http://ljubuski.net/10279-odtrzana-izva ... -ligu-fbih" onclick="window.open(this.href);return false;
Održana izvanredna skupština NK Sloga - stvara se momčad za Prvu ligu FBiH
Objavljeno: Pon, 17.06.2013. - 13:32
Nakon revijalne utakmice između veterana i sadašnjeg sastava nogometnog kluba Sloga Ljubuški, koja je završila neriješenim rezultatom 2:2, a igrana je na gradskom stadionu Babovac, u subotu je u restoranu Avantgarde upriličena izvanredna skupština NK Sloge, na kojoj je predstavljeno novo vodstvo kluba, novi vizualni izgled dresova, loga i grba, a ovo je ujedno bila prilika da se na jednom mjestu okupe stari i novi članovi uprave, počasni članovi kluba koji su svojim zalaganjima zaslužni za mnogo toga, između ostaloga i stadion Babovac.
Predsjednik kluba Darjan Markić je nakon otvaranja skupštine i pozdrava upućenog svim nazočnim gostima, pročitao prvu točku dnevnoga reda, a to je izbor osoba ovlaštenih za predstavljanje i zastupanje NK Sloga Ljubuški.
"Imali smo na umu da uz postojeće članove, Dragana Matića i Željka Kraljevića, Radoslava Bunozu i mene kao predsjedika skupštine, stavimo nove ljudi. Tako u upravu kluba ulaze novi članovi, Goran Paradžik, Zoran Tolj, Andrej Markić, Ivan Vukojević, Haris Jakić, Jerko Čilić, Slobodan Tomić i Željko Rašić", kazao je Markić, nakon čega je prva točka dnevnog reda jednoglasno usvojena od strane svih nazočnih.
Nadalje, Markić je u kratkim crtama predstavio plan nogometnog kluba Sloga, koji se temelji na organiziranju omladinskog pogona, kao i organiziranju okupljanje članova kluba svih uzrasta, od najmlađih pa na dalje. Isto tako, sastavit će se respektabilna momčad za ovu ligu, kao i za napadanje i osvajanje prvog mjesta iste, čime bi se osigurao prelazak u prvu ligu Federacije BiH. "Ako nas podrži grad, radit ćemo na obnavljanju postojećih objekata na stadionu Babovac", kazao je Markić.
Tijekom izvanredne skupštine uručeni su prigodni pokloni te zahvalnice dvojici nazočnih počasnih članova skupštine NK Sloga, Emilu Bunozi i Gojku Mediću, dok će ostaloj dvojici Mili Šimunoviću i Anti Šoši, zbog njihove spriječenosti da nazoče ovom događaju, pokloni biti naknadno uručeni.
zahvalnice
Gojko Medić, bivši igrač NK Sloge
"Ja sam u NK Slozi igrao od 1953. Nakon toga sam dugo godina bio predsjednik i voditelj, zajedno sa drugima. Jedno vrijeme, oko 1968. smo se borili za republičku ligu, i to je bio naš maksimum. To nam je pošlo za rukom sedamdeset i neke godine. Sloga je uvijek pristojno funkcionirala, i nikada u klubu nije bilo problema niti jedne naravi. Drago mi je da se klub ponovno pokrenuo, da se Sloga obnovila i da je počela funkcionirati, jer šteta bi bila za Ljubuški da klub prestane živjeti. Bilo koji klub je danas teško održavati, ali bilo bi dobro da društveno politička vlast angažira jer Sloga ima svoju vrijednost, a isto tako, kroz Slogu se odgajaju nogometaši koji jako dobro dođu. "
Tijekom skupštine je predstavljen novi vizualni izgled dresa i grba nogometnog kluba. Međutim, treba naglasiti kako nije riječ o konačnoj, već o radnoj verziji, a nakon rasprave i ponovnog sastanka članova odbora, odlučit će se hoće li izgled ostati isti ili će se pak na njemu nešto mijenjati.
Robert Alilović, akademski kipar i dizajner
"Nova uprava nogometnog kluba sloga je od mene naručila novi logotip, ja sam pokušavao napraviti nešto koristeći njihove postojeće parametre, a to je da je crna osnovna boja, ali isto tako htio sam unijeti neke nove dizajnerske momente. Tako žuta boja na logotipu predstavlja sunce i energiju, nešto čime se mi u Hercegovini i te kako možemo hvaliti. Druga boja zelena, predstavlja teren, a time želim ovom nogometnom klubu da čvrsto stoji na svom terenu, vlada igrom, te da u konačnici dobiva utakmice. Znak je moguće gledati iz nekoliko perspektiva, a ako se pogleda iz ptičje perspektive vidljivo je izraženo slovo S."
Nakon službenog dijela skupštine, upriličen je ručak za sve nazočne.
Zorica Volarević [ Dnevni list ]