Kup FBiH
Re: Kup FBiH
Cekaj, meni nije nista jasno, jel Sloboda igra KUP BIH naredne sezone ? Posto smo se plasirali u FInale TK kupa.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- badblueboylivno
- Kontakt:
Sad ste se tek plasirali u Kup FBiH... lani ste u tome ispali od Orašja... igra se samo jedno kolo, pobjednik u Kup BiH.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_Bosne_ ... .#Kup_FBiH" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_Bosne_ ... .#Kup_FBiH" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3
badblueboylivno je napisao/la:Sad ste se tek plasirali u Kup FBiH... lani ste u tome ispali od Orašja... igra se samo jedno kolo, pobjednik u Kup BiH.
Kako sam shvatio 20 ekipa treba da bude iz svih kantona, pa onda ima to jedno kolo da bi 10 ekipa prestavljalo iz Federacije ?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da.
Valja napomenuti da je lani Sloboda igrala Kup FBiH umjesto finalista kantonalnog kupa, pa ne znam što će biti s Gradinom ove sezone - možda se desi to kao i vama lani kad ste ispali iz lige, a možda ne jer su oni igrali kantonalni kup ove sezone, dok vi lani niste.
Valja napomenuti da je lani Sloboda igrala Kup FBiH umjesto finalista kantonalnog kupa, pa ne znam što će biti s Gradinom ove sezone - možda se desi to kao i vama lani kad ste ispali iz lige, a možda ne jer su oni igrali kantonalni kup ove sezone, dok vi lani niste.
Hayley <3
Bigeste, Sloga Lj., Grude, Drinovci, Posušje, Vir - jel nijedan klub ne želi sudjelovati ili je do saveza? Nigdje ništa da nađem, nema službene stranice saveza.badblueboylivno je napisao/la: Ne znam da NS ZHŽ provodi kup (a mogu, imaju sedam-osam klubova, taman za dva kola u predsezoni) pa tako ni ne šalje nikoga, bar nije zadnjih sezona (a naš savez je morao lani početi provoditi kup pod pritiskom federalnog saveza). Lani je u Kupu FBiH nastupilo 17 klubova, a onda je pred utakmicu izvjesna Jahorina iz BPK odustala od nastupa.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da, uopće nemaju predstavnike u Kupu zadnjih godina.
U finalu Kupa USK igrat će Podgrmeč i Sloga Bosanska Otoka, i samim time su ostvarili plasman u Kup FBiH.
U finalu Kupa USK igrat će Podgrmeč i Sloga Bosanska Otoka, i samim time su ostvarili plasman u Kup FBiH.
Hayley <3
Po informacijama, Jedinstvo trazilo odgodu utakmice, savez odbio, tako da Jedinstvo nije ni pojavilo u Otoci...badblueboylivno je napisao/la:Da, uopće nemaju predstavnike u Kupu zadnjih godina.
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...
interesuje me par stvari: ko je tu iz kantona Sarajeva, HNK i BPK? kaže finalisti kantonalnih kupova idu u federalni. dobro. a šta ako neki kanton npr. livanjski nema svoj kup ko če onda umjesto njih igrati taj kup udnosno kako sad to ide?
Koliko sam ja upucen, mjesta se neupraznjavaju uopste, vec umjesto 20 ekipa ce igrati npr 17 ekipa kup FBiH sa tim da ce tri ekipe po zrijebu dobiti direktan plasman u kup BiH. Znaci koliko ekipa fali, toliko ekipa dobija direktan plasman u Kup BiH.Bistrik je napisao/la:interesuje me par stvari: ko je tu iz kantona Sarajeva, HNK i BPK? kaže finalisti kantonalnih kupova idu u federalni. dobro. a šta ako neki kanton npr. livanjski nema svoj kup ko če onda umjesto njih igrati taj kup udnosno kako sad to ide?
aha uredu hvala. a sad se sjetih da je tako par ekipa iz KS igralo u kupu BiH kao npr. UNIS, Bosna, Famos itd.AnelZ je napisao/la:Koliko sam ja upucen, mjesta se neupraznjavaju uopste, vec umjesto 20 ekipa ce igrati npr 17 ekipa kup FBiH sa tim da ce tri ekipe po zrijebu dobiti direktan plasman u kup BiH. Znaci koliko ekipa fali, toliko ekipa dobija direktan plasman u Kup BiH.Bistrik je napisao/la:interesuje me par stvari: ko je tu iz kantona Sarajeva, HNK i BPK? kaže finalisti kantonalnih kupova idu u federalni. dobro. a šta ako neki kanton npr. livanjski nema svoj kup ko če onda umjesto njih igrati taj kup udnosno kako sad to ide?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da, ovo kako je Anel rekao... usput, iz FSKS kažu da se svake godine igra kup, a nema šanse da se nađu rezultati.
Danas se igrale utakmice prvog kola Kupa Livanjskog/Hercegbosanskog kantona/županije / Kantona 10
Rezultati na wiki.

Danas se igrale utakmice prvog kola Kupa Livanjskog/Hercegbosanskog kantona/županije / Kantona 10

Rezultati na wiki.

Hayley <3
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Da ali ove godine ekipa Gradine je bila ukljucena u kantonalni KUP,zbog razloga jer su vec bili i teoretski izgubili sve sanse za opstankom u Premijer ligi.Tako da ove godine sigurno Sloboda i Bratstvo iz Gracanice ce biti predstavnici TK u KUPu FBiH.badblueboylivno je napisao/la:Da.
BosnaE
- badblueboylivno
- Kontakt:
Podgrmeč osvojio Kup USK pobjedom nad Slogom iz Bosanske Otoke.
Drugo kolo Kupa HBŽ se igra 14.8. - pobjednici u Kup FBiH.
Drugo kolo Kupa HBŽ se igra 14.8. - pobjednici u Kup FBiH.
Hayley <3
imali kakvih rezultata u kupu fbih? niko ništa nepiše odavno
Branitelj remizirao s GOŠK-om, Igman svladao Čapljinu
Ovog ljeta su se u natjecanje nogometnog Kupa HNŽ-a prijavile samo četiri momčadi što je manje nego ikad. Tako su u prvim utakmicama u srijedu igrali samo Igman – Čapljina i GOŠK – Branitelj.
Novina je da će ovog puta klubovi igrati i uzvratne susrete, a ukupni pobjednici će se plasirati u federalni Kup. Ipak će se odigrati i jedna finalna utakmica Kupa HNŽ-a između pobjednika spomenutih dvoboja.
Nakon prvih utakmica samo je Igman stekao rezultatsku prednost. Konjičani su svladali Čapljinu s 1:0, a strijelac je bio Amel Murtić iz jedanaesterca.
U Gabeli su GOŠK i Branitelj igrali 0:0. Utakmica je odigrana u nemogućim uvjetima, po ekstremnoj vrućini, a pobjednik će se dobiti idućeg tjedna kada se u Mostaru odigra uzvrat.
Ovog ljeta su se u natjecanje nogometnog Kupa HNŽ-a prijavile samo četiri momčadi što je manje nego ikad. Tako su u prvim utakmicama u srijedu igrali samo Igman – Čapljina i GOŠK – Branitelj.
Novina je da će ovog puta klubovi igrati i uzvratne susrete, a ukupni pobjednici će se plasirati u federalni Kup. Ipak će se odigrati i jedna finalna utakmica Kupa HNŽ-a između pobjednika spomenutih dvoboja.
Nakon prvih utakmica samo je Igman stekao rezultatsku prednost. Konjičani su svladali Čapljinu s 1:0, a strijelac je bio Amel Murtić iz jedanaesterca.
U Gabeli su GOŠK i Branitelj igrali 0:0. Utakmica je odigrana u nemogućim uvjetima, po ekstremnoj vrućini, a pobjednik će se dobiti idućeg tjedna kada se u Mostaru odigra uzvrat.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ima sve ovdje http://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_Bosne_ ... e_2013/14.
Neke stvari se ne mogu doznati, poput toga igra li se išta u ZHŽ, koji su ostali rezultati u KS, što je s Orašjem (lani su imali veliki kup i 3-4 kola u osmom mjesecu)...
Neke stvari se ne mogu doznati, poput toga igra li se išta u ZHŽ, koji su ostali rezultati u KS, što je s Orašjem (lani su imali veliki kup i 3-4 kola u osmom mjesecu)...
Zadnja izmjena: badblueboylivno, dana/u 15 avg 2013, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
Hayley <3
- badblueboylivno
- Kontakt:
Mladost Župča se plasirala u Kup FBiH, u polufinalu pregazili Ozren Semizovac 8-0. Drugog predstavnika Kantona Sarajevo ne znam jer je nemoguće naći rezultate (ovo sam pokupio s Facebooka).
Igra se i kup u Posavskoj županiji. Jučer su Orašje i Dizdaruša Brčko upisali pobjede, ali ne znam ni u kojem kolu ni koji su ostali klubovi.
U Herceg-bosanskoj županiji cirkus. Tomislav tražio odgodu utakmice protiv Kamešnice zbog njihovog općinskog turnira, a Kamešnica nije pristala. Tomislav nije želio igrati utakmicu pa je to prvi status quo. U drugom paru Troglav nije išao u Uskoplje kod Sloge, a priča se da se Sloga raspada. To je drugi status quo.
U Hercegovačko-neretvanskoj županiji u finalu Kupa igraju Branitelj i Igman, a oba su se plasirala u Kup FBiH.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_Bosne_ ... 2013/2014.
u dosad odigrane 72 utakmice postignuto je 248 pogodaka.
Igra se i kup u Posavskoj županiji. Jučer su Orašje i Dizdaruša Brčko upisali pobjede, ali ne znam ni u kojem kolu ni koji su ostali klubovi.
U Herceg-bosanskoj županiji cirkus. Tomislav tražio odgodu utakmice protiv Kamešnice zbog njihovog općinskog turnira, a Kamešnica nije pristala. Tomislav nije želio igrati utakmicu pa je to prvi status quo. U drugom paru Troglav nije išao u Uskoplje kod Sloge, a priča se da se Sloga raspada. To je drugi status quo.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji u finalu Kupa igraju Branitelj i Igman, a oba su se plasirala u Kup FBiH.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_Bosne_ ... 2013/2014.
u dosad odigrane 72 utakmice postignuto je 248 pogodaka.
Hayley <3
- badblueboylivno
- Kontakt:
Plasman u Kup FBiH za sezonu 2013./2014. dosad su osigurali:
Hercegovačko-neretvanski kanton
Branitelj Mostar (Prva liga FBiH)
Igman Konjic (Prva liga FBiH)
igra se i finale, datum nepoznat
Kanton Sarajevo
Mladost Župča (Druga liga FBiH Centar)
?
Srednjebosanski kanton
1. Busovača (Prva kantonalna liga)
2. Rijeka (Prva kantonalna liga)
Tuzlanski kanton
1. Bratstvo Gračanica (Prva liga FBiH)
2. Sloboda Tuzla (Prva liga FBiH)
Unsko-sanski kanton
1. Podgrmeč Sanski Most (Prva liga FBiH)
2. Sloga Bosanska Otoka (Druga liga FBiH Zapad)
Zeničko-dobojski kanton
1. Natron Maglaj (Druga liga FBiH Centar)
2. Rudar Zenica (Kantonalna liga)
Hercegovačko-neretvanski kanton
Branitelj Mostar (Prva liga FBiH)
Igman Konjic (Prva liga FBiH)
igra se i finale, datum nepoznat
Kanton Sarajevo
Mladost Župča (Druga liga FBiH Centar)
?
Srednjebosanski kanton
1. Busovača (Prva kantonalna liga)
2. Rijeka (Prva kantonalna liga)
Tuzlanski kanton
1. Bratstvo Gračanica (Prva liga FBiH)
2. Sloboda Tuzla (Prva liga FBiH)
Unsko-sanski kanton
1. Podgrmeč Sanski Most (Prva liga FBiH)
2. Sloga Bosanska Otoka (Druga liga FBiH Zapad)
Zeničko-dobojski kanton
1. Natron Maglaj (Druga liga FBiH Centar)
2. Rudar Zenica (Kantonalna liga)
Hayley <3
e obradovao si me sa Igmanom mada sam negdje pročitao da su prošli u kup FBiH i nadam se da če na kraju igrati i kup BIH.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Pa i prošli su u Kup FBiH, a finale ovog županijskog kupa se igra nevezano za Kup FBiH. 

Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.