Manchester City FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Axl
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 17:54

tevezito je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Isco potvrdio, dva kluba su poslali ponude, City i Real.
On ce razmisliti sta je bolje za njega i za Malagu.

Po mom misljenju su sanse 70% da ce u City a 30% Real.
Ja sam nekako siguran da ce izabrati City valjda me osjecaj nece prevariti.Gledam ga na ovom Euru do 21 godinu i jednostavno u svakom potezu se vidi da je to rijec o veliko igracu koji je uz to jos mlad.Strasan dribling posjeduje zatim nevjerovatno jak sut.Jednostavno je klasa.Svaka cast Fenandinhu i Navasu ali on bi bio najvece pojacanje do sada.
Da, istina je. Upravo pročitah u štampi kako se dvoumi između ova dva kluba. U stranoj štampi novinari daju prednost Cityju zbog toga što je konkurencija u Madridu što se tiče njegove pozicije izuzetno jaka. Šta reći? Lično bih volio da gledam Isca u dresu Madrida (što možete presuditi prema avataru :mrgreen: ), i mogu reći kako bi mi bilo krivo ako bi potpisao za ovaj umjetni klub. Upravo pogledah par njegovih partija s Eura za mlade i mogu reći da sam ostao impresioniran. Koji šut, koji dribling zaista mehlem za oči. Ovog maestra želim gledati u `kraljevskom klubu´. 8-)

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 17 jun 2013, 17:59

Axl je napisao/la:
tevezito je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Isco potvrdio, dva kluba su poslali ponude, City i Real.
On ce razmisliti sta je bolje za njega i za Malagu.

Po mom misljenju su sanse 70% da ce u City a 30% Real.
Ja sam nekako siguran da ce izabrati City valjda me osjecaj nece prevariti.Gledam ga na ovom Euru do 21 godinu i jednostavno u svakom potezu se vidi da je to rijec o veliko igracu koji je uz to jos mlad.Strasan dribling posjeduje zatim nevjerovatno jak sut.Jednostavno je klasa.Svaka cast Fenandinhu i Navasu ali on bi bio najvece pojacanje do sada.
Da, istina je. Upravo pročitah u štampi kako se dvoumi između ova dva kluba. U stranoj štampi novinari daju prednost Cityju zbog toga što je konkurencija u Madridu što se tiče njegove pozicije izuzetno jaka. Šta reći? Lično bih volio da gledam Isca u dresu Madrida (što možete presuditi prema avataru :mrgreen: ), i mogu reći kako bi mi bilo krivo ako bi potpisao za ovaj umjetni klub. Upravo pogledah par njegovih partija s Eura za mlade i mogu reći da sam ostao impresioniran. Koji šut, koji dribling zaista mehlem za oči. Ovog maestra želim gledati u `kraljevskom klubu´. 8-)
Umjetni klub je bio sa Mancinijem i to svi znamo , ja sam ubjedjen da ce s Pellegrinijem biti potpuno drugacija prica , jer pellegrini sigurno nece uvoditi defanzivca kada ganja rezultat poput kralja svih fromacija i taktika Roberta Mancinija. Dakle vjerujem i ubjedjen sam da ce Isco izabrati City prvenstveno zbog Pellegrinija , i pod njegovom palicom daleko moze dogurati i napredovati jos vise :) ... Ove medije kako real ima prednost itd su supljaci da se odvrati paznja , ja sam nekako ubjedjen da City i Real Imaju dogovor , CIty.u ide Isco a Realu Cavani vidjet cete :)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jun 2013, 18:02

Tesko da ce se igrac njegovog tipa ikad videti pored genijalca Özila, a levo krilo je zauzeto, to je problem. Desno nikad nije igrao kod Pellea. U City-ju moze da bira levo ili u centru, u zavisnosti gde Silva bude, svakako ima vise sanse kod Gradjana a i sigurno zeli raditi pod svojim nekadasnjim menadzerom.

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 17 jun 2013, 18:05

Paradajz je napisao/la:Tesko da ce se igrac njegovog tipa ikad videti pored genijalca Özila, a levo krilo je zauzeto, to je problem. Desno nikad nije igrao kod Pellea. U City-ju moze da bira levo ili u centru, u zavisnosti gde Silva bude, svakako ima vise sanse kod Gradjana a i sigurno zeli raditi pod svojim nekadasnjim menadzerom.
Vjerovatno ce Pellegrini Rotirati Isca i Silvu , opet sve ovisi u kakvoj ce formi biti jedan i drugi , dok ce na drugoj strani krila biti navas ili Aguero ukoliko budu igrali sa 1 spicom naprijed tj Edinom. Mislim da sa ovom formom koju posjeduje Isco bez problema ce istisnuti Nasrija iz prvih 11 :)

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 18:05

Druže, to uopće nema veze. Klub koji do skora nije imao nikakvog historijskog značaja u Europi za mene je "umjetni", i takvo što se ne može promijeniti. Svaka čast Cityju i upravi na osvojenim titulama u prethodnim sezonama, ali oni za mene nikada neće biti VELIKI klub (baš u smislu te riječi).

Pelle je veliko ime na Starom kontinentu, i lično ga cijenim zbog dobrih rezultata u protekloj sezoni. Ono što želim da kažem jeste da Pelle pruža dobre rezultate s "manjim" momčadima (Villarreal, Malaga) dok se u "većim" klubovima do sada nije baš u pozitivnom svijetlu pokazao (Madrid). Naravno, uvijek postoji popravni ispit i baš me zanima kako će se snaći na Otoku.

Jao, jao. Nikakve veze nema to što je Pelle otišao u City. I po tvojoj logici odmah i Isco mora za njim? To mi zvuči sasvim nerealno. Tko ponudi više taj će i gledati mlađahnog maestra u svojim redovima. Madrid je mnogo bolja opcija, što zbog zvučnosti kluba, ali i zbog toga što ovakav spektar igrača u potpunosti treba klubu.

Dogovor? Hm, ne znam što bih rekao. Uglavnom, sve je moguće. U posljednjih par dana u štampi čitam mnoga imena koja se povezuju s Madridom, stoga me ne bi čudilo kada bi se desio neki usmeni deal oko navedenih igrača.

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 17 jun 2013, 18:10

Axl je napisao/la:Druže, to uopće nema veze. Klub koji do skora nije imao nikakvog historijskog značaja u Europi za mene je "umjetni", i takvo što se ne može promijeniti. Svaka čast Cityju i upravi na osvojenim titulama u prethodnim sezonama, ali oni za mene nikada neće biti VELIKI klub (baš u smislu te riječi).

Pelle je veliko ime na Starom kontinentu, i lično ga cijenim zbog dobrih rezultata u protekloj sezoni. Ono što želim da kažem jeste da Pelle pruža dobre rezultate s "manjim" momčadima (Villarreal, Malaga) dok se u "većim" klubovima do sada nije baš u pozitivnom svijetlu pokazao (Madrid). Naravno, uvijek postoji popravni ispit i baš me zanima kako će se snaći na Otoku.

Jao, jao. Nikakve veze nema to što je Pelle otišao u City. I po tvojoj logici odmah i Isco mora za njim? To mi zvuči sasvim nerealno. Tko ponudi više taj će i gledati mlađahnog maestra u svojim redovima. Madrid je mnogo bolja opcija, što zbog zvučnosti kluba, ali i zbog toga što ovakav spektar igrača u potpunosti treba klubu.

Dogovor? Hm, ne znam što bih rekao. Uglavnom, sve je moguće. U posljednjih par dana u štampi čitam mnogo WC napadača koji se povezuju s Madridom, stoga me ne bi čudilo kada bi se desio neki usmeni deal oko navedenih igrača.
Razlika izmedju mene i tebe je da sto ja ne navijam za City dok ti navijas za Real i naravno da simpatises da predje kod njih ali ako cemo realno , mislim da on nece imati regularno vrijeme u Realu pored Ozila , Di marije i Modrica :). Dok u City to je vec druga prica , City su vodili pogresni ljudi ali eto osvojio je , nesto sto se dugo cekalo i to nije mala stvar , naravno kada imas dosta skupocijenih igraca u timu , tesko je ostvariti timski duh ali kao sto sam rekao dolaskom NAvasa , Fernandinja i vjerovatno Isca dokaz je da su ti igraci vise timski igraci. Samim tim filozofija se tima mjenja , naravno da City nije veci klub od Reala ali to ne znaci da u naredim godinama nece biti :)

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 18:24

Čovječe sasvim sam realan. Uopće ne forsiram njegov dolazak u Madrid nego samo iznosim zaključke zbog čega mu je mnogo bolje da ostane u Primeri.

Eh, trenutna konkurencija možda jeste jaka, ali realno gledajući Isco je mnogo bolji igrač i od Di Marie, al' i Modrića. Makar prema mome skromnom mišljenju. Uostalom, prema nekim neslužbenim informacijama naš klub je dobio ponudu od jednog (još neobjavljenog kluba) u visini od 40m. Tko zna, možda je upravo u toj ponudi neko od navedenih imena?

Nadam se da ima mozga, te da neće upropastiti svoju karijeru kao što su to uradili: Robinho, Barry, Milner, i još dugi niz igrača. Velika je razlika između `kraljevskog´ i umjetnog kluba, zapamti. I, naravno, nikad niko neće biti veći od Madrida. 8-)
Zadnja izmjena: Axl, dana/u 17 jun 2013, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jun 2013, 18:27

Axl je napisao/la: Madrid je mnogo bolja opcija, što zbog zvučnosti kluba, ali i zbog toga što ovakav spektar igrača u potpunosti treba klubu.
Ne znam kako moze biti bolja ako ce manje igrati tamo, znaci 100% sam ubedjen da ce to biti slucaj. A igrac kakav treba klubu je desni bek (dosao Carvajal) i napadac pre svih. A oni jure Balea, plus Cavani, pa to ce tri lopte trebati na terenu, tu se Isco jos ne uklapa.

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 18:34

Fino napisah kako sam pročitao još neslužbenu ponudu od 40m za jednog igrača iz Madrida. Dakle, vrlo je moguće da to bude Di Maria il' pak Ozil? Eh, upravo zbog toga i ne trebamo odustati od Isca...

Carvajal došao, a Velški princ je već dugo želja naše uprave. Takav dijamant je grijeh ne zgrabiti. Cavani je također na meti našeg kluba, kao i Suarez. Uglavnom, tko god dođe mi nećemo izgubiti. Ovo je WIN-WIN situacija. :D

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 17 jun 2013, 18:37

Axl je napisao/la:Čovječe sasvim sam realan. Uopće ne forsiram njegov dolazak u Madrid nego samo iznosim zaključke zbog čega mu je mnogo bolje da ostane u Primeri.

Eh, trenutna konkurencija možda jeste jaka, ali realno gledajući Isco je mnogo bolji igrač i od Di Marie, al' i Modrića. Makar prema mome skromnom mišljenju. Uostalom, prema nekim neslužbenim informacijama naš klub je dobio ponudu od jednog (još neobjavljenog kluba) u visini od 40m. Tko zna, možda je upravo u toj ponudi neko od navedenih imena?

Nadam se da ima mozga, te da neće upropastiti svoju karijeru kao što su to uradili: Robinho, Barry, Milner, i još dugi niz igrača. Velika je razlika između `kraljevskog´ i umjetnog kluba, zapamti. I, naravno, nikad niko neće biti veći od Madrida. 8-)
Bolji od Modrica ??? Ne bih se ja slozio s tobom , Isco jest mlad i jest talentovan i moze jos da napreduje ali trenutno nije bolji od Modrica mozda su na istom nivou. Svaki normalan ljubitelj fudbala koji su neutralci reci ce ti da je City mnogo bolja opcija s obzirom da ce tamo igrati 90% svojih utakmica pod vodstvom Pellegrinija a i samim tim ojacati i napredovati u Engleskoj ligi koja je najbolja liga na svijetu , a to sto ce otici iz suncanog kraja u kisni to je vec stvar ukusa :D... Nema sanse da real kupi i bale i cavanija i suareza i da pri tome dodaju jos Isca :)...
Ja znam da su mnogi ljudi ljubomorni na ove klube koji su "nedavno" kupljeni od strane naftasa , ali i ja tebi kazem nikada ne znas kada mozes pregristi jezik, real jest veliki klub ali nije najveci :D

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 jun 2013, 18:39

Isco ako dodje u City bit ce najbolji igrac EPL-a.

U Spaniji je vec druga prica.Madrid zahtjeva mnogo vise.Pritisak i ocekivanju su enormna tamo.Kako god bilo i gdje god zavrsio mislim da je prekvalitetan da se moze nazvati flopinom.

Ko ga dovede od ova dva kluba dobit ce sex od igraca.

Edit : Zasto usporedba Modrica i Isca?Ni slicnu poziciju ne igraju.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jun 2013, 18:41

Isco nije bolji ni od Modrića ni od Di Marije (još ne). Ne znam odakle vam te fiksne ideje :roll:

@Johny

Malo objektivnosti molim. Znam da voliš Premeru ali reći da je sada Isco svjetska klasa nije. Pa Gotze nije rankiran kao svjetska klasa (kicker) a bolji je od Isca ;)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jun 2013, 18:44

Johny je napisao/la:Isco ako dodje u City bit ce najbolji igrac EPL-a.
Ajmo malo realnosti ovde...

Takodje bi se slozio da se ne porede igraci na razlicitim pozicijama kao Modric i Isco. A Di Maria posle jedne slabije sezone sto zbog povreda sto zbog lose forme, ne moze odmah da bude losiji od Isca koji nije bio konstntan u ligi koliko u LS. Di Maria je strasan igrac...

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 18:49

Premiership najbolja liga trenutno? Šerloče, po čemu si to zaključio?

PL je već odavno ispod svojih kriterija, i Primera je u svakom koraku iznad. Uglavnom, konstatacija Modrić/Isco nam izgleda veoma nerealno, jer se radi o velikom kontrastu, tačnije dvije potpuno suprotne pozicije. Silva, Navas, Fernandinho, Nasri, Sinclair - pa, ne bih rekao da je u Cityju nešto blaža konkurencija.

Tko je rekao da će Madrid kupiti toliki spektar igrača?
Fino sam naveo kako će netko od navedenih igrača 100% doći u klub, a ja tipujem na Isca (30m) i Baleta (70m). I, to je skoro pa savršen mercato prema mome skromnom mišljenju. Lično bih ostavio Benza, i dao priliku Morati. 8-)

I, naravno, želio bih da mi odgovoriš koji je to veći klub od Madrida? Molim da ne upisivaš imena po zadnjim sezonama, nego prema cjelokupnom igranju nogometa od ranih dana.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jun 2013, 19:04

Axl je napisao/la: Silva, Navas, Fernandinho, Nasri, Sinclair - pa, ne bih rekao da je u Cityju nešto blaža konkurencija.
Silva jedina konkurencija, Navas sigurno ispada iz kombinacije ako on dodje, i to samo u slucaju da ovaj treci pocne igrat' jer je u ocajnoj formi, pa da ocekujemo trojku Silva - Isco - Nasri. Dakle ozbiljna konkurencija mu je Silva trenutno. Malopre rece da ne poredis njega i Modrica, i navodis jos jaci primer u Fernandinhu. :roll:
I nisi valjda ozbiljno mislio na Sinclaira, reci mi da nisi ???

Real je najuspesniji klub i najveci u istoriji fudbala. Naravno, imali su u pocetku veliku pomoc od jednog coveka, ali da se ne ide u off...

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 17 jun 2013, 19:07

Paradajz je napisao/la:
Axl je napisao/la: Silva, Navas, Fernandinho, Nasri, Sinclair - pa, ne bih rekao da je u Cityju nešto blaža konkurencija.
Silva jedina konkurencija, Navas sigurno ispada iz kombinacije ako on dodje, i to samo u slucaju da ovaj treci pocne igrat' jer je u ocajnoj formi, pa da ocekujemo trojku Silva - Isco - Nasri. Dakle ozbiljna konkurencija mu je Silva trenutno. Malopre rece da ne poredis njega i Modrica, i navodis jos jaci primer u Fernandinhu. :roll:
I nisi valjda ozbiljno mislio na Sinclaira, reci mi da nisi ???

Real je najuspesniji klub i najveci u istoriji fudbala. Naravno, imali su u pocetku veliku pomoc od jednog coveka, ali da se ne ide u off...
Ma to su ti novopeceni strucnjaci poput onog Mancinija kada treba ganjati rezultat on se povuce tako i ovaj. Porediti Isca i Modrica a potom reci da ima konkurencije u Sinclair.u dovoljno ti govori da ovaj lik nema veze o fudbalu.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 jun 2013, 19:07

Neutral je napisao/la:Isco nije bolji ni od Modrića ni od Di Marije (još ne). Ne znam odakle vam te fiksne ideje :roll:

@Johny

Malo objektivnosti molim. Znam da voliš Premeru ali reći da je sada Isco svjetska klasa nije. Pa Gotze nije rankiran kao svjetska klasa (kicker) a bolji je od Isca ;)
Isco je bolji od Goetzea a oboica su WC igraci.

Di Marija je obicna kanta od igraca.Blaga verzija Robbena mixana sa glumom Busquetsa i padavicarstvom Ronalda i Alexisa.

Isco je umjetnik.igrac kojeg jednostavno volis gledati.Igrac koji odusevi svojim znanjem i fudbalskom inteligencijom.Ne moze onaj cigo u istu recenicu sa njim.Ja ovdje konkretno mislim na igracke kvalitete.Vjerovatno je i Young u rnagu sa Iscom jer ovaj prvi igra u Unitedu a drugi u "smijesnoj" Malagi.

Ne vidim nista cudno ako imam ocekivanja da ce momak postati najbolji igrac EPL-a a mozda i Svijeta za koju godinu.Ocito svi zaboravljaju da je to igrac koji je apsolutno u svim sekcijama Spanije bio igrac koji se izdvajao od mase ultra talentovanih igraca.

U mnogo cemu podsjeca na najboljeg veznjaka na Svijetu(Iniestu). ;)

Ovako bi to trebalo izgledati na Papiru

--------------Kun
Isco--------Silva---------Navas
------Yaya---Fernandinho

Isco i Silva bi vjerovatno rotirali cesto svoja mjesta.Ne zaboravimo da je Isco fantastican i kao polu-spic.
Navas je igrac koji ce bolje funkcionisati od Nasrija u ovom sistemu.Potreban je jedan trkac koji ce probijati okomitije posebno ako Dzeko bude u prvih 11.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 19:11

Au, zaista ne mogu da vjerujem. :lol:
Zar ne shvataš razliku između navođenja imena koja igraju identičnu poziciju, i poređenja igrača? Naravno da ne mislim da je Sinclair ozbiljan problem Iscu, nego samo kažem da igraju na istim mjestima. Uh, čovječe...

Želiš reći da je Di Maria bolji igrač od Isca? Wow, svaka čast. Isco je umjetnik za njega, al' baš u smislu te riječi. I, ne shvatam šta je tu ironično ako @Johny kaže da bi Isco mogao postati jedan od najboljih igrača u Premiershipu? Momak je potencijal neviđeni samo što vi to još niste vidjeli. 8-)

I, naravno, zahvaljujem na takvim komentarima. Korektni ste, nema šta. ;)
Zadnja izmjena: Axl, dana/u 17 jun 2013, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 jun 2013, 19:16

To da je Real velik klub svi znamo ali smijesno je to sto ljudi jos uvijek misle da to igra neku ulogu. Eto, neko ce doci u Real samo zato sto je to Real?
Nikom to vise toliko ne imponuje. Falcao ode u Monaco, a bio je najtrazeniji napadac.

Ako Pellegrini poslozi kockice, ovaj City bi se mogao prosetati ligom, ali i Ligom Prvaka.
Ja ne znam zasto neki ljudi ponizavaju City? Covjek ulozio svoje pare u svoj klub. To je po mom misljenju mnogo postenije nego npr. Real i Barcelona, klubovi koji su godinama bili na infuziji poreznih obveznika siromasne drzave Spanije. Samohranoj majci se ne oprosti porez ali se zato oprastalo Realu i Barceloni, i to milionima.
Ja volim Barcelonu ali za mene su i Barca i Real vise umjetni jer da je bilo ikakvog zakona, danas bi bili bankrot, kao npr. Glasgow Rengers.

City je gospodski klub u odnosu na ove fukare koje otimaju pare od siromasnih gradjana!
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 17 jun 2013, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jun 2013, 19:18

Isco može čistiti kopačke Gotze-u, a načekati ćeš se dok vidiš Gotze kao krilo. On je čisti spielmacher tj cener.

Tema je o City-u tako da ne želim više voditi ovu raspravu koja nema nikakva smisla. Isco bolji od Gotze-a :mrgreen:

http://www.transfermarkt.de/de/basics/s ... 85288.html

I mlađi i bolji.

Živio ti meni.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], fukara87 i 7 gostiju.