Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - opcenito
dobro bi bilo skratiti ligu i ujdeiniti drugu ligu na recimo 18 ekipa. a evo zašto. zbog mladih igrača jer im se u drugoj ligi nesiplati držati stranaca a recimo koje oko 10te pozicije može komotno igrati u smislu nemože ni gore ni dole pa može igrati sa juniorima odnosno mladjim igračima. i eto gdje če se mladi igraći afirmisati. i ko se pokaže uzet če ga nego od prmjer ligaša. a evo sada imamo 16 ekipa pa nešto nevidim mnogo mladih igrača.
neki od uzvika koji se cuju na nasim stadionima u premierligi
Udri je glavom, neces na fakultet!
- Joooj, imas radijus kretanja k'o brisac od fice
- Halooo, trcis k'o da si zavaren
- Vruce, igraci oba tima se jedva vuku po terenu, kad neki djedica sa unukom se prodera: "De ba igrajte, zaspa mi dijete."
- Ulazi u igru Erceg (igrac visok metar i po...iliti kratak) i neki lik se dere s tribina: " Erceg, ne smije se ulazit' u trenerci " !!!

- Vruce, igraci oba tima se jedva vuku po terenu, kad neki djedica sa unukom se prodera: "De ba igrajte, zaspa mi dijete."
- Ulazi u igru Erceg (igrac visok metar i po...iliti kratak) i neki lik se dere s tribina: " Erceg, ne smije se ulazit' u trenerci " !!!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
sonik24 je napisao/la:neki od uzvika koji se cuju na nasim stadionima u premierligi
Ima i onaj koji je @Head prepričao sa Koševa, gdje je Sarajevo igralo protiv Leotara, pa utakmica nakratko prekinuta radi transparenta ARBiH:
"Sudija, eno mjesec i zvijezda na nebu, prekini utakmicu".
A kad netko lezi na travi skandiranje 'nosi go*na napolje', a jednom priliko u Zavidovicima sam pri raspravi dva igraca cuo navijanje 'ne raspravljaj se s njim ubodi ga, ubodi ga'

- jug-onostalgicar
- Kontakt:
Signore je napisao/la:A kad netko lezi na travi skandiranje 'nosi go*na napolje', a jednom priliko u Zavidovicima sam pri raspravi dva igraca cuo navijanje 'ne raspravljaj se s njim ubodi ga, ubodi ga'![]()
ne raspravljaj se s njim izbodi gaaaa izbodi gaaaaaaa
A jbt okretan je ko transporter 
jedne sezone kad je Široki baš loše igrao..ono kaos bio..na tribinama bilo po 20-30 ljudi itd..gledamo utakmicu i jedan dovikne sa tribina:
"koji **** mi dolazimo i plaćamo ulaznicu, a njih većina na terenu prima invalidnine"

"koji **** mi dolazimo i plaćamo ulaznicu, a njih većina na terenu prima invalidnine"
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Jel se zna mozda ko ce biti novi trener Leotara posle odlaska Gacinovica u Zvijezdu.
Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
PROTIV!Mokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
-
vivaILchelik
- Kontakt:
ZAMokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Definitivno za i to na 10 ekipa, sa tim da druga liga mora biti ujedinjena i da ima takodjer 10 ili 12 ekipa. Inace, tema je mnogo puta prezvakana i nema potrebe da opet diskutujemo o ovome.vivaILchelik je napisao/la:ZAMokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
Definitifno se treba smanjiti! Igramo po selima, kvalitete nema. Par njih se bori za Evropu dok se ostali blago rećeno zayebavaju u sredini tabele. Pola njih imaju prostora za štimanje u što ste se sezonama uvjeravali a pogotovo ova zadnja dva tri kola u PL prošle sezone. Možemo mi ovdje palamuditi o tome koliko nam volja ali to ne pije vode, tako da neću riječi trošiti beze. ZA sam, naravno...Mokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Previse bi bilo.Mokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
U tom slucaju se moze puno vise stimati. Imas npr. samo DVA prijatelja i eto ti 24 boda (8 tekmi) u jednoj sezoni.
Nisam protiv smanjenja lige ali sam protiv da igras 4 tekme protiv svakog.
Kad/ako se liga smanji, uvesti razigravanje. Prvih 6 nastavlja borbu za prvaka i ostala mjesta za Evropu a drugih 6 za ispadanje. Bilo bi regularnije.
U tom slucaju bi se igrala tekma ili dvije vise sa konkurentima ali ne i sa onima koji su se davno pozdravili i sigurno ispadaju, pa mogu uzeti sta para...
Jesi ozbiljan sa ovom konstatacijom? Prodati 12 poena i rizikovati da zbog toga ispadnes iz lige? Vjeruj da niko nebi pristao na to i upravo ovako manja liga bi cak povecala integritet lige jer u tako maloj ligi rijetko ko bi se usudio prodati utakmicu jer upravo ti bodovi bi mogli biti presudni.SamoZeljo je napisao/la:Previse bi bilo.Mokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
U tom slucaju se moze puno vise stimati. Imas npr. samo DVA prijatelja i eto ti 24 boda (8 tekmi) u jednoj sezoni.
Uvijek sam mrzio te baraze i seperaciju klubova. Zasto nekima nakon pola sezone uskratiti u kompletu trku za Evropom i šampionskom titulom? Po mom mišljenju ti barazi su tu samo kako bi se favorizirali veci i jaci klubovi jer bi vec nakon pola sezone bili sigurno barem da ce obezbjediti opstanak u ligi i cetiri od tih sest ekipa bi otislo u Evropu.. 10 ekipa i cetverokruzan sistem je idealan po meni.SamoZeljo je napisao/la:Nisam protiv smanjenja lige ali sam protiv da igras 4 tekme protiv svakog.
Kad/ako se liga smanji, uvesti razigravanje. Prvih 6 nastavlja borbu za prvaka i ostala mjesta za Evropu a drugih 6 za ispadanje. Bilo bi regularnije.
U tom slucaju bi se igrala tekma ili dvije vise sa konkurentima ali ne i sa onima koji su se davno pozdravili i sigurno ispadaju, pa mogu uzeti sta para...
jedini izlaz iz ovog sivila.Mokroguz je napisao/la:Sta je vas stav prema ideji smanjiti Premijer Ligu na 10-12 mjesta i da svaka ekipa igra 3-4 utakmica protiv svake protivnicke ekipe u ligi?
iz perspektive Zelje... ali i bilo kojeg drugog kluba KOJI ZELI NAPREDAK I PROSPERITET BH FUDBALA
4 derbija sa konama
4 puta sa Borcem, Sirokim, Celikom
bez ocajnih utakmica sa klubovima , koje ne prate ni prijatelji fudbalera.
-ujediniti nizi rang takmicenja u 1.ligu BiH sa 16-20 klubova od klubova koji bi "masovno" ispadali iz PLBiH i prvih 5 na entitetskim ligama... tako bi to postalo solidno takmicenje sa 4-5 sadasnjih premijerligasa, i jos 4-5 povremenih premijerligasa i najjacim timovima iz entiteta.
pa prosjek posjete na Grbavici je oko 5 milja.
ali na jacim bude od 6 - 8 milja
na slabijim od 2,5 - 3,5 milje
ovom ligom bi eliminisali dosta slabijih utakmica tacnije njih 4 ili6 , a dodali jace utakmice , plus bi se atraktivnost lige povecala sto bi dovelo na stadion i one koji sada ne idu na utakmice.
kontam da bi na jacim utakmicama bilo makar od 8-10 hiljada,
a na "slabijim"(protiv Veleza,Olimpica,Zrinjskog) nikad ispod 4-5 hiljada.
vjerovatno bi se prosjek povecao na preko 7 hiljada, sto je skoro puna Grabavica svaki put.
govorim iz perspektive Zelje, ali isto je i svakom drugom ko bi mogao pratiti tempo te nove lige.
evo Zelji i konama, Celiku, Borcu, Zrinjskom, Velezu, Sirokom, pa i Slobodi ako nekad dogura do PLBiH
svima bi posjeta na stadionima skocila od 50% do 100%.
manjim klubovima koji bi se uspjeli drzati u ligi kojima su sadasnje posjete ispod 1000,
posjete bi skakale preko 200%.
tipa Olimpic,Travnik, Slavija, Zvijezda, Leotar
ali nista dok politika odlucuje, molim lijepo, FSRS zeli zagarantovana 4 kluba u toj ligi...toliko o sportu.
Ja ipak mislim da je bolje 12 klubova i fino svak sa svakim po 2 puta (kuci i na strani po jednom) pa onda prvih 6 nastave dalje a drugih 6 isto tako, ali odvojeno jedni od drugih. I onda opet svak protiv svakog 2 puta.
U tom slucaju imas 4 derbija i imas vjerovatno i Borac, Siroki, Celik.... ali zato nemas Gosk i slicne njima. Oni ostaju samo na dva puta godisnje.
To nebi bio klasicni play-off nego nastavak sezone u dva dijela.
Previse bi bilo igrati 44 kola za BiH i nase vremenske uslove. Kostalo bi to svakako.
U tom slucaju imas 4 derbija i imas vjerovatno i Borac, Siroki, Celik.... ali zato nemas Gosk i slicne njima. Oni ostaju samo na dva puta godisnje.
Previse bi bilo igrati 44 kola za BiH i nase vremenske uslove. Kostalo bi to svakako.
Odakle 44 utakmice? Ja sam mislio 10 ekipe cetverokruzno sto je 36 utakmica, dok tvoj sistem bio imao 32 utakmice. Shvatam ja tvoj sistem i on ima svoje dobre strane naspram cetverokruznom sistemu sa 10 ekipa, ali jednostavno imam nevjerovatnu odbojnost prema njemu.SamoZeljo je napisao/la:Ja ipak mislim da je bolje 12 klubova i fino svak sa svakim po 2 puta (kuci i na strani po jednom) pa onda prvih 6 nastave dalje a drugih 6 isto tako, ali odvojeno jedni od drugih. I onda opet svak protiv svakog 2 puta.
Nekako mi ovaj @SamoZeljo sitem puno bolje i logičnije izgleda ako bi se htjeli riješiti štimanja utakmica. Po njegovom sistemu bi se svaka ekipa u ligi, svaku utakmicu morala žestoko boriti za bodove i nebi se mogli zyebavati. To bi podiglo kvalitet samo tako i kad bi kojim slučajem na taj sistem prešli to bi bilo odlično.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Ovaj sistem što @samoželjo spominje je bio nekada u HNL-U i skoro svaki vikend smo imali jako jako kvalitenih utakmica ne samo jačih ekipa nego i onih slabijih.Još je medijski bila popraćena od HRT-a fenomenalno.Volio bih i da kod nas tako bude kroz koju godinu. 
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.