Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Henderson
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Henderson » 20 jun 2013, 23:41

gaston je napisao/la:Evo ovako ja msm da bi dosta forumasa ucinio uslugu ovime pa eto..#Hendersone..u odlazak sa foruma ti i ja..da ce LFC sledece sezone zavrsiti u top 4 :?:
Dogovoreno.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 jun 2013, 23:45

gaston je napisao/la:Evo ovako ja msm da bi dosta forumasa ucinio uslugu ovime pa eto..#Hendersone..u odlazak sa foruma ti i ja..da ce LFC sledece sezone zavrsiti u top 4 :?:
zasto mislis da ces nam uciniti uslugu ako odes sa foruma ?
You are someone else I am still right here

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 20 jun 2013, 23:46

fera je napisao/la:
Zivi bili pa vidjeli :D
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 jun 2013, 23:50

gaston je napisao/la:
fera je napisao/la:
Zivi bili pa vidjeli :D
ja samo kazem neka te sa rajom :mrgreen:

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 20 jun 2013, 23:54

Iste priče se vrte iz dana u dan. To je vaša stvar ako ne vjerujete da će se Allen i Borini popraviti naredne sezone. Neću ništa da predviđam, dovoljno mi je samo da se prisjetim Downinga i Hendersona. Tako da, Zodiac, ne možeš praviti paralelu između para utrošenih na Carrolla koje su već bačene, za velšanina i italijana ćemo vidjeti.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 20 jun 2013, 23:54

gaston je napisao/la:Zivi bili pa vidjeli :D
Ma ako i ne uspiješ, odnosno ako odeš s foruma , bit ćeš upamćen po herojskom pokušaju. :mrgreen:
Kako god, ideš u historiju :D

On Topic : Valjda će Heno doći na vrijeme da može fino sa ekipom proći pripreme, bitno je to mnogo da se uigra pomalo sa suigračima, znači ko god da dođe.Naravno mislim na neku veću zvjerku, znači Heno,Eriksen ili neko treći...
Aspas,Alberto i ostali back-upovi će se lakše prilagoditi.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 21 jun 2013, 00:04

ECHO: Liverpool's bid to sign Schalke defender Kyriakos Papadopoulos, however, is over. The Reds' interest in the Greek international has cooled after initial negotiations with the German club proved fruitless.

Svejedno sam od početka bio za Alderweirelda.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 21 jun 2013, 00:07

the scouser je napisao/la:ECHO: Liverpool's bid to sign Schalke defender Kyriakos Papadopoulos, however, is over. The Reds' interest in the Greek international has cooled after initial negotiations with the German club proved fruitless.

Svejedno sam od početka bio za Alderweirelda.
Također. Nije mi jasno zbog čega Toby nije bio prva meta od početka, s obzirom na cijenu, perspektivu i povrijeđeno koljeno.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 21 jun 2013, 00:12

BeyKopites je napisao/la:
Ma ako i ne uspiješ, odnosno ako odeš s foruma , bit ćeš upamćen po herojskom pokušaju. :mrgreen:

On Topic : Valjda će Heno doći na vrijeme da može fino sa ekipom proći pripreme, bitno je to mnogo da se uigra pomalo sa suigračima, znači ko god da dođe.Naravno mislim na neku veću zvjerku, znači Heno,Eriksen ili neko treći...
Pamtite me po dobrom :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 21 jun 2013, 00:15

gaston je napisao/la:
BeyKopites je napisao/la:

Pamtite me po dobrom :mrgreen:
jel ono ti beše zadužen za keksiće? :D
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 21 jun 2013, 00:34

Pamtite me po dobrom :mrgreen:[/quote]
jel ono ti beše zadužen za keksiće? :D[/quote]

eeh taj 8-) :D

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 jun 2013, 01:36

Valencia je napisao/la:Paradajz

Veliki rezultati dolaze sa velikim igracima. Sve ostalo je ubleha. Ne postoji mocan kolektiv bez mocnog pojedinca. Maradona je Napoli odveo do najsjanijih momenata u istoriji kluba.. Kompatibilnost i sistem igre su vazni, ali ne mogu biti kapitalizirani bez velikih igraca... Da je Persi umjesto Junajteda odabrao Siti, ovi drugi bi gotovo sigurno bili prvaci.. To je to..

I taj Selvi bi bio sasvim solidan igrac da Liverpul ima mocniji napad. Kakav to vezni red ima MU? Prilicno potroseni Kerik, mladi i nedovoljno dokazani Kleverli, raspali i propali Anderson, Skols koji ne moze istrcati sprint.. I opet ubjedljivo do titule !?

I taj Selvi, i taj Henderson, i taj Alen, i taj Leiva bi izgledali puno bolje, njihovi nedostaci bi bili puno manje uocljivi da Liverpul u napadu ima recimo igrace kvaliteta Suareza, Rojsa i Kavanija. Koliko bacaju na prosjecne i beskorisne igrace, koji ih na cine nista bolji, do sada su davno mogli imati tim sa ovakvim napadackim potencijalom.

Kada imas jak napad, po automatizmu imas jaku cijelu ekipu. Vezni red je rasterecen, ima dovoljno prostora organizovati napade... Odbrana je rasterecena jer se protivnik plasi napasti sa puno igraca. Itd, itd...

Ovako Liverpul ima samo Suareza koji je ubitacno opasan, pa se protivnik bez bojazni odlucuje napasti sa puno igraca. Zbog toga se stice utisak da je veza i odbrana losija nego jeste, a niko ne vidi da je u napadu kljuc problema za cijelu ekipu.

Pogledaj MU.. Protivnici su u grcu, ne smiju krenuti ofanzivno jer se plase Persija, Runija.. Kada igraju kontra Liverpula taj strah nemaju.

Ja sam uvjeren da bi Liverpul uzeo EPL u onoj sezoni kada su bili tik uz MU da su imali jakog krilnog igraca koji bi rasirio protivnika i rastererio Dzerarda i Toresa. Protivnik se pametno zatvarao u sredini i pustao sivonju Kujta da probija krilo..

Ako Liverpul nastavi sa ovakvim pojacanjima trebat ce im splet sretnih okolnosti da izbore LP.. Ovo definitivno nije pametan rad. Kvalitetni igraci ce zeljeti ici iz ovakvog Liverpula, a potencijalne 'zvijezde' nece htjeti doci.. U takvim okolnostima ti treba 'sreca' da nesto dobro napravis.
Dolaze sa velikim igracima, ali ako zelis titule, trofeje i sve ostalo, a LFC nije ni blizu tog cilja, i zato se ide ovom rutom koja je najbolja moguca za klub, ne znam sto ljudi pljuju toliko ovu politiku, kada od ovoga tesko da moze bolje. Tacnije uvek moze bolje, ali sada u svakom jajetu traziti dlaku, je stvarno smesno.
LFC-u za top4 finis je dovoljna samo ovako konstantna igra kako su igrali na kraju druge polusezone, dubina u timu i nema zime. Dolazak Coutinha i Sturridgea je bitno unapredio ovaj tim, iako se to konstantno ovde ignorise, kao i od tvoje malenkosti. Ne bih da se ponavljam sta je potrebno timu da ima uspehe.
Sto se tice Maradone, najjaci igrac u istoriji ove igre, jedini koji je bukvalno sam pobedjivao, ne samo u smesnom Napoliju tada, vec i u Argentini kada su osvojili titulu 86. To je bila mnogo smesna generacija, ali su uzeli. Ali dobro, to ne moze da se poredi danas sa ovim fudbalom, gde takvog igraca koji pravi takvu razliku nemas na planeti. Posle Maradone verovatno Fenomeno, i niko vise nije mogao. A npr imas ovu danas generaciju Gauchosa, onu 2002. , Bati-gol i kompanija, pa nista uradili nisu. Ali toliko o tome.

Mislis da bi City uzeo titulu ??? Na osnovu cega to mislis ??? Zar ne mislis da bi bila guzva u toj napadackoj liniji, a to nimalo ne lici na harmoniju, a ni ovako nije licilo ni na sta, Mancini koliko vodi tim, nista uradio nije, niti postavio neki temelj, nista, sve se svodilo na neki individualni kvalitet. Oni da imaju tu harmoniju, to je konkurent za LS odmah. Da se vratim na Persie-a, ne da bi razmislio nesto tako kada bih pricao, nego dvaput.

Ne znam sto spominjes Shelveya i kakve on veze ima. Decko je najavljivan kao naslednik Gerrarda, ali cim sam video prvu tekmu, odmah se videlo da nije materijal ni za priblizan kvalitet Stiviju. Prosek igrac, klasican drvoseca.
Ne znam kakve veze ima napad sa vezom u kontekstu da ako su u napadu klase, vezni je odmah bolji ??? Kakva je to logika, pa upravo je suprotno. Upravo taj vezni red, upravo taj "potroseni" Carrick koji igra najbolju sezonu zivota, upravo ta rotacija i dubina o kojoj pricam sve vreme, je donela titulu Utd-u, ne treba sve VP-u da se pripisuje. I pogledas tu rotaciju, nisu to neki igraci, sem Carricka koji je tek sad iskocio, nema tu extra kvaliteta, ali sistem i harmonija, e to je ono sto ja hocu da ti objasnim. Mada ima i druga strana price kako su uzeli titulu, a to je po meni extreman pad kvaliteta top timova u PL, bukvalno nije imao ko da prati, a i rezultati u Evropi (LS) su i vise nego jasna cinjenica.

Hendo igra sjajno od pocetka Nove Godine i izgleda daleko bolje nego npr prosle sezone kada sam ga pljuvao jer je bio bezmud. Ovo sto on radi je pokazatelj da se moze momak vratiti na pravi put, i sve zasluge idu BR-u za to. Isto vazi i za Downinga, i njega je preporodio, ali naravno i dalje nije to trazeni kvalitet. Ovo za Reusa i Cavanija ne moram komentarisati, previse je smesno i ocekivati takav igracki kadar, s kojim parama to dovesti i to bez LS, bas se pitam.

E ovaj boldovan deo je meni fascinantan. Znaci ovo ne da je toliko prosto receno, nego se i kosi sa osnovnim principima fudbala. Znas ti koliko je ovo nelogicno. U prevodu ako imas napad, ostali su rastereceni, zbog cega, kako zasto, objasni mi to leba ti, zelim da znam ???
Odmah ti dam primer Urugvaja, odmah. Ta ekipa toliko lose deluje, a ima napad od 100m, znaci za zatvor igra. Klasican primer koji pobija tu tvoju teoriju, koja uzgred receno i bez uvrede, veze s vezom nema.

A recicu ti sto je odbrana losa, posto ocigledno ne kapiras neke stvari kada je taktika i LFC u pitanju.
LFC igra visoku liniju odbrane, takozvani "high line" koji je vrlo rizican pristup utakmici, ali se ovo sve cesce i cesce koristi u modernom fudbalu, Barca, Bayern, Dortmund, pa i Real su samo neki od primera. Sa tako visokom odbranom, moras imati tehnicki potkovane stopere, a to je danas tesko naci. LFC ima jednog i to rovitog, dok je ovaj drugi klasican drvoseca i razlog sto je LFC u pocetku izgledao kao cigansko reseto. Nemogucnost citanja odbrane, usporenost, nemobilnost, sve su to faktori koji su debelo uticali, ali najvaznije, adaptacija. To je jednostavno bolan period koji se mora proci.
Mane ove odbrane su upravo takve, rizik od kontra napada, ali ako imas brze stopere koji brzo citaju odbranu (IQ), taj rizik se svodi na minimum. Prednosti, imas vecu svestranost u igri, teziste igre je vecinom na protivnickoj polovini, pravljenje viska na bekovima i dolazenje u situacije 2 na 1 us daleko raznovrsnije, sto smo i videli ove sezone kod Enriquea kako je vrlo visoko na terenu i koliko doprinosi napadu i to je jos jedan zahtev, da imas ofanzivno orijentisane bekove.

Igraci ce uvek ici iz LFC, Gerrard je izuzetak i on je "ona" dobro poznata vrsta fudbalera "one man club". Ali uvek ce ici, i Suarez ce na kraju otici ako ne vec ove sezone, a verovatno i Coutinho kada napreduje kao igrac i mnogi drugi, to je jednostavno tako. Real i Barca ce uvek biti na vrhu lanca, pa i Bayern, ma sta god da se desi, to su klubovi danas sa renomeom i klubovi koji ne mogu nikad propasti. Uzeo je LFC LS, i zamalo ligu kasnije, pa to nije bilo dovoljno da se zaustavi bogotac veznog reda, Xabi. Igracima je san da igraju tamo, to je zavrsna tacka, to je vrhunac karijere, bar za velike fudbalere. A imas one koji vole novac, a i Brazilce koji su posebna sorta ljudi.

_melich_
Kontakt:

Post Postao/la _melich_ » 21 jun 2013, 01:49

Ja ne znam zasto svi toliko zelite stopera. Pa realno mislim da ni Papa ni Toby nisu uopste bolji od naseg Coatesa. Momku samo treba dati sansu. Koju god utakmicu je odigrao za Liverpool, nije pravio neke greske. Momak je mlad, perspektivan itd. Kad bi mi doveli i Tobya mislim da bi mu bila ista sudbina kao i sa Coatesom. Imam osjecaj da je kod nas, ako si mlad, nisi pouzdan, pa dajmo priliku ovom momku pa da vidimo sta moze. Bolje je te pare ulozit na nekog drugog nego bezveze redat' igrace .

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 jun 2013, 01:56

_melich_ je napisao/la:Ja ne znam zasto svi toliko zelite stopera. Pa realno mislim da ni Papa ni Toby nisu uopste bolji od naseg Coatesa. Momku samo treba dati sansu. Koju god utakmicu je odigrao za Liverpool, nije pravio neke greske. Momak je mlad, perspektivan itd. Kad bi mi doveli i Tobya mislim da bi mu bila ista sudbina kao i sa Coatesom. Imam osjecaj da je kod nas, ako si mlad, nisi pouzdan, pa dajmo priliku ovom momku pa da vidimo sta moze. Bolje je te pare ulozit na nekog drugog nego bezveze redat' igrace .
Pa kako zelimo, stoper je bolna tacka. Coates je mnogo neiskusan i kako nije pravio greske, ne da je pravio nego kriminal, ali to je zbog iskustva, a mozda i nije dorastao poslu u PL. Ali cini mi se da LFC nema vremena da rizikuje sa njim.

Papa je za dve klase bolji stoper, kao i Toby. Toby ti je ista verzija Verthongena, samo sto on igra desnog beka, a ne levog kao Jan. Daleko kompletniji stoper, tehnicki potkovan i takav nam treba u odbrani. On je meni bio prva zelja, ali kada se cudesno pojavilo ovo za Papu, sto da ne rekoh sebi. Iako je Toby daleko jeftiniji, Papa je mladji i verovatno bolji stoper po svemu prikazanom pretprosle sezone, ali ova povreda kolena je kocnica.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 21 jun 2013, 02:37

Sve je to fina priča oko stopera i da nam treba još jedan, ali ništa se konkretno ne dešava po pitanju stopera :cry: . Niti se ko povezuje sa Škrtelom, nit su ponudili za Tobya :?

Što se mene tiče, mislim da ne bi trebo biti ogroman problem u odbrani, jer dolazi Toure koji bi (ako ne dođe još jedan stoper) bio prva opcija sa Aggerom u liniji, mislim da bi to funkcioniralo bolje nego ovu zadnju sezonu. Volio bih da u kupovima stavi Kellya na stopersku poziciju, svakako mu je to prirodna pozicija.

Da li se zna šta za Mignoleta ?
Walk on, with hope in your hearts.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 21 jun 2013, 02:42

Benitez doveo Mertensa u Napoli.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 jun 2013, 08:53

Paradajz

Ti si od onih koji misle da iz dobrog poznavanja teorije proizilazi ucinkovita praksa. To je donekle tacno. Teoriju jeste dobro poznavati, ali bez prakse ista je bezvrijedna, cesto i pogubna, ako je covjek pretjerano samouvjeren. Bice da ti menadzeri koje igrate i ostale igrice stvaraju problem i sustinsko nerazumijevanje fudbala.

Jesi li ikada igrao fudbal?

Sta se desava kada igras u veznom redu i kontra sebe imas napadacki prilicno traljavu ekipu?
Sta se desava kada igras u veznom redu i kontra sebe imas dva napadaca koja su u stanju iskoristiti svaki slobodan prostor i direktno ugroziti gol?

Kada sam ja u pitanju..

Primjer 1: igram lezerno, bez imalo grca u igri, bez pritiska... Iz takvog unutarnjeg osjecaja, samopouzdanja i osjecaja superiornosti proizilazi dobra igra. Kada osjetis da je protivnicki napad bezopasan neprestano igras napadacki, cesto pustis odbranu da samostalno reaguje i tako stedis snagu i cekas priliku za brzu akciju nakon sto propadne protivnicki napad..

Primjer 2: igram pod konstantnim pritiskom koji neminovno sputava i dovodi do gresaka. Uvijek imam na umu da moju gresku i presjecanje pasa mogu iskoristiti super dominantna dva napadaca. Naprijed ne smijem previse ici jer postoji bojazan da odbrana nece moci zaustaviti protivnicki napad ako se ne zgusnemo ili ne udvojimo protivnicke napadace. Dakle, u startu si orjentisan defanzivno, psiholoski momenat je izrazito nepovoljan, fizicki se pretjerano trosis.. U startu si inferioran.

Sta ima Liverpul?

Ima Suareza kojeg se treba paziti.. Ok, za to protivnici imaju dva stopera.. Jedan igrac ne moze sam koliko god bio dobar. Liverpul ima los napad i protivnik to osjeca. Zbog toga napada sa vise igraca, igra bez straha...

Da Liverpul ima jos dva (krilna, recimo) napadaca kvaliteta Suareza, vezni red bi izgledao puno bolje, odbrana bi izgledala bolje... Protivnik bi bio u psiholoskom ambisu prije nego utakmica pocne i ti sa takvim pristupom unaprijed imas veliku sansu za pobjedu. U ovakvim konstalacijama snaga, Liverpul nije puno bolji od bilo koga, niko ih se ne plasi i zbog toga moraju krv propisati za svaki bod.

Na ostalo se sada ne mogu osvrtati, prvo ovo trebas sazvakati..

Napad je najbolja odbrana. Zapamti to, nije dzaba receno, vjeruj mi. Ima jos x razloga zasto je napad od presudne vaznosti, mozda ti navedem drugi put... Slomi se tipkajuci sa fona.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 jun 2013, 09:36

OTNYS_YNWA je napisao/la:Iste priče se vrte iz dana u dan. To je vaša stvar ako ne vjerujete da će se Allen i Borini popraviti naredne sezone. Neću ništa da predviđam, dovoljno mi je samo da se prisjetim Downinga i Hendersona. Tako da, Zodiac, ne možeš praviti paralelu između para utrošenih na Carrolla koje su već bačene, za velšanina i italijana ćemo vidjeti.
brate i tvoja je prica ista svaki dan isto tako i tvoja je stvar sto vjerujes da ce oni biti bolji... i moja je prica ista svaki dan, i rizina isto itd... znaci smaramo svi. posebno vas par dezurnih ja ne znam sta je problem toliki prihvatiti tuđe misljenje i pomiriti se sa tim. tebi mozda tvoje misljenje izgleda vaznije od tuđih ili ispravnije al ovako realno ti i rizo ste jednako daleko od istine samo sto ste na suprotnim stranama. i ne odnosi se samo na vas dvojicu nego na vecinu ovih sto su se u grupe podijelili.... svi neke ratove na temi vodite i fol predviđate buducnosta a ni proslost niste u stanju realno da pogledate.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 21 jun 2013, 09:54

Mignolet sigurno dolazi u Liverpool, samo je ostavljeno dovoljno vremena Sunderlandu da pronađe adekvatnu zamjenu. Trenutno su najviše zagrizli na Vitu Manonea.

Velika je šteta što ćemo propustiti Wanyamu, koji će prema svemu sudeći otići u Southampton ili Cardiff.
Ja ne znam zasto svi toliko zelite stopera. Pa realno mislim da ni Papa ni Toby nisu uopste bolji od naseg Coatesa.
Sinoć Coates uđe u igru, nije prošlo 45 sekundi dobio je žuti karton. Ostatak utakmice je odlično odigrao.
Protiv Oldhama je kriv za jedan go i protiv Stoka u kupu kada je izgubio loptu. No sreća tada su Henderson i Suarez bili raspoloženi za igru.
No, ja se sjećam Carre iz pretprošle sezone, pogotovo nakon polufinala sa Evertonom, kada su mnogi forumaši molili Carru da završi karijeru kako bi ga pamtili po dobru. No on se ove sezone potpuno vratio. Što se mene tiče, volio bih i ja da se Coates gura na poziciju drugog štopera, no teško da će to moći. Zapravo je mala vjerovatnoća da će ostati naredne sezone u klubu uopće.
Zadnja izmjena: Henderson, dana/u 21 jun 2013, 10:05, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 jun 2013, 10:03

Henderson je napisao/la:
Mignolet sigurno dolazi u Liverpool, samo je ostavljeno dovoljno vremena Sunderlandu da pronađe adekvatnu zamjenu. Trenutno su najviše zagrizli na Vitu Manonea.

Velika je šteta što ćemo propustiti Wanyamu, koji će prema svemu sudeći otići u Southampton ili Cardiff.
meni je zao sto smo propustili papadopolousa jer citam da smo odustali od njega... preskup nam.
sto wanyame tice ima jos uvijek sansi da dođe...

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.