Kvalitet se odmah primjeti.
Jedan Kroos se svojevremeno igrao sa protivnicima na SP reprezentacija u-17. Proglašen je tada za naboljeg igrača turnira. I evo nakon par godina mogu reći da se odlično razvio.
Vidal također igrao krilo za Chile u mladim repkama. Čovjek se isticao i na toj poziciji protiv tadašnje strašne Argentine sa Aguerom, Di Mariom and co.
Možemo govoriti o već strašnim igračima koji mogu još napredovati, te igračima koji su mladi i imaju veliki potencijal.
Gotze je za mene već dokazan igrač i tu nema nikakve dileme. Momak se nije tek ove sezone pojavio nego je i u prethodne dvije sezone igrao značajno ulogu u Dortmundu. Sa 18 godina postigneš 6 gola i podjeliš 15 asistencija u Bundesligi nije mala stvar. Uz to su te godine bili i prvaci Njemačke.
Neymar je također, barem za mene dokazan igrač. Momak kao i Gotze za mene dokazan igrač s tim da oba imaju još potencijala za napredak. Čovjek trpa sve redom za Brazil, u Santosu se igrao sa protivnicima. Nemoguće da se radi o promašaju kada jedna Barca plati 60 miliona za igrača. Igrači kao što je Neymar mogu igrati u bilo kojoj ekipi na svijetu, tako da mi ide na živce to "nije se dokazao u Evropi". Nije Nery Castillo da nestane tek tako sa pozornice.
El Shaarawy je odličan napadač. Trpati tako lahko u Seriji A nije jednostavno.
De Sciglio. Predstavljam vam najboljeg desnog beka za 2-3 sezone. Momak me fascinirao svojim igrama za Milan. Igra kao da mu je 30 godina. Nevjerovatan igrač, kako bi volio da u Bayern dođe nakon odlaska Lahma za par godina
Eriksen je daleko najbolji igrač u Ajaxu, te u Danskoj. Momak po kojem sa mnogo pljuvao no uvidio sam da sam pogriješio. Podsjeća me dosta na Gotze-a.
Isco odličan u Malagi, igrač sa velikim potencijalom.
itd
Redosljede nema neke veze, no trenutno su za mene Gotze i Neymer prvi pa tek onda ostali.
Možemo pričati o potencijalu jer ne znamo nikada da li će se neki igrač povrijediti, da li mu neka ekipa neće odgovarati itd.