Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

Pogba

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Pogba » 22 jun 2013, 23:01

Popit će četvorku od Španije sa ovom igrom, ali očekujem kao i obično ozbiljnu pripremu za taj meč, osposobiti Pirla, bezmudni neka stavi napad Balotelli - El92/G10 te da se ne glupira sa Diamantijima i sličnim kvaziigračima.

Evidentno je da je prava Italija ozbiljnija ekipa od Brazila, ali spoj bezidejnosti Prandellia i želje za odmorom kod većine igrača čine to što jeste sada, mada, alibi u umoru ne treba tražiti, ali bez sumnje mogu individuirati par igrača kojima je i više nego potreban (Pirlo, Marchisio i Barzagli) koji su sagorili u minuloj sezoni igravši svaki mogući meč kluba i repke.

Izgubit će svakako, ali se nadam da će na nešto ličiti u tom meču.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 jun 2013, 23:03

vrebac86 je napisao/la:2 gola idu na dusu onog igraca sa br. 5 :roll: :roll: a jest mi ovaj Brazil odvratan :o :o prgavi su i to samo tako :oops:
Ne znam koju si ti utakmicu gledao , ali momak sa br. 5 nije večeras radio neke velike greške. Čak bi rekao da je odigrao puno bolje nego protiv Japana .
Buffon je prevelika legenda i imam veliki respekt prema njemu. Zbog toga neću ništa reći protiv njega , iako je odigrao loše. Bože moj , svakome se dešava.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 22 jun 2013, 23:04

Pogba@ upravo to poslije teske i iscrpljujuce sezone igraci Juve su preumorni i samo nedaj boze rizikuju kakvu povredu beze zato bih volio da su u grupi ispali da se duze odmaraju :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 22 jun 2013, 23:07

Italijanima nisu igrala dva najbolja igrača, prvi gol je neregularan, da se otišlo 0:0 na odmor kako je i trebalo Bog zna kako bi završila ova utakmica.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jun 2013, 23:08

Ma svejedno, ionako bi spanci kad-tad i jedne i druge sahranili. :mrgreen:
Vecina su to igraci Milana i Juventusa koji su igrali ligu, kup, ligu prvaka, pa jos i za reprezentaciju, neka se ljudi sad odmaraju, zasluzili su.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 22 jun 2013, 23:10

najslabija tacka Italije je odbrana, sto je do prije godinu dana bilo nezamislivo.. nadam se da ce Juve kupiti Ogbonnu i da ce Conte od njega napravit stopercinu jer defintivno se nesto u odbrani repke mora mijenjati.

ovaj mali De Sciglio bi mogao biti fantastican bek ali jednostavno nije jos uvijek materijal za repku. Giacherini zabi gol ali se vise nije vidio i jos je izgubio loptu kod zadnjeg gola Brazila, jednostavno on, Cerci, Diamanti i slicni nisu za reprezentaciju.

Balonja i Osvaldo u buducnosti moraju igrati zajedno u napadu.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 jun 2013, 23:14

Trenutno u Italiji nema puno igrača koji mogu popuniti stoperske pozicije , Chiellini , Bonucci i Barzagli je najbolje što Italija ima u ovom trenutku. U većini slučajeva to izgleda super , međutim , na ovom takmičenju loše skroz.
-Rui Costa-

Pogba

Post Postao/la Pogba » 22 jun 2013, 23:14

ElLoco7 je napisao/la:najslabija tacka Italije je odbrana, sto je do prije godinu dana bilo nezamislivo.. nadam se da ce Juve kupiti Ogbonnu i da ce Conte od njega napravit stopercinu jer defintivno se nesto u odbrani repke mora mijenjati.

ovaj mali De Sciglio bi mogao biti fantastican bek ali jednostavno nije jos uvijek materijal za repku. Giacherini zabi gol ali se vise nije vidio i jos je izgubio loptu kod zadnjeg gola Brazila, jednostavno on, Cerci, Diamanti i slicni nisu za reprezentaciju.

Balonja i Osvaldo u buducnosti moraju igrati zajedno u napadu.
Slažem se sa većinom, ali za odbranu ne.

Zašto Juve prima samo 20/22 gola u sezoni već 2 godine, ok, bekovi nisu isti i stil igre ali...
Juventus igra sa 3 nazad, a veznjaci pomažu, to Prandelli ne radi i vidi se razlika, doduše, na euru je to više koristio pa prestao, veći problem ove ekipe je totalna konfuzija u izboru veznih igrača i njihove zadaće te općenito taktička postavka.

Obrana Chiellini-Barzagli-Bonnuci, uz Caceresa i eventualno Ogbonnu je možda i najjača u Evropi, niko nema takav izbor defanzivaca u Evropi + Giggi, tako da tu ne bih tražio probleme ove ekipe.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 22 jun 2013, 23:17, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 jun 2013, 23:15

ma 3-5-2 iz prve tekme protiv spanije postavit i sad ako hoce nesto.

Bufon; Barza-Bonuci-Kijelini; De Siljo/Madjio-Djakerini; De Rosi-Pirlo-nemam pojma ko ne znas ko je gori; Baloteli- Djovinko/El Saravi.

sa 4 u liniji ne ide i bog jer su svi van forme i predugo nisu igrali sa 4 nazad, a spanija napada sa 1 igracem siroko , ostali uglavnom kroz sredu napadaju....tako da je to jedna od rijetkih ozbiljnih ekipa protiv koje moze 3-5-2. Ne igraju preko krila vec im bekovi glume krila a to se moze zatvorit nekako.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 22 jun 2013, 23:22

Mislim da problem Italije i nije toliki u odbrani koliko u napadu. Bali treba pomoc u napadu da se rastereti. A trenutno ne vidim nijednog extra napadaca koji bi mogao igrati kvalitetno u napadu.
Prije su Talijani imali granitnu odbranu sa Nestom, Cannavarom, Maldinijem, Pannucijem itd..ali su imali i strasne napadace, Del Piera, Vierija, Inzagija, Baggia.. koji su mogli sami rijesiti utakmicu.
Po meni je nedostatak kvalitetnih napadaca najveci hendikep ove Italije.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 jun 2013, 23:25

Harrison je napisao/la:Mislim da problem Italije i nije toliki u odbrani koliko u napadu. Bali treba pomoc u napadu da se rastereti. A trenutno ne vidim nijednog extra napadaca koji bi mogao igrati kvalitetno u napadu.
Prije su Talijani imali granitnu odbranu sa Nestom, Cannavarom, Maldinijem, Pannucijem itd..ali su imali i strasne napadace, Del Piera, Vierija, Inzagija, Baggia.. koji su mogli sami rijesiti utakmicu.
Fina konstatacija , Balotelli je prečesto sam između 2-3 protivnička stopera . Maksimalno se trudi , izvlači maksimalnu korist za svoju ekipu ali mu treba neko ko će ga rasteretiti i otvoriti mu dodatni prostor.
-Rui Costa-

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 22 jun 2013, 23:30

mislim da je jedini problem italije sto vi preozbiljno shvatate ovo sve :D
ljudi su pocrkali od sezone, nemaju ambicije da osvoje ovo takmicenje koje jasno se cilja da igraju spanija brazil u finalu radi novca itd
trener isprobave sve igrace i formacije i normalno kad dodju utakmice takmicarske ce primjeniti najbolju formaciju i najbolje igrace
brazil max napaljen, italija lezerna i da nije sudija usrao tekmu italija bi najmanje remi izvukla.. pametnom dosta
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 22 jun 2013, 23:54

šta kažete, je l' Candreva opravdao šansu koju je dobio?
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 22 jun 2013, 23:57

JTS je napisao/la:šta kažete, je l' Candreva opravdao šansu koju je dobio?
Da.
Allegri je gospodin!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 23 jun 2013, 00:08

JTS je napisao/la:šta kažete, je l' Candreva opravdao šansu koju je dobio?
Zoran Suko: Kandreva gleda gdje je Neymar, a lopta ga apsolutno ne zanima. :lol: :lol:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jun 2013, 00:12

vrebac86 je napisao/la:2 gola idu na dusu onog igraca sa br. 5 :roll: :roll: a jest mi ovaj Brazil odvratan :o :o prgavi su i to samo tako :oops:
Koju si ti utakmicu gledao :?:
Ova koju sam ja gledao dva gola idu na dusu sudijama.
Mali Siljo je po meni odlično odigrao. Dobro, imao je par gresaka koje nisu bitno utjecale, ali definitivno ja u njemu vidim nasljednika Maldinija.
Mislim da je najveća greška Prandelija sto je u odbranu stavio Bonucia i Cielinia :D
Da me neko ne shvati pogrešno, ovo govorim iz razloga sto je jedan izraziti desnjak a drugi izraziti ljevak, tako da je bilo puno rupa između. Mislim da bi puno bolje bilo Bonuci i Barzalji, ili mozda Astori.
Il Club più titolato al mondo!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 23 jun 2013, 00:19

francobaresi je napisao/la:
Harrison je napisao/la:Mislim da problem Italije i nije toliki u odbrani koliko u napadu. Bali treba pomoc u napadu da se rastereti. A trenutno ne vidim nijednog extra napadaca koji bi mogao igrati kvalitetno u napadu.
Fina konstatacija , Balotelli je prečesto sam između 2-3 protivnička stopera . Maksimalno se trudi , izvlači maksimalnu korist za svoju ekipu ali mu treba neko ko će ga rasteretiti i otvoriti mu dodatni prostor.
Balo je jak ko konj i na sebi moze uvijek tegliti dvojicu cuvara, ali to ne pije vode. Kad se izvuce na krilo izvuce i dvojicu igraca i automatski se pravi veci prazan prostor u protivnickom 16-ercu, a to nema ko iskoristiti. Nema drugog napadaca. Idealan bi bio tu bio igrac tipa Inzagija koji bi koristio centarsuteve i razne otpadke ili recimo napadac sa extra tehnikom tipa Del Piera koji bi mogao izvozati 2-3 igraca i imati 2 izbora, sutirati ili asistirati drugom napadacu. Tako je to prije funkcionisalo kod Italije.
Ovako nabij gore onom konju da proba sta na snagu uraditi i to je to...e i ja malo pretjerujem, pokaze Balo s vremena na vrijeme i fine poteze kao ova veceras asistencija, ali nedovoljno je to...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 23 jun 2013, 00:31

Kad zakaze neko od cetvorke DDR, djordje, Pirlo ili Buffon nema se sta ocekivati, prva dva nisu igrala, Buffon nije licio na sebe I desi se sta se desi. Montolivo nikad ne moze biti nivo Rossija I Pirla, Akvilani je trebo biti I bolji da ga nisu povrede izsexale, nije to to jeenostavno.

Vracaju se sad protiv Spanije vidjecemo kako ce to izgledati.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 23 jun 2013, 00:56

Ne znam koju si ti utakmicu gledao , ali momak sa br. 5 nije večeras radio neke velike greške. Čak bi rekao da je odigrao puno bolje nego protiv Japana .
Buffon je prevelika legenda i imam veliki respekt prema njemu. Zbog toga neću ništa reći protiv njega , iako je odigrao loše. Bože moj , svakome se dešava.
1 gol kada Buffon odbija loptu on stoji i ne reagira u opste :roll: Dante zabija gol!

kod treceg gola ispao iz linije svi na 16m od gola samo on na 11 :o

jesi li to vidio ili si gledao neku drugu tekmu :roll: Decko ce bit igracina , ali je veceras naj veci krivac za 2 gola :shock: :arrow:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jun 2013, 01:05

vrebac86 je napisao/la:
1 gol kada Buffon odbija loptu on stoji i ne reagira u opste :roll: Dante zabija gol!

kod treceg gola ispao iz linije svi na 16m od gola samo on na 11 :o

jesi li to vidio ili si gledao neku drugu tekmu :roll: Decko ce bit igracina , ali je veceras naj veci krivac za 2 gola :shock: :arrow:
Nije njegov zadatak da čuva Dantea, pogotovo ne u prekidima :D
Kad je u pitanju treći gol zaista mi nije jasno o čemu govoriš :?: Da te podsjetim kdo trećeg gola je Marcelo podvalio loptu Fredu izmedju dva stopera ;)
Il Club più titolato al mondo!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []