Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Claus
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Claus » 17 jun 2013, 17:08

Loš potez, žao mi je što ide baš u Arabiju jer je to za njega, kao i za Misketa, praktično oprost od jakih utakmica i dobrog fudbala. Logičan slijed je da ga nećemo još dugo gledati u repki.

salwio
Kontakt:

Post Postao/la salwio » 17 jun 2013, 17:11

ultrasstyle_tz je napisao/la:veze vi nemate o fudbalu il hajd eto da ne budem tako grub, u psihologiji fudbala :D

za Misketa ista prica , propo, ne treba ga zvat , imamo mi ovog-onog, pa lik objasni neke stvari protiv Grka.

za Spahu se ne treba sikirati taman da igra u premijer ligi BiH, kao i za Misketa, samo nek je u treningu i nek igra redovne tekme da je fizicki u formi, i on ce na terenu odigrati doktorski kao uvijek. I sigurno ce igrati ako odemo u Brazil pa taman da i u Leotaru igra samo ako bude zdrav, i sigurno je bez njeg odbrana slabija 50% pa taman da na Policama igrao :D

Medunjanin je haman isti takav. I njeg boli q u klubu izgleda inace bi karijeru i po napravio, ali ovo sto reprezentacija sad igra ne mozes zamislit bez njeg.
POTPIS.Nakon SP 2014,njegov nasljednik
slika
Inace momak je legenda,mislim na Sea.
Inace Sandzacki lovac,ubija medvjeda i od njega pravi jaknu.
Buduci BH zmaj i kapiten.
VELEZ!!!!!!!!!!!!!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 jun 2013, 17:13

hroni je napisao/la:Jooj Majstore,,,da hoce vise Seo zavrsit papire,evo ja cu ti ga prvi popusit od radosti,,gratis:)
Sreća tvoja pa Majstor nije iz Černobila. :D

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 17 jun 2013, 17:15

Claus je napisao/la:Loš potez, žao mi je što ide baš u Arabiju jer je to za njega, kao i za Misketa, praktično oprost od jakih utakmica i dobrog fudbala. Logičan slijed je da ga nećemo još dugo gledati u repki.
Povratak korijenima :)
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jun 2013, 17:16

Naravno da Al Hilal nije optimalno rijesenje, ali Spahin je kvalitet neupitan, samo neka drzi fizicku spremu do SP2014, i sve ce biti dobro ... A neki dan mi se smijali kad sam rekao da ce Spaha nakon Svjetskog jako vjerovatno u mirovinu ;)

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 17 jun 2013, 17:16

Mislim da su ovo sve posljedice loseg menadzerstva.
Nasi igraci su mahom u losim rukama, pocevsi od Spahe pa na dalje.

Steta, ne znam na sta ce nam Repka liciti na SP .. Guizhou Renhe, Al-Hilal .. Jos su nam to glavne okosnice tima.

Sa 32 godine, kao kapetan Reprezentacije koja je nadomak SP, ne uspjeti ostvariti koliko toliko kvalitetan transfer u Evropi, tuzno brate.

A nije njemu do para, ako ih do sada nije zgrnuo na stranu nece vala nikad. Znam to po jednoj, 100% istinitoj anegdoti vezano za njegovog brata.

Pozz

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jun 2013, 17:29

K'o da je bitno gdje igraju. Jes' vidio Misketa, šta mu Kinezi uradiše. Otkad živi na riži, ja ga boljeg odavno nisam vidio. :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 17 jun 2013, 17:30

Izgleda da sam onda samo ja ovdje blentav, jer mislim da je loš potez da kapiten i ujednom jedan od najboljih igrača 15. reprezentacije svijeta ode u **** Al Hilal.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 17 jun 2013, 17:32

zizu1991 je napisao/la:K'o da je bitno gdje igraju. Jes' vidio Misketa, šta mu Kinezi uradiše. Otkad živi na riži, ja ga boljeg odavno nisam vidio. :mrgreen:
Znam to druze, nisam ni osporavao njihove kvalitete niti bilo sta.
Vec mi je krivo posto znam da bi mogli jos odigrati zapazene uloge u dobrim evropskim klubovima.

Akcenat sam htjeo staviti na lose menadzere reprezentativaca.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 jun 2013, 17:35

Nisi ti blentav - ti si neinformisan.

Spaha stari i normalno je da on nemoze vise igrat u Barcelonama i Realima.
Ali da se razumijemo - Al Hilal je 7. najjaci klub Azije prema IFFHS rang listi - a to nije mala stvar.

Bolji je Al Hilal klub nego Panathanaikos, samo sto su ovi u Evropi pa dobiju vise medijske paznje.
Ali ljudi ovo je 21 vijek - stvari se mjenjaju. Rusi su bili nepostojeci prije 10 godina - gledaj ih sad. Azijati se dizu, lagano ali sigurno.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jun 2013, 17:36

salwio je napisao/la:POTPIS.Nakon SP 2014,njegov nasljednik
Zar i ti sine Brute ? :geek:

@Jerry, hoće Spaha da osigura mirnu peMziju, to je sve. Čitajući članke španskih net - portala, oni kazuju da Spaha ima najveću plaću u Sevilli, a s obzirom na to da je Sevilla u teškoj financijskoj situaciji, žele se riješiti takvih ugovora. To je neki splet okolnosti koji je doveo do ovoga. Ja se slažem sa tobom da ima još mnogo štošta ponuditi evropskom nogometu, ali, jbg.

salwio
Kontakt:

Post Postao/la salwio » 17 jun 2013, 17:50

Slika govori
slika
Vise od 1000 rijeci
Inace momak je legenda,mislim na Sea.
Inace Sandzacki lovac,ubija medvjeda i od njega pravi jaknu.
Buduci BH zmaj i kapiten.
VELEZ!!!!!!!!!!!!!!!

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 17 jun 2013, 19:28

kokakolas je napisao/la:Izgleda da sam onda samo ja ovdje blentav, jer mislim da je loš potez da kapiten i ujednom jedan od najboljih igrača 15. reprezentacije svijeta ode u **** Al Hilal.
Nisi jedini ali bolje ostati po strani i čitati komentare pojedinaca koji brane ovaj potez.. naravno kada su u pitanju naši reprezentativci na ovom forumu uvijek ima neki izgovor za njihova (ne)djela ;)

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 17 jun 2013, 20:01

Spaha: Pape, prešao sam u Al Hilal.
Pape: Pa gdje ćeš tamo, ispast ćeš iz forme.
Spaha: Šefe, ne brini ništa, rekli su mi da imaju tamo intenzivne treninge.
Pape: Mojne meni, Spaha. Kao da ja ne znam kakvi su treninzi u Al Hilalu. :)

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 17 jun 2013, 20:03

Alucard je napisao/la:
kokakolas je napisao/la:Izgleda da sam onda samo ja ovdje blentav, jer mislim da je loš potez da kapiten i ujednom jedan od najboljih igrača 15. reprezentacije svijeta ode u **** Al Hilal.
Nisi jedini ali bolje ostati po strani i čitati komentare pojedinaca koji brane ovaj potez.. naravno kada su u pitanju naši reprezentativci na ovom forumu uvijek ima neki izgovor za njihova (ne)djela ;)
Huh, hvala Bogu... Več sam se prepao da su ' fudbalski stručnjaci' prevladali na ovom forumu :lol:
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jun 2013, 20:07

A ljudi moji .... kakvi su ovi zadnji postovi. :lol:
Ako posjedujem mišljenje, ne mora da znači da je ispravno, ili vi, naravno.
Tu smo da razmjenjujemo mišljenja, a ne da ista namećemo.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 17 jun 2013, 20:18

Razmisljajuci zdravo i racionalno ovaj potez je ispod svih ocekivanja vjerujem i samog papeta . Arabija nije ni na nivou kine pa ko tamo igra ? Jako los potez covjek koji je mogao igrat u spanskoj ligi u prvih 11 do prije 5 mj da ide u takav klub je smijesno. Poznavajuci spahu on ce kao i uvijek davati sve od sebe da igra sto bolje , al ta igra ce svakako bit upitna jer kvalitet treninga utakmica i citave lige je ispod svake europske lige , igracki i u svakom aspektu nije bog zna dalje od nase lige tj dalje je samo sto imaju para i infrastruktura je razvijenija. To je moje skromno misljenje ... Sve u svemu treba da bude tu svaka mu cast za sve , status legende je zasluzio jos prije 5 godina. Al ja da sam selektor covjek koji igra u s arabiji ne bi imao mjesta u prvih 11... Dolazi ermin treba se sredit kola , sasvim solidnu odbranu imamo. Opet kazem ne mora znacit poznavajuci njega i zivotinjske napore koje ulaze u sve za repku mozda i nece opast kvalitetom al ja cisto sumnjam samo zbog kvaliteta lige treninga i svega ostalog a naravno svi znamo kako se to odrazi na covjeka koji ima 33-4 godine.

Deniss
Kontakt:

Post Postao/la Deniss » 17 jun 2013, 20:39

Pametan potez spahica..pri kraju karijere,kad je u godinama kad realno ne moze potpisat za neki veliku klub..ide tamo gdje ce zaradit lovu do krova,a Spaha je dovoljno iskusan da drzi formu i tako nastavi da bude najbolji igrac repke..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jun 2013, 20:47

da je to korak unazad i da bi izgubio mjesto u ekipi sve to stoji za "normalne" igrace, ali kod nas nista nije normalno pa ni i igraci...u jednu ruku trebamo biti i sretni sto je tako, sto su nam igraci takvi da za nacionalni dres ginu i igraju ko lavovi, a u klubu samo odrzavaju formu, gledaju da se ne povrijede i najvaznije gledaju gdje ce kanut najveca lova- je.es karijeru.

tako imamo Misketa koji dodje iz Kine gladan kao lav i pojede Grke, trcki k'o konj a u klubu se setka po terenu. To nije dobro iz ugla njihovih karijera, jer ne naprave ni blizu onoliko koliki im je potencijal, ali je dobro donekle za reprezentaciju jer su vec formirani igraci i ne trose se previse, pa umjesto da imas potrosenog igraca koji je odigrao 70 utakmica u sezoni i igra za repku preko qrca, jer mora kod nas imas igraca koji grize ko lav, jer mu je Litvanija tekma sezone, za koju trenira i cuva se citavu godinu pa preore stadion....nije dzaba Susic i za Papca rekao, da igra u PL BiH zvao bi ga. Kod takvih igraca je bitna samo fizicka forma, voljni momenat imaju, zaboravit igrat lopte ne mogu...kao sto rekoh kod nas je sve naopako, pa i to...

uostalom Medunjanin, Ibricic, Misimovic, Spahic itd itd nikad nisu trcali za karijerama vec za lovom, a u isto vrijeme uvijek su davali maksimum za reprezentaciju..svi od navedenih po talentu imaju mjesta u vodecim klubovima top 5 liga, ali nikad to nisu ostvarili upravo zbog tog naseg mentaliteta naopakog i jer ih boli q dje su igrali vec koliko miliona ima na racunu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

High

Post Postao/la High » 17 jun 2013, 22:23

Šteta, po meni je ovo loš potez. Spaha nam je potreban na Svjetskom prvenstvu kao igrač koji je u formi, a nažalost, kvalitet utakmica u Saudijskoj Arabiji je katastrofalan. Spaha će, za razliku od, recimo, Barbareza, Baljića, Bolića i ostalih uhvatiti voz i otići na prvenstvo sa reprezentacijom BiH. Zaslužio je to. Istina, i navedeni su zaslužili, ali takav je fudbal. Drago mi je što će bar jedan od mojih najdražih reprezentativaca, u ovom slučaju Spahić, dogurati do velikog takmičenja. Samo je mogao bolji završetak svoje karijere pronaći od ovog novopečenog kluba. Možda je čovjek i umoran od silnih prebacivanja iz jednog u drugi klub i želi hladne glave ući u finiš svoje karijere. Kako god, treba nam onaj Spaha kojeg smo navikli gledati u našem dresu i ne bih volio da bude ovo što najavljuju. Opet kažem, volio bih da je ovo dezinformacija i da ne ide u daleku Saudijsku Arabiju. Zaslužio si ti bolje, lave. Ipak, ne moramo biti sebični, svi bismo voljeli Spahu kojeg smo uvijek gledali, borbenog i ludog, da igra u ligama petice kako bi dobio poziv Sušića zbog jačine lige i eventualno dobrih partija, ali to bi bilo sebično. On je nama dao više nego mi njemu i on igra za državni dres kao neki za svoj klub. Neka momak radi šta hoće i neka sebi osigura što više love u penziji.

Naletih maloprije na ovu sliku:

slika

Dvojica naših najboljih reprezentativaca ikada, barem po meni.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, hurem i 30 gostiju.