NBA Playoffs

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

lumani
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la lumani » 22 jun 2013, 14:37

Nije Jordan sam osvajao,ne znam kako je moguce da moze James.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 jun 2013, 15:31

Nije, to je skoro pa nemoguća misija, al' ako ćemo već o pomoći sa strane, James je ima daleko više ofanzivno od Jordana u ono vrijeme. Ovoj ekipi Heata još samo fali jedan solidan centar da budu 200% kompletni iako su i ovako za konkurenciju prekucali sa zvijezdama i role igračima, (pogotovo ove sezone gdje je istok bio totalno oslabljen zbog/radi povreda).
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jun 2013, 15:39

Za kraj :D btw. mislim da je vrijeme da tema ide pod kljuc ;)

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 jun 2013, 16:02

Titova-Juga je napisao/la:Nije, to je skoro pa nemoguća misija, al' ako ćemo već o pomoći sa strane, James je ima daleko više ofanzivno od Jordana u ono vrijeme. Ovoj ekipi Heata još samo fali jedan solidan centar da budu 200% kompletni iako su i ovako za konkurenciju prekucali sa zvijezdama i role igračima, (pogotovo ove sezone gdje je istok bio totalno oslabljen zbog/radi povreda).
Imali su i srece. Iduce sezone morat ce se neke stvari popravit, a Wade se mora sredit da ga koljena ne zahebavaju.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jun 2013, 19:50

Posto su se slegle emocije moram napisat jedan komentar u vezi finala.
Znaci najveci krivac za izgubljenu titulu je po meni Popovich, u kljucnim postavkama i momentima je ocito grijesio.
Najvaznije stvar je to sto je petorku i igru Spursa prilagodio Miamiju i time je Heat igrao svoju igru, sa brzom tranzicijom i niskom petorkom. To je velika greska. Ovim potezom su izgubili skok igru i reket je kolko tolko bio otvoreniji i naravno Heat je imao vise prostora za tri poena jer jako brzo se krecu na terenu i odlicno pozicioniranje imaju. Onda ne mogu se oteti dojmu da nije mogao pokusati sa McGrady-em kao backup Parkeru na PG. Sa svojim iskustvom i playmakerskim sposobnostima mogao je dati 10 minuta Parkeru 100%. Previse je trosio Manua u ovoj seriji i glupo je bilo ocekivat da ce Manu sam iznijeti ovu seriju na ledjima jer je dosta zavisilo bas od njega hoce li Spursi pobjedit na utakmici ili nece, mislim na njegovo razigravanje. I zadnje sto me dojmi jeste ona greska sto je Duncana izveo bez potrebe, kao i neshvatljivo neigranje Diawa u game 2 i 3. Po meni ga je stvarno Spoelstra naigrao takticki.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 jun 2013, 20:00

E vidis sada se ne bi pricalo o tome da je neko iz Spursa u onoj 6. utakmici napravio yebeni faul.
Sami su sebe pobjedili ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 22 jun 2013, 20:37

BIHfan je napisao/la:Posto su se slegle emocije moram napisat jedan komentar u vezi finala.
Znaci najveci krivac za izgubljenu titulu je po meni Popovich, u kljucnim postavkama i momentima je ocito grijesio.
Najvaznije stvar je to sto je petorku i igru Spursa prilagodio Miamiju i time je Heat igrao svoju igru, sa brzom tranzicijom i niskom petorkom. To je velika greska. Ovim potezom su izgubili skok igru i reket je kolko tolko bio otvoreniji i naravno Heat je imao vise prostora za tri poena jer jako brzo se krecu na terenu i odlicno pozicioniranje imaju. Onda ne mogu se oteti dojmu da nije mogao pokusati sa McGrady-em kao backup Parkeru na PG. Sa svojim iskustvom i playmakerskim sposobnostima mogao je dati 10 minuta Parkeru 100%. Previse je trosio Manua u ovoj seriji i glupo je bilo ocekivat da ce Manu sam iznijeti ovu seriju na ledjima jer je dosta zavisilo bas od njega hoce li Spursi pobjedit na utakmici ili nece, mislim na njegovo razigravanje. I zadnje sto me dojmi jeste ona greska sto je Duncana izveo bez potrebe, kao i neshvatljivo neigranje Diawa u game 2 i 3. Po meni ga je stvarno Spoelstra naigrao takticki.
Kako ga je nadigrao taktički, kad u 7 utakmica nije uspio naći rješenje za odbranu SA, prvenstveno reketa?
Daj loptu Jamesu, ostali razmaknite se, nije taktika, više liči na potez očajnika.
Green ga ubio tricama, i tek se onda sjetio da ga moraju nekako zaustaviti.
Sve u svemu prosječan trener, u NBA-u ima puno boljih...koji bi iz onakve ekipe izvukli sav potencijal, a ne samo dio.
Da ne spominjem pobjede na guzove protiv 6 zdravih igrača Bullsa i mučenje sa Indianom, gdje opet nije znao naći rješenje za odbranu.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 jun 2013, 21:04

M4kaveli je napisao/la:E vidis sada se ne bi pricalo o tome da je neko iz Spursa u onoj 6. utakmici napravio yebeni faul.
nepisano pravilo NBA-a je da se ne radi faul na 3 razlike u zadnjem napadu ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 22 jun 2013, 21:08

miki_92 je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:E vidis sada se ne bi pricalo o tome da je neko iz Spursa u onoj 6. utakmici napravio yebeni faul.
Kako kod koga, neki treneri vole da imaju zadnji napad za sebe, pogotovo ako vodis 3 razlike, nisi lud da pustis pokusaj za 3 :roll:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 22 jun 2013, 22:01

miki_92 je napisao/la:
Ebes to pravilo....

Pravis faul (naravno ne na najboljem suteru, i ne pod protivnickim kosem, vec razuman, full court press na igracu koji prenosi loptu, plus jedan koji cuva inbound igraca, da im usporis malo prenos lopte), onda kad fino dajes protivnickom igracu 2 slobodna koja mora zabit pod najvecim pritiskom na svijetu jer odlucuje finalnu utakmicu, pa sve i da utrpa 2, na teren svakako uvodis 4 sutera, i jednog igraca sposobnog da izvede loptu i eto ga....dok te fauliraju, imas par sekundi do kraja i cao. Po meni se to trebalo presjec faulom...

A sto se tice Popa, i toga kako on slaze taktiku, o tome je besmisleno govorit. Da nije njegovog sistema i rada, ne bi mi imali ovdje o cemu pricat, nit bi Sparsi bili blizu finalu... Pop je iz njih izvuko ono najbolje, to je sigurno.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 jun 2013, 22:04

"Kodeks" ja.

Al ako se neko nije pridrzavao Sternovih kodeksa onda je to Pop.
Nije mu smetalo za "dobrobit kosarke" ganjati Shaqa po citavom terenu , a problem obaviti ovu evropsku stvar

kul prica za godina pred nama
sto nije napravio faul,pogodili slobodno,zagradili defanzivni,pogodili slobodno,zagradili defanzivni,pogodili polaganje u sedmoj,Khawi prije toga trojku asdđpađdsjađspodjapsodjasđpdasdia
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jun 2013, 00:19

sombrero je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Posto su se slegle emocije moram napisat jedan komentar u vezi finala.
Kako ga je nadigrao taktički, kad u 7 utakmica nije uspio naći rješenje za odbranu SA, prvenstveno reketa?
Daj loptu Jamesu, ostali razmaknite se, nije taktika, više liči na potez očajnika.
Green ga ubio tricama, i tek se onda sjetio da ga moraju nekako zaustaviti.
Sve u svemu prosječan trener, u NBA-u ima puno boljih...koji bi iz onakve ekipe izvukli sav potencijal, a ne samo dio.
Da ne spominjem pobjede na guzove protiv 6 zdravih igrača Bullsa i mučenje sa Indianom, gdje opet nije znao naći rješenje za odbranu.
Ne pricam o ostalim serijama vec samo o finalnoj, nije ga takticki raznio ali ga je natjerao da igra sa niskom petorkom i da se prilagodjava Miamiju i to je bila greska. Po meni je to najveca greska Popa, sto se prilagodjavao Miamiju i njihovoj jacoj strani. Trebao je da se natjerati da se Heat prilagodi njima, ko sto su Pacersi radili.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Cuhai
Kontakt:

Post Postao/la Cuhai » 23 jun 2013, 00:36

BIHfan je napisao/la:Pa koje nebuloze se ovdje pricaju, cuj niko ne bi se usudio protiv Shaqa i Jamesa. Pa za tvoju informaciju njih dvojica su nadigrani od strane Boston Celticsa. ;)
Hvala na informaciji.
BIHfan je napisao/la: Dokad cu ovdje citat vise da James nije imao pomoc saigraca? :roll:
Dok ih ne budeš preskakao, a možeš i da se deaktiviraš.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 23 jun 2013, 08:29

Eh, neka sam i ovo pročitao...... :?
Koja m*** moraš imati ili, ipak koje neznanje, da nađeš kritikovati Popovicha. Da je sa nama na forumu Jackson, Riley ili neko drugi tog kalibra nekako bih i shvatio, ali ovako ostaje samo da se idem još jednom umiti jer naprosto ne vjerujem šta čitam. Mislim da ću sanjati ovaj post, horor horora ocam'.

Što se tiče faula, opasno ga je praviti kada se lopta izvodi na polovini igralšta, čak i ako se ispod svog koša izvodi jer sudije u NBA, zbog favoriziranja napadačke košarke, timu koji napada, ako faulirani igrač napravi bilo šta što liči na pokušaj šuta sviraju faul pri šutu i dobiju 3 bacanja.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 jun 2013, 10:46

[youtube][/youtube]

:mrgreen:

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 jun 2013, 12:33

Lock !?
Unico amore sei!
❤️🖤

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jun 2013, 16:15

http://www.tvarenasport.com/podcast/pod ... 6-2013.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jun 2013, 17:39

http://www.****/s295177/Kolumne/Kol ... bolji.html" onclick="window.open(this.href);return false;

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jun 2013, 17:44

http://nbacro.com/nba/pregled-sezone-do ... orda-18166" onclick="window.open(this.href);return false;

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 apr 2014, 05:29

Znaju se parovi PO ;)

East:

1. Indiana - 8. Atlanta = 95% - 5%
4. Chicago - 5. Washington = 51% - 49%

2. Miami - 7. Charlotte = 95% - 5%
3. Toronto - 6. Brooklyn = 50% - 50%

West:

1. San Antonio - 8. Dallas = 75% - 25%
4. Houston - 5. Portland = 70% - 30%

2. Oklahoma - 7. Memphis = 60% - 40%
3. LA Clippers - 6. Golden State = 55% - 45%

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.