Eh nemojte me sad napast

Od neke silne Želje da konačno nešto napravimo, mozgam (

) i pokušavam smislit' kako bi to išlo najlakše, odgledah par akcija te Viktorije, pa pronađoh neki "put" da ih probamo ovako, jer u odbrani ostavljaju mjesta, a to se može odraditi na dva načina.
1. Varijanta 5 4 1:
Tri stopera, 2 beka daju širinu u odbrani i mogu direktno spriječiti napade po krilu, jer su krilni igrači Viktorije vrlo efektivni, kroz sredinu ide taj bunker od 3 stopera + 2 defanzivna vezna, koji moraju stalno ganjati, disati im za vratom. Jbg braniti se pa kako god, cilj je 0:0 (barem meni

) Igrati striktne markere samo sa 2 stopera, jednog ostaviti slobodnog da može pomoći i uletiti gdje treba jer sumnjam da će igrati s više od 2 napadača. Onda imamo Bajića i Čolu/Bekrića..Prvi bi trebao iskoristiti brzinu i dobre šuterske sposobnosti donekle, ili da nabaci koju Adiloviću ili Hodžiću. Čola/Bekrić, ne znam ni što stavih ovu "dvojinu", nekako bi iskoristio Čolićev prodor, a opet kad razmislim Bekrić je bolji što se tiče podvaljivanja lopte, ubacivanja i sl. Ne znam, ovo ne znam stvarno :/. A dvojina u napadu, hmm...iskoristio bi u jednom slučaj Hodžićev dribling, brzinu i smjelost, a u drugom slučaju bi koristio visinu i snagu Adilovića. Opet nisam neki stručnjak da ovo skontam, ali eto..
Bučana i Urdinova stavih na bekovske pozicije, prvog radi brzine (barem se sjećam kakva je mašina bio prije 2 sezone ili 3 ne sjecam se tacno), a drugog jer ne možemo Stanu

inače bi tu Kvesa doš'o. Kerlu stavih skroz na srednjeg stopera zato što je mrcina. I ne znam, ova formacija (kao i druga) daje šansu za kontru, al' samo da se bazira na jednog napadača, što je prednost ako se ostavi više prostora po sredini za napadača.... Jer bi se ovi bazirali na krila tj bajića i čolu/bekrića, dok bi napadač mog'o vjerovatno lakše ići ka golu
2. Varijanta 5 3 2
Odbrana ista, nisam ništa dirao, jer dajem istu mogućnost potpore bekova, brzina + "mu.da" kakva takva.
Veza ide opet sa 2 dmf ali sa jednim cmf/amf tj. s Bekrićem koji bi loptama trebao gađati dva napadača. Eh sad, stavio sam Hodžića opet zbog istih razloga, te Selimovića zbog rutine i iskustva, jer kad bi jedan primio loptu, vjerovatno bi se na njega bazirali, dok bi drugi mogao odraditi nešto, možda primiti dobar pas od ovog i probati šutati, jbg opet neke zamisli, a kako je to ostvarivo, ne mogu reći, jedino da imamo simulator ili da se ovo fakat proba na treningu. 2 napadača su uvijek bolja od jednog kad se radi na kontri, al' znam da bi Bekriću morao pomagati Svraka ili Tomić, jedan da, jer ne bi mogao sam Bekrić iznijeti loptu do napadača.
Eto nemojte se sad smijat', samo pokušavam "pomoć" barem da se nečemu nadamo, dosta mi pesimizma

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D