New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

DejaNMG
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la DejaNMG » 05 jun 2013, 16:47

Vidio sam to, i nije bas da sam sretan. :mrgreen:
Od svih ovih sa liste naravno da bih volio Trichea, jer je sa Cusea. 8-)
Gledao sam ga dosta puta ove sezone, dobar je igrac, u odbrani Cuse je igrao cuvenu zonu sa kojom su davili protivnike u zavrsnici, kako bi Triche odbrambeno izgledao u NBA ne znam, jer ta zona daje rezultate u NCAA, ali kada igrac predje u NBA to je vec druga stvar, ali on je SG, ove sezone je podigrao broj asistencija, sta ja znam.
Ja bih najsretniji bio kada bi MCW pao do nas, ali to je nemoguce i on ce biti u lutriji, tako da se valja zadovoljiti sta god dodje. :lol:
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 jun 2013, 17:22

DejaNMG je napisao/la:Vidio sam to, i nije bas da sam sretan. :mrgreen:
Od svih ovih sa liste naravno da bih volio Trichea, jer je sa Cusea. 8-)
Gledao sam ga dosta puta ove sezone, dobar je igrac, u odbrani Cuse je igrao cuvenu zonu sa kojom su davili protivnike u zavrsnici, kako bi Triche odbrambeno izgledao u NBA ne znam, jer ta zona daje rezultate u NCAA, ali kada igrac predje u NBA to je vec druga stvar, ali on je SG, ove sezone je podigrao broj asistencija, sta ja znam.
Ja bih najsretniji bio kada bi MCW pao do nas, ali to je nemoguce i on ce biti u lutriji, tako da se valja zadovoljiti sta god dodje. :lol:
Ja bih volio da nekog afrikanca ili brazilca draftuju obzirom da ćemo vjerovatno uraditi neki trade za pick druge runde :)

Evo par novosti:
Jared Zwerling ‏@JaredZwerling 11m
#Knicks focus remains at point guard and inside entering the draft. Then the FA focus will be J.R. and the team will go from there.
Jared Zwerling ‏@JaredZwerling 4m
For those asking about Henry Sims, he has not confirmed plans w/ #Knicks summer league. He did receive an invite. Now busy w/ FA mini camps.
Jared Zwerling ‏@JaredZwerling 3m
A **** says Sims is "doing well" with the FA mini camps. He should continue to progress and end up on an NBA roster to start the season.
Henry Sims je bio u predsezonskom trening kampu kod nas, valjda ove sezone uskoči u roster.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 11 jun 2013, 00:31

Kidd kao trener? :? Kidd kao trener Netsa?! :D http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... coach-kidd

Od njega se očekuje:
[youtube][/youtube]

:lol:
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 11 jun 2013, 20:49

Ewing imenovan asistent u Bobcatsima :D

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jun 2013, 22:11

[youtube][/youtube]

Najcool guy u ligi, definitivno :D

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 jun 2013, 19:36

Kidd ode u netse. Mislim, malo mu je ovo glup potez prema navijačima Knicksa. Bio mi je veoma drag igrač, ali brate moj ne možeš ovako. Ok, ukazala se prilika, ali...

Svaka čast čovjeku, ali kod rivala se ne ide.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 jun 2013, 19:42

Carlo je napisao/la:Kidd ode u netse. Mislim, malo mu je ovo glup potez prema navijačima Knicksa. Bio mi je veoma drag igrač, ali brate moj ne možeš ovako. Ok, ukazala se prilika, ali...

Pa covjek legenda Netsa i najbolje godine proveo igrajuci za njih. Ovo malo sto je igrao za Knickse nista ne mijenja.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 jun 2013, 21:27

Ja imam svoje mišljenje.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 jun 2013, 21:45

Carlo je napisao/la:Kidd ode u netse. Mislim, malo mu je ovo glup potez prema navijačima Knicksa. Bio mi je veoma drag igrač, ali brate moj ne možeš ovako. Ok, ukazala se prilika, ali...

Kakac ba rival ? :lol: , oni vam nisu bili nikad rival , mozda sad malo sto vam jedu malo marketinga i navijaca . Ali Brooklyn je svakako veliki kao neki drugi grad ;)
Vama su rivali bili Boston, Miami (Ewning-Mourning) , Indiana i Chicago, prije davno i Phill-a.
Ali brate puno vise ima staza u Netsima , ako su vam ribali , sto ste primili njihovu legendu :lol:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 jun 2013, 22:10

Kobe Bryant je napisao/la:

Kakac ba rival ? :lol: , oni vam nisu bili nikad rival , mozda sad malo sto vam jedu malo marketinga i navijaca . Ali Brooklyn je svakako veliki kao neki drugi grad ;)
Vama su rivali bili Boston, Miami (Ewning-Mourning) , Indiana i Chicago, prije davno i Phill-a.
Ali brate puno vise ima staza u Netsima , ako su vam ribali , sto ste primili njihovu legendu :lol:
Isto kao clipersi i lakersi. Nema međusobnog rivalstva, ali tu je to u pet deka. Veličina Brooklyna nema nikakve veze s Knicksima, čak i u Brooklynu ima više navijača Knicksa, tako da.. :D

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 14 jun 2013, 00:30

Pa dobro malo jeste ono :? što je prešao u komšijskog rivala ali je lik ostavio veliki trag u ekipi Netsa i nema se tu šta prigovoriti.Neka mu je sa srećom. Možda nakon što se upraksa sjedne nekad i na klupu Knicksa :D

Dobra stvar za Knickse je ta što veterani odlaze, što je bilo previše previše je. Projekat 40. godišnjaka nije uspio.
Znači nema Kidda,Sheeda i Thomasa. Camby je potvrdio da ostaje, ne namjerava se penzionisati.
Znači uz Chandlera ostaje Camby kao backup centar, tu su Knicksi riješeni sad je pitanje šta će biti sa ostatkom tima,
ko odlazi-dolazi, ko će biti draftovan....
Ono što je najbitnije za Knickse su JR i Amare. Šta i kako sa njima?
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jun 2013, 02:27

Camby ostaje jer je željan 10k skokova 8-)

JR-u ne bi produžio ugovor. Razlog je vrlo jednostavan. Imaš jednog Nate-a koji je željan New Yorka i koji je jeftiniji i ozbiljniji. JR je van parketa katastrofa, loš imidž klubu daje, te je između ostalog neodgojen dečko kojem bi dao krampu i lopatu.

Amare je pretplaćen. Nije bio sve do povrede poslije koje nije isti. Igra manje minuta, to stoji, no Knicksi igraju takvu košarku u kojoj im ne leži Amare. Ako uspiju izvući neki trejd sa njim odlično bi prošli.

Ekipa se mora graditi oko Mela.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 14 jun 2013, 02:30

JRa će vjerovatno potpisati ako niko ne ponudi više od 5m godišnje. Amare ostaje Glunwald ne bude kreativan. Camby mora igrati sljedeće sezone.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 14 jun 2013, 15:40

Zainteresovani smo za Willa Bynuma. Odličan backup play.

Samsonov
Kontakt:

Post Postao/la Samsonov » 23 jun 2013, 13:22

po mom misljenu Knicksi bi trebali ove godine koliko toliko podmladiti ekipu jer sa đuturumima se ne može do prstena :)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 25 jun 2013, 19:42

Puno novosti u vezi Knicksa.

JR Smith odbio player-option 2.9m, ali mu možemo ponuditi 4.9 miliona. Još bolja - SUNSI ZAINTERESOVANI ZA JRa, tvrde izvori Njujorških novina Newsday.

NY Post je objavio da su Knicksi poslali ponudu Portlandu za prava Papanikolaua tj. da vrate prava - dva picka druge runde, ali Portland traži pick prve runde jer su uvjereni da bi u ovom draftu Papanikolau bio u prvoj rundi.

Knicksi u Copelanda učinili restricted free agentom nakon što su mu ponudili 900k za jednu godinu. On će to vjerovatno odbiti i tražiti ugovor sličan Novakom. Možemo mu ponuditi 3 godine po 3 miliona. NO Pelicansi zainteresovani pravo i Berman iz NY Posta tvrdi da bi mogli istresti masnu paru.

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jun 2013, 21:29

http://www.nbaserbia.com/vesti/4199/nik ... panikolaua" onclick="window.open(this.href);return false;

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 26 jun 2013, 12:24

Uči Woody ipak neke stvari.
"Mike Woodson, according to ****, is toying with the idea of starting Amar'e Stoudemire at power forward which would facilitate Carmelo Anthony switching to small forward. The one concern, of course, is that Anthony finished third in the MVP voting last season starting most of the season at power forward."
http://www.nydailynews.com/sports/baske ... bled=false" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo dobrih i loših vjesti.

Dobre vijesti:
Ian Begley ‏@IanBegley 11h
Based on early conversations, Milwaukee and Detroit are among several teams that have shown interest in free agent J.R. Smith, **** say.
PRELOŠE VIJESTI:
Ian Begley ‏@IanBegley 13h
Based on early conversations, several teams have shown interest in Chris Copeland: Pelicans, Bucks, Mavs, Jazz, Wizards, Thunder among them.
Usput, sretan rođendan Shumpu i Rayu.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 jun 2013, 12:31

http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... d-copeland" onclick="window.open(this.href);return false;

Kažu da je interes "strong" za ovu dvojicu od strane Milwakeea. Ok, neka Smitha uzmu, vjerovatno će ga i uzeti jer Ellis ode, a Smithu ako ponude 8+ miliona za 4+ godina on će prihvatiti i neka prihvati.

S druge strane, Copea nam ne mogu uzeti :D Čovjek je najbolji scorer u timu poslije Mela i Amarea. Međutim, evo šta je on izjavio poslije završetka sezone.
Both Smith and Copeland have expressed a burning desire to stay in New York. After the season, Smith said, "I want to retire a Knick. I don't want to go anywhere else." And Copeland said, "I can't think of anywhere else I'd rather be."
Ma New York je to, ostaće Cope :D

Usput, Prigioni je zvanično restricted free agent obzirom da smo mu ponudili 900k (toliko i Copeu). Cope će vjerovatno odbiti i tražiti 3m po godini osim ako mu neko ne ponudi 5m godišnje. Prigionijeva situacija je čudna, vidjećemo.

MickoSAS
Kontakt:

Post Postao/la MickoSAS » 27 jun 2013, 12:33

Sta je ovo zapeli ste za jos jednog besnog igraca Tyreke Evansa,bice ludnica u svlacionici :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Jarodwest i 6 gostiju.