Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Primera ove godine završila zadnja u Europi, 1.6., a repka igra Kup konfederacija 15.6. Svi su igrači iz domaće lige. Samo 14 dana odmora - a uspjeli su odigrati dvije prijateljske utakmice u tom periodu.
Sljedeće sezone ta liga završava 18.5., kao i Serie A, kao i HNL, kao i švicarska, poljska, kao još mali milijun liga. Problem je da naši najranije završavaju (kao i Bundesliga, ali oni poslije toga igraju playoff za ostanak i finale Kupa). Razumio bih da je odlučeno da se recimo finale Kupa igra poslije toga ili da je neki playoff, ali ovako ne razumijem nikako (a vidim da nisam jedini). Trudim se sagledati zašto je skoro omjer utakmica 2:1 u korist jesenskog dijela, zašto tako rani završetak (čak četiri kola razlike u odnosu na dosad), zašto je napravljena rupetina između 30. kola i početka SP-a od čak 30 dana, ali ne ide, ne ide da ga yebeš.
Sljedeće sezone ta liga završava 18.5., kao i Serie A, kao i HNL, kao i švicarska, poljska, kao još mali milijun liga. Problem je da naši najranije završavaju (kao i Bundesliga, ali oni poslije toga igraju playoff za ostanak i finale Kupa). Razumio bih da je odlučeno da se recimo finale Kupa igra poslije toga ili da je neki playoff, ali ovako ne razumijem nikako (a vidim da nisam jedini). Trudim se sagledati zašto je skoro omjer utakmica 2:1 u korist jesenskog dijela, zašto tako rani završetak (čak četiri kola razlike u odnosu na dosad), zašto je napravljena rupetina između 30. kola i početka SP-a od čak 30 dana, ali ne ide, ne ide da ga yebeš.
Hayley <3
Finale Kupa treba ostaviti kao u Bundesligi da se igra kad sezona zavrsi, jer ovako je glupo..vec se zna ko ce evropu igrat prije samo zavrsetka prvenstva i onda te ekipe lagano par zadnjih kola s juniorima igraju, i to bi se trebalo prmijenit sto prije.
To nije loš prijedlog.
Tek sam sad ovo vidio, kakav forumhaer bolan, bolanbadblueboylivno je napisao/la: P.S. Ne znam koji si forum čitao pa iznosiš mišljenje - vjerujem da je forumhaer. U Hrvatskoj se molilo Boga da više krene liga 10, a ljudi su razočarani kad su vidjeli diletantski raspored koji nikom ne ide na ruku - samo jedno kolo kroz tjedan (zamisli, 35 vikenda i jedna utakmica srijedom)...![]()
Ali nitko ne dovodi u pitanje taj format natjecanja, broj klubova i slično i nitko ni a ne bi rekao da jesenski dio traje do 1.12. (umjesto do 14.12.) i da počinje 22.2. (umjesto 8.2.) i da se igra više utakmica kroz tjedan. Igračima smeta ritam srijeda-subota![]()

Čitao u Jutanjem listu, a ovo sve što sam ja napisao je upravo Štimac rekao, ja sam više manje prepisao njegovo mišljenje.
Bilo je tu još svašta nešto, ne sjećam se dobro. Znam da je naslov bio u fazonu "zašto smo preuzeli sistem takmičenja od nogometnih liliputanaca"

Lijepo si ti to rekao, sve stoji.
I ja sam za manju ligu, ali samo sam pokazao na neke male stvari o kojima nismo raspravljali.
Ne mislim sad da će klubovi bankrotirati radi više gostujućih tekmi, niti da nikad više talenta neće biti, naprotiv, ali samo kažem da i ovo ima neke loše strane.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Znal neko sta se desavalo na danasnjem sastamku,vezano za porezne dugove,ima li sta konkretno??
Celik u srcu
mislim da bi raspored trebao biti poznat mjesec dana prije pocetka prvenstvafsdghdsfs je napisao/la:Kad' je izvlacenje parova za ovu sezonu ?
Republika Zenica
Analiza sezone i produženje suradnje s Šarencom i Orozom
Pobjedom protiv Splita okončana je naša druga sezona u Premijer ligi, ovoga puta nešto manje uspješnija nego prošle godine. No sve u svemu uprava, igrači i navijači mogu biti zadovoljni odrađenim poslom te prikazanim na parketu.
Početak sezone započeo je bez šestorice igrača iz prošle godine, no našu momčad pojačali su novi igrači koji su se pokazali kao dostojna zamjene. Da nas je malo sreća pomazila ostvarili bih smo prošlosezonski rezultat i završnicu sezone odigrali u Ligi za poredak, nažalost božica Fortuna nije bila u ključnim trenutcima uz nas i završili smo u Ligi za opstanak.
U prvih pet kola Lige za opstanak ubilježeno je pet pobjeda, a u preostalih pet kola doživjeli smo tri poraza uz dvije nove pobjede. Dobar rezultat donio nam je drugi mjesto u Ligi za opstanak uz 26 osvojena boda. Ispred nas bila je momčad Marine Kaštele, dok je treće mjesto pripalo momčadi Medveščaka, nakon toga slijedi Gorica, dok su se Split i Varteks Di Caprio oprostili od Premijer lige.
Sezona je okončana s postotkom napada od 56,27 % i učinkom šuta od 27,67 %. Nešto bolja nam je statistika sa sedam metara, u 24 utakmice regularnog dijela od 89 pokušaja mrežu smo tresli čak 68 puta. Učinak krila ove sezone nešto je lošiji nego prošle sezone, u 223 pokušaja 121 put smo bili precizni. Vanjska linija uputila je čak 510 šuteva prema protivničkim vratarima i pritom se 206 puta upisala u strijelce. Uz sve to treba napomenuti da smo ukrali 116 lopti, skupili 76 isključenja, skrivili 66 sedmerca, zaradili 59 žutih i 2 crvena kartona.
Vratari su skupili 314 obrana od 1030 pokušaja i pritom su obranili 11 sedmeraca od ukupno 79. Antonio Rimac je naš najbolji vratar i prema službenoj statistici HRS zauzima 12 mjesto sa 136 obrane od 411 pokušaja. Dobrinkić-Parić zabilježio je 80, Dražen Stojanović 73, Damir Klarić 14 obrana. Nažalost savez nije unio podatke za obrane mladog hrvatskog reprezentaivca i našeg najvećeg talenta među mladim igračima Tomislava Stojanovića koji je svojim obranama u više navrata oduševio domaću publiku.
Osim Stojanovića, od mladih igrača treba istaknuti kako su odlične partije ove sezone pružili Marko Džijan i Damir Tomašević te se na njih u budućnosti ozbiljno računa. Naš najbolji strijelac je i ove sezone ponovo Karlo Oroz sa 144 pogotka ( 4 strijealc lige), tik uz njega je odlični Ivan Raljević s 81, dok su Mile Mišić i Ivan Kordi postigli 69 golova.
Rezime na prošlu sezonu stavio je predsjednik kluba Mirko Mečić.
- Moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima ove sezone, ostali smo bez šestorice igrača uz to povrijedio se i Miran Androš što je bio velik udarac za momčad. Imali smo dobrih i loših predstava, uz malo sreće moglo je i bolje, no uprava kluba nema zamjerke za predstave koje smo pružili ove sezone.
Na pitanje o odlascima i dolascima novih igrača predsjednik kluba potvrdio je ono što su svi navijači i simpatizeri kluba priželjkivali.
- Niti jedan igrač neće napustiti klub, produžili smo suradnju s Šarencem i Orozom na još jednu godinu. A što se tiče dolazaka još je rano govoriti, no u planu nam je pojačati momčad s ponekim zvučnim i iskusnim igračima. – zaključio je Mečić.
Pobjedom protiv Splita okončana je naša druga sezona u Premijer ligi, ovoga puta nešto manje uspješnija nego prošle godine. No sve u svemu uprava, igrači i navijači mogu biti zadovoljni odrađenim poslom te prikazanim na parketu.
Početak sezone započeo je bez šestorice igrača iz prošle godine, no našu momčad pojačali su novi igrači koji su se pokazali kao dostojna zamjene. Da nas je malo sreća pomazila ostvarili bih smo prošlosezonski rezultat i završnicu sezone odigrali u Ligi za poredak, nažalost božica Fortuna nije bila u ključnim trenutcima uz nas i završili smo u Ligi za opstanak.
U prvih pet kola Lige za opstanak ubilježeno je pet pobjeda, a u preostalih pet kola doživjeli smo tri poraza uz dvije nove pobjede. Dobar rezultat donio nam je drugi mjesto u Ligi za opstanak uz 26 osvojena boda. Ispred nas bila je momčad Marine Kaštele, dok je treće mjesto pripalo momčadi Medveščaka, nakon toga slijedi Gorica, dok su se Split i Varteks Di Caprio oprostili od Premijer lige.
Sezona je okončana s postotkom napada od 56,27 % i učinkom šuta od 27,67 %. Nešto bolja nam je statistika sa sedam metara, u 24 utakmice regularnog dijela od 89 pokušaja mrežu smo tresli čak 68 puta. Učinak krila ove sezone nešto je lošiji nego prošle sezone, u 223 pokušaja 121 put smo bili precizni. Vanjska linija uputila je čak 510 šuteva prema protivničkim vratarima i pritom se 206 puta upisala u strijelce. Uz sve to treba napomenuti da smo ukrali 116 lopti, skupili 76 isključenja, skrivili 66 sedmerca, zaradili 59 žutih i 2 crvena kartona.
Vratari su skupili 314 obrana od 1030 pokušaja i pritom su obranili 11 sedmeraca od ukupno 79. Antonio Rimac je naš najbolji vratar i prema službenoj statistici HRS zauzima 12 mjesto sa 136 obrane od 411 pokušaja. Dobrinkić-Parić zabilježio je 80, Dražen Stojanović 73, Damir Klarić 14 obrana. Nažalost savez nije unio podatke za obrane mladog hrvatskog reprezentaivca i našeg najvećeg talenta među mladim igračima Tomislava Stojanovića koji je svojim obranama u više navrata oduševio domaću publiku.
Osim Stojanovića, od mladih igrača treba istaknuti kako su odlične partije ove sezone pružili Marko Džijan i Damir Tomašević te se na njih u budućnosti ozbiljno računa. Naš najbolji strijelac je i ove sezone ponovo Karlo Oroz sa 144 pogotka ( 4 strijealc lige), tik uz njega je odlični Ivan Raljević s 81, dok su Mile Mišić i Ivan Kordi postigli 69 golova.
Rezime na prošlu sezonu stavio je predsjednik kluba Mirko Mečić.
- Moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima ove sezone, ostali smo bez šestorice igrača uz to povrijedio se i Miran Androš što je bio velik udarac za momčad. Imali smo dobrih i loših predstava, uz malo sreće moglo je i bolje, no uprava kluba nema zamjerke za predstave koje smo pružili ove sezone.
Na pitanje o odlascima i dolascima novih igrača predsjednik kluba potvrdio je ono što su svi navijači i simpatizeri kluba priželjkivali.
- Niti jedan igrač neće napustiti klub, produžili smo suradnju s Šarencem i Orozom na još jednu godinu. A što se tiče dolazaka još je rano govoriti, no u planu nam je pojačati momčad s ponekim zvučnim i iskusnim igračima. – zaključio je Mečić.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Proful'o si žestoko.
OH, KAKO JE LIJEPO BITI GLUP

dobro bi bilo skratiti ligu i ujdeiniti drugu ligu na recimo 18 ekipa. a evo zašto. zbog mladih igrača jer im se u drugoj ligi nesiplati držati stranaca a recimo koje oko 10te pozicije može komotno igrati u smislu nemože ni gore ni dole pa može igrati sa juniorima odnosno mladjim igračima. i eto gdje če se mladi igraći afirmisati. i ko se pokaže uzet če ga nego od prmjer ligaša. a evo sada imamo 16 ekipa pa nešto nevidim mnogo mladih igrača.
neki od uzvika koji se cuju na nasim stadionima u premierligi
Udri je glavom, neces na fakultet!
- Joooj, imas radijus kretanja k'o brisac od fice
- Halooo, trcis k'o da si zavaren
- Vruce, igraci oba tima se jedva vuku po terenu, kad neki djedica sa unukom se prodera: "De ba igrajte, zaspa mi dijete."
- Ulazi u igru Erceg (igrac visok metar i po...iliti kratak) i neki lik se dere s tribina: " Erceg, ne smije se ulazit' u trenerci " !!!

- Vruce, igraci oba tima se jedva vuku po terenu, kad neki djedica sa unukom se prodera: "De ba igrajte, zaspa mi dijete."
- Ulazi u igru Erceg (igrac visok metar i po...iliti kratak) i neki lik se dere s tribina: " Erceg, ne smije se ulazit' u trenerci " !!!

- DukeOfWellington
- Kontakt:
sonik24 je napisao/la:neki od uzvika koji se cuju na nasim stadionima u premierligi

Ima i onaj koji je @Head prepričao sa Koševa, gdje je Sarajevo igralo protiv Leotara, pa utakmica nakratko prekinuta radi transparenta ARBiH:
"Sudija, eno mjesec i zvijezda na nebu, prekini utakmicu".

A kad netko lezi na travi skandiranje 'nosi go*na napolje', a jednom priliko u Zavidovicima sam pri raspravi dva igraca cuo navijanje 'ne raspravljaj se s njim ubodi ga, ubodi ga'

- jug-onostalgicar
- Kontakt:
Signore je napisao/la:A kad netko lezi na travi skandiranje 'nosi go*na napolje', a jednom priliko u Zavidovicima sam pri raspravi dva igraca cuo navijanje 'ne raspravljaj se s njim ubodi ga, ubodi ga'![]()
ne raspravljaj se s njim izbodi gaaaa izbodi gaaaaaaa

A jbt okretan je ko transporter 

jedne sezone kad je Široki baš loše igrao..ono kaos bio..na tribinama bilo po 20-30 ljudi itd..gledamo utakmicu i jedan dovikne sa tribina:
"koji **** mi dolazimo i plaćamo ulaznicu, a njih većina na terenu prima invalidnine"

"koji **** mi dolazimo i plaćamo ulaznicu, a njih većina na terenu prima invalidnine"

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Jel se zna mozda ko ce biti novi trener Leotara posle odlaska Gacinovica u Zvijezdu.
Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
PROTIV!Mokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
-
- Kontakt:
ZAMokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 12 gostiju.