Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la juznjak> » 20 jun 2013, 11:37

[youtube][/youtube]

Na ovom Euru do 21 moram reci da mi se svidjelo kako je igrao veznjaka . Jako se kvalitetno kretao po citavom terenu,nije to bilo bezglavo trckaranje po terenu , konstantno je pomagao u obrambenim zadacima ,otvarao prostor za Isca i Thiaga, ucestvovao u napadima koliko je trebalo . U Atleti nismo ga gledali na toj poziciji , ali nadam se da ce ove godine igrati u veznom redu uz Toulalana recimo . Mlad je,stalno napreduje,odbio je prije tri godine Wengera rekavsi da je za njega najvaznije da uspije u Atleticu .

slika
8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 20 jun 2013, 12:55

Koke stvarno napreduje i već je fantastičan igrač, mogao bi za koju godinu biti nositelj igre i u reprezentaciji. :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 jun 2013, 14:22

U repki je nenormalna konkurencija na pozicijama gdje Koke moze odigrati,ali ako nastavi ovako sigurno da moze racunati na poziv. Inace,Sporting i Benfica zele Silvia . Odlican bek, moze igrati obje strane . Ima odlican centarsut i tehniku . U drugoj polivini sezone,dao je tri gola za Depor i bio izuzetno pojacanje za njih . Steta sto ga Colo ne voli,jer smatram da je bolji igrac od Juanfrana . Valjda ce ga unovciti posteno . A platili su ga 7-8 miliona .

Predsjednik Catanije potvrdio da ce Gomez napustiti ekipu naredne sedmice. A kada su ga pitali jel prelazi u Atletico on je rekao da to ne moze reci . :? Ovo oko Negreda je zapelo zbog nacina na koji Atletico zeli otplatiti Negreda. Znaci to bi bilo u dvije,tri rate . Dok Sevilla zeli vecinu od tog novca odmah . Uglavnom,dogovor je vrlo blizu . Guzni haveri su Del Nido i Gilma,stoga vjerujem da ce Del Nido popustiti ;) . Takođe,Sevilal zeli nekog od dvojca Leo -Adrian na posudbu,na sto Atleti nije spreman da pristane,dok bi im rado ustupili Pizzia.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 21 jun 2013, 15:26

Sta je sa Toulalanom nesto su se usutili oko njega?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 jun 2013, 10:52

O Negredu:
With 4.1 shots per game he’s averaged the most out of all our strikers here – with one less goal than Soldado, with 21 in 35 appearances. Also, his 29 missed clear-cut chances are the most in Europe’s top 5 leagues. On the positive side, he wins 3.5 aerial duels per game, which is the most in this list, as he proves that when in the mood, he can be a combative presence. To improve, Negredo needs to show more composure in front of goal, and a ruthless nature when presented with opportunities having missed the target with more shots from inside the box (50) than any other player in Europe.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 jun 2013, 12:03

soe je napisao/la:Sta je sa Toulalanom nesto su se usutili oko njega?
Kazu da bi u ovoj sedmici sto dolazi trebao biti zavrsen deal oko njega .

Sto se tice Negreda Siamo@ ,citao sam o ovome jos ranije . Propusta dosta prilika unutar sesnaesterca ,isto tako dosta ih stvari sam . Negredo je najbolji izbor uz dosta razloga jer je u optimalnoj dobi (28 godina) sto su najbolje godine za napadaca - nece imati problema s prilagodbom na ligu i grad , Ima fantasticnu cifru od 101 golova u 198 utakmica . Realnost je da je Negredo bio cetvrti najbolji strijelac. postigao je 43% golova svoje ekipe u domacem prvenstvu. A pored svega, 1 gol svake 113,23 sto znaci da je bio peti najbolji strijelac po bodovnom prosjeku u smislu minuta provedenih na terenu ,tu racunam svih pet najjacih europskih liga. Samo su ga nadmasili Messi , Ronaldo , Cavan i Falcao . Njegove brojke su jos impresivnije ako znamo da je igrao za neprepoznatljivu Sevilla, koja je osvojila 9. mjesto u ligi! Forlan je takodje dosao u Atleti sa 28 golova. I u cetiri sezone zabio skoro 100 golov ;)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 23 jun 2013, 22:46

Ma znam to sve nego sam stavio više kao zanimljivost.Jasno treba kontekst gledat,čovjek je glavna opcija u napadu Seville i zato toliko šuteva dok je uz Falcaa tu bio i Costa.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 jun 2013, 11:53

Slazem se . Nego,kazu da ce Atletico pokusati kupiti Curtouisa sljedece sezone. Nesto sto je prakticno nemoguca misija po meni ,al hajde ... :D AS-co pise da ce do 5 jula kada pocinju zvanicno pripreme Negredo i Toulalan sigurno doci .
Wolsfburg je odredio cijenu za Diega a ona iznosi ocekivanih 10 miliona. Bas me zanima hoce li Atletico ponuditi toliko ,a trebali bi ako su vec izdvojili 7 miliona za Lea Baptistaa odnosno 10 za Gomeza . Igrace koji uopse nisu potrebni :roll:

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 jun 2013, 21:19

Ima li ista novo u vezi povecanja budzeta kluba??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 25 jun 2013, 12:22

Mislim da se jos uvijek ne zna proracun za ovu sezonu . No Atletico je u ovoj sezoni 2012-2013 imao proracun od 123 miliona eura ,sto je za 7 miliona manje nego prosle sezone u kojoj je klub raspolagao sa 130 miliona eura. Obzirom da ove sezone klub sudjeluje u Ligi prvaka budzet bi trebao porasti preko 130 miliona . Bas sam razmisljao kako to nije mnogo u usporedbi sa ekipama koje imaju budzet veci od 200 miliona eura.
Da ne spominjem Real ,Barcu i klubove koje su privatna igracka nekih razmazenih Bogatuna.

Atleti da bi racunao na slican budzet u narednim godinama,mora kontinuirano igrati LP.
Formula za to je slozena, ali jednostavno igrajuci LP moci ces dovoditi zvucna pojacanja koja ce na taj nacin osigurati porast i sponzorskih ugovora i jednostavno prosiriti brand kluba na međunarodnoj sceni.

Po meni tri su faktora koja ce pomoci klubu da u narednih 5-6 godina moze imati proracun od 200 miliona:Prvo je konstantno igranje LP. Najbolji primjer je Arsenal . Londonski tim da nikada nije osvojio Ligu prvaka, igrao je finale istina, u Engleskoj nisu osvojili Premier ligu vec vise od jednog desetljeca ,ali je klub jos uvijek ekonomski mocan i ima jak utjecaj na međunarodnoj sceni . To najvise zahvaljujuci kontinuiranom igranju u LP gdje barem dodju do knockout faze. To svake sezone znaci najmanje 30 miliona. Atletico je privukao pozornost u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujuci uspjesima u drugom europskom natjecanju, Europa ligi,Također UEFA Super Cup dva puta , ali jos uvijek postoji velika razlika između novcane nagrade koje se dijele u ligi prvaka i Europskoj lige i nesto sto je jos vaznije , a to je rejting koji ti donosi LP sto znaci bogatije ugovore sa sponzorima. 

Atletico ce za dvije godine preseliti na novi stadion u Madridu, u toku je izgradnja . Novi stadion ce donijeti gotovo 20.000 dodatnih mjesta sto ce dati klubu oko 20 miliona vise od prodaje ulaznica . Mnogo moderniji stadion od Calderona s vise parking mjesa,restorana , i svim blagodatima modernog stadiona.

U sezoni 2015 - 2016, Spanski klubovi pojedinacno ce pregovarati za televizijska prava . Tada ce vrijednost tv prava za Primeru narasti na milijardu eura ,sto je za oko 270 miliona vise od sadasnje vrijednosti koja se procjenjuju na oko 730 miliona . I to je vrijeme kada ce neki klubovi imati velike koristi, a jedan od tih klubova koji ce mati velike beneficije je Atletico Madrid koji ce dobiti najmanje dodatnih 15 milijuna eura, sto znaci porast sa 45 na 60 miliona eura . Moguce je da dobije i vise od 15 miliona . 8-)

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 28 jun 2013, 23:52

Ima li ista od Toulalana i Negreda, spominjalo se da bi Toulalan treba prijeci ovih dana?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 jun 2013, 11:09

freddy25 je napisao/la:Ima li ista od Toulalana i Negreda, spominjalo se da bi Toulalan treba prijeci ovih dana?
Negredios potpisuje naredne sedmice za 22 miliona . Sto se tice Toulalana ,neki dan su se u jednom Madridskom hotelu sastali Casadao (sportski direktor Malagae) i Gilma(Bog i batina u Atleticu) da pregovaraju o transferu Toulalana . Zapelo je normalno oko cijene . Malaka trazi 8 miliona ,Atleti nudi najvise 5 . Taj transfer je dodatno zakomplicirao jbeni Monaco i Rennes koji bez problema mogu ponuditi koliko trazi Malaga.

Kad bolje razmislim,Toulalan i nije toliko potreban ako imamo u vidu da je Koke prekucao nedavno prventsvo u Izraelu na poziciji Pivota .Dokazao da je to njegova prirodna pozicija. Njega bih zelio da gledam na toj poziciji u novoj sezoni...Naravno jos bolje ako bi to bilo u paru sa Toulalanom ,no i Gabi-Koke kao zadnji vezni mi zvuci dosta aktraktivno . Inace,odbijena je ponuda Rome od 12 miliona za Kokea. Igrac kojeg po meni ne smiju prodati ni za 100 miliona. Jednom je prilikom izjavio da ,ako nije ispunio ocekivanja na terenu ,onda neka mu odbiju od plate ?! Cak i nakon odlicne sezone kakvu je imao ,vecina fudbalera bi trazili da im klub poboljsa ugovor,ali ne i on . Sa svojih 21 god , jedino sto je izavljivao je to da zeli ostvariti uspjehe sa Atleticom i da sanja da tu zavrsiti karijeru . Nije ni spomenuo ostale klubove koji se zanimaju za njega,i ,koji mu svakako ,nude mnogo bolji ugovor u smislu vecih primanja. Valjda lopovi nece ostati nijemi na sve ovo ,valjda ce mu dati bolji ugovor koji je zaradio na terenu . Samo ga trebaju pustiti da trijumfuje u svom Atleticu .Ako bi ga prodali kojim slucajem,jednostavno prestao bih pratiti Atletico i opcenito fudbal nabio na neku stvar :| .

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 03 jul 2013, 09:59

Nista od Toulalana,on je preso u Monaco.Atletico je kontaktirao i Ilicica iz Palerma ali je igrac odbio da predje jer mu je zelja Fiorentina.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jul 2013, 10:07

juznjak> je napisao/la: Londonski tim da nikada nije osvojio Ligu prvaka, igrao je finale istina, u Engleskoj nisu osvojili Premier ligu vec vise od jednog desetljeca ,ali je klub jos uvijek ekonomski mocan i ima jak utjecaj na međunarodnoj sceni .
Otkud ti to da nisu osvojili Premiership više od jednog desetljeća? Devet godina je prošlo otkako je Arsenal posljednji put podigao trofej najboljeg u PL-u.
A, za ostalo si u pravu. Konstantno igranje u LP-u otvara vrata svemu. Ovaj Atletico je spreman za takvo što. Neće biti favoriti za naslov, ali za knock-out fazu da. Recimo 1/8 finala ili 1/4 finala. Ne vidim da su spremni za nešto više. No, vremenom bi se i to moglo promijeniti. Zdravo poslovanje + ostanak Simeonea + dovođenje ciljanih pojačanja (usko povezano sa zdravim poslovanjem) i sve je moguće. Posebno kada pogledamo u kakvoj banani je Sevilla, te da je i Valencia "dužna" prodavati najbolje igrače. Sociedad mi je "one hit wonder" i od njih ne očekujem konstantnost kada je LP u pitanju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 jul 2013, 12:36

soe je napisao/la:Nista od Toulalana,on je preso u Monaco.Atletico je kontaktirao i Ilicica iz Palerma ali je igrac odbio da predje jer mu je zelja Fiorentina.
Kakav Ilicic . To prvi put vidim sada od tebe . Zao mi je zbog Toulalana .Bilo je sve dogovoreno s njim,pristao je na manja primanja,Malaga je bila spremna da proguta koji milion od onih 8 koliko je trazila,a onda se pojavi Monaco i ponudi bas svih 8 miliona . Steta , drag mi igrac i samatram da bi svojim iskustvom i znanjem dosta pomogao ekipi u LP.Ali ne treba ocajavati , Kljuc pojacanja koji ce doci (osim 9, koja mora stici ) nije toliko da nam treba igraca za pocetnih 11 koliko zbog povecane konkurencije.

Drugim rijecima, prosle sezone bilo je samo 15 igraca koji su igrali vise od 1.000 minuta u ligi, i ono sto Cholo zeli je povecati broj igraca u tim redovnim rotacijma, tako da se u sezoni 13-14 (posebno lige prvaka ) mora racunati na 20 ljudi, a ne samo 15.

Opet ponavaljam,nadam se da ce Colo koristiti na poziciji pivota Kokea (mislim da na tom mjestu Koke najbolje zna da ispolji svoje kvalitete), ali to bi znacilo da je potreban jedan igrac koji ce igrati na pozicijama gdje je on igrao u sezoni 12. -13.

Spominje se Ljajic kao alternativa za Diega ako ne dodje. Takođe,u Italiji kazu da je Papu Gomez presao u Atletico za 9 miliona . Ostaje jos sluzbena potvrda. Sta znam...ima poprilicno dobru statistiku u Seriji A ,i jos ako ga je Colo trazio to je zbog necega. Mada mi je previse 9 miliona.

Monoloze ,ja sve mislim da su zadnju titulu uzeli 2001-2002 ,malo sam se zahebo . No nije toliko bitne,jois malo pa ce jedno desetljece :D . U ostalome se slazemo ,jedino oko Sociedada mislim da ce biti najozbiljnija konkurencija Atleticu posto su kao klub ocisceni od svih dugovanja. Dakle,nemaju potrebu kao vecina spanskih klubova da prodaju igrace. Imaju mad i potentan tim koji duze vremena igra zajedno jos iz doba Zubiete (omladinska skola Sociedada) i samo Glodarska politika Reala i Barce moze taj tim sprijeciti da se razvije u jedan klub koji ce biti u vrhu Spanskog fudbala duze vremena. 8-)

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 03 jul 2013, 13:48

Izgleda da ce Negredo u City tako da i njega mozemo zaboraviti :D.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jul 2013, 11:28

Nesto se vrlo malo ili gotovo nikako spominje Jackson :? malo mi cudno to . Valjda Mendes potegne neke veze da nam ga dovede :mrgreen:

Falcao je prodat za 60 miliona + ulazak u ligu prvaka za koji dobijes 20 miliona + pare od onih prijateljskih tekmi kod onog bogatuna Lima , a oni nisu u stanju kupiti Toulalana za 7 miliona. You're breaking my balls Gilma !
Jedino racionalno objasnjenje je da Gilmar placa neku od kaznu za privatna mafijaska poslovanja njegove jbene familije na Marbelli .Znam da ta familija mora platili oko 100 miliona gradu Marbelli zbog pranja novca . Naravno,na kome ce se kola slomiti nego na klubu . Inace,spominje se opet Gourcuff 8-)

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 04 jul 2013, 11:30

Gourcuff je propo igrac i nikako ga nebih volio vidjet u Atleticu .Sto se tice napadaca ostalo je jos malo opcija,mozda da se Torres pokusa dovest ako Chelsea dovede nekog bjesnog.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jul 2013, 11:43

Ja sam gledao Gourcuffa prosle sezone dva puta,i oba puta je ostavio dosta dobar utisak na mene. Pravi kreativac kakav fali Atleticu . Mlad je,a siguran sam da bi kod Cole vratio pravu formu .

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 04 jul 2013, 12:53

Propao je Gourcuff nazalost, kakav je potencijal bio, ove sezone ocaj a i povrede ga usporile. Vec dve tri godine on igra na ocajnom nivou. Grenier se lagano probio i daleko je veci potencijal i vec bolji igrac. I nije toliko mlad, ima 26 godina, to je vec (bi trebalo da bude) zreo igrac.
Ne znam koliko bi bio pojacanje za Atletico iskreno...

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.