Manchester City FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Johny
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Johny » 17 jun 2013, 19:25

Neutral je napisao/la:Isco može čistiti kopačke Gotze-u, a načekati ćeš se dok vidiš Gotze kao krilo. On je čisti spielmacher tj cener.

Tema je o City-u tako da ne želim više voditi ovu raspravu koja nema nikakva smisla. Isco bolji od Gotze-a :mrgreen:

http://www.transfermarkt.de/de/basics/s ... 85288.html

I mlađi i bolji.

Živio ti meni.
:lol:

Naravno da jednom Yayarcu to ne moze biti jasno.

Zivi bili pa vidjeti koliko ce jedan pokazati u Bayernu a drugi u Cityu\Realu. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jun 2013, 19:34

Axl je napisao/la:Au, zaista ne mogu da vjerujem. :lol:
Zar ne shvataš razliku između navođenja imena koja igraju identičnu poziciju, i poređenja igrača? Naravno da ne mislim da je Sinclair ozbiljan problem Iscu, nego samo kažem da igraju na istim mjestima. Uh, čovječe...

Želiš reći da je Di Maria bolji igrač od Isca? Wow, svaka čast. Isco je umjetnik za njega, al' baš u smislu te riječi. I, ne shvatam šta je tu ironično ako @Johny kaže da bi Isco mogao postati jedan od najboljih igrača u Premiershipu? Momak je potencijal neviđeni samo što vi to još niste vidjeli. 8-)

I, naravno, zahvaljujem na takvim komentarima. Korektni ste, nema šta. ;)
Naveo si Fernandinha i odmah si se zajebao, odmah u startu. Drugo, navodi se konkurencija, i kao takva ne navodimo sve zive igrace na poziciji kojoj igra Isco, vec oni koji mu po kvalitetu mogu predstavljati konkurenciju. Pa tek po tom tvoj "sablonu" on ne bi trebao u Real. Ozil, Ronaldo, Di Maria, Jese, Callejon, Kaka, Coentrao...

Zelim reci. Pa Di Maria je u evropskom fudbalu duze nego ovaj momak koji se tek ove sezone pojavio, pa kako moze odmah da bude bolji, po kom kriterijumu ??? U Primeri sam ga gledao mnogo puta i umeo je debelo da bude nevidljiv, genijalac jeste, ali jos nema konstantnost u svojoj igri i ljudi ga vecinom pamte iz LS meceva, gde i ne treba doza konstantnosti jer se mecevi igraju izmedju ligaskih.
Mozes reci potencijal da bude daleko bolji, rekao bih ti bravo, ali reci da je sada bolji, ne verujem, max bi ti dao da su istog kvaliteta, a iskustvo na strani Di Marie. Masina je Di Maria...

@Johny je rekao ako ne se ne varam "ako dodje u EPL bit ce najbolji igrac lige", dakle onako uopsteno je to rekao, nije uopste naglasio kad ce to biti, ostavljajuci prostor mnogima da pomisle da je on mislio na odmah prvu sezonu.

I Gotze je bolji igrac trenutno, nema rasprave...

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 23:03

Okay, fejl oko Fernandinha se desio to priznajem. Kao prvo, odmah sam u startu napisao kako je jako širok popis igrača koji igraju identičnu poziciju a vi ste to pogrešno protumačili.

Koliko je duže? Sezonu u vrh glave, ne? Isco je prije Malage također igrao u Primeri, tačnije u redovima Šišmiša. I osim toga je imao jako dobar i pozitivan skor u mlađim redovima državne reprezentacije. Di Maria možda jeste imao mnogo bolje sezone u dresu Benfice, odnosno Madrida (izuzev ove, naravno) ali Isco je mnogo veći potencijal i to želim da kažem. Nema konstantnost? Čovjek skoro cijelu yebenu sezonu sam nosi igru Malage, i uz pomoć njega su zapravo i imali ovu sezonu iz snova.

Vidim, naša se mišljenja uopće ne slažu i možemo još mnogo ispisati o ovome, ali ulazimo u spam i bolje da što prije završimo ovu temu prije nego što dobijemo upozorenje od strane administracije. :P

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jun 2013, 23:20

Uff Isco nosio Malagu na ledjima, nemoj mi to molim te... :roll: Ono sto je Bale radio, e to je pravi pojam za nosenje cele ekipe na ledjima...

Kako nije, rekoh ti da je dosta meceva bilo gde je on delovao lose i to je normalno, mlad je momak, gurnut je u vatru i ocekivano je da ce biti padova u igri, ni Gotze nije na pocetku dominrao, e zato je Nemac bolji zbog iskustva. Ovde je zbog LS utakmica veliki hype bio oko Isca, ali su se zanemarile tekme u Primeri, nije bio toliko konstantan...

Rekao si da je veci potencijal, sto je i bila moja poenta, tu se svako iole normalan slaze...

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 17 jun 2013, 23:26

Joaquin, Isco, Toulalan, Demichelis, Saviola - najvažnija imena u protekloj sezoni. E, od tih igrača prema mome mišljenju Isco je #1, i takvo što ne bih nikada promijenio. Uz Pelleov rad se savršeno uklopio i postao je hit...

Eh, što se tiče toga u potpunosti se slažem. Bilo je mnogo padova u sezoni što je i za očekivati, ali kada sam god gledao momka on me je u potpunosti oduševio. Savršen dribling, savršen šut, savršen prodor. Gotze je druga stvar. On ima mnogo veću konstantnost u BvBu i komično je porediti ova dva igrača.

Nisam ja rekao da je veći potencijal, nego kolega @Johny. Sve u svemu, zbog iskustva dajem glas ZA Gotzea. ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jun 2013, 23:34

Isco ce za Pellegrinijem u City, poprilicno sam siguran.

A to da je bolji od Gotze, macku o rep. ;) ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 18 jun 2013, 09:28

Prema neslužbenim informacijama Madrid je odradio deal sa Malagom. Naime, prema nekim glasinama iz štampe Isco bi trebao i narednu sezonu provesti u Malagi, ali na posudbi, te bi od iduće sezone zaigrao za Madrid.

Huh, toliko o tome. Niko, ama baš niko ne može s Perom. Nek' to bude svima jasno. 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jun 2013, 09:46

Johny je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Isco može čistiti kopačke Gotze-u, a načekati ćeš se dok vidiš Gotze kao krilo. On je čisti spielmacher tj cener.

Tema je o City-u tako da ne želim više voditi ovu raspravu koja nema nikakva smisla. Isco bolji od Gotze-a :mrgreen:

http://www.transfermarkt.de/de/basics/s ... 85288.html

I mlađi i bolji.

Živio ti meni.

Naravno da jednom Yayarcu to ne moze biti jasno.

Zivi bili pa vidjeti koliko ce jedan pokazati u Bayernu a drugi u Cityu\Realu. ;)

Neka je tebi jasno :roll:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 18 jun 2013, 10:18

Axl je napisao/la:Prema neslužbenim informacijama Madrid je odradio deal sa Malagom. Naime, prema nekim glasinama iz štampe Isco bi trebao i narednu sezonu provesti u Malagi, ali na posudbi, te bi od iduće sezone zaigrao za Madrid.

Huh, toliko o tome. Niko, ama baš niko ne može s Perom. Nek' to bude svima jasno. 8-)
Naravno. Neymar je najbolji dokaz. :)

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 18 jun 2013, 10:21

SamoZeljo je napisao/la:
Axl je napisao/la:Prema neslužbenim informacijama Madrid je odradio deal sa Malagom. Naime, prema nekim glasinama iz štampe Isco bi trebao i narednu sezonu provesti u Malagi, ali na posudbi, te bi od iduće sezone zaigrao za Madrid.

S novcem il' bez Isco je pametno postupio, te je prešao u `kraljevski klub´. 8-)

A, sve ostalo što navodiš je čisti spam, stoga ne želim uopće više da odgovaram...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 18 jun 2013, 10:35

Axl je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:

S novcem il' bez Isco je pametno postupio, te je prešao u `kraljevski klub´. 8-)

A, sve ostalo što navodiš je čisti spam, stoga ne želim uopće više da odgovaram...
Kad smo vec kod spamanja, ti to radis na ovoj temi evo vec dva dana. Bez imalo obzira.
Sam si rekao da niko ne moze sa Perom i ja ti potvrdio da je Neymar dokaz tome.

Izazivas, ponizavas klub na cijoj temi spavas i onda kad ti neko odgovori, fol je SPAM?!
Smijesan si.

Nadam se da ces odrzati obecanje i prestati odgovarati na ovoj temi, bar dva dana. Da se malo vratimo temi, a to je Manchester City.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 jun 2013, 10:41

Isco je bolji igrač od Gotze-a.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jun 2013, 11:22

mandraX je napisao/la:Isco je bolji igrač od Gotze-a.
stvarno je mjerodavno ocjenjivati igrace na osnovu jedne sezone, Gotze igra zadnje 3 na visokom nivou dok Isco samo 1, uostalom broj trofeja govori sam za sebe ko je bolji igrac ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jun 2013, 11:44

miki_92 je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Isco je bolji igrač od Gotze-a.
stvarno je mjerodavno ocjenjivati igrace na osnovu jedne sezone, Gotze igra zadnje 3 na visokom nivou dok Isco samo 1, uostalom broj trofeja govori sam za sebe ko je bolji igrac ;)
Džaba je to objašnjavati likovima sa pdf Primera. ;)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 18 jun 2013, 11:51

Gotze je bolji od ISca u to nema sumnje ali kada vidim poredjenja da je primera bolja od premiershipa onda se pocnem valjati od smijeha , ali tema je Manchester City i ne treba skretati s teme. Isco je mlad i napredovat ce to ej sigurno kao i sam Gotze :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 jun 2013, 13:51

Oba su kluba smece i zadnja stanica gdje bi mladi fudbaleri trebali nastavljati svoje karijere.
Madrid pogotovo nije dobro mjesto za igraca koji zeli da se razvija. Imas primjer Drenthea koji je nedavno zavrsio u jbenom Readingu ,pa imas i Canalesa koji je uglavnom tu grijao klupu ,ne vjerujem da je nakupio vise od 10 utakmica u dvije sezone .

To su klubovi u kojima samo mozes stagnirati jer se trazi inastant uspjeh, ukoliko ne zadovoljis,sljedece godine ti je noga posto ce ovi klubovi potrositi novih 100 miliona na nove igrace . U Madrid nece sigurno . Nema teorije da Abdul Perez plati nekog Spanca 30+ miliona. Dalje ne vidim gdje bi on igrao u Realu ili Cityu i umjesto koga? Ozila , Silve ? Ili ce mozda igrati u Cityu samo zato sto mu je prijatelj Pellegrini ? Kakvu bi to tacno Isco donio korist za oba kluba ? Drugi igraci u pomenutim klubovima također imaju mnogo vecu kvalitetu,iskustvo i neko su vec vrijeme u klubu ,međusobno se bolje poznaju tako da Isco ako tu dodje vjerovatno ne bi bio najpozeljniji igrac u svlacionici . Za njega je najbolje da ostane u Malagi ,nema razloga da zuri nigdje, a samo moze sebi povecati cijenu sljedece sezone. Iz tog razloga nema ni Malaga potrebe da zuri s prodajom .

Negdje sam citao da je Al Thani rekao da nece prodavati igrace vise,te da ce uloziti nesto novca. Iako mi to zvuci dosta neozbiljno poslije svega.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 18 jun 2013, 14:04

Varane, Ozil, Higuain, Ramos, Iker, Khedira... Iz trenutnog rostera svi su se oni afirmisali u Realu, Ozil i Khedira manje a ovi ostali vise. Pada ti u vodu ta prica, druga stvar sto je Mou kreten bio. U Realu moras biti iznimno talentovan da dobijes priliku, Canalesa mi je zao jer je trebao samo na posudbu i vratiti se u Real i sa nekim igracima ciniti okosnicu, povrede su ga shebale.

City je pretrpaniji, Isco se dosta dobro snalazi na krilu gdje igra u u21 i u Malagi nakon oporavka Baptiste. Naravno ne klasicno krilo koje probija nego tip krila kao Nasri ili Iniesta, ta pozicija ga ne gusi ni sekunde i mogao bi u Realu biti starter ispred Angela. U Sitiju je doveden Navas a jos tu imas Silvu, Aguera, Nasrija i Teveza. Samo jedan od njih ce biti najistureniji a mozda ni jedan ako Dzeko bude forsiran, a hoce jer Navasova igra nema smisla ako nema Dzeke.

Pelle se ne drzi pretjerano jedne formacije, jednu utakmicu ce poceti sa tri centralna igraca a sljedecu ce poceti sa bekom krilu i dva zadnja vezna itd. Evo par primjera iz Malage i Reala:

Toulalan
Portillo-Cazorla-Isco-Eliseu
Rondon

Toulalan-Iturra-Eliseu
Isco----------Joaquin
Saviola

Bolje ce to reci formacije Reala jer je vise forumasa upoznato sa pozicijama igraca Reala:

Protiv Lyona je igrao:
Xabi-Lass-Momo
Ronaldo Kaka
Higuain

Sljedeca protiv Deportiva

Xabi
Granero-Guti
Vdv
Raul-Benzema

Cesto se desavalo da igra ovako:

Xabi-Lass
Ronaldo-Vdv-Marcelo
Higuain

Nije ziheras i ima muda. Njegovo branjenje se dosta zasniva na duplom bloku, nesto slicno kao BvB sto se toga tice.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 18 jun 2013, 14:16

Da je Isco pametan izabrao bi Patetico.Ne pitam se puno al' kad bi se pitao to bi bila njegova destinacija :mrgreen:

Sto se tice njegove moguce pozicije u Realu to je vec komplicirano.Lijevo nece !

Jedini nacin da on Ozil i Ronaldo djeluju na terenu je da se Ozil pomjeri na desno krilo a Isco gurne u sredinu ispred Alonsa i Samija.
U Cityu upravo skripi ta pozicija krila a posebno lijeva strana.

Od ova dva kluba za njegov razvoj je bolji City ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 18 jun 2013, 14:20

Johny je napisao/la:Da je Isco pametan izabrao bi Patetico.Ne pitam se puno al' kad bi se pitao to bi bila njegova destinacija :mrgreen:

Sto se tice njegove moguce pozicije u Realu to je vec komplicirano.Lijevo nece !

Jedini nacin da on Ozil i Ronaldo djeluju na terenu je da se Ozil pomjeri na desno krilo a Isco gurne u sredinu ispred Alonsa i Samija.
U Cityu upravo skripi ta pozicija krila a posebno lijeva strana.

Od ova dva kluba za njegov razvoj je bolji City ;)
CR ima slobodu u Realu tako da se dosta puta lijevo nadje Angel.

Adebayor, Robinho, Roque, Jo, Baloteli, Kolo, Savic, Micah...
U kratko vrijeme razbili su neke fudbalske klase i opet su bolji za razvoj mladih ?

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 jun 2013, 11:02

Gece je bolji igrac od Isca u to nema nikakve sumnje. Vidjeli smo i takodjer u medjusobnom duelu Malage i Dortmunda da je Gece dominirao pogotovo u prvoj utakmici. A takodjer lako je uocljivo da vec sad ima bolju karijeru od Isca, bio je glavni igrac uzastopnog sampiona Njemacke i aktuelnog Evropskog viceprvaka.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Marsal i 11 gostiju.