Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

LG97DM
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la LG97DM » 25 jun 2013, 17:50

Nisam dugo pisao ovdje, pa evo jedan duži tekst...

Došli Casemiro i Carvajal, aBd prikljucit ce se i Jese prvoj momcadi, dovesti jos 2 igraca i to je to, s tim rijesiti se Adana, prodati za finu svotu Di Mariu, te Pepea i Kaku dok još vrijede. Higuain je vec na vratima odlaska. Sto se mene tiče, Benzemi dati šansu ovu sezonu, lani nije bio 'Bogzna šta' ali je skupio 23 asistencije uz 21 gol sto je solidno. Benz je brži, čvršći i okretniji od Pipite, ima i prilicno dobar sut te kad je u formi teško ga je zaustaviti pa ako ga navedena posluzi u iducoj sezoni bit ce dosta bolje. Suareza ja ne bih uzeo da mi ga dzabe davaju, a Cavani eto ode u Chelsea iako bih ja volio ga u zamjenu za Pipitu. Cavani je stabilan napadac, cvrst na nogama i nama treba jedan pravi na kojeg se ubuduce u El Clasicu mozemo osloniti (uz Cristiana naravno :D) jer ne mozemo ocekivati da bas svaki El Clasico rijesi Cristiano. Sto se tice veze tu apsolutno ne treba nitko, eto ako i Isco dođe dobro je s tim da odu Kaka i Di Maria. Sto ce Realu toliko veznjaka, svi bi da igraju i u vaznijim utakmicama a na terenu je samo 11 igrača i moguce 3 zamjene, tako da...
Khediru ili Xabija bi samo lud covjek mogao prodati, Xabi odlican centralni vezni s iskustvom, a Khedira veliki borac na terenu, također iskustvo. Kao sto je i Perez rekao, od Gundogana nema nista... Isco nije los, samo ne znam koja njemu odg. pozicija jer pratio sam Euro U-21 i on je vise tip za sredinu, a ne za krilo a mislim da Ozila se ne smije zapostaviti jer igra na nivou zadnje 3 sezone. Modric lani dosao, dali tolike pare za njeg a sad da grije klupu. Isco ako bi mogao igrati krilo bilo bi super.
Obrana, sve dobro Varane i Ramos stoperi, desno Carvajal i Arbeloa, e sad lijevo Marcelo ostaje za Coentraoa ne znam, on je dosta dobar u defanzivi i tu nam treba u utakmicama s Barcelonom i u Ligi prvaka, jer je Marcelo dosta ofanzivan sto nam se obijalo o glavu prijasnji godina, narocito protiv Barcelone... Isti slucaj Ramos, kad je desni bocni, ode u napad a nije takav tip igraca da uspije popunit to svaki put... Lijevo jos moze i Nacho uskociti.
Među golmanima imamo 2 odlicna, Lopez i Iker, kao 3. nek bude Jesus Fernandez a Adana se kao sto sam gore naveo rijesiti...
Sad pitanje godine - Gareth Bale :mrgreen:
Po meni extra igrac, ima sve predispozicije da igra u Realu, sve 5 ali ima jedna stvar kako bi to primio Ronaldo?

Valjda ce to ovako izgledati iducu sezonu:
Golmani - Casillas, Lopez, Jesus
Bocni - Arbeloa, Carvajal, Marcelo, Coentrao (?), Nacho
Stoperi - Varane, Ramos, Albiol ;tu dovesti jednog igraca iako mogu i Nacho i Casemiro uskocit
Vezni red - Casemiro, Khedira, Alonso, Modric, Ozil
Krila - Jese, Cristiano, Isco (?), Bale (?) moze Ozil uskocit na desno krilo
Napad - Morata, Benzema i jos jedan, mada mogu uskocit Jese i Cristiano ako zatreba

Ali evo jedno rjesenje, zasto jednostavno ne bi Carvajal igrao na sadasnjem mjestu di Marie a Arbeloa ostao na desnom bocnom? Koliko sam vidio Carvajal je vise tip za naprijed, brz je, dobro asistira cak i moze zabit fino
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 25 jun 2013, 17:57

Pipita ide i jedan napadac mora doci sugurno,a per oje spreman da iskesira mora jer je Barca dovela Neymara,nece se valjda tim osloniti na Moratu i Jese-a kad se Benz povrijedi,oni su veliki potencijal i tek trebaju dobiti sansu nisu za veliki tekmi tako da napadac dolazi sigurno.a i lijevi bocni nedaj boze da se Marcelo povrijedi a znamo sta je sa njim bilo zadnju godinu...
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 25 jun 2013, 17:58

Odlično, slažem se sa svakom rečenicom, mada to na kraju baš i nije relano. Carvajal je desni bek i neka to ostane. Arbeloa je iskusniji i VRLO RIJETKO zakaže u velikim utakmicama. Ali, on će već sljeeće sezone imati 31 godinu, tako da Carvajalovo tek dolazi u Madridu.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 25 jun 2013, 17:59

RealMoudrid je napisao/la:Odlično, slažem se sa svakom rečenicom, mada to na kraju baš i nije relano. Carvajal je desni bek i neka to ostane. Arbeloa je iskusniji i VRLO RIJETKO zakaže u velikim utakmicama. Ali, on će već sljeeće sezone imati 31 godinu, tako da Carvajalovo tek dolazi u Madridu.
A Carvajal tek 21, pa ima on vremena jos tek mu je pocela karijera, upravu si ti...

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 25 jun 2013, 18:02

A ako Bale dođe bit ce svasta, isto kao sto ce biti i u Barci izmedu Messija i Neymara... 'Jednom brodu ne trebaju dva kapetana'. A opet Cristiano ima 28 godina, i za 2 godine nece biti u ovoj formi pa ce po meni moci preci na klasicnu spicu

KapioFootball
Kontakt:

Post Postao/la KapioFootball » 25 jun 2013, 18:13

Dobrodosao Ancelloti :)
HALA MADRID!!!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 25 jun 2013, 19:09

stokton je napisao/la:
Ma prijatelju ja ne znam šta ti gledaš kad Real igra, pa Alonso je ključni igrač Rreala od njega sve polazi, to su na kraju skontali drugi timovi i igrali flastera na njemu i nakon toga Reala nije bilo nigdje, jer je taj Khedira tako ofanzivno limitiran, a sada će bask imati Luku koji je strašan tehničar, i drugi timovi i ako zatvore Xabija tu će biti Luka, što će biti ključna stvar u borbi za primeru i LP.
Boze boze, ja pricam o defanzivi, on o ofanzivnom faktoru... :roll:

Znam ja vrlo dobro da je on kljuc igre, super ce to izgledati, ofanziva puca od kreativnosti, ali pricam ti da ce onda defanziva trpeti zbog takva dva veznjaka, Modric ne zna da igra odbranu, slab je odbrambeni igrac sto je pokazao i u PL, ume mali presing da izvrsi na loptu i to je to. Ubacis Khediru, imas dobrog defanzivca koji ce da trci i za Xabia i da odbrana bude sigurna, ali opcija manje u napadu. Ubacis Modrica, opcija vise u napadu, a pozadi duva promaja.
Zato sam i rekao da ce to protiv manjih timova da prolazi...
Uostalom, ne znam koji ce k...c tri playmakera u ekipi kada je tu i Ozil.

Tesko da ce biti ista od Balea ako Isco dodje, ja ne vidim gde ce oni svi igrati. Mada ne verujem da ce Bale doci uopste, jer ovi iz Spursa x puta govorili vec da ostaje 100%.
Levo krilo je rezervisano za CR-a, centar ofanzivnog reda za Ozila, pa ne vidim gde bi to Isco mogao igrati, posto desno ja msm nikad nije igrao.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 jun 2013, 19:15

Saurman je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Isco je došao.Na Baleu se radi,ali ga nećemo po svaku cijenu dovoditi.Ostali su nepotrebni.
Nije još niko došao a da li će ostaje da se vidi.

Isco,Cavani,Suarez i Bale - dvojica otpadaju. :)
ta dvojica u sredini
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 jun 2013, 19:18

Isco je došao samo iz određenih razloga još klub ne smije to obznaniti.
Benzema ostaje,Morata će dobiti priliku tako da napadač neće dolaziti.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 jun 2013, 19:18

Isco je dosao.

Napadac mozda i ne treba.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 25 jun 2013, 19:35

Ma Suarez neka dodje,da gine za madrid ( i grize ako treba :mrgreen: )
Benzema je propo ko kauc,nezna se jos hoceli biti optuzen za sex sa onom maloljetnicom...
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 25 jun 2013, 19:37

Paradajz je napisao/la:
stokton je napisao/la:
Ma prijatelju ja ne znam šta ti gledaš kad Real igra, pa Alonso je ključni igrač Rreala od njega sve polazi, to su na kraju skontali drugi timovi i igrali flastera na njemu i nakon toga Reala nije bilo nigdje, jer je taj Khedira tako ofanzivno limitiran, a sada će bask imati Luku koji je strašan tehničar, i drugi timovi i ako zatvore Xabija tu će biti Luka, što će biti ključna stvar u borbi za primeru i LP.

Znam ja vrlo dobro da je on kljuc igre, super ce to izgledati, ofanziva puca od kreativnosti, ali pricam ti da ce onda defanziva trpeti zbog takva dva veznjaka, Modric ne zna da igra odbranu, slab je odbrambeni igrac sto je pokazao i u PL, ume mali presing da izvrsi na loptu i to je to. Ubacis Khediru, imas dobrog defanzivca koji ce da trci i za Xabia i da odbrana bude sigurna, ali opcija manje u napadu. Ubacis Modrica, opcija vise u napadu, a pozadi duva promaja.
Ne znam sta ti podrazumijevas pod to "playmaker" ali ako je Alonso playmaker onda to Ozil sigurno nije, i obrnuto, jer izjednacavati njihov stil igre i svoditi ga pod isti moze samo neki fudbalski laik koji prati Alonsa i Ozila samo kad daju neki genijalni pas koji prođe kroz cijelu protivnicku odbranu.O stilu igre svakog od ova 3 mi se ne da pisati ali da ova 3 igrača mogu igrati skupa, itekako mogu.
Govorite da treba neki rušilac (ne mislim na Sea) na terenu u veznom redu, pa šta je Alonso ako nije to?Alonso star?Ne može igrati presing? Pa jeboga ne igra presing zadnji vezni nego čeka da protivnik prenese loptu na protivnicku polovicu i onda on tu nastupa i siječe lopte, ili pravi faul, u dosta slučajeva jedno od to dvoje.Isto čini i kad protivnik ide u kontru.A ko kaže da to Alonso ne može raditi?Još na to kad dodamo Alonsov IQ i kontrolu lopte, šta će nam bolje što se tiče te pozicije?Upravo zato što je "star" bi mu dobro došlo da ima Modrića kraj sebe koji je tehnički možda i najbolji igrač Reala (uz Alonsa ) i sasvim sigurno može dirigirati igru.Jer on to radi - dirigira igru tima.
Ozil bi igrao ispred njih, tj. istu poziciju koju igra sve vrijeme, ispred veznog reda, iza napadača.Barca igra slično sa Xavijem, Busquetsom i Iniestom.Real s ovom trojicom u vezi bi mogao i bolje do njih, zbog dosta boljih ofanzivnih igrača (osim Messija).
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 25 jun 2013, 20:19

Amar Dzeko je napisao/la: Ne znam sta ti podrazumijevas pod to "playmaker" ali ako je Alonso playmaker onda to Ozil sigurno nije, i obrnuto, jer izjednacavati njihov stil igre i svoditi ga pod isti moze samo neki fudbalski laik koji prati Alonsa i Ozila samo kad daju neki genijalni pas koji prođe kroz cijelu protivnicku odbranu.O stilu igre svakog od ova 3 mi se ne da pisati ali da ova 3 igrača mogu igrati skupa, itekako mogu.
Govorite da treba neki rušilac (ne mislim na Sea) na terenu u veznom redu, pa šta je Alonso ako nije to?Alonso star?Ne može igrati presing? Pa jeboga ne igra presing zadnji vezni nego čeka da protivnik prenese loptu na protivnicku polovicu i onda on tu nastupa i siječe lopte, ili pravi faul, u dosta slučajeva jedno od to dvoje.Isto čini i kad protivnik ide u kontru.A ko kaže da to Alonso ne može raditi?Još na to kad dodamo Alonsov IQ i kontrolu lopte, šta će nam bolje što se tiče te pozicije?Upravo zato što je "star" bi mu dobro došlo da ima Modrića kraj sebe koji je tehnički možda i najbolji igrač Reala (uz Alonsa ) i sasvim sigurno može dirigirati igru.Jer on to radi - dirigira igru tima.
Ozil bi igrao ispred njih, tj. istu poziciju koju igra sve vrijeme, ispred veznog reda, iza napadača.Barca igra slično sa Xavijem, Busquetsom i Iniestom.Real s ovom trojicom u vezi bi mogao i bolje do njih, zbog dosta boljih ofanzivnih igrača (osim Messija).
Nisam ja nigde izjednacavao njihovu igru, jer obojica imaju dve diferentne role, ali opet na neki nacin slicne, obojica ucestvuju u tom kreiranju, s tim sto Xabi sa malo povucenije pozicije to radi, diriguje tempo, on je motor ekipe, a Ozil salje zavrsne pasove.
Mogu igrati protiv slabijih ekipa, jednostavno taj vezni red nije suptilan protiv jacih ekipa, moze da prodje kada se jaca ekipa brani ili igra "bunker".
Xabi i igra dobro odbranu, niko nije sporio, ali njegova kretnja je limitirana njegovim godinama, o tome sam pricao, zato Khedira obicno pokriva dosta, i zato je veoma po meni potcenjen igrac, zbog svoje discipline i radne etike, on i Xabi deluju dosta bolja opcija za jake utakmice.
Modric sem izuzetne kreativnosti nista ne nudi puno u odbrani, jako malo trci, i on je na neki nacin slican Ozilu. Pa onda to vise lici na 4-1-4-1 formaciju, gde se od Xabia ocekuje da radi ogroman posao, sto u njegovim godinama nije bas pametno.
Nije Xabi ta vrsta razbijaca, on ume dobro da odigra u defanzivi, da prekine kontru faulom ili nesto slicno, ali limitiran je kretnjom nije B2B veznjak da pokriva ogroman deo terena, zato ga je Mou uvek drzao bas duboko na svojoj polovini, gotovo nikad ne prelazi protivnicku polovinu, a gotovo je isao toliko duboko, da je bio u liniji sa stoperima.
Plus, to se desavalo dosta kada je Modric na terenu, ostavljajuci Modricu vise prostora za igru, medjutim ovaj zbog jake ofanzive cesto ima free role poziciju i obicno ostavlja ranjivu vezu, zato sto se ne vraca se nazad i ostavlja otvorenu sansu za jaku kontru. Stabilnije mi deluje Khedira i Xabi ,nego Luka i Xabi, sumnjiv mi je uvek bio Modric.

Ne mozes porediti Barcinu trojku ni u ludilu, zbog dosta razloga, pa i zbog presinga koji Xabi ne moze dobro da radi (nema potrebe), a iskreno mrzi me da pisem ako ne vidis razliku, stil igre daleko drugaciji sa tri veznjaka i sva trojica igraju visok presing...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jun 2013, 21:53

RealMoudrid je napisao/la:
Claus je napisao/la: Također, u slučaju dolaska svih silnih pojačanja, kome dajete prednost da napušta klub. Ozilu, Di Mariji, Khediri, Kaki...?
Zašto bi neko davao prednost Ozilu koji je ionako bolji i od Isca i od Balea.

Neko je rekao "Pamet, zbogom!"
Pročitaj još jednom šta sam pitao, izgleda da slabo kontaš stvari ovako na prvu.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 jun 2013, 21:59

Čuj napadač neće doći. :lol:

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 25 jun 2013, 22:01

anonymousHD je napisao/la:Čuj napadač neće doći. :lol:
:lol: Jedino ako ostane Pipita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 25 jun 2013, 22:13

Paradajz je napisao/la:
stokton je napisao/la:

Tesko da ce biti ista od Balea ako Isco dodje, ja ne vidim gde ce oni svi igrati. Mada ne verujem da ce Bale doci uopste, jer ovi iz Spursa x puta govorili vec da ostaje 100%.
Levo krilo je rezervisano za CR-a, centar ofanzivnog reda za Ozila, pa ne vidim gde bi to Isco mogao igrati, posto desno ja msm nikad nije igrao.
Ja lika :o pa u predhodnim postovima sam objasnio kako danas većina ekipa igra, a posebno veliki klubovi jedan razbijač koji zna igrat lopte(xabi) i jedan kreator koji je solidan trkač(modrić), a ti opet po svom

Real je s murinhom igrao kako ti kažeš pa ga je ispušio i pojasnio sam zašto da se ne ponavljam, a ti opet po svom.

Živio ti meni al ja više ne mogu se s tobom objašnjavat umori me

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 25 jun 2013, 22:31

Isco je doso , Bale i nije prioritet sad. Dolazak velskog pastuha znaci sex na svim frontovima al' isto tako znaci žuljanje guzana na klupi Isca il' Mesuta. Mislim da se nijedan od njih 2 ne bi zadovoljio da dijele minutazu na ofanzivnom veznom, a i steta je da jedan sjedi na klupi. Ja bi bio prezadovoljan da jos Suarez(moze i Cavani) dodje imali bi prilicno mlad , prejeebeno jak napad. 8-)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 25 jun 2013, 23:12

stokton je napisao/la:
Ja lika :o pa u predhodnim postovima sam objasnio kako danas većina ekipa igra, a posebno veliki klubovi jedan razbijač koji zna igrat lopte(xabi) i jedan kreator koji je solidan trkač(modrić), a ti opet po svom

Real je s murinhom igrao kako ti kažeš pa ga je ispušio i pojasnio sam zašto da se ne ponavljam, a ti opet po svom.

Živio ti meni al ja više ne mogu se s tobom objašnjavat umori me
Znam i ja kako vecina igra, ali mene interesuje kako Real igra, ti si to slabo objasnio, vise si se vadio kako "ostali" igraju... ;)
Mou je doveo tog Modrica, i isti je bio vrlo slab ove sezone, nekonstantan. Igrao je Mou i prosle sa Khedirom pa je bio sjajan. Ali nebitno, videcemo kako ce Carlo to posloziti...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jun 2013, 23:16

Carlo obozava Modrica :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.