Pa eto nek bude 10 klubova (neko gore je rekao 10-12, a 12 je po mom misljenju realnije jer svakako se ovi iz RSa nece zadovoljiti sa jednim ili dva kluba).AnelZ je napisao/la:Odakle 44 utakmice? Ja sam mislio 10 ekipe cetverokruzno sto je 36 utakmica, dok tvoj sistem bio imao 32 utakmice. Shvatam ja tvoj sistem i on ima svoje dobre strane naspram cetverokruznom sistemu sa 10 ekipa, ali jednostavno imam nevjerovatnu odbojnost prema njemu.SamoZeljo je napisao/la:Ja ipak mislim da je bolje 12 klubova i fino svak sa svakim po 2 puta (kuci i na strani po jednom) pa onda prvih 6 nastave dalje a drugih 6 isto tako, ali odvojeno jedni od drugih. I onda opet svak protiv svakog 2 puta.
U tom slucaju imas 4 derbija i imas vjerovatno i Borac, Siroki, Celik.... ali zato nemas Gosk i slicne njima. Oni ostaju samo na dva puta godisnje.
To nebi bio klasicni play-off nego nastavak sezone u dva dijela.
Previse bi bilo igrati 44 kola za BiH i nase vremenske uslove. Kostalo bi to svakako.
Ali hajde, nek bude 10 i onda svak protiv svakog 4 puta je 36 kola!
Nismo Engleska da to izdrzimo. Oni igraju 38 kola ali imaju bar 10 puta bolje uslove. Zeljo sada igra samo 15 kod kuce pa se bar dvije igraju u blatu. Slicna situacija je i sa drugim klubovima. Trava se nije mjenjala decenijama.
Promjena travnjaka kosta 200 hiljada. Pored toga sudije platiti a i policiju i ostale koji su tu....
I ko garantuje da ce posjeta skociti da to sve pokrije?
Zato sma ja za ovaj sistem gdje bi se izbjegle utakmice koje nisu privlacne a one koje jesu bi ostale na 4x godisnje.
Na papiru ili na forumu je lahko ali u praksi bi bilo mnogo teze izvesti neke stvari.
U svakom slucaju se treba smanjiti broj klubova, bilo kako. Sve je bolje nego ovo sada.