sefa omladinske skole vlastitog kluba, za kojeg znam da obavlja savjesno svoj posao i da iza njega stoje i rezultati na drzavnoj razini sto se tice nasih omladinskih selekcija, a ne zato sto je Hrvat ili sto vec. Kao sto rekoh, ako ce to nesto promijeniti, odnosno ako se zaista smatra da ce to napraviti toliku bitnu razliku, nije meni apsolutno nikakav problem da dodje netko drugi umjesto njega i pokusa ispocetka, svjeze, moji postovi na ovoj temi se na to nisu odnosili i to bi svatko mogao jasno i iscitati iz napisanog da nisu vise optereceni time sto ja to pisem iz Širokog Brijega, nego sto ustvari u napisanom pise.
Ako netko misli da ce to promijeniti jedan selektor, bez da se krene od korijena problema, ja smatram da nije u pravu, pa taman to bio Mourinho, bez sustavnog rada i vremena nikakvog tu napretka nema osim povremenog i eventualnog bljeska.
A Karacica mogu ''braniti'' jedino kao sefa omladinske skole vlastitog kluba, za kojeg znam da obavlja savjesno svoj posao i da iza njega stoje i rezultati na drzavnoj razini sto se tice nasih omladinskih selekcija, a ne zato sto je Hrvat ili sto vec. Kao sto rekoh, ako ce to nesto promijeniti, odnosno ako se zaista smatra da ce to napraviti toliku bitnu razliku, nije meni apsolutno nikakav problem da dodje netko drugi umjesto njega i pokusa ispocetka, svjeze, moji postovi na ovoj temi se na to nisu odnosili i to bi svatko mogao jasno i iscitati iz napisanog da nisu vise optereceni time sto ja to pisem iz Širokog Brijega, nego sto ustvari u napisanom pise.
...Život za Široki...
Morate se pomiriti stim da ne moze ni on vjecno voditi mlade reprezentacije......Posliej ovog debakla se mora nesto promjeniti a najlakse je krenuti od izbornika....
-
edinjo-bih
- Kontakt:
ja uvijek koliko dajem krivicu treneru, najmanje toliko ako ne i vise dajem igracima, jer su oni ti koji se nebore na terenu (scenario iz prve utakmice sa austrijancima). karacic je radio onoliko dobro koliko je mogao, neka NFSBiH odluci da li je to bilo dovoljno ili ne. ja sam nakon utakmice dao kako igracima tako i selektoru kratki aplaus i otisao kuci.
Grijesis tu ovi igraci nemovu dati vise a on je taj(selektor) koji ih je birao
adeko
"Ova selekcija je ranije prijavljena, prije nego sam ja preuzeo tu dužnost. Iskreno, žao mi je što ekipu ne može voditi Husref. Prihvatio sam vruć krompir. Mlada je to ekipa, 94. godište. Kao što rekoh nisam birao ekipu, ali ovi momci idu ka mladoj reprezentaciji i to je dobro. To je prirodan put", rekao je Jagodić, koji je za kraj dodao:"Kevin je napisao/la:evo, sad je Jagodić izbornik i opet iste zove kao i Karačić što se tiče Širokog..znači samo sad su tu ovi koje Karačić "nije zvao" a koji su se provlačili po forumu kao da su se "morali zvat" tipa Hajtić itd.. očekujem da će ili biti prijenos na BHT1 (u što čisto sumnjam) ili da će biti negdje neki prijenos, neka tv, a onda ćemo pronać i stream.
Široki Brijeg daje najviše igrača za mediteransku reprezentaciju
Na 17. Mediteranskim igrama koje će biti održane od 18. do 30. lipnja u turskom gradu Mersinu, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati i nogometa bh. reprezentacija.
Izbornik je Vlado Jagodić koji je objavio popis reprezentativaca. BiH se nalazi u skupini A s odgovarajućim reprezentacijama Turske, Maroka i Albanije, a prvu utakmicu biH će igrati protiv Maroka 19. lipnja.
Najviše igrača za reprezentaciju daje Široki Brijeg s četiri reprezentativca, a Sarajevo i Željezničar ima po trojicu.
Okupljanje reprezentativaca je zakazano za subotu. Prije polaska u Mersin igrači će obaviti kratkotrajne pripreme u Vogošći
Na popisu Vlade Jagodića nalaze se sljedeći igrači:
Emir Plakalo (Sarajevo), Vedran Kjosevski (Željezničar), Renato Gojković (Sloboda), Haris Muharemović (Sarajevo), Ante Petrović (Široki Brijeg), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Adin Čiva (Sarajevo), Branimir Odak (Široki Brijeg), Armin Hodžić (Željezničar), Damir Sadiković (Željezničar), Omar Marković (IK Start), Armin Ćerimagić (Gent), Mirko Marić (Široki Brijeg), Fedor Predragović (Borac), Amar Rahmanović (Novi Pazar), Haris Hajradinović (Inter Zaprešić), Halil Hajtić (Kaiserslautern) i Almir Kasumović (Hannover).
KAda se igra taj turnir?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
19.6. igra BiHPirke je napisao/la:KAda se igra taj turnir?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
imperator10
- Kontakt:
Ako nije dovoljno da Adis Omerbasic,koji je juce odigrao 85 minuta za juniore Schalkea u zavrsnici njemackog prvenstva protiv Wolfsburga dobije poziv pored ovolikih talenata iz omladinske Premijer lige BiH, onda ja ne znam sta je? Nevjerovatno.
inace drug kolasincaimperator10 je napisao/la:Ako nije dovoljno da Adis Omerbasic,koji je juce odigrao 85 minuta za juniore Schalkea u zavrsnici njemackog prvenstva protiv Wolfsburga dobije poziv pored ovolikih talenata iz omladinske Premijer lige BiH, onda ja ne znam sta je? Nevjerovatno.
-
imperator10
- Kontakt:
takodje rusilac, legendaEmir000 je napisao/la:inace drug kolasincaimperator10 je napisao/la:Ako nije dovoljno da Adis Omerbasic,koji je juce odigrao 85 minuta za juniore Schalkea u zavrsnici njemackog prvenstva protiv Wolfsburga dobije poziv pored ovolikih talenata iz omladinske Premijer lige BiH, onda ja ne znam sta je? Nevjerovatno.
evo i slika koja to dokazuje

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], CAGarfia, Cwirek, DeeWa, edvaE2, FerdinandF, Goalgetter, invincible1921, mk1008, Proximic, RaymondRed, StevieG8, zikerrz21 i 95 gostiju.