Steph je napisao/la:Halo ba, mi smo igrali prvu prijateljsku, o čemu ti?
Pametnjakovic, "HALO BA", na ovakvim se utakmicama greske i ispravljaju ali pravo je problem sto nasi klubovi rade iste GRESE SVAKE GODINE! Pa tako izgleda u nedogled. Znas sta mi je najvise krivo. Sto nasi klubovi primaju tako smijesne amaterske golove. E to je vec zalosna stvar. Zbog tih sranja, upravo i pisem o tome.
Mozda trebas da cekas generalni mec, pa da onda uvidis gdje grijesis?
EDIT: Ako imas u rosteru 21 igraca, nisi promijenio svih od 21 pa da ne znas gdje su greske od prije. Uredu fali kicma ekipe, ali greske su iste sa novim ili starim igracima. Problem je sljedeci.
Pokazujem ti kroz sljedeci primjer; Igras derbi na Grbavici, vasi stoje daleko od Adila, ovaj u sansi, ali ne zna iskoristiti. Automatski steces naviku da tako mozes da igras, jer te nema niko kazniti na pravi nacin.
Igras protiv Maribora, Tavaresa pusti cenat, evo ti gola. Zakljucak, da bi naucili na greskama, treba se imati jaka konkurencija koja ce znati kazniti svaku tvoju gresku, sto kod nas nemas.(Zapravo imas, dva mece u sezoni od mogucih cetiri (Siroki.B)) sto ti opet ne moze biti dovoljno. Derbi vise nije derbi, jer je pravi derbi na tribine otisao, a sa terena pobjegao. Zato ove susrete treba maksimlano iskoristiti, kako ne bi primali ako nista amaterske golove. Neka se malo i protivnik namuci, jer vecinom nas preskoce a ni oznoje se.
Uvijek sam govorio, neka se na pripremama igra protiv deset puta jacih ekipa, pa neka te poderu po 10 nula, ali nauci na greskama i ako nista izgubi herojski u generalnoj tekmi. Ako uspije Husfer ovo srediti ako nista, moze nesto biti. A za uigranost ekipe, za to treba cak do 6 mjeseci, pa cak i vise.