Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

Andrej
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Andrej » 20 jun 2013, 02:02

De Sciglio prevara.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 20 jun 2013, 02:03

Bonucci odigrao najbolju sezonu u karijeri, a on ga drži na klupi ccc..

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 jun 2013, 02:06

Andrej je napisao/la:De Sciglio prevara.
To si zaključio nakon nešto lošije utakmice večeras ?
Onda su svi osim De Rossia prevara , pa jedan Pirlo je večeras napravio 5-6 grešaka koje on inače ne radi ni u snu , Chiellini i Barzagli nisu dobili duela pa sad i njih treba nazvati prevarom ?
Loša ti je ta priča , kad se traži krivac za lošu igru , onda treba početi od najiskusnijih i najodgovornijh.
A ne odmah kriviti momka koji ima 40-ak profesionalnih utakmica u čitavoj karijeri.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 20 jun 2013, 02:20

Ma brzi i hitri ovi Japanci, još im Italijan selektor, bilo je zaočekivati nešto ovako, Prandelli eksperimentiše, ovo do sada su promašaji, pobjedu su došle na sreću i na kvalitet.

Nek' je se prošla grupa, a dalje ćemo vidjeti.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Pogba

Post Postao/la Pogba » 20 jun 2013, 07:29

sajo10 je napisao/la:Pricajte vi sta hocete al Barzagli je smjesan igrac....
Barzagli je najbolji i najkonstantniji stoper na svijetu u zadnje 2 godine. To sto je u ova 2 meca glavom na Maldivima je drugo.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 jun 2013, 09:35

Pogba je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Pricajte vi sta hocete al Barzagli je smjesan igrac....
Barzagli je najbolji i najkonstantniji stoper na svijetu u zadnje 2 godine. To sto je u ova 2 meca glavom na Maldivima je drugo.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
Barzagli već dvije godine igra super , rijetko kada griješi. Međutim na ovom kupu se u prve dvije utakmice nije proslavio , zaista ne ide ga nikako. Što ne znači da neće u nastavku turnira podići nivo svoje igre, ne samo on, već većina igrača Azzurra.
Sinoć su igrači Japana dali 120% od sebe a Italijani nisu bili ni na 70 % svojih mogućnosti , u tome je razlika.
-Rui Costa-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 jun 2013, 10:29

Mene iskreno sinoc razočarao Chiellini, kriv je kod drugog gola jer je lose procjenio let lopte, 2-3 puta je tako sinoć. Pirlo je bio odličan kao i uvijek tako da mu se ne moze zamjeriti onih 4-5 jeftino izgubljenih lopti. De Sciglio je kriv kod prvog gola jer je preslabo dodao, medjutim i Buffon je trebao bolje odreagovati.

Midgeti u napadu teško da mogu išta protiv Brazila, Giovinoc i Giach nista nisu bolji od El Shaarawyja kojem treba vise dat priliku. Sinoc sam bio isfrustriran jer ga ponovo nije ubacio ni minute.

Protiv Brazila Marchisio treba na poziciju De Rossija jer ovaj nece igrati zbog kartona. Šteta što nema T.Motte sad.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 jun 2013, 10:38

Najbolje bi bilo da Prandelli vrati formaciju koja je već provjerena , a to je 4-3-1-2 .
Ne može igrati 4-3-2-1 a da mu Aquilani i Giach izigravaju polušpiceve, zbog pogrešnih igrača u ovoj postavci najviše pati Balotelli , jer je on praktički jedini napadač bez prave podrške. Bezbroj puta se zbog toga nađe sam među 3-4 protivnička igrača i onda je teško nešto više očekivati od njega. Ako nastavi da forsira ovu formaciju , onda neka iza Maria stavi dva igrača koji i jesu za te pozicije. Candreva , Shaarawy, pa Giovinco i Diamanti , više bi oni pomogli Balotelliu nego Aquilani ili neko sličan njemu.
-Rui Costa-

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 20 jun 2013, 10:54

..........pirlo........
DDR...........marchisio
........candreva......
balotelli.........el shaarawy

candreva je odigrao dobru sezonu i mislim da bi trebao dobiti sansu da pokaze da li je kvalitet za prvih 11 ili ne. misljenja sam da je bolji od montoliva, aquilanija i pogotovo giaccherinija ali dok ga prandelli ne testira necemo to saznati. takodje, vezni red u diamant formaciji je najbolje sto ova repka ima za ponuditi i sva ostala eksperimentisanja su samo to - eksperimentisanja. sto se napada tice, ako se vec u odbrani forsira to poznanstvo i uigrana kombinacija iz juventusa onda ne vidim razlog zasto se to isto ne bi forsiralo i u napadu sa igracima milana. naravno, treba shvatiti i prandellija koji je na ovaj turnir ocigledno dosao sa ciljem da testira razlicite formacije u poprilicno jakoj konkurenciji i mislim da uopste i ne razmislja o rezultatima i eventualnom osvajanju turnira za razliku od nas forumasa ali bojim se da su ovi njegovi dosadasnji eksperimenti bili promasaj te da je gore navedena formacija najbolje sto italija ima u ovom trenutku.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 jun 2013, 10:59

Evil Genius II je napisao/la:..........pirlo........
DDR...........marchisio
........candreva......
balotelli.........el shaarawy

candreva je odigrao dobru sezonu i mislim da bi trebao dobiti sansu da pokaze da li je kvalitet za prvih 11 ili ne. misljenja sam da je bolji od montoliva, aquilanija i pogotovo giaccherinija ali dok ga prandelli ne testira necemo to saznati. takodje, vezni red u diamant formaciji je najbolje sto ova repka ima za ponuditi i sva ostala eksperimentisanja su samo to - eksperimentisanja. sto se napada tice, ako se vec u odbrani forsira to poznanstvo i uigrana kombinacija iz juventusa onda ne vidim razlog zasto se to isto ne bi forsiralo i u napadu sa igracima milana. naravno, treba shvatiti i prandellija koji je na ovaj turnir ocigledno dosao sa ciljem da testira razlicite formacije u poprilicno jakoj konkurenciji i mislim da uopste i ne razmislja o rezultatima i eventualnom osvajanju turnira za razliku od nas forumasa ali bojim se da su ovi njegovi dosadasnji eksperimenti bili promasaj te da je gore navedena formacija najbolje sto italija ima u ovom trenutku.
Očito je da mu ova dosadašnja taktika ne funkcioniše , vjerovatno zbog odabira igrača , odnosno postavljanje igrača na njima neprirodne pozicije.
Također i ja mislim da Candreva mora dobiti šansu da se dokaže , ne bi trebalo da igraju igrači samo zbog imena.
Brate dragi nebitno je da li se igrač zove Andera Pirlo ili Cerci , ako ne igra dobro treba ga zamjeniti. To se odnosi na sve igrače , Barzagli je odličan igrač ali je van forme, dakle treba dati šansu Bonucciu ili Astoriu.
-Rui Costa-

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 20 jun 2013, 14:19

Bas kad su Japanci poveli sa 2-0 :mrgreen:
slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 jun 2013, 14:20

Andrej je napisao/la:Bas kad su Japanci poveli sa 2-0 :mrgreen:
slika
Zabavljaju se k'o na nekom Bajramskom turniru . :lol:
-Rui Costa-

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 jun 2013, 14:23

kakva tragikomicna igra italije, pa ono ni na šta nije nalik :roll: mene stid fakat bilo :D
nema potpisa

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 jun 2013, 14:26

Zato protiv Brazila treba očekivati maksimalnu koncentraciju i veliki motiv. Tipični italijanski mentalitet , protiv malih ekipa ih nema nigdje , a kad dođu na megdan najvećima tad su i oni nenadjebivi. :mrgreen:
-Rui Costa-

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 jun 2013, 15:37

ja ne znam sta se sa nasih igraca desava, a to se odmah osjeti na cijeloj ekipi... pa je.o majku od svih onih Juventina Djakerini je najbolji.

Barza mi postaje diskutabilan u bitnijim utakmicama protiv ozbiljnijih ekipa, povukao za sobom i Kijelinija sinoc.

evidentno je da se ustalilo misljenje u Italiji da El Saravi i Baloteli ne mogu skupa, to istice i dosta strucnjaka, prenijelo se na Alegrija a evo i na Prandelija.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 jun 2013, 12:32

Probable XI vs. Brazil (4-3-1-2): Buffon; Abate-Bonucci-Chiellini-De Sciglio; Candreva-Montolivo-Marchisio; Aquilani; Balotelli-Giovinco. fuj
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 21 jun 2013, 12:38

IlPrincipe je napisao/la:Probable XI vs. Brazil (4-3-1-2): Buffon; Abate-Bonucci-Chiellini-De Sciglio; Candreva-Montolivo-Marchisio; Aquilani; Balotelli-Giovinco. fuj
Pa bolje u ovom trenutku i ne moze.... S obzirom da Pirlo i De Rosi ne mogu igrati..... A i Barzagliu je potrebno malo odmora.....
Shaarawy ne moze igrati u paru sa Balo jednostavno nisu kompatibilni.... Zato mora igrati igrac koji zna igrati fuce poput Sebe (mada bi recimo Cassano bio najidealniji, al' je njegovo proslo), a Stefan je napadac upravo kakav je i Balo samo slabiji.... Iste kakrakteristike.... Zato se ne slazu toliko... Ne msm na svadjanje i tako to kad kazem da se ne slazu...

Izuzetno mi je drago sto je osustao od one krs 4-5-1 formacije....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 jun 2013, 12:53

tooo Candreva .. očekujem golčinu večeras i nekoliko dobrih prodora 8-)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 21 jun 2013, 14:08

Utakmica se igra sutra :)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 jun 2013, 14:47

ma ajd', onda sutra :mrgreen:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []