Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

francobaresi
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la francobaresi » 21 jun 2013, 15:25

MrMuscle je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:Probable XI vs. Brazil (4-3-1-2): Buffon; Abate-Bonucci-Chiellini-De Sciglio; Candreva-Montolivo-Marchisio; Aquilani; Balotelli-Giovinco. fuj
Pa bolje u ovom trenutku i ne moze.... S obzirom da Pirlo i De Rosi ne mogu igrati..... A i Barzagliu je potrebno malo odmora.....
Shaarawy ne moze igrati u paru sa Balo jednostavno nisu kompatibilni.... Zato mora igrati igrac koji zna igrati fuce poput Sebe (mada bi recimo Cassano bio najidealniji, al' je njegovo proslo), a Stefan je napadac upravo kakav je i Balo samo slabiji.... Iste kakrakteristike.... Zato se ne slazu toliko... Ne msm na svadjanje i tako to kad kazem da se ne slazu...

Izuzetno mi je drago sto je osustao od one krs 4-5-1 formacije....
Shaarawy i Balotelli nisu ni sličan tipa napadača . Balotelli je onaj pravi centarfor , sličan Ibri samo "black-edition" .
To da se njih dvojica na slažu , apsolutno je samo jedan od stereotipa u nizu . Momci nisu imali pravu priliku ni da se dokažu.
Što se tiče Giovinca , on će vjerovatno biti nevidljiv protiv Brazila , teško je očekivati da on nešto može protiv Luiza ili Silve .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 21 jun 2013, 15:48

Giovinco je ruku na srce smiješan. El Shaarawy je puno opasniji igrač po protivnika.

U ove dvije utakmice Balo je morao sam da riješava igru u napadu jer nema podrške i zato optužbe da je sebičan, iako je ustvari fantastičan napadač i po stilu igre vrlo sličan Ibri kao što je neko spomenuo. Protiv Japana se to dobro vidjelo, tek kada je Gio ušao u igru umjesto Aquilanija, Balotelli je bio rasterećen jer je imao trkače Giaccherinija i Giovinca kao podršku. Ne vjerujem da El Shaarawy smeta Balotelliu samo treba pronaći adekvatan sistem u kojem obojica mogu igrati. Možda bi Prandelli trebao probati sa trojkom El Shaarawy-Balo-Cerci u napadu.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jun 2013, 15:50

Stvarno ne znam zašto čovjek sam sebi komplikuje život. Ima 3-5-2 formaciju koja je izdominirala sve osim Španije na Euru i došla do finala i ima 4-3-3 sa dvojicom od trojca ELS/Diamanti/Giovinco na krilima i Balonjom u napadu i on opet forsira mrtvog Aquilanija iako ga je u prošloj utakmici izvadio u prvom poluvremenu. :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 jun 2013, 15:53

Juventino je napisao/la:Giovinco je ruku na srce smiješan. El Shaarawy je puno opasniji igrač po protivnika.

U ove dvije utakmice Balo je morao sam da riješava igru u napadu jer nema podrške i zato optužbe da je sebičan, iako je ustvari fantastičan napadač i po stilu igre vrlo sličan Ibri kao što je neko spomenuo. Protiv Japana se to dobro vidjelo, tek kada je Gio ušao u igru umjesto Aquilanija, Balotelli je bio rasterećen jer je imao trkače Giaccherinija i Giovinca kao podršku. Ne vjerujem da El Shaarawy smeta Balotelliu samo treba pronaći adekvatan sistem u kojem obojica mogu igrati. Možda bi Prandelli trebao probati sa trojkom El Shaarawy-Balo-Cerci u napadu.
Upravo je u tome problem, zbog neadekvatne podrške u napadu Mario je često bio sam među 2-3 protivnička igrača , u takvoj situaciji mu ne preostaje ništa drugo nego da dribla ili da pokuša sa udarcem iz daljine .
-Rui Costa-

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 jun 2013, 16:29

uvukla se kod svih strucnjaka opasno ta misao da Balo i El Saravi ne mogu skupa. zasto svi tako misle, to valjda navijaci Milana bolje znaju.

Mođi, Alegri, Prandeli su samo neki od onih koji tako misle, a izgleda i Galijani cim trazi spica a EL Saravija bi sutra prodao za odgovarajucu ponudu. A kad i Mođi i Galijani nesto tvrde, ja se ne bih protivio tome hahah :mrgreen:

da li Djakerini ima kartone, jer ne vidim drugog razloga da debil Akvilani igra.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 jun 2013, 16:33

ultrasstyle_tz je napisao/la:uvukla se kod svih strucnjaka opasno ta misao da Balo i El Saravi ne mogu skupa. zasto svi tako misle, to valjda navijaci Milana bolje znaju.

Mođi, Alegri, Prandeli su samo neki od onih koji tako misle, a izgleda i Galijani cim trazi spica a EL Saravija bi sutra prodao za odgovarajucu ponudu. A kad i Mođi i Galijani nesto tvrde, ja se ne bih protivio tome hahah :mrgreen:

da li Djakerini ima kartone, jer ne vidim drugog razloga da debil Akvilani igra.
Upravo suprotno , još nijedan stručnjak nije rekao da Shaarawy i Balo ne mogu zajedno, to je više medijska insinuacija . Istina je samo jedna , a to je da Stephan nije u nekoj formi vec neka 3 mjeseca . Igrao je on i par utakmica kad Maria nije bilo pa ništa nije uradio. Dečko je jednostavno izgubio formu i to je sve. U koliko bi zabio 2-3 gola u nizu mislim da bi opet gledali onog Stephana iz prvih 4-5 mjeseci prošle sezone.
-Rui Costa-

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 21 jun 2013, 17:21

Giaccherini je srce ove reprezentacije, a toliko je osporavan. Pravi nasljednik 'Il Soldatina' Di Livia. 8-)
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 21 jun 2013, 20:02

francobaresi je napisao/la: Što se tiče Giovinca , on će vjerovatno biti nevidljiv protiv Brazila , teško je očekivati da on nešto može protiv Luiza ili Silve .
Bit će nevidljiv jer Gio nije napadač i ne treba se forsirati tamo, za njega nije da je okrenut leđima stoperima i da prima loptu, za njega je povučena rola, trequartista, krilo, vraćanje po loptu, okomiti ulazi prema golu.

To je shvatao jedino Casiraghi u mladoj repci i savršeno ga korisito, hajde racimo i Donadoni koji mu je isto tako dao slobodu, svi ostali treneri traže od njega adaptaciju i guše ga.

Uzmi primjer Šaravia, čovjek nije dao gol koliko, 6 mjeseci, zašto?

Zato što je Allegri dolaskom Balotellia tražio adaptaciju od El Šaravija, "žrtvovao" ga je otjeravši ga od gola, rezultate vidiš.

Gio je rođen da daje 10-tak, max. 15 golova u svim takmičenjima u toku jedne sezone, ali ne sa mjesta na kojem igra, on je rođeni producer, asistent, kreativac, a ne napadač koji čeka loptu što sa njegovim fizikalijama nije moguće.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 jun 2013, 21:38

1. El Shaarawy je svoje najbolje partije odigrao na istoj poziciji na kojoj je igrao i nakon Balotellijevog dolaska.
2. Giovinco i El Shaarawy ne mogu u istu rečenicu
3. Giovinco je sam izjavljivao da je jedino napadač, a sad odjednom vidi on nije više napadač?

Giovinco je loš i jako precjenjen igrač, jedino zbog dobre tehnike, ali inače potpuno beskoristan.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 21 jun 2013, 21:44

1) El Sharawy ne igra istu poziciju od kada je došao Balotelli, trenutno je El Sharawy najbolji lijevi bek Milana.
2) Naravno, Giovincova fudbalska genijalnost prevazilazi faraonove mogućnosti, urođeni talenat je na strani mrava, ali neke druge kvalitete čine Šarawya potrebnijim, korisnijim igračem, ali sve je stvar korištenja potencijala, Giovincov vjerovatno nikada neće biti iskorišten na pravi način, kao što to recimo nije ni onaj od Cassana.
3) Giovinco nije, niti će ikada biti napadač, naravno da to niko bolje ne zna od mene koji ga pratim od prve profi utakmice.

Za zadnje, tvoje mišljenje sa kojim se naravno ne slažem.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 21 jun 2013, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 jun 2013, 21:50

1. Giovinco je sam izjavio: ja sam napadač, sad ili je on glup ili si ti u krivu :roll:
2. EL Shaarawy je ove sezone 6 puta bio igrač utakmice, od tih 6 puta 5 puta je igrao lijevo krilo, istu poziciju koju je igrao nakon dolaska Balotellija. U Italiji je čak probao igrati u samom špicu napada pa je bio loš, tako da očito njegova loša forma nema veze sa pozicijom.
3. Giovinco je puno precjenjen igrač, kad netko plati 11 milijuna za pola ugovora takvog igrača (dakle kao da vrijedi 22), onda je on precjenjen barem 100%, takvih i boljih igrača se nađe u Italiji za 10 milijuna.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 jun 2013, 02:29

3. Giovinco je puno precjenjen igrač, kad netko plati 11 milijuna za pola ugovora takvog igrača
Pa normalno da ces platiti pola ugovora za pola covjeka.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 jun 2013, 11:11

Gubimo vcrs od Brazila,bas sam mislio da je Prandelli malo pametniji,nikako mi se ne svidja ovo sto igra Italija,i jel i dalje neki misle da je Montolivo bolji od DDR-a,da ce ga izbaciti iz prve postave,haha svasta se pisalo :lol:
embrace the chaos

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 jun 2013, 12:21

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 22 jun 2013, 12:25

Ocel Marcihsio ijednom zaigrat na svojoj poziciji :?

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 jun 2013, 12:27

I onda se kritikuje kada odigra lose :roll:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 22 jun 2013, 13:10

Ova sredina je smijesna, umjesto Pirla i DDR-a, Montolivo i Aquilani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja ne vjerujem .. Znam da ova prva dvojica ne mogu igrati, ali da onda ovu drugu dvojicu tu 'turi' :roll: Pa sto eto Marchisia nije stavio konacno na njegovu poziciju, idealna prilika kako nema ove dvojice navedenih, a Sharawija na krilo tamo, ili cak da je Giacha ostavio, bolje je odigrao i od Montoliva i Aquilania, jednostavno mi nije jasno.. Nadam se da ovo nisu zvanicni sastavi, fuj :x
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 jun 2013, 13:24

El Shaarawy je na twitteru objavio da zbog manje povrede nece biti ni na klupi danas.

[youtube][/youtube]

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 22 jun 2013, 13:41

Očito niša od Giovinca na poziciji fantasiste, Pogba će bit tužan... :mrgreen:
Ipak je Diamanti klasu iznad.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 jun 2013, 15:02

joj jest los sastav hahaha, bez dva starca ovo ni na sto ne lici po imenima :D Akvilani je tu najgori, trebao je Djakerini igrac, a Markizio i Djakerini kraj Montoliva.

dobar je Montolivo igrac, nemojte zajebavat, nije klasa De Rosija (inace ne De Rosija od ove sezone) ali trenutno bi mi igrao prije Markizija recimo iako navijam za Juve. Sad je i Djakerini prije njega.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []