Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Juventus Torino

Post Postao/la Omerbavarac » 03 dec 2009, 22:24

sarajlija89 je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:@Sarajlija: Hahahha, dobar si pravo. Vidim da si upucen bas onako kako treba.

Evo ti poduci se. ;) ;) ;)
http://hr.wikipedia.org/wiki/FC_Bayern_M%C3%BCnchen
a svasta...kako tako moj ti...pa nisam bukvalno mislio :roll: ...vi ste osnovani 1900-te god al vi rezultate tek pocinjete oko 70 tih imat jbt....i zato kazem vasa historija tek tad pocinje...jer mozda nisi primjetio u ovom tekstu pise osnovani 1900. godine pa onda naredna recenica...zapazenije rezultate pocinje imat sredinim sedamsesetih,nisam ga ja piso nego je to cinjenica.....eto na to mislim jer vi ko klub 70 god niste nigdje bili.....a s druge strane juventus je od 1.11.1897. do dana danasnejg slavan klub ...eto o tom ti ja govorim...znam ja sta pricam i vrlo dobro sam upucen kao sto vidis ;)
A prije tih 70-tih nismo nista osvojili??? Hmm, to ispade sad da nemamo skoro nikako historiju. Hajde na spamamo o Bayernu na temi Juventusa, inace moze biti kobno po obojicu. :mrgreen: :mrgreen: Neda mi se sad kopati i brojati titule.............
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 dec 2009, 22:26

bavarac...nista lose kume...al imate jednu dvije titule u tom periodu ;) nemas mi sta nabrajat...a vidicemo se mi u torinu ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 dec 2009, 22:32

Bayern:
Bundesliga (21x):
1932., 1968./69., 1971./72., 1972./73., 1973./74., 1979./80., 1980./81., 1984./85., 1985./86., 1986./87., 1988./89., 1989./90., 1993./94., 1996./97., 1998./99., 1999./00., 2000./01., 2002./03., 2004./05., 2005./06., 2007./08.

Juventus:
Prvak (29): 1905., 1925/26., 1930/31., 1931/32., 1932/33., 1933/34., 1934/35., 1949/50., 1951/52., 1957/58., 1959/60., 1960/61., 1966/67., 1971/72., 1972/73., 1974/75., 1976/77., 1977/78., 1980/81., 1981/82., 1983/84., 1985/86., 1994/95., 1996/97., 1997/98., 2001/02., 2002/03., 2004/05., 2005/06.

znaci 1905,1920,1930,1940,1950,1960,1970,1980,1990,2000..

svako desetljece smo mi osvajali barem jednu titulu.. samo nismo od 1910-1920.. taj dio je susan jer se juventus odma nakon titule podjelio na Juventus i Torino.. jedni na jednu stranu, neki ostali.. ugl vecina glavni su otisli u Torino.. i pogledaj kada je Bayern osvajao titule.. upravu je sarajlija sve sto ej rekao..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 dec 2009, 22:40

ma dobro...necemo sad tu raspravu o juveu i bayernu hehe......samo hocu da sa postovanjem govore o juventusu...svidjelo se to nekom ili ne juve i barca imaju daleko najvecu historiju od svih evropskih klubova ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 dec 2009, 22:49

Slazem se sa Nerkom ofskorz :)

Naime, ja kao najveci problem ovih nasih problema vidim u Upravi kluba, a ne u Ciri. NIsi nimalo kompetentni, i sve mi se cini da pokusavaju na neki diskretni nacin da glume Berlusconija.

Oni su ti koji su postavili covjeka koji nikad nije trenirao klub. I ne, Ciro nije bio rener primavere, bio je tehnicki asistent, i druga violina Azura ispod Lippija.

Osim toga, oni su ti koji su kupili DIega, dok jos nije trener bio izabran. Kupovinom njega je znacilo da se cijeli igracki sistem i filozofija morala mjenjati iz korijena, znaci sve to dok jos nije bilo trenera na klupi. Ruku na srce veliki izazov za velike strucnjake, a ne za Cira.

Kada Ciro pokusava da ispravi neke greske, kupovinom D.Agustino-a, koji bi dobro dosao u sistem sa Diegom, Uprava to ne vidi ili se pravi da ne vidi, pa umjesto njega za iste pare, kupuje Mello-a od velikog rivala....Igrac koji do sada nije toliko toga pokazao, sa puno izgubljeni lopti po tekmi...Umor, ne znanje, ili pak preveli klub za njega :?: :roll:

Isto tako nevjerovatni bez znacanji potezi od strane istih, kupovima Canne, samo radi njegovo imena :roll: :roll: .
Tako da se nalazimo u situaciji gdje nam je odbrana suplja ko svicarac, ( samo sjedim i cekam da Gigi i Chilleini popizde i odu negdje gdje sta mogu pobjediti) i potrebno nam je najmanje tri igraca za sledecu sezonu, ako nesto hocemo. A to i te kako kosta, svi to znamo. Znaci haj opet kupuj..Cisto nepotrebno bacanje para, zar to nije moglo biti kupljeno vec ove sezone, ako su vec to trazili. To su neki od tih problema koji su ocigeldni.

Ja se slazem da je Ciri potrebno jos vremena, ali isto tako Uprava je ta koja treba da se skroz skloni, da rade ono sto trebaju, i da puste Cira da radi svoj posao. Ako na to nisu spremni, onda komotno mogu da se daju otkaz i dopuste druge kompetentne ljude da preuzmu stvar.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 03 dec 2009, 23:02

sarajlija89 je napisao/la:ma dobro...necemo sad tu raspravu o juveu i bayernu hehe......samo hocu da sa postovanjem govore o juventusu...svidjelo se to nekom ili ne juve i barca imaju daleko najvecu historiju od svih evropskih klubova ;)
uz to najviše navijača u evropi

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 dec 2009, 23:05

bh hrvat je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:ma dobro...necemo sad tu raspravu o juveu i bayernu hehe......samo hocu da sa postovanjem govore o juventusu...svidjelo se to nekom ili ne juve i barca imaju daleko najvecu historiju od svih evropskih klubova ;)
uz to najviše navijača u evropi
pa dobro za to sad nisam siguran jer se to uvijek mjenja....ima tu klubova a i sve zavisi od rezultata koji klub postize u tom vremenskom periodu....za juve uglavnom navija nesto starija generacija...ustavri oni koji su poceli gledat fudbal pocetkom i sredinom devedesetih i odrastali uz majstorije del piera ;)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 dec 2009, 23:08

Barca ti ima jos goru historiju od Bayerna.. Juve i Real Madrid su ti vrhovi svijeta.. ispod dole se ne vidi.. viri malo Milan ali nista previse..

- Diego je bio nas igrac vec u Januaru.. samo se cekalo da dodje prelazni rok ljetni pa da se potpise.. Ciro je vodio primaveru, nije bio trener.. ali je dobro upoznat sa ovom djecom i zato mi je drag.. on je Lippijev ucenik i Lippa je pitao oko pravljenja sastava..

- Cannavaro je doveden jer je odbrana prosle sezone bila za drkat na nju.. Cannino iskustvo i postavljanje odbrane je sasvim solidno za ovu sezonu.. jer Legro i Chiellini su jedan od najocajnih stoperski parova.. a i Lippi je to naredio da se uvjezba odbrana za SP.. pa zasto je Grosso to doveden molim te?

- Novca se nema.. recesija.. posle Citia, Reala i Barce mi smo najvise potrosili.. sto je sasvim dobro..

- Doveli smo Caceresa, za kojeg navijaci Barce su vec poceli plakati..

ima i stariji navijaca.. koji su odrasli uz Platinija i ostale legende.. ja sam odrastao uz Trezegueta.. meni je Del Piero jako drag i volim ga... ali Trezeguet ispred svih :D

- Diego i Melo.. pa nemoze sve odjednom da proradi.. kakav D'Ago.. za takvog igraca dati 25m.. on nema mjesta da bude rezerva u Italiji, dok je Melo prvi izbor u Brazilu.. ma Melo je zmaj.. i to driblanje je bilo na prve dvije-tri tekme.. vise ne dribla kada krene iz odbrana.. ****.. momak naucio to raditi u Violama.. on je za razliku od Diega nesto i pokazao..

btw. ako niste znali :lol: a vjerujem da znate :lol: mi gradimo stadion na kojeg smo iskrcali tolike pare da ovo sto radimo je fenomenalno sto se tice transfera.. pretpostavljam da ste vidjeli demo snimak kakav ce biti stadion.. to nije stadion.. to je fudbalski centar u cijem sastavu ce se nalaziti nas stadion.. s'tim da jos nije pronadjen sponzor tj. cije ce ime nositi stadion.. a na to cemo da dobijemo **** novce..

i posljednja stvar, Blanc je ulozio 30m eura u primaveru.. da se do savrsenstva razvije i od njih cemo sve vise i vise crpiti igrace.. jedva cekam onog Rossija da pocne igrati!! mali je zmaj!!

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 dec 2009, 23:11

nije bas tako...znas vec sta je barca u frankovom rezimu bila a opet gurala nekako....ipak je to jedini klub u evropi koji je svake godine igro u evropskim takmicenjima,klub koji je imo mnogo fudbalera koji su birani za najbolje...itd...na to ja mislim

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 04 dec 2009, 01:59

I Juve ima svog carobnjaka :mrgreen: :mrgreen:

[youtube][/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 dec 2009, 11:47

koju ba historiju ima juventus u europi imate jednu ili dvije titule prvaka europe i to je to...klubovi s najvise naslova uz Real su koliko ja znam :-Milan 7 titula
Liverpool 5
Bayern 4
Man Utd 3 Barcelona 3...itd....i nemoj te vise da se kacite oko velicine klubova uskoro vam dolazi europski gigant ... :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 dec 2009, 12:37

da se malo osvrnem na one koji sebe nazivaju gigantima...sto je uredu...al trebaju se znat neke stvari zasto je Juventus najveci klub na svijetu

pod historijom podrazumjevam sve...od osnivanja pa do dana danasnjeg...ne samo evropu,nego i domace titule kojih imamo 29,kupova kojih 9 imamo,igrace.. Juventus je dao cak 7 najboljih igraca po izboru fife ili france footbala(sivori,rossi,platini,baggio,zidane,nedved,cannavaro),a naravno i evropska takmicenja......mozda niste znali da je Juve prvi tim koji je osvojio sva tri uefina takmicenja Liga prvaka,Cup Uefa i Kup Kupova....jedini tim u Evropi koji je osvajo sva takmicenja pod okriljem UEFE racunajuci i Intertoto kup,igrali smo 7 finala lige prvaka,2 osvojili i 5 izgubili sto je rekord nazalost koji dijelimo sa benficom...igrali smo tri finala zaredom u u novijem formatu Lp 96,97,98, i 99 polufinale...i to dosad nikom nije uspjelo i tesko da ce,igrali smo i 6 finala kupa uefa i 3 osvojili...osvojili smo po jedan kup kupova i intertoto kup......dva puta svjetski prvaci i osvajaci super kupa evrope,17 puta smo igrali u polufinalima evropskih takmicenja.

Dalje...2005 smo imali nevjerovatnih 9 igraca nominovanih u konkurenciji za igraca godine (Gianluigi Buffon,Mauro Camoranesi, Fabio Cannavaro, Emerson, Zlatan Ibrahimovic, Pavel Nedved, Lilian Thuram, Patrick Vieira i David Trezeguet. ) sto niko jos nije... a 2006 smo u finalu sp imali 8 igraca iz naseg tima...sto nikad nikom nije poslo za rukom

Nasa primavera ili mladi tim je najtrofejniji tim u evropi racunajuci medjunarodne turnire...

i sad cu reci jedan nevjerovatan podatak kojeg vjerujem i mnogi juventini nisu znali....0d 1994 do 1999 nas Juve je odigrao 55 utakmica zaredom u svim evropskim takmicenjima bez ispadanja...za one kojim nije jasno....1994/95 juve je igra finale kupa uefa,u sezoni 95/96 finale lp, takodjer i u sezonama 96/97 i 97/98 a u sezoni 98/99 je igro polufinale sa manchesterom....NIKAD NIKO NIJE I NITI CE TO URADIT...

dalje..u sezoni 75/76 Juve je osvojio nevjerovatnih 51 bod od mogucih 60(tad se za pobjedu racunala 2 boda)

na svjetskom prvenstvu u argentini 78.....kompletna prva postava italije su bili igraci juventusa...sto je potpuno nevjerovatno...a ujedno Juventus je tim koji je dao najvise igraca u finalim svjetskih prvenstava

oficijelna stranica juventusa je daleko najposjecenija stranica u italiji i jedna od najposjecenijih na svijetu, a finale lp 1998 juve real madrid imalo je vise gledalaca ispred tv ekrana nego finale sp brazil-francuska.

Jhon Charles je vjerovatno najveci gentleman svih vremena koji je igrao fudbal u 155 utakmica za staru damu postigao je 93 gola i pored toga je vjerovatno najbolji strani napadac koji je igrao u serie A...i nikad u svojoj karijeri nije dobio ni zuti ni crveni karton zbog cega je nosi nadimak "il gigante buono" (the gentle giant)...

i nak kraju spomeno bi dva fudbalera...platini jedini igrac koji je tri puta zaredom osvajao zlatnu loptu sto nije nikad nikom uspjelo i cija je cuvena recenica:Igrao sam za najveci klub u regiji Loran-Nancy... za najveci francusk klub-St.Ettiene... i za najveci na svijetu-JUVENTUS“.................

i naveceg igraca svih vremena...nije mozda najbolji,bilo je boljih ali nije bilo takvih kao sto je on na terenu i van terena.... definitivno najveci fudbaler svih vremana,nas ikona,nas simbol...sve nase...Alessandro del Piero koji kaze:"Pravi gentleman nikad ne napusta svoju damu"...

Ovo je bilo za bracu Juventine pred sutrasnji mec sa ciganima iz milana...nema veze sta ce bit...ipak smo mi Stara Dama...najveci klub na svijetu a pravda ce na kruju izaci na vidjelo a i za one ostale da shavte da je juve mnogo vise od kluba....ZA JUVE SE NE NAVIJA...JUVE SE VOLI...ZA JUVE SE ZIVI....

PROUD TO BE JUVENTINO
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 04 dec 2009, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 04 dec 2009, 15:50

sarajlija skidam kapu.. mada sam ovo sve znao , ali brate neka si ovo napisao i usutio sve one koji posjete ovu temu.. pa niko nema toliko legendi koliko mi imamo.. najbolje igrac na svijetu.. necu nista da kvarim, sve je sarajlija rekao..

ta izjava Platinija sve govori.. a Alexova je vrh vrhova.. meni se plakalo kada sam to cuo od njega 'A true gentleman never leaves his lady'... :roll:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 dec 2009, 21:21

daffy je napisao/la:Barca ti ima jos goru historiju od Bayerna.. Juve i Real Madrid su ti vrhovi svijeta.. ispod dole se ne vidi.. viri malo Milan ali nista previse..

- Diego je bio nas igrac vec u Januaru.. samo se cekalo da dodje prelazni rok ljetni pa da se potpise.. Ciro je vodio primaveru, nije bio trener.. ali je dobro upoznat sa ovom djecom i zato mi je drag.. on je Lippijev ucenik i Lippa je pitao oko pravljenja sastava..

- Cannavaro je doveden jer je odbrana prosle sezone bila za drkat na nju.. Cannino iskustvo i postavljanje odbrane je sasvim solidno za ovu sezonu.. jer Legro i Chiellini su jedan od najocajnih stoperski parova.. a i Lippi je to naredio da se uvjezba odbrana za SP.. pa zasto je Grosso to doveden molim te?

- Novca se nema.. recesija.. posle Citia, Reala i Barce mi smo najvise potrosili.. sto je sasvim dobro..

- Doveli smo Caceresa, za kojeg navijaci Barce su vec poceli plakati..

ima i stariji navijaca.. koji su odrasli uz Platinija i ostale legende.. ja sam odrastao uz Trezegueta.. meni je Del Piero jako drag i volim ga... ali Trezeguet ispred svih :D

- Diego i Melo.. pa nemoze sve odjednom da proradi.. kakav D'Ago.. za takvog igraca dati 25m.. on nema mjesta da bude rezerva u Italiji, dok je Melo prvi izbor u Brazilu.. ma Melo je zmaj.. i to driblanje je bilo na prve dvije-tri tekme.. vise ne dribla kada krene iz odbrana.. ****.. momak naucio to raditi u Violama.. on je za razliku od Diega nesto i pokazao..

btw. ako niste znali :lol: a vjerujem da znate :lol: mi gradimo stadion na kojeg smo iskrcali tolike pare da ovo sto radimo je fenomenalno sto se tice transfera.. pretpostavljam da ste vidjeli demo snimak kakav ce biti stadion.. to nije stadion.. to je fudbalski centar u cijem sastavu ce se nalaziti nas stadion.. s'tim da jos nije pronadjen sponzor tj. cije ce ime nositi stadion.. a na to cemo da dobijemo **** novce..

i posljednja stvar, Blanc je ulozio 30m eura u primaveru.. da se do savrsenstva razvije i od njih cemo sve vise i vise crpiti igrace.. jedva cekam onog Rossija da pocne igrati!! mali je zmaj!!

Upravo ono sto sam govorio o sposobnosti ( ili manjku na istu) od nase Uprave,

Za Melo-a, ako je standardni u Brazilu, nemora da znaci da je pravi igrac za ovaj sistem sto se forsira trenutno.

Btw. odrastao u carolijama Viali, Raveneli, DP-a, Padovana, Pippa, Trezegola...eh, kad se samo sjetim, a sad :cry:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 04 dec 2009, 22:08

nema veze, sad ce doci Giovinco, Marchisio, Ariaudo, Rossi, Immobile i ostala banda.. vjerujem da ce to biti ekipa za pamcenje.. samo da hocemo ovu 'djecu' izbaciti u prvi plan.. bolje da smo forsirali Ariauda ove sezone nego Cannavara.. barem bi napravili stopera za 14,15 godina.. jer je njemu 20 godina.. samo ga uzmite na manageru u prvi tim.. momak unistava, meni je on standardni od Chiellinija..

dobar je Ciro, ja vjerujem u njega.. mada ako ces iskreno ja sam bio za Conte-a.. ali Ciro i Lippi su bliski i Lippi mu pomaze sve..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 dec 2009, 23:28

e braco sutra je derby..ko sto smo mogli vidjet svi nasi igraci su motivisani maximalno i obecaju da ce sve ucinit da pobjede...ja se iskreno nadam i vjerujem da cemo dobit ovu veoma vaznu tekmu..ocekujem dobre partije od del piera i diega kao i od veznog reda..ja mislim da je kljuc za sutra dobra igra sissoka i mela te camoranesija...razbit njihovu sredinu,sto vise loptu drzat i osmisljene napade imat...nadam se da nece bit kao prethodna dva meca u torinu kada smo jednostavno izgorjeli u prevelikoj zelji za pobjedom....ja sam ubjedjen u trijumf sutra aBd...uz pogotke diega i del piera 2-0

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 05 dec 2009, 01:08

Uh, @sarajlija AFERIM!!!! @daffy brate,ja nisam mislio da odustanemo od navijanja za Juve (ne daj Boze),jer od kad znam za sebe znam samo za Juventus i Del Piera, nego da ne odustanemo od nade da bi mogli uzet neki trofej ove sezone (LP-a ili Scudetto).
Sutra ce haman plazma kroz prozor, :D ako opet bude ocajno izdanje naseg kluba. Joooj samo da njih j.ebemo, m.amu li im glupu.
Pozz svim juventinima.
P.S. hammers brate uvijek me nasmijes iznova :D :D :D ,nek si iznio video dokaz sa kakvim bekovima mi deveramo :D . I jos znaju rec dobar Molinaro,trudi se. Ma materi se trudi,mars iz svetinje.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 dec 2009, 10:15

@Nerko_Juventino pogresno shvatio.. ;)

ja bi vise volio da osvojimo Seriu A nego CL.. jest da u ovom trenutku nismo bas nesto pretjerano mocni.. tako izgleda, ali ja sam uvjeren da smo premocni i da mozemo parirati najvecim.. samo da se ta taktika pronadje i poce vise igrati.. da se vrati Trezeguet i da pobjedjujemo sve sto nam dodje pred oci!

Molinaro je prica za sebe, njega ne treba spominjati.. istina, trudi se momak.. pa dobro ako cemo tako ja cu lizati teren tamo na Olimpicu ako ce mi plata biti u milionima i ako cu nosit taj crno bijeli dres :lol:

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 05 dec 2009, 11:40

ljubav je napisao/la:Zasto je ovom fasistickom klubu dozvoljeno da ima temu na ovom forumu?

hajd posetaj ;)
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 05 dec 2009, 11:48

Ovo je otvoreno velicanje holokausta.

Znaci, mogu ja otvoriti temu o Himmleru.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.