Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Tarik14
Kontakt:

Re: Zaboravljeni fudbaleri koji bi mogli igrati za BiH

Post Postao/la Tarik14 » 02 dec 2008, 23:45

Ima najmanje 100 mladih bosanskih igraca u Njemackoj za kojih niko nezna da postoje. :?

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 dec 2008, 00:11

Tarik14 je napisao/la:Ima najmanje 100 mladih bosanskih igraca u Njemackoj za kojih niko nezna da postoje. :?
pa normalno i sad ako su oni gore rođeni i treniraju u njihoim školama da ne igraju za BiH...meni to niđe veze...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 03 dec 2008, 00:27

ribery je napisao/la:Pa zar to nije glupo? Da nam igraju igraci koji nemaju nikakve veze sa nasom domovinom? Meni je to totalno bez veze.
Eduardo isto nije imao nikakve veze sa Hrvatskom.Osim sto je dosao na ,,privremeni rad,,
Pa reci sad i jednom Hrvatu da li je glupo sto ga cekaju nazad u repku ,,ko ozebli sunca,, :roll:

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 03 dec 2008, 00:37

Ne trebamo nikoga moliti da igra za BIH. Ako hoce da igra onda je dobrodosao a ako nece to je njegov problem. :|

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 03 dec 2008, 05:14

Kevin je napisao/la:
CheGuevara je napisao/la:
Kevin je napisao/la:Marciane de Nascimento, prvo igrao u Čeliku pa,u Sarajevu a ove sezone u Širokom...zadnji vezni, brz, zna s loptom, dobar igrač..sad je prešao na pola u Sandjeford u Norvešku! znaš li sad? ;)
Neznam, ali dovoljno mi je pola tvoje informacije (igra u Sirokom Brijegu) i pola informacije od transfermarkta (rodzen 1980 godine)...Hajd reko da je to neki talenat kao sto je Boubacar Dialiba, onda nebih imao nista protiv..1-2 takva igraca moze se imati..ali posto on igra u nasoj Saban Ligi sa 28 godina (najbolje fudbalske godine) onda mislim da nije vrijedan da se vise diskutuje o njemu..zelim mu puno srece u Sirokom!
ne igra u Širokom kao prvo,a nisam znao da ako igra u Širokom(i u Zrinjskom) da nemore za BiH repku...ja samo govorim da nije loš igrač..ali eto vam tamo vaših, ionako samo vaši igraju...
Da ti nisi malo nacionalista?? Nelupetaj gluposti..u bosanskoj repki ima par muslimana vise od srba i hrvata..mislim da je to normalno kad svi bolji hrvati i srbi bjeze i hoce da igraju za srbiju..ali to nema nikakve veze..ako ste vi nacionalisti, nismo mi..za nas je jedan od najboljih u repki jedan zvjezdan misimovic..srbin..a mi smo ipak ponosni snjim i niko pametni nije jos nikad spomenuo njegovu srbsku nacionalnost..to znaci mani se tih nabacivanja ;) ... a koji ce nam **** jedan brazilianac koji igra u nasoj Saban ligi..hajd da je neki talenat pa ok, al kakav je on talenat sa 28 godina..i to sam mislio stim..a ne sto on igra u Sirokom..jer ako nisi skonto, za nasu repku igraju dovoljno hrvata sto igraju po hrvatskim klubovima..a jedan mirko hrgovic je skroz hrvat, nema nikakve veze sa bosnom, i opet igra za nas, momcino ;)

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 03 dec 2008, 05:18

ribery je napisao/la:Pa zar to nije glupo? Da nam igraju igraci koji nemaju nikakve veze sa nasom domovinom? Meni je to totalno bez veze.
Ja kazem da nema veze ako se ubace u repku 1-2 izvanredna igraca, talenta onda to moze proci...ako pomaze nasoj repki, zasto ne..Vidi se kako je Eduardo opalio u Hrvatskom..Hrvati broje sekunde kad ce se opet vratii u repku..Tako, zasto nebi i mi to uradili..ali naravno samo ako je stvarno izvanredan talenat, a to definitivno nije ako vec ima nekih 28 godina i igra u nekim saban ekipama...jer sta ces, da i mi malo uzmemo nesto dobro, kad nam srbi i hrvati pokupise igrace koje su kasnije najbolji u njihovim repkama :mrgreen:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 dec 2008, 12:38

CheGuevara je napisao/la:Marciane de Nascimento, prvo igrao u Čeliku pa,u Sarajevu a ove sezone u Širokom...zadnji vezni, brz, zna s loptom, dobar igrač..sad je prešao na pola u Sandjeford u Norvešku! znaš li sad? ;)

Neznam, ali dovoljno mi je pola tvoje informacije (igra u Sirokom Brijegu) i pola informacije od transfermarkta (rodzen 1980 godine)...Hajd reko da je to neki talenat kao sto je Boubacar Dialiba, onda nebih imao nista protiv..1-2 takva igraca moze se imati..ali posto on igra u nasoj Saban Ligi sa 28 godina (najbolje fudbalske godine) onda mislim da nije vrijedan da se vise diskutuje o njemu..zelim mu puno srece u Sirokom!

ne igra u Širokom kao prvo,a nisam znao da ako igra u Širokom(i u Zrinjskom) da nemore za BiH repku...ja samo govorim da nije loš igrač..ali eto vam tamo vaših, ionako samo vaši igraju...
Da ti nisi malo nacionalista?? Nelupetaj gluposti..u bosanskoj repki ima par muslimana vise od srba i hrvata..mislim da je to normalno kad svi bolji hrvati i srbi bjeze i hoce da igraju za srbiju..ali to nema nikakve veze..ako ste vi nacionalisti, nismo mi..za nas je jedan od najboljih u repki jedan zvjezdan misimovic..srbin..a mi smo ipak ponosni snjim i niko pametni nije jos nikad spomenuo njegovu srbsku nacionalnost..to znaci mani se tih nabacivanja ;) ... a koji ce nam **** jedan brazilianac koji igra u nasoj Saban ligi..hajd da je neki talenat pa ok, al kakav je on talenat sa 28 godina..i to sam mislio stim..a ne sto on igra u Sirokom..jer ako nisi skonto, za nasu repku igraju dovoljno hrvata sto igraju po hrvatskim klubovima..a jedan mirko hrgovic je skroz hrvat, nema nikakve veze sa bosnom, i opet igra za nas, momcino ;)
pa da sam nacionalista ne bi ni govorio da itko igra za BiH, govorio bi protiv nje..onda bi bio samo za Hrvatsku...
...ja mislim da ne bježe svi hrvati da igraju za Srbiju... :shock:
...zar Mirko još igra?...
..ja ti opet kažem da lik ne igra u Širokom više već u Norveškoj....ali eto zaboli me...samo sam predlagao..
.. a eto šta je s Bajanom ako ćemo već o tome...kad je Široki osvojio prve godine Bajano je bio najbolji igrač...
..šta je s Pandžom? nikako da ga pozove,a bolji je od svih iz obrane sada!?...
...koćeš sad reć da je bolji onaj iz Zvezde? Čelika? ili ko zna kojeg kluba iz naše Saban lige koji je osrednjak žešći nego neki igrač iz Zrinjskog itd.?? zato pusti mi tu priču...

neznam što se uopće raspravljam o ovome... :roll:
ajd živio ;)

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 03 dec 2008, 12:44

Kevin je napisao/la:
CheGuevara je napisao/la:Marciane de Nascimento, prvo igrao u Čeliku pa,u Sarajevu a ove sezone u Širokom...zadnji vezni, brz, zna s loptom, dobar igrač..sad je prešao na pola u Sandjeford u Norvešku! znaš li sad? ;)

pa da sam nacionalista ne bi ni govorio da itko igra za BiH, govorio bi protiv nje..onda bi bio samo za Hrvatsku...
..ja ti opet kažem da lik ne igra u Širokom više već u Norveškoj....ali eto zaboli me...samo sam predlagao..
.. a eto šta je s Bajanom ako ćemo već o tome...kad je Široki osvojio prve godine Bajano je bio najbolji igrač...
...koćeš sad reć da je bolji onaj iz Zvezde? Čelika? ili ko zna kojeg kluba iz naše Saban lige koji je osrednjak žešći nego neki igrač iz Zrinjskog itd.?? zato pusti mi tu priču...

ajd živio ;)
nigdje veze sta ti pises...al mrsko mi ti sad objasnjavati alfabetu nase repke, pa bolje do ostanemo na ovome! Vozdra!

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 03 dec 2008, 13:43

Nemoj tako, zbog Misimovića. Eto ti jedan sto ima veze, Hasan Salihamidzic nece da igra, a za Juve moze. Nemojte ba spominjat nacionalnost,ne trebamo se svađat oko tih gluposti. Pa meni je Barbarez drazi od bilo kojeg bošnjaka u reprezentaciji što su ikad igrali. Ako taj igrac pokaze da voli Bosnu,da gine na terenu za nju, ma da je ne znam ti ja koje nacionalnosti on je za mene legenda. Pozz svim bosancima i hercegovcima.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 dec 2008, 13:56

ajd živio ;)

nigdje veze sta ti pises...al mrsko mi ti sad objasnjavati alfabetu nase repke, pa bolje do ostanemo na ovome! Vozdra!
i nemoras,ne zanima me, nemoj se mučiti...vozdra

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 dec 2008, 13:57

Nerko_Juventino je napisao/la:
Nemoj tako, zbog Misimovića. Eto ti jedan sto ima veze, Hasan Salihamidzic nece da igra, a za Juve moze. Nemojte ba spominjat nacionalnost,ne trebamo se svađat oko tih gluposti. Pa meni je Barbarez drazi od bilo kojeg bošnjaka u reprezentaciji što su ikad igrali. Ako taj igrac pokaze da voli Bosnu,da gine na terenu za nju, ma da je ne znam ti ja koje nacionalnosti on je za mene legenda. Pozz svim bosancima i hercegovcima.
tako je! ;)

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 03 dec 2008, 15:04

Kevin je napisao/la:
Nerko_Juventino je napisao/la:
tako je! ;)
pa zna se ko je poceo sa tim nekim nacionalisticnim stvarima i pisanjima :)
da nije onaj sto je spominjao neke braziliance i nije raja pukla na njih :)

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 03 dec 2008, 19:28

http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=14987

ovi sa sportin.ba kao da su citali u nasim forumu...cudno mi to malo..ni jedan igrac nije na listi koji nije vec spomenut ovdje..kakva je to pretraga u redakcija...gdje su ti igraci po svedskoj itd. za koje jos neznamo??
a uz to su zaboravili jos Papca i Mirvica na listi :)

inace:

Vule: treba ga isprobati, moze biti opcija
Ante: Ma kakav ga Ante bogati..igro u klubovima poput Imostkog, Posusja i Hajduka..nema od njega igraca!
Mirko: Ako Papac odkaze sigurno da bi mogao odigrati na ljevom boku..bolje nego sto Dzemo odigra na desnom!
Marko: Svaka njemu cast ali star je on..netreba stariti mladu ekipu
Nathan: Ma kakav Nathan..koga da izbacimo iz tima za njega?? Edina? Vedu? Zlaju? Zeca?? ma glupost ziva...
Mate: Isti slucaj kao Nathan.
Sanel: I njega treba pozvati, igra tamo gdje nam skripi i mislim da bi dobro odradio svoj zadatak!
Semir: Njega itekako treba zvati..recimo umjesto Bartolovica ako vec treba onda izbaciti jednog iz veznog reda.
Dialiba: Treba mu vec jednom srediti te bosanske papire, da je sigurno nas, pa ce mo ostalo jos vidjeti...
Adnan: Prije bi njega zvao kao jokera umjesto Marka, Nathana i Mate!
Mahmutovic: nije mi poznat

Jos jednom:
Sta je sa...Papca....Mirvica...Merzica...??

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 03 dec 2008, 19:32

sto se tice papca valjda cekaju da vide da li ce se odazvat na sljedece okupljanje, mirvica bi mogao isto pozvati sigurno je bolji od ovih kloceva sto su igrali protiv slovenije(odbrana), a sto se tice ovog Merzica neko mi je nedavno rekao da nije standardan tamo u ceskoj u svom klubu itd, al opet ne vjerujem dok ne procitam sam, pa eto ako ko zna sta o njemu nek javi, odigrao je solidno onih par utakmica na lijevom boku a momak je jos uz to vrlo mlad 87 godiste kolko se sjecam..
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 04 dec 2008, 03:41

CheGuevara je napisao/la:http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=14987

ovi sa sportin.ba kao da su citali u nasim forumu...cudno mi to malo..ni jedan igrac nije na listi koji nije vec spomenut ovdje..kakva je to pretraga u redakcija...gdje su ti igraci po svedskoj itd. za koje jos neznamo??
a uz to su zaboravili jos Papca i Mirvica na listi :)

inace:

Vule: treba ga isprobati, moze biti opcija
Ante: Ma kakav ga Ante bogati..igro u klubovima poput Imostkog, Posusja i Hajduka..nema od njega igraca!
Mirko: Ako Papac odkaze sigurno da bi mogao odigrati na ljevom boku..bolje nego sto Dzemo odigra na desnom!
Marko: Svaka njemu cast ali star je on..netreba stariti mladu ekipu
Nathan: Ma kakav Nathan..koga da izbacimo iz tima za njega?? Edina? Vedu? Zlaju? Zeca?? ma glupost ziva...
Mate: Isti slucaj kao Nathan.
Sanel: I njega treba pozvati, igra tamo gdje nam skripi i mislim da bi dobro odradio svoj zadatak!
Semir: Njega itekako treba zvati..recimo umjesto Bartolovica ako vec treba onda izbaciti jednog iz veznog reda.
Dialiba: Treba mu vec jednom srediti te bosanske papire, da je sigurno nas, pa ce mo ostalo jos vidjeti...
Adnan: Prije bi njega zvao kao jokera umjesto Marka, Nathana i Mate!
Mahmutovic: nije mi poznat

Jos jednom:
Sta je sa...Papca....Mirvica...Merzica...??
-Damir Mirvic igra u Belgijskoj ligi za K.S.V. Roeselare, ima 26 godina i nije jos nikad igra za A selekciju. :cry:
- Samir Merzic igra u Ceskoj ligi za FK Teplice kao lijevi bek i nedavno je bio povrijeden. Ima 24 godine i igrao je 2-3 puta za reprezentaciju dok je selektor bio Muzurovic.
- Sto se tice Papca, vidjecemo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 dec 2008, 06:28

Za vas koji govorite da su Haris Medunjanin i Asmir Begovic izgubljeni za nasu reprezentaciju, pogledajte samo ovaj slucaj. Muhamed Tchite iz Racing Santandera je rodjen u Burundiju, roditelji su mu iz Konga, a igrao je prije nekoliko godina za U-20 reprezentaciju Ruande. Sada ima 24 godine, ljetos je dobio belgijsko drzavljanstvo i oni su podnijeli zahtjev Fifi da nastupa za njih. Prvi zahtjev im je odbijen ali su ulozili zalbu.
Ovo je znaci jos komplikovaniji slucaj od Medunjanina i Begovica ali belgijanci ipak pokusavaju i mozda im uspije. Treba pratiti sta ce se desiti i hoce li im FIFA dati dozvolu da igra za njih.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 04 dec 2008, 09:49

calcio je napisao/la:Za vas koji govorite da su Haris Medunjanin i Asmir Begovic izgubljeni za nasu reprezentaciju, pogledajte samo ovaj slucaj. Muhamed Tchite iz Racing Santandera je rodjen u Burundiju, roditelji su mu iz Konga, a igrao je prije nekoliko godina za U-20 reprezentaciju Ruande. Sada ima 24 godine, ljetos je dobio belgijsko drzavljanstvo i oni su podnijeli zahtjev Fifi da nastupa za njih. Prvi zahtjev im je odbijen ali su ulozili zalbu.
Ovo je znaci jos komplikovaniji slucaj od Medunjanina i Begovica ali belgijanci ipak pokusavaju i mozda im uspije. Treba pratiti sta ce se desiti i hoce li im FIFA dati dozvolu da igra za njih.
NEMA OD TOGA NISTA!! Jedan primjer: Steffen Hoffman je Njemac, igrao je za U21 Njemacke..sa 24 godine je doso u Austriju (Rapid Bec), igrao tamo, naso neku trebu, ozenio je i uzeo austrijsko drzavljanstvo..godinu dana prije evropskog prvenstva, Austrija je poslala te sve podatke za njega kao da moze igrati za Austriju..nije im proslo..nakon toga austrijski Presjednik i neki glavni Ministri su poslali molbu/zalbu Fifi, da omoguce Hoffmanu da igra za Austriju, jer nikad nije igrao za Njemacki A-tim..no, on je davno bio preso tu 21 godinu a do toga nije imao austrijsko drzavljanstvo..Odmah mu lahko odbijeno, bez ikakve sumnje! Steffen Hoffman osto kod kuce i igrao je evropsko prvenstvo ali samo na playstation-u :)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 dec 2008, 09:58

CheGuevara je napisao/la:
calcio je napisao/la:Za vas koji govorite da su Haris Medunjanin i Asmir Begovic izgubljeni za nasu reprezentaciju, pogledajte samo ovaj slucaj. Muhamed Tchite iz Racing Santandera je rodjen u Burundiju, roditelji su mu iz Konga, a igrao je prije nekoliko godina za U-20 reprezentaciju Ruande. Sada ima 24 godine, ljetos je dobio belgijsko drzavljanstvo i oni su podnijeli zahtjev Fifi da nastupa za njih. Prvi zahtjev im je odbijen ali su ulozili zalbu.
NEMA OD TOGA NISTA!! Jedan primjer: Steffen Hoffman je Njemac, igrao je za U21 Njemacke..sa 24 godine je doso u Austriju (Rapid Bec), igrao tamo, naso neku trebu, ozenio je i uzeo austrijsko drzavljanstvo..godinu dana prije evropskog prvenstva, Austrija je poslala te sve podatke za njega kao da moze igrati za Austriju..nije im proslo..nakon toga austrijski Presjednik i neki glavni Ministri su poslali molbu/zalbu Fifi, da omoguce Hoffmanu da igra za Austriju, jer nikad nije igrao za Njemacki A-tim..no, on je davno bio preso tu 21 godinu a do toga nije imao austrijsko drzavljanstvo..Odmah mu lahko odbijeno, bez ikakve sumnje! Steffen Hoffman osto kod kuce i igrao je evropsko prvenstvo ali samo na playstation-u :)
Znam da je to tesko i mozda nemoguca misija ali vidis ovi belgijanci uporno pokusavaju, znaci da neka minimalna sansa ipak postoji jer nisu ni oni totalni levati pa da neznaju ta pravila :)
Za nas ostaje da pratimo razvoj njihove situacije. Dobro bi nam dosao jedan mladi talentovani golman kao sto je Begovic a on je vise nego voljan da igra za nas, samo nemoze zbog tih pravila.
Opet kad se posmatra, ovi nasi imaju malu prednost jer su rodjeni u drzavi za koju bi htjeli nastupati u buducnosti (BIH) dok ovaj svabo i onaj "burundjanin" (hehe neznam kako se ovo kaze) nisu rodjeni u Austriji i Belgiji nego su klasicni "import".

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 04 dec 2008, 10:50

A sulejman Smaic nemoze biti gori od Berberovica da ga jeb...Dovoljni pokazatelj je taj da se Ajax i Feynord interesiraju za njegove usluge!
I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 04 dec 2008, 10:55

antipolitika je napisao/la:A sulejman Smaic nemoze biti gori od Berberovica da ga jeb...Dovoljni pokazatelj je taj da se Ajax i Feynord interesiraju za njegove usluge!
Tako je!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, denza, ELDIABLO20, Goalgetter, HZbec, Neznam55, ovisnik, Wolffire i 52 gosta.